header image
Autentificare
header image
header image
header image
Vezi discuţia
 Printează discuţia
OM-D
Winter1966
Revazand fotografiile postate anterior, de pe un computer cu un monitor cam obosit, acum privind de pe unul normal, jpeg-urile arata mult mai bine decat ceea ce am developat eu in raw. Acum nu ca fata nu era vanata de frig... da'nu era chiar atat Grin Rolling on the floor
Asta e... monitoare si monitoare.
OMD- EM5 ; Oly EP-3; ;OM-20;o traista de sticle

ghinitai
Eu tot timpul am fost de parere ca nu poti sa-ti dai seama daca iti place un aparat daca nu il ai in mana. De asta am si tinut sa-mi cumpar OM-D-ul de cum a aparut. Discutiile de genul, are corectii geometrice sau scoate bine, cred ca sunt inutile, cand review-urile de pe net iti dau toate detaliile tehnice despre aparat. Pe dpreview are fiecare setare mentionata, teste, sample-uri. Deci daca te intereseaza genul asta de detalii poti sa le aflii si singur.

Winter1966
In alta ordine de idei. Am facut un comentariu pe blogul D-lui Dinu Lazar. Ia priviti rezultatul .
http://fotomaniac...ympus.html
Comentariul meu este la postul sau anterior.
Poate fi de bine .
OMD- EM5 ; Oly EP-3; ;OM-20;o traista de sticle

titeldragomir
Da...cica se face o lansare maine...o lansare oficiala la F64, la care NOI NU SUNTEM INVITATI...adica noi astia de studiem situri cu imagini-pareri despre EM-5...care ne dam cu presupusul cum este sa tii in mana un OM-D...ce feeling ai, de cum este ergonomia butoanelor, cum se vede prin vizorul electronic..

Felicitari marketing Olympus Romania, inca odata ne-ai aratat cit de mult ai grija de comunitatea detinatorilor de Olympus din Romania

Avem 483 de postari in discutia despre OM-D...dar ce mai conteaza...
Olympus ( film+ digital)

https://www.flickr.com/photos/titeldragomir/
zoom
ghinitai a scris:

Eu tot timpul am fost de parere ca nu poti sa-ti dai seama daca iti place un aparat daca nu il ai in mana. De asta am si tinut sa-mi cumpar OM-D-ul de cum a aparut. Discutiile de genul, are corectii geometrice sau scoate bine, cred ca sunt inutile, cand review-urile de pe net iti dau toate detaliile tehnice despre aparat. Pe dpreview are fiecare setare mentionata, teste, sample-uri. Deci daca te intereseaza genul asta de detalii poti sa le aflii si singur.

DPReview a făcut teste la 45mm (90 FF), 50mm (100 FF) și 30mm (60 FF). Peste 30mm (60 FF) nu prea mai sînt.
Editat de zoom la 29-05-2012, 08:12

ToniGenes
Update :

"Lansarea OMD", este de fapt o conferinta de presa organizata de F64 care incepe acum la ora 10.30.
Deci nu este un eveniment organizat de Olympus Romania.
Bogdan incearca sa ajunga la eveniment si va reveni cu informatii/poze.

--
Editat de ToniGenes la 29-05-2012, 10:17

http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
Paul
Orice eveniment care este menit sa faca publicitate produsului este bine venit. O lansare de presa a unui produs Olympus in Romania nu a mai avut loc de mult timp, cu atat mai mult cu cat nu vine din partea Olympus Romania mi se pare un lucru pozitiv, inseamna ca a convins si pe altii de calitatea produsului si ca merita sa investeasca. Desi, sincer, nu cred ca se poate organiza o conferinta de presa de lansare a unui produs fara acceptul firmei Olympus.
"The camera is an instrument that teaches people how to see without a camera." - Dorothea Lange

www.filmalbnegru.ro
Bogdan Mitea
A inceput evenimentul.
Olympus E-M1

Bogdan Mitea
In sala sunt 20-30 de reprezentanti din presa de specialitate.
Olympus E-M1

Bogdan Mitea
Sunt prezentae caracteristicile noului E-M5. Vizorul electronic (confirm prin utilizare) de foarte buna calitate. Senzorul de activare a vizorului cand aparatul este dus la ochi.
Olympus E-M1

Bogdan Mitea
Aparatul a fost testat (in Romania) pe timp de ploaie si a rezistat fara probleme in regim de fofografiere si filmare.
Olympus E-M1

Bogdan Mitea
Evenimentul este patronat de Olympus-Romania si F64.
Olympus E-M1

Bogdan Mitea
Vlad Eftenie a testat aparatul si il prezinta.
Olympus E-M1

Bogdan Mitea
Excelente corectii geometrice cu pastrarea detaliilor.
Olympus E-M1

Bogdan Mitea
O suita de imagini la care vom avea acces.
Olympus E-M1

Bogdan Mitea
Conferinta s-a terminat.
Olympus E-M1

Paul
Multumim Bogdan pentru info-urile permanente.
"The camera is an instrument that teaches people how to see without a camera." - Dorothea Lange

www.filmalbnegru.ro
ghinitai
Bogdan Mitea a scris:

Excelente corectii geometrice cu pastrarea detaliilor.

Nu-i lasa sa scape asa de usor, nu ai vazut ca Zoom vrea sa opreasca acele corectii geometrice. Da-le cu firma de cap!! Smile

Bogdan Mitea
Acum am revenit la birou si pot prezenta o sinteza.
Asadar evenimentul a fost unul de presa, organizat de Olympus, MGT si F64.
Invitatii, in numar de 20-30 de ziaristi si fotografi.
Prezentarile:
Marian Iacob, din partea Olympus - filmul de promovare al lui E-M5 si caracteristicile ce il claseaza intr-o noua generatie de aparate ce se bat cu cele din gama "avansat"
Vlad Eftenie, fotograf - a testat aparatul in Bucuresti si in Iasi, in conditii diverse: soare, ploaie multa, apus, miezul zilei, contraumbra, peisaj, portret, arhitectura, street etc. Toate materialele constituie un review ce va fi pus la dispozitia tuturor, impreuna cu imaginile exclusiv .jpg fara modificari, exact asa cum au fost realizate.

Mentionez aici ca distorsinile geometrice caracteristice oricarui obiectiv pe aceasta plaja focala sunt admirabil corectate fara pierderi de calitate.
Nu inseamna ca o fotografie a unei cladiri, in plan vertical, de jos in sus nu va aparea cu laturile paralele ce se indreapta spre cer cu efectul de unire la infinit.
Corectarea geometrica se refera la disparitia efectului fish-eye (ce poate fi activat prin functia specifica). Plus ca la focalizarea in plan paralel cu solul marginile cladirilor vor apare natural, paralele intre ele.
Olympus E-M1

Bogdan Mitea
Aparatul este mic si discret, se simte metalul din el, se aseaza excelent in mana. A sosit si versiunea negru+argintiu ce il face sa se asemene atat de mult cu versiunile OM 1,2 etc.
Obiectivul 12-50 este, cu ajutorul senzorului si procesorului de imagine, mult mai bun decat optica ce il constituie. Este rezistent de asemanea la apa si praf, iar cand spun apa inseamna ploaie direct pe el.
Zoomul este discret si toate componentele in miscare se afla inauntru, fiind actionat electronic.
12mm f/2.0 este o bijuterie: mic, sexy si calitativ. Un focus manual pe care as vrea sa il vad si la obiectivele cu distnata focala mai mare: 45mm, 60mm, 75mm s.a.
Aparatul reda excelent culorile, usoara tendinta de a accentua rosul datorita senzorului cald si care poate fi foarte usor temperata prin setari la WB. In fotografiile cu surse de lumina amestecate si diferite se comporta exceptional. La fel si in compozitiile aglomerate din oras unde avem de-a face cu multitudinea de culori si nuante.
Olympus E-M1

Salt la forumul:

Navigare
Intalniri membri

Meniu utilizator
Statistica utilizatori

·Forum de discutii
·Galerie foto
·Ultimele imagini
·Anunturi

·Trimite o imagine
·Căutare