Imi plac catchlight-ul din ochi, fundalul estompat si destul de aerisit, focusul bun. Singurul lucru care nu ajuta este gardul de plasa destul de sclipicios ce atrage privirea. 2 si 5 imi plac cel mai mult din punct de vedere al pozitiei subiectului.
Ionut mersi de trecere
Observ o deteriorare a calitatii a imaginilor postate de mine pe forum la detalii, culori.
Era mai demult o discutie despre stabilizatorul de imagine si am postat mai mult exemplificativ,imaginile fiind destul de slabe. Am lasat si Exiful
A doua serie este mai buna. Lisita si starcul galben sunt cele mai bune. Se vede diferenta de culori, intre cele doua modele. Cand am avut in teste un 75-300 I cu EM5 mi s-a parut un pic mai greu de focusat pe niste vrabi decat cu 70-300 4/3
sincer, eu nu-mi amintesc sa fi sesizat diferenta de viteza la AF intre combinatiile D700+Sigma 120-300/2.8 OS si EM5+75-300 II. Doar daca Oly nu reusea sa faca focusul din prima, atunci eram "pierdut". Pentru ambele combinatii am avut multe cadre out of focus, probabil problema e la mine. Cred totusi ca Oly a dat mai multe cadre ratate la focus, pentru mine "patratelele de focus" de la Oly sunt, de multe ori, prea mari, rezultand cadre focusate aiurea (de obicei in spatele subiectului).
Culorile la Oly sunt clar mult mai saturate si mai "pline" decat la Nikon (pentru RAW).
Ma bucur ca lumea a inceput sa mai posteze si pe aici.
Din ce s-a pus mai sus imi plac pelicanii lui Cata.
Asteptam si alte postari, e o idee buna sa mai invioram topicul mai ales ca e sezon.
Pun si eu o serie de poze facute in vara asta - cinteza punk-ista, starc galben, sfrancioc rosiatic, salamandra, pescarus, pui de lisita, gainusa de balta, fasa de padure. O sa mai pun cel putin o serie noua zilele urmatoare.
In prima cred ca asistam la "nasterea" unei noi efemeride, care, practic, a iesit/s-a "divizat" din corpul celeilalte.
Tras cu 60mm macro, din mana, totul s-a desfasurat pe marginea barcii.
Multumesc, Paul.
Am descoperit ca 50-200 SWD merge mult mai bine decat 50-200 I in combinatie cu EC-20. Dovada pozele mai sus.
O sa scriu mai mult pe topicul dedicat.