Constructie site
|
marius2die4 |
Postat la 21-05-2011, 01:58
|
Membru
Postări: 623
|
Buna propunerea si vin cu o completare doar 3 subcategorii nu ar fi de ajuns.De ce?Daca un coleg face un reportaj despre porumbeii din parcul x pentru un ziar,poate la multi li s ar parea poze la plesneala(desi se inscrie in alt gen) si nu ar primii voturi suficiente.
Cred ca cea mai buna idee ar sa avem o galerie reprezentativa vizibila in exterior ,iar restul pozelor impartite pe categorii(macro,portret...),unde sa fie si criticate si votate.
Legat de partea cu numirea pozelor slabe prefer sa ma abtin sa nu deranjez pe nimeni,dar la o privire se vede care este buna sau nu
Cred ca as avea timp pentru a putea ajutadezvoltarea forumului,poate nu zilnic dar ceva timp am.
Legat de cele 2 concursuri deja incheiate pe lunile precedente cine a castigat?Cel mai bine ar fi ca imaginile sa fie afisate in ordine cea mai buna spre cea mai slaba (ca note).La concursul curent cel mai bine este ca imaginile sa fie afisate in ordinea datei la care au fost postate
|
|
|
|
Corneanu Daniel |
Postat la 21-05-2011, 07:43
|
Membru nou
Postări: 110
|
George Parvoiu inteleg ce vrei sa spui , dar o fotografie si cu povestea ei poate sa fie redata extrem de slab si daca fiecare autor pune o fotografie de ex cu copilul lui evident ca insemna ceva pt el , dar asta nu inseamna ca este o poza buna . Nu sunt expert , dar am retina bine calibrata . pt a-mi da seama de diferentele dintre o imagine si fotografie, de asta am si venit cu ideea aceasta.
In legatura cu alte categorii pt aceste serii de poze dupa cum zice Marius mai sus , as spune ca mai bine ar fi o rubrica unde sa poti pune un link cu pozele si cine vrea sa uita si comenteaza. Daca s-ar face iarasi alte dosarele pe aici s-ar ajunge de unde am plecat iar aspectul de profesionalism s-ar degrada. Cam asta e parerea mea si ideea mea.
Numai bine si spor maxim !
www.danielcorneanu.me
|
|
|
|
Bogdan Mitea |
Postat la 21-05-2011, 10:14
|
Super Administrator
Postări: 1327
|
Platforma php suporta orice. E nevoie insa de timp, programare, idei si iarasi timp.
Nu uitati ca in cadrul forumului exista Critica foto ce poate vaea sectiuni: Incepatori, Critica, versiuni etc.
In loc sa umplem galeriile cu fel de fel de poze mai bine le-am posta direct in forum. Acolo nici nu ai nevoie de acordul admin pentru a fi afisata.
Daca primeste clar o critica pozitiva atunci poate fi trimisa in galerie. Bineinteles ca raspunderea fotografiilor introduse in post apartine celui ce o trimite (daca e ceva indecent userul va fi suspendat fara discutie; daca e poza altcuiva incalca drepturi de autor etc). |
|
|
|
admin |
Postat la 21-05-2011, 10:26
|
Super Administrator
Postări: 59
|
Raman neafectate de regula "Imaginea sa treaca prin forum" fotografiile ce vor fi trimise in Albume Personale.
In momentul de fata vizibile pentru vizitatori neautentificati sunt doar Albumele Personale, Concurs, Propuneri si Galeria Olympus. |
|
|
|
Bogdan Mitea |
Postat la 22-05-2011, 10:55
|
Super Administrator
|
Am constatat ca sunt destui cei care doresc sa aibe un album personal si am creat pentru toti cei care au dorit-o, fara exeptie.
Astept insa din partea fiecaruia sa trimita o iconita reprezentativa pentru albumul sau.
Vor fi vizibile doar albumele cu iconite.
Olympus E-M1
|
|
|
|
ToniGenes |
Postat la 23-05-2011, 08:25
|
Super Administrator
Postări: 3265
|
Am vazut ca toata lumea insista pe ideea de a pastra doar pozele bune.
Parerea mea este ca trebuie sa pastram si pozele slabe, pentru ca s-a facut critica constructiva la ele. Utilizatorii mai noi pot invata din comentariile alea (din greselile altora).
Si in plus nu putem monopoliza forumul pentru cativa utilizatori care sunt avansati si care pot produce fotografii bune. Trebuie sa dam satisfactie la toata lumea; sa ii lasam si pe altii sa posteze, chiar daca rezultatele lor nu sunt foarte bune.
Ce putem face, e sa facem publice doar galeriile in care avem poze bune. Pe cele slabe sa le tinem in galerii care sunt vizibile doar membrilor forumului.
Daca avem intr-adevar oameni care sa faca fotografii foarte bune, lucrurile vor evolua natural oricum in sensul cresterii nivelului.
Am ca exemplu Softpedia. Cand vezi ce poze urca Bezergheanu, devii mult mai selectiv cu propriile poze (iti vine sa-ti dai cu barda-n....).
Si la noi, daca exista oameni care sa posteze constant poze bune, lucrurile astea se vor regla de la sine.
In lumina acestei idei, ii invit pe cei exigenti sa urce cat mai multe poze bune.
Eu zic ca momentan suntem prea exigenti cu un forum care are doar 6 luni de existenta.
E doar o parere personala....
Editat de ToniGenes la 23-05-2011, 08:31
|
|
|
|
Winter1966 |
Postat la 23-05-2011, 09:25
|
Membru nou
Postări: 133
|
Parca as fi si eu de aceeasi parere. Foarte putini cei care invata din greselile altora , cei mai multi nici din ale lor din pacate
OMD- EM5 ; Oly EP-3; ;OM-20;o traista de sticle
|
|
|
|
Bogdan Mitea |
Postat la 23-05-2011, 09:32
|
Super Administrator
|
Avem Propuneri care e vizibil public.
La fel si: Galeria Olympus (inca fara iconita), Concurs Foto, Albumele Personale (nu si cele fara iconita).
Restul sunt glerii interne.
Plus aria de Critica Foto unde putem posta nemijlocit.
Cred ca am acopoerit si ideea de a avea o sectiune pentru public doar cu cele mai bune fotografii dar si dorinta de a oferi tuturor posibilitatea de a-si publica fotografiile pentru critica.
Olympus E-M1
|
|
|
|
marius2die4 |
Postat la 23-05-2011, 22:11
|
Membru
Postări: 623
|
Imi cer scuze daca am sugerat asa ceva
Ceea ce vroiam sa spun este ca imaginile mai putin reusite sa nu fie sterse,doar sa nu fie publice.
Daca le facem publice daca cauta cineva o imagine si o gaseste la noi pe forum si este si mai slaba isi face o imagine proasta despre "noi"
Cred ca propunerile si albumele personale sa nu fie pulice, pentru ca la propuneri se pun si imagini care asteapta sa fie "transate" (adica si din cele slabe) iar la albume personale un exemplu ar fi fac un test unui aparat,obiectiv,....iar cel mai potrivit loc de pus pe forumul nostru al fi la albume personale.
Bineinteles cat toti cei care vor sa progreseze trebuie sa posteze pentru a si da si ceilalti( mai rasariti sau nu)cu parerea.Cred ca numai prin critica constructiva i se poate arata "calea cea dreapta" cuiva care vrea si are nevoie de ajutor.Si bineinteles prin practica.
De asemenea ar fi bine ca cat mai multi sa si faca curaj sa comenteze imaginile cum pot ei (mai bine sau nu)deoarece consider ca si astfel pot progrea mai mult decat daca doar ar admira
|
|
|
|
Bogdan Mitea |
Postat la 23-05-2011, 22:57
|
Super Administrator
|
Nu va mai cereti atat de mult scuze ca nu suntem la clubul de domnisoare.
E posibil sa fie stresante pentru unii toate aceste schimbari; nu avem o reteta dupa care sa facem siteul: ar fi o copie a ceva iar eu nu doresc asta.
Ne apropiem de o forma coerenta si cu inca putina rabdare vom obtine imaginea clara a acestei "case".
Stabilim reguli din mers, acum cand inca suntem o mana de membrii. Peste un an, doi, cand vom fi multi, regulile vor fi deja trasate si cararile batatorite.
Olympus E-M1
|
|
|
|
admin |
Postat la 07-07-2011, 22:16
|
Super Administrator
|
Suntem in curs de implementare a unor instrumente noi de organizare si administrare a bazei de date a fotografiilor.
1. Introducerea de categorii (Animale, Pasari, Oameni etc).
Mod de implementare:
a1. Fotografiile existente vor fi luate una cate una de admini si vor fi introduse in categoriile potrivite.
b1. Fotografiile noi: la trimitere userii vor alege albumul si categoria.
Mod de vizualizare:
Linkuri catre albume specializate pe categorii.
Preconizez ca pe 15 iulie 2011 vom avea noile modificari implementate si stabile. Pana atunci vor fi in testare.
Va multumim pentru intelegere. |
|
|
|
admin |
Postat la 08-07-2011, 18:18
|
Super Administrator
|
1. In Galeria Foto a aparut in stanga un panou: Categorii de poze.
Obs.: Nu sunt actualizate toate pozele.
2. In Galeria Foto vor ramane doar albumele cu numele membrilor.
Obs.: Toti membrii vor avea albume cu numele de user si iconita reprezentativa identica cu cea a avatarului.
3. Vor fi mutate in topicuri specializate:
a. Intalnirile membrilor
b. Concurs
c. PEN E-PL1
4. Avand in vedere faptul ca toate pozele ne reprezinta pe fiecare individual si luate impreuna reprezinta marca Olympus, recomandam ca in albumele personale sa aducem doar fotografiile de calitate.
Obs. 1: Daca un user are un sir de poze reprezentand acelasi subiect (o floare pozata din unghiuri diferite) va trimite in albumul personal pe cea mai buna. Le poate incarca pe toate pe forum si, in functie de critica, va decide care e aceea.
Obs. 2: Incurajam folosirea sectiunii Critica foto. Toti avem de invatat si faptul ca avem un DSLR nu inseamna ca si producem cele mai bune rezultate. Recomandam celor cu mai putina experienta sa foloseasca pentru inceput aceasta facilitate (Critica foto). Vor obtine in mod sigur fotografii ce merita sa ii reprezinte in albumele foto. |
|
|
|
admin |
Postat la 08-07-2011, 23:19
|
Super Administrator
|
Daca sunt fotografii pe care nu le puteti vedea ele se afla in albume ascunse. In cazul in care va intereseaza vreuna in mod special o putem muta rapid in albumele vizibile. |
|
|
|
d3xmeister |
Postat la 09-07-2011, 00:54
|
Membru
Postări: 960
|
admin a scris:
Daca sunt fotografii pe care nu le puteti vedea ele se afla in albume ascunse. In cazul in care va intereseaza vreuna in mod special o putem muta rapid in albumele vizibile.
Cum adica in albume ascunse ?
Sony RX10 IV, Sony RX100VA
|
|
|
|
admin |
Postat la 09-07-2011, 08:07
|
Super Administrator
|
Albumele Arhiva, Intalniri membrii s.a. pentru care am ales sa creez topicuri in forum au primit atributul de "Vizibil doar pt administratori".
Un album poate fi vizibil pentru: Public, Memembrii, Moderatori, Administrator, Super Administrator.
Asadar, daca este vreo poza pe care nu o gasiti, ea nu este pierduta ci, deocamdata, ascunsa.
La sfarsit nu va ramane niciun album ascuns.
Tot ce se afla in albumele ascunse vor fi transferate in albumele pesonale si de acolo vom decide impreuna care merita sa ramana. |
|
|
|
admin |
Postat la 11-07-2011, 09:40
|
Super Administrator
|
Avand in vedere faptul ca in noua configuratie numele de utilizator va fi identic cu numele albumului personal, daca nickname-ul actual nu va reprezinta din punct de vedere artistic va reamintesc ca va puteti schimba oricand numele de utilizator folosind optiunea Editare profil. |
|
|
|
Bogdan Mitea |
Postat la 13-09-2011, 10:46
|
Super Administrator
|
Fara indoiala viitorul este al camerelor mirrorless. Dovada stau si cercetarile in domeniu si ale celorlalte companii, unele deja prezente in piata (Sony, Panasonic) sau zvonuri (Nikon, Canon).
Olympus dezvolta in acest moment doar sistemul m43 (divizia de cercetare mica nu le permite cica sa se ocupe si de clasicul 43). Panasonic a renuntat la 43. La fel si companiile care produc lentile pentru Olympus si Panasonic.
Nu peste multa vreme, ne vom trezi toti cei de aici in posesia unei camere mirrorless (PEN, G-Panasonic sau un m43 PRO de la Olympus).
Vom folosi lentile diverse, produse nu doar de un producator. Tehnologiile si brand-urile implicate, la nivel de utilizator vor fi interconectate.
In concluzie vin cu propunerea de a promova de fapt sistemul m43.
Vor fi mai multe domenii ce vor fi directionate catre actualul site.
Am rezervat deja domeniile m43.ro si panasonic-romania.ro
Ce parere aveti?
Olympus E-M1
|
|
|
|
sorinescu |
Postat la 13-09-2011, 11:01
|
Membru nou
Postări: 13
|
Poate pentru un fan al lui Panasonic redirectionarea catre Olympus n-ar fi prea draguta.
Promovarea sistemului m4/3 nu stiu daca se poate face cu o ferma de domenii. Ca si potentiali posesori de astfel de aparate, sau deja posesori, pe noi ne intereseaza UN forum/site, cu numar mare de membri, cu informatii bogate. Mai multe situri, mai putini membri/site, adica mai neinteresant. |
|
|
|
ToniGenes |
Postat la 13-09-2011, 11:10
|
Super Administrator
Postări: 3265
|
Pentru mine e clar ca 4/3 va supravietui strict atata timp cat m4/3 nu s-a maturizat inca dpdv tehnologic.
Olympus a aratat clar care e directia. E chestiune de scurt timp pana va ramane in joc doar m4/3.
Sa presupunem ca eu cumpar un PEN + 100-300 de la Pansonic. Ce sistem se cheama ca am ? Olympus sau Panasonic ?
Eu sunt de acord cu initiativa asta. Si sunt fericit ca nu mai sunt la mana unui singur producator de camere/obiective. Am de unde alege, iar Olympus e stimulat de cealalta tabara sa fie competitiv.
Sa auzim si alte pareri.
|
|
|
|
Ionut Trufin |
Postat la 13-09-2011, 11:51
|
Membru
Postări: 561
|
m43.ro suna bine pentru ca poate reuni si Panasonic si Oly. Panasonic-romania inseamna deja divizare. |
|
|