header image
Autentificare
header image
header image
header image
Vezi discuţia
 Printează discuţia
OM-D
Bogdan Mitea
Cunosc personal fotografi care detin OM-D si care nu au detinut Olympus OM si care vin din sfera Nikon-Canon pe care le-au utilizat de 20-30 de ani.
Incep sa cred, dar sper ca ma insel, Red Bull, ca aduci argumente (de care e posibil sa fii convins) doar ca sa invingi in aceasta lupta.
Nu este o lupta. Dar sa nu imi spui ca nu stiu ce aparat de la nu stiu ce firma, in orice situatie, este mai bun decat orice alt aparat. Fie el si OM-D E-M5.
Si nu pot sa spun ca imi place insinuarea ta ca acest aparat este folosit de oameni pe care ii cunosc pentru altceva decat Fotografie. Dintr-aceea care ajunge pe hartie. Si la expozitii foto. Si Stock.
Olympus E-M1
 
red bull
Bogdan ,corect,nu e o lupta. Si nu vreau sa insinuez nimic desi sincer chiar nu stiu la ce te referi,m-am pierdut in detalii .Ai adus argumente , am venit si eu cu argumente( de care sunt convins) . Aia nu inseamna ca detin adevarul absolut, sunt deschis la nou si sa invat. Pai...chiar si eu am venit cu un exemplu aici ,persoana care fotografiaza cu OMD dar si cu alte aparate ,si chiar imi place ce face cu OMD.Thumbs up
''Si nu pot sa spun ca imi place insinuarea ta ca acest aparat este folosit de oameni pe care ii cunosc pentru altceva decat Fotografie. Dintr-aceea care ajunge pe hartie. Si la expozitii foto. Si Stock.'' Asta nu am inteles , desi sincer nu insinuam nimic. Am crezut ca deja se cunoaste ca daca am ceva de zis eu cam zic ,chiar daca imi sare lumea in cap. Eu nu fac insinuari .
Fratilor, faceti un efort supraomenesc si lasati capra vecinului sa moara de batranete!
Ex EM-5 , Ex-EM1 ...Ex-OLY
Momentan folosesc Sony


http://500px.com/vasihurghis
Vasile Hurghis | Flickr - Photo Sharing!
 
Bogdan Mitea
Bine, esti castigator: OM-D E-M5 e de rahat. Mergeti sa cumparati niste aparate adevarate: Nokia. Sunt suficiente pentru traveling si street.
Olympus E-M1
 
red bull
Nu are cum sa fie re rahat Surprise . Eu nu vreau sa cumpar un aparat de rahat. ( vreau de ciocolata , daca tot e gluma).Pentru street este breloc cu camera foto , si nu te observa nimeni Rolling on the floor
Fratilor, faceti un efort supraomenesc si lasati capra vecinului sa moara de batranete!
Ex EM-5 , Ex-EM1 ...Ex-OLY
Momentan folosesc Sony


http://500px.com/vasihurghis
Vasile Hurghis | Flickr - Photo Sharing!
 
Denis
Red bull: "Apropo , a spus cineva ca aparatul asta nu prea e folosit de profesionisti ?....poate-l folosesc la travel, foto de strada ..."
De aici se înțelege că tu crezi că profesioniștii care au cumpărat OM-D nu îl folosesc în contractele pe care le au, ci în timpul liber. Asta inisinuezi.
De asta Bogdan ți-a răspuns că nu îi place insinuarea ta pentru că știe profesioniști care au expoziții cu pozele făcute pe OM-D și că încarcă pe Stock poze făcute cu Om-D. Deci e camera lor de bază.
Red-bull, cred că e o problemă că tu te exprimi neglijent și se înțeleg tot felul de lucruri din ceea ce scrii, totul pare interpretabil.
OM-D E-M5, OM-1n, zuiko 12mm/F2, panasonic 20mm/f1.7, panaleica 25mm/F1.4, zuiko 45mm/f1.8, Zuiko 40-150mm, Zuiko 50mm/F1.8
Galerie foto: http://www.flickr...?details=1
 
http://www.flickr.com/photos/75495350@N07/?details
red bull
Denis , eu nu insinuez ,am mai spus . Eu cred ca tu intelegi ce vrei din exprimarea mea.
Vrei sa mergem mai departe ? Prin faptul ca pun poze facute cu OMD pe Stock ce te face sa crezi ca e camera lor de baza?De unde stii ca nu au si alte camere foto?Bun,poate sunt cativa. Poti sa-mi dai un procent cam cati folosesc OMD pentru Stock? Daca sunt cativa fotografi care folosesc OMD pentru Stock e chiar atat de relevanta chestiunea? Ai OMD - faci fotografie de Stock? Ai OMD -crezi ca ai tot ce-ti trebuie pentru fotografia de Stock? Daca ai face fotografie de Stock ai merge mai departe cu OMD , sau ai trece pe un Full-frame ( se presupune ca faci bani din fotografie) ? Mai vrei sa te intreb si altceva? Confused
Bogdan are dreptate : Nu e o lupta. Dar as dori ca sa nu mai imi interpretezi vorbele. Daca am ceva sa spun am sa o fac, eu nu insinuez. Si sincer chiar nu am inteles la ce se referea Bogdan. Eu tot incerc sa aplanez discutia dar vine replica cum ca eu insinuez. Eu tot spun ca nu am afirmat niciodata ca ar fi un aparat naspa,dar vine replica:'' pai da ,dar tu ai spus...'' . Stiu ce am spus ,si chiar daca nu esti de acord cu mine nu trebuie sa-mi rastalmacesti vorbele. Nu am zis nici macar o minciuna despre aparatul asta .Sunt doar pareri personale, pe care nici macar nu vreau sa le impun. Ai aparatul asta / iti place ? fi bucuros ca ai gasit ce ai vrut. Poti sa-mi dai un sfat in legatura cu aparatul ? OK -il ascult si primesc cu placere. dar nu incerca sa-ti impui ideea ,cel putin nu cu mine.
Despre aparat am mai spus in alte postari , daca cineva a vrut sa inteleaga e bine / daca nu iar e bine. Nu am de ce sa ma justific nimanui, nu am vorbit de rau aparatul am facut cel mult comparatii ! Am expus pareri personale , la care pot aparea modificari oricand ...in bine sau in rau/ asta voi vedea pe parcurs. Si daca as fi zis ceva de rau , era fix parerea mea . Dar nu s-a intamplat.
Fratilor, faceti un efort supraomenesc si lasati capra vecinului sa moara de batranete!
Ex EM-5 , Ex-EM1 ...Ex-OLY
Momentan folosesc Sony


http://500px.com/vasihurghis
Vasile Hurghis | Flickr - Photo Sharing!
 
d3xmeister
Eu nu ma supar, dar inca astept solutia pentru a poza copii alergand, sport si altele cu OMD. Eu am incercat si am reusit cam 10% din ce as fi reusit cu un DSLR Nikon. Nu intru in amanunte ca sa nu aglomerez discutia, dar daca vreti va explic exact ce nu poti face fara C-AF, ce poti face, si vin si cu exemple.
Sony RX10 IV, Sony RX100VA
 
Denis
Red bull, eu nu știu care e situația cu fotografiile făcute cu OM-D încărcate pe Stock. Doar ți-am explicat ce a spus Bogdan, pentru că ai spus că nu înțelegi la ce insinuare se referă.

Uite aici un fotograf român care folosește OM-D:
http://www.graphi...jdu-tamas/
http://hajdutamas...

Ai putea să îi scrii pe privat aici și să îl întrebi despre OM-D, să îți faci o idee dacă să îl cumperi sau nu și tu. Poate că el e mai în drept să îți spună despre cameră, față de restul membrilor forumului care au camera. Una e să faci poze de vacanță cu Om-D și alta poze pentru o expoziție.

Dacă cunoști un fotograf român care pozează cu Nex-ul tău ai putea să îl întrebi și pe el și, la final, le compari pe cele două și ajungi la o concluzie.
Dacă găsești un astfel de fotograf, dă-ne și nouă linkul să vedem pozele. Eu unul nu am prea multe informații despre Nex și nu am prea văzut poze făcute cu el.
OM-D E-M5, OM-1n, zuiko 12mm/F2, panasonic 20mm/f1.7, panaleica 25mm/F1.4, zuiko 45mm/f1.8, Zuiko 40-150mm, Zuiko 50mm/F1.8
Galerie foto: http://www.flickr...?details=1
 
http://www.flickr.com/photos/75495350@N07/?details
red bull
Te rog ,eu sunt interesat . Am pe Nex C-AF , dar inca nu l-am incercat . Mai este ceva tracking ,dar nici ala nu l-am incercat. Mai este modul sport ,se comporta Ok dar cand setezi un anumit mod ISO se duce sus , eu poate as vrea sa-l tin la 100 /200 . Ala cu traking ar trebui sa-l incerc. Waiting
Denis , pe Tamas ar trebuie sa-l intreb eventual cand mai trece prin oras pe la mine si sa prind aparatul in mana Wink
De la noi nu stiu , dar poti sa te uiti dupa Yuri Afanasiev ,e un fotograf din Moscova. O sa gasesti si pe YouTube : http://www.youtub...66CE338359 sau astahttp://www.youtube.com/watch?v=1BOVtX4G4MY&list=SPE939B066CE338359 sau siteul asta http://sonyalphan...ogspot.ro/
Editat de red bull la 27-05-2013, 16:54
Fratilor, faceti un efort supraomenesc si lasati capra vecinului sa moara de batranete!
Ex EM-5 , Ex-EM1 ...Ex-OLY
Momentan folosesc Sony


http://500px.com/vasihurghis
Vasile Hurghis | Flickr - Photo Sharing!
 
d3xmeister
Denis, e diferenta intr-adevar intre pozele de vacanta/familie si cele artistice si de expozitie: cele din prima categorie sunt mult mai greu de realizat din punct de vedere tehnic.
Red Bull, n-are rost sa incerci, decat pe subiecte care se misca incet, dar acolo poti folosi si S-AF. C-AF merge pe NEX ca si pe OMD, cu succes foarte limitat.

Eu fotografiez sport sau copii care se joaca asa: selectez punctul de focus care ma intereseaza, incadrez si incep AF. Urmaresc subiectul, aparatul face tracking continuu pe subiect. Aparatul este setat pe Focus Priority, deci nu declanseaza nici un cadru daca subiectul nu e in focus. Cand consider ca pot capta ceva interesant, declansez un cadru sau in rafale scurte, in functie de situatie.
Nu merge cu S-AF ? Nu ! S-AF pe OMD este extrem de rapid dar nu pe subiecte care se misca rapid. Si e rapid doar in lumina puternica. Pe subiecti care se deplaseaza repede, rezultatele sunt urmatoarele: ori focus pe background, ori AF-ul incetineste iar subiectul este iesit din DOF pana la momentul declansarii. AF-ul incetineste si in lumina soft, in care de cele mai multe ori incerc sa pozez, de ex. umbra deschisa, in parc.
Dar C-AF poate ajuta mult mai mult, de-aia si spun ca il folosesc tot timpul daca nu fotografiez statui. De ex, trag la interior, cu diafragma deschisa. DOF-ul e foarte ingust. Cea mai mica miscare a subiectului sau a aparatului de la AF-Lock la declansare garanteaza poze soft. La fel si focus-recompunere. Cand am trecut pe C-AF, rata de success a crescut considerabil in situatii de DOF ingust, adica orice subiect in low light. Si e logic.

In pole-position pt viitoarea achizitie este D7100, poate E-M6 sa schimbe treaba asta. Motivele principale sunt AF mult superior pentru ce fac eu, si obiective ne-compromise optic. Nu imi face nici o placere sa car dupa mine D7100 si obiective, asa ca as fi dispus la unele compromisuri.
Sony RX10 IV, Sony RX100VA
 
ghinitai
Majoritatea neintelegerilor pe net e ca lumea e obisnuita sa citeasca cu ton niste chestii care pot fi interpretate rautacios. Am mai auzit fraza asta "nu imi place tonul tau".... care ton frate, ca suntem pe net? Smile
La Sony Nex functia aia hand held twilight e foarte buna, dar din pacate vine cu pierderea detaliului destul de mult si din cate am vazut se cam duce in iso 6400 mai tot timpul cand e nevoie sa o folosesti.
Nex-ul e o alternativa foarte buna la un dslr, mai ales daca iti iei si un 35mm 1.8, ai si obiectiv stabilizat si luminos. Mie mi-a lasat un gust amar din cauza focalizarii aberante la modelele mai vechi (nex 3 si 5). Cu punctul af blocat pe centru, focaliza pe subiecte cu contrast mai bun in spatele lui (subiectul ocupand 70-80% din cadru)
Om-d-ul e intradevar un aparat mic. Pentru mine cu cat e mai mic e mai bun, ca nu am mainile mari si nici nu am nevoie sa fie solid sau sa aiba viewfinder..
Canon S90 a fost primul aparat pe care am pus mana si era intradevar calitativ si portabil. Il aveam peste tot cu mine si aveam o husa originala care se prindea de curea. Mai portabil de atat nu se putea....
Dupa standardele de azi doar RX100 e la fel de calitativ si portabil. Un mare plus la jucaria asta e focalizarea fulgeratoare care m-a impresionat si care te face sa uiti de celelalte neajunsuri. Pana nu am pus mana pe el nu ma atragea deloc.

Ah.. apropo de meniuri stufoase. Nikon are unul din cele mai proaste meniuri. Greu gasesti unul la fel de fad, doar pe la Ricoh am mai vazut... Olympus are meniuri interne decente si din cauza meniurilor rapide de pe marginea lcd-ului nici nu ai nevoie de alte setari. Cel mai mult imi place meniul intern de la Canon. E aerisit si usor de anticipat.
 
GabrielC
Seara buna... Sunt nou p-acilea si in sistemul asta si cand am descoperit forumul mi-am zis - CE TARE. Hop si eu sa citesc ceva despre si cu m4/3. Cand colo ce gasesc? Discutii sterile si interminabile despre Sony, Nikon etc., oarece postatori cunoscuti de pe alte forumuri pentru hm... stilul de a baga batul prin gardul ALTORA in scopul de a (sus)tine teorii colportate, nu proprii Smile si altele asemenea !

Plus, bineinteles, sindromul pustesco-romanesc de " Ba al meu e mai tare ...", eventual in varianta cea mai rea : " Ala care VA FI al meu e cel mai tare..."

Daca tot va omorati reciproc cu OM-uri, EM-uri, EP-uri si alte vitamine d-astea, ati putea va rog sa ajutati un incepator care chiar vrea si el sa invete ceva de la voi in ceea ce priveste felul in care FOLOSITI aparatele astea, pareri din folosire directa a obiectivelor din sistem, setari pentru tipuri de poze pe care aparatele astea le pot realmente face ( nu cele pe care AR VREA unii sa le poata face) ?

Si ca sa folosesc termenii elevati cititi in ultimele n pagini, pot spune despre mine ca am si eu de curand un EM-5 d-ala "de rahat", la care i-am pus si un grip ca sa nu-l pierd prin geanta. Pana acum - si sunt convins ca si in continuare, ca sa ma admire lumea pe strada - am si un REBUT dslr d'ala uleios si de cacao, de-i zic aia de la Nikon D600. La care pun - UNEORI, dar mai pe furis - vreo 3-4 obiective mai slabute, d'alea cu 2.8 sau maxim 4, cum am citit eu pe forumuri ca se poarta. Si ca sa inchei - pana acum consider "rahatul" si "uleiosul" perfect compatibile si apropiate ca performante, dar e drept ca nu tin neaparat sa fotografiez pe intuneric tantarii din casa cum zboara SPRE mine ! Grin

Oricum, ne mai citim p-aici! Si sfatuiesc moderatorul sa ma baneze cat mai curand, am limba ascutita si-mi plac flame-urile !
Editat de GabrielC la 01-06-2013, 01:13
 
d3xmeister
Sa fiu eu iar cel care ia masuri ? Astept totusi reactii din partea celorlalti.
Sony RX10 IV, Sony RX100VA
 
ghinitai
Nikon D600 e uleios? Il dai cu gel? Smile
Cat despre OM-D, sa stii ca nu-ti permit sa-l denumesti asa. Mai ales daca are grip...

Normal ca toate discutiile contin si apropouri la firmele rivale. Altfel cum ar sti cei de la Olympus sa faca un aparat mai bun? Cumparam, comparam, suduim. Smile
Nu ar fi amuzant ca forumul asta sa fie o comunitate de persoane fanatice Olympus? Ne place Olympus pentru anumite motive, asta nu inseamna ca nu aruncam si ochiul peste gard si sa aratam cu degetul la aia mai inspirati.
 
Bogdan Mitea
M-am amuzat teribil. Cat pe ce sa iau masuri dar m-am asezat mai bine pe scaun si am zis: care e ala care a zis ca OM-D e de cacao?
Cred ca eu. Dar era la misto. Presupun ca merit un cartonas rosu mai ales ca acum doua seri am fost la o petrecere.
Am avut la mine E-M5 cu 12-50, E-3 cu 12-60, blitzul de kit al OM-ului si FL-50R-ul saracului.
Actiunea s-a petrecut in jurul orei 1.
Din 300 de poze facute cu OM-ul am ratat vreo 30 (blitz directionat aiurea si focus ratat mai mult din cauza mea ca ma jucam cu diferitele setari).
Pe intuneric E-3 cu FL-50 focalizeaza o idee mai repede. Dar nu vezi mare lucru pe vizor asa ca pierzi timpul orbecaind dupa subiect.
La E-M5 am uitat ca are vizor asa ca am folosit doar LCD-ul unde nu stiu ce compensari face el ca se vedeau subiectele ca ziua.
Olympus E-M1
 
Paul
ahahahhaha, ce am mai ras. :-) Bine ai venit Gabriel!
"The camera is an instrument that teaches people how to see without a camera." - Dorothea Lange
 
www.filmalbnegru.ro
Denis
E de reținut: OM-D și D600 sunt "perfect compatibile si apropiate ca performante". E măgulitor pt. OM-D să fie astfel alăturat unui fullframe.
OM-D E-M5, OM-1n, zuiko 12mm/F2, panasonic 20mm/f1.7, panaleica 25mm/F1.4, zuiko 45mm/f1.8, Zuiko 40-150mm, Zuiko 50mm/F1.8
Galerie foto: http://www.flickr...?details=1
 
http://www.flickr.com/photos/75495350@N07/?details
GabrielC
Denis a scris:

E de reținut: OM-D și D600 sunt "perfect compatibile si apropiate ca performante". E măgulitor pt. OM-D să fie astfel alăturat unui fullframe.


Ei, poate am exagerat un pic - am OMD-ul doar de vreo 2 saptamani si n-am avut timp, dar sincer am fost suprins de calitatea imaginilor, fara cine stie ce setari. Partea interesanta e ca pare mai simplu de operat pentru rezultate destul de apropiate. Sigur ca in multe cazuri voi prefera D600, dar acum nu mai am nici o grija ca daca am doar OMD-ul la mine diferenta de calitate va fi mare - si nu sunt singurul! Apropo de tantari - chiar am vazut un review la OMD sau la 60/2.8 macro, in care tipul respectiv poza tantari si ii iesea extrem de bine !

In plus, pentru mine mai conteaza foarte mult si portabilitatea/greutatea - si la urma urmei chiar si raportul pret/calitate al obiectivelor. Or fi ele scumpe, dar pentru calitate similara majoritatea Nikoanelor sunt mai scumpe. Iar in legatura cu uleiul - s-a facut si se face o intreaga tevatura legata de petele de ulei de pe senzor. Sunt unii care nici nu ajung sa distinga butoanele la D600, dar intreaba pe forumuri cum sa verifice daca le apar pete de ulei ... Eu nu m-am uitat in mod deosebit, dar pana acum n-am vazut (am ceva peste 3500 declansari).

Apropo - scuze pentru intrarea cam "deocheata" pe forum, da' incepuse sa fie cam multa incrancenare pentru niste amarate de cutii ...
 
Denis
Gabriel, apropo de obiective, te-ai gândit și la panaleica 25mm/F1.4? E considerat foarte sharp, incluisv la F1/4. Un OM-D cu obiectivul ăsta e poate și mai aproape de ce obții cu D600.
OM-D E-M5, OM-1n, zuiko 12mm/F2, panasonic 20mm/f1.7, panaleica 25mm/F1.4, zuiko 45mm/f1.8, Zuiko 40-150mm, Zuiko 50mm/F1.8
Galerie foto: http://www.flickr...?details=1
 
http://www.flickr.com/photos/75495350@N07/?details
GabrielC
Denis a scris:

Gabriel, apropo de obiective, te-ai gândit și la panaleica 25mm/F1.4? E considerat foarte sharp, incluisv la F1/4. Un OM-D cu obiectivul ăsta e poate și mai aproape de ce obții cu D600.


Nu m-am gandit, dar multumesc pentru sugestie Smile. La momentul cumpararii aparatului, n-am luat obiectivul de kit - 12-50 - ci Panasonic 20/1.7. Iar pe moment ma gandesc serios la Oly 45/1.8 si 60/2.8 Macro, dar in ordine inversa. Mi-ar place si 75/1.8, dar ... A - si joi am luat fishaiul de la Samyang.
 
Salt la forumul:

Navigare
Intalniri membri

Meniu utilizator
Statistica utilizatori









·Forum de discutii
·Galerie foto
·Ultimele imagini
·Anunturi

·Trimite o imagine
·Căutare
·Reguli in site
·Contactaţi-ne


Utilizator

Parolă



Încă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă

· Vizitatori conectaţi: 3
· Membri conectaţi: 0
· Membri înregistraţi: 641
· Cel mai nou membru: Doru
· 19,705,615 vizite unice



Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.