Multumesc.
Eu am lasat-o in forma originala pentru a se vedea mai bine ce poate lens-ul.
Eu nu ma prea omor cu editatul... Acesta a fost si unul din motivele pentru care sunt fan Oly - poti sa obtii imaginea dorita direct din JPG, chiar daca se mai pot imbunatatii multe la orice imagine.
Cea cu corbul nu a iesit extraordinar - este subexpusa. Sunt dificil de expus bine corbii, trebuie sa-i prinzi si in lumina buna. La fel si cand sunt in zbor. Nici eu nu am poze foarte bune cu corbi.
Sinaia - cota 1400 ?
-[/quote]
Probabil ca e nvoie de o expunere spot, iar daca cerul nu e albastru si e alburiu sau cenusiu, chiar e totul compromis.
Ciuf de padure pozat sambata pe o vreme inchisa, in timp ce vana pe un camp de la marginea Bucurestiului.
E-5 + 50-200mm + EC-20.
Primele 3 poze sunt la ISO-1600, restul la ISO-2500. Avand in vedere lumina foarte slaba, eu sunt foarte multumit de ce am scos.
L-am si filmat. Pe la 01:10 se vede ca a prins un soarece.
Multumesc ! Au fost momente cand a fost foarte aproape - 7-8m si momente cand s-a dus mai departe (20-40m). Ea vana si se muta la fiecare 2-3 minute.
Daca nu era lumina atat de putina, o faceam si in zbor.
Timpii de expunere au fost de 1/160s.....1/250s.
Mie cea mai buna poza din serie mi se pare prima.
-
Foarte expresiva captura. Lumina mai mohorata contribuie la dramatismul momentului.
Cam de la acest nivel incep sculele profesionale, restul sunt de jucarie...
Multumesc pentru lamurire (deci, Corvus corone cornix)
Inelul de zoom la Panasonic functioneaza in sens invers fata de Oly... nu am mai apucat sa scot din zoom...
Trebuie antrenament mult pentru cadre perfecte. Astfel de critici sunt in fapt sfaturi bune pentru noi. Sunt micile amanunte pe care ai nevoie sa le inveti de la cineva cu experienta.
Editat de vavidar la 30-11-2014, 20:48