Oportunitati foto
|
Paul |
Postat la 13-02-2014, 01:12
|
Membru senior
Postări: 1654
|
Este tare magazinul, este fain ca shipping-ul este moca, am facut o simulare pana la ultimul pas cu plata din paypal si nu au pus niciun dolarel in plus, scria clar acolo, shipping free, iar adresa era cea din RO. Deci da, super ok. Daca se plateste din paypal atentie ca se foloseste cursul VISA nu cel al BNR. Castigi ceva banuti si singurul lucru pe care il pierzi este diferenta de garantie.
"The camera is an instrument that teaches people how to see without a camera." - Dorothea Lange
|
|
|
|
catacore |
Postat la 13-02-2014, 02:11
|
Membru junior
Postări: 410
|
diferenta de garantie e mica, raportata la economia de bani realizata. Cred totusi ca acea garantie internationala de 2 ani va fi eliminata de catre Olympus in momentul cind lumea o sa prefere sa-si ia scule Oly de peste ocean (in mod constant, in numar mare). |
|
|
|
Rudotel |
Postat la 13-02-2014, 09:57
|
Membru nou
Postări: 222
|
e adevarat ca exista o diferenta intre preturile din state si cele din Europa, dar ce te faci cand dupa anul acela in care ai garantie iti pica ceva?. daca la un e5 sa zicem te costa 7-800, cand vine vorba de omd-uri e cu totul altceva. de diferenta aia de bani o sa faci cam o reparatie si o sa ai 6 luni. pana la 3 ani, daca ai noroc, il mai platesti odata. |
|
|
|
Paul |
Postat la 13-02-2014, 10:06
|
Membru senior
|
eu am preferat sa cumpar din RO atunci cand mi-am permis, am multe lucrui cumparate din USA, mai ales accesoriile, dar cand vine vorba de body imi place sa stiu ca am 3 ani garantie in loc de unul si trebuie spus ca la revanzarea aparatului una este sa il vinzi cu garantie alta este sa il dai fara.
"The camera is an instrument that teaches people how to see without a camera." - Dorothea Lange
|
|
|
|
red bull |
Postat la 13-02-2014, 13:41
|
Membru senior
Postări: 1435
|
Cand il vinzi oricum pierzi . E exact ca la o masina noua / daca ai scos-o pe poarta delearului face cu 30% mai putin . Exemplu : daca ai luat-o cu 20.000 maine daca vrei sa o vinzi primesti doar 15.000 pe ea ,dar sa fi fericit daca primesti atat. Faptul ca are garantie te ajuta poate sa o vinzi mai repede dar nu te face sofer mai bun. Peste o vreme cand se strica sau vrei sa scapi de ea au aparut deja modele noi... Consider ca e la fel si cu aparatura , e un bun care are o durata de viata si nu ma astept sa mor de gat cu el. Daca e sa am noroc de el ( pentru ca am grija de el) e ok/ daca nu ,asta e. Majoritatea lucrurilor le iau din afara tarii sau second , m-am saturat sa dau degeaba TVA si adaosuri statului roman si sa nu vad nimic bun dupa ei.
Deocamdata am avut noroc , cine stie cum o fi ...om vedea.
Fratilor, faceti un efort supraomenesc si lasati capra vecinului sa moara de batranete!
Ex EM-5 , Ex-EM1 ...Ex-OLY
Momentan folosesc Sony
http://500px.com/vasihurghis
Vasile Hurghis | Flickr - Photo Sharing!
|
|
|
|
Rudotel |
Postat la 13-02-2014, 14:32
|
Membru nou
Postări: 222
|
e acelasi lucru si la masini. daca-ti pica motorul sau cutia si nu e in perioada de garantie te-ai ars. si mai e ceva, cam toti traim in tara asta. nu sunt suficienti cei care ne fura? mai trebuie sa mai scoatem si noi banii din tara? |
|
|
|
red bull |
Postat la 13-02-2014, 14:57
|
Membru senior
|
Nu Rudotel, nu trebuie . Dar m-am saturat sa vad ca nu se schimba nimic , si nu-mi voi schimba atitudinea atat timp cat statul e lacom si se comporta asa cu mine / cetatenii acestei tari.
Cat despre treaba cu picatu' motorului , de diferenta de bani schimb zece motoare( dezmembrari sunt destule ,acum se gasec toate piesele de care ai nevoie) , dar la cat de slabute sunt masinile iesite acum din fabrica tare mi-e ca o sa ne imprietenim prin service -uri. Pana si fiabilitatea masinilor nemtesti a ramas doar un mit . Doar masinile japoneze au ramas cat de cat OK. Am avut masini noi( din punga ) si crede-ma ,stiu ce vorbesc. Cand imi voi permite o marca premium poate o sa-mi schimb parerea .
Fiecare face exact cum crede ca e mai bine pentru el , fiecare stie ce face cu banii lui , si cati bani are.
Fratilor, faceti un efort supraomenesc si lasati capra vecinului sa moara de batranete!
Momentan folosesc Sony
|
|
|
|
Paul |
Postat la 13-02-2014, 15:16
|
Membru senior
|
hai sa revenim la foto, eu E-5-ul l-am luat din USA, E-3 tot din USA, E-M5 din RO si E-M1 din RO, diferenta de doi ani de garantie m-a facut sa cumpar din RO. Si referitor la ce cumpar, eu intodeauna caut sa cumpar lucrurile de valoare cu garantie de macar 6 luni. De cand vand si cumpar diverse lucruri am observat ca un produs cu garantie se vinde mult mai repede si cu 10% mai mult la valoare decat unul fara garantie. La obiectivele SHG 4/3 nu am avut ce face si le-am luat second pentru ca diferentele erau de pana la 5 ori, oricum la obiective sticla este importanta restul putand fi reparat.
Ia sa vedem, test de sinceritate, voi ce ati face daca ati avea ocazia sa va cumparati un 12-40mm cu 3500 lei cu garantie un an sau cu 4500 cu garantie 3 ani fiind cunoscuta deja problema cu montura lor care se pate defecta. Greu nu? Eu va spun sincer ca as prefera o metoda de achizitie de tip card avantaj ori o varianta care sa ma ajute sa il iau de aici.
|
|
|
|
red bull |
Postat la 13-02-2014, 16:13
|
Membru senior
|
Depinde cati bani ai in buzunar si depinde cat vrei sa investesti . Si acum intreb eu ( putin rautacios) : daca tot nu conteaza aparatu' de ce sa dai atatia bani? -pentru ca daca nu conteaza aparatu' implicit nu conteaza tot sistemul / kitul .
Prefer sa sun un prieten , il iau de afara si modalitati sa ajunga la mine sunt destule.
Momentan folosesc Sony
|
|
|
|
Paul |
Postat la 13-02-2014, 16:54
|
Membru senior
|
scuze, nu inteleg, cum adica nu conteaza aparatul?
|
|
|
|
ToniGenes |
Postat la 13-02-2014, 16:55
|
Super Administrator
Postări: 3263
|
Varianta corecta la "nu conteaza aparatul" este "conteaza mai mult fotograful, decat aparatul". Valabila doar daca respectivul este fotograf.
-
|
|
|
|
red bull |
Postat la 13-02-2014, 18:32
|
Membru senior
|
Corect katran , la asta iti dau dreptate .
Paul ,aluzie la faptul ca am citit pe aici de n' ori faptul ca aparatul nu conteaza .
Momentan folosesc Sony
|
|
|
|
mircyx |
Postat la 13-02-2014, 22:46
|
Membru nou
Postări: 198
|
Paul a scris:
Ia sa vedem, test de sinceritate, voi ce ati face daca ati avea ocazia sa va cumparati un 12-40mm cu 3500 lei cu garantie un an sau cu 4500 cu garantie 3 ani fiind cunoscuta deja problema cu montura lor care se pate defecta. Greu nu? Eu va spun sincer ca as prefera o metoda de achizitie de tip card avantaj ori o varianta care sa ma ajute sa il iau de aici.
Sincer, nu mi l-as lua pana nu declara ca au rezolvat problema. Una peste alta este viciu de fabricatie si nu conteaza daca este in garantie sau nu atunci cand se defecteaza, atat timp cat a fost cumparat printr-un canal oficial. Acum cativa ani cand au avut probleme cu o serie de 12-60 SWD le-au reparat gratis in decurs de 2 ani daca nu ma insel.
Este cateodata loterie, dar gandeste-te de asemenea ca pentru a-l cumpara cu macar 1 an garantie vindem alte echipamente dintre care multe nu mai sunt in garantie si pentru care incidenta defectelor este statistic mult mai mare decat la o camera noua. 1 an este suficient ca sa acopere un eventual viciu de fabricatie, restul depinde si de noi.
Olympus OM-D EM-1 + HLD7 / mZD 12-40 mm / mZD 75-300 II / Olympus FL 36R
|
|
|
|
marius2die4 |
Postat la 13-02-2014, 22:59
|
Membru
Postări: 623
|
In urma cu ceva vreme, am vrut ceva luminous si am luat un sigma 30mmf2.8. In decurs de un an si dupa nervi am schimbat 4 obiective cu aceasi problema:autofocusul.Apoi am renuntat la acest obiectiv, desi imi placeau imaginile scoase de el.
Acuma, din tot ce am, un singur obiectiv este luat din magazin, restul second de peste tot si nu am avut nici o problema cu ele (blituri, obiective,altele)
|
|
|
|
catacore |
Postat la 13-02-2014, 23:28
|
Membru junior
|
eu mi-am luat EM5 din Norvegia, din magazin. Am sunat la MGT si mi s-a spus ca beneficiez de garantie (internationala) de 2 [doi] ani. Nu se aplica aceeasi garantie si la produsele luate de peste ocean? Daca da, diferenta de garantie Ro/international se reduce la 1 an. |
|
|
|
Paul |
Postat la 13-02-2014, 23:37
|
Membru senior
|
din pacate ce se cumpara din USA beneficiaza de garantia internationala de un an, ce se cumpara din UE beneficiaza de garantia de 2 ani impusa de legea UE.
Nene Mircea, ai si tu dreptate referitor la a nu cumpara nimic, insa tu vorbesti din punctul de vedere al unei persoane care are alt sistem acum, adica ai 12-60, daca nu l-ai mai avea deloc ai face ca mine si l-ai cumpara, oricumcand l-am cumparat nu stiam de buba. Una peste alta, in afara de body-uri si cateva obiective si eu am cam totul cumparat la second pentru ca au fost deal-uri de nerefuzat, dar intre a lua ceva nou din USA si a lua din RO, am explicat cum vad eu lucrurile, daca diferentele nu sunt huge binenteles, cum a fost la E-5, in RO era 8000 de lei si din state mi l-am adus cu 4800 de lei.
Editat de Paul la 13-02-2014, 23:44
|
|
|
|
red bull |
Postat la 14-02-2014, 09:02
|
Membru senior
|
O oferta pentru 75/ 1.8
http://www.foto-m...?ID=160796
Momentan folosesc Sony
|
|
|
|
catacore |
Postat la 14-02-2014, 09:53
|
Membru junior
|
Paul a scris:
din pacate ce se cumpara din USA beneficiaza de garantia internationala de un an, ce se cumpara din UE beneficiaza de garantia de 2 ani impusa de legea UE.
eu m-am bucurat sa aflu (doar verbal) ca am doi ani garantie la aparat, totusi Norvegia nu e in UE. |
|
|
|
mircyx |
Postat la 14-02-2014, 10:23
|
Membru nou
Postări: 198
|
catacore a scris:
Paul a scris:
eu m-am bucurat sa aflu (doar verbal) ca am doi ani garantie la aparat, totusi Norvegia nu e in UE.
Nu este in UE dar ca si Elvetia si Islanda este parte a SEE (Spatiul Economic European) de liber schimb din acest motiv nu sunt taxe si nici n-ai nevoie de viza.
V-ati gandit la TAX FREE? http://www.f64.ro..._free.html
Cetatetii straini NON-UE care calatoresc cel mai des in Romania sunt moldovenii. De exemplu finul meu are cetatenia moldoveneasca si domiciliul in Chisinau. Vine in Romania la 2 saptamani. Deci:
Olympus OMD EM-1, cumparat de la F64, cu 3 ani garantie, va costa 5.320 lei.
Cati v-ati lua in aceste conditii???!!!
Si acum sa va tai factura pentru consultanta financiara.
Olympus OM-D EM-1 + HLD7 / mZD 12-40 mm / mZD 75-300 II / Olympus FL 36R
|
|
|
|
Paul |
Postat la 14-02-2014, 10:39
|
Membru senior
|
pai si comisionul finului care este?
|
|
|