header image
Autentificare
header image
header image
header image
Vezi discuţia
 Printează discuţia
OM-D
Glad Parau
red bull a scris:

http://www.youtub...DnbAHKueAo .Am mai intrebat pe aici , la minutul 8 al clipului Steve pune camera aproape de microfon . Se aude un zgomt ,parca ar fi un cooler .Stie cineva ce este ?0


stabilizatorul pe 5 axe.
Sony NEX 6/Olympus G.Zuiko 42mm f1.7/Industar-69 28mm f2.8/Tokina AT-X 50-250mm f4-5.6/Tokina RMC 35-105mm f3.5/Helios 44-2 Zebra M39 "RatLens"/Canon 38mm f2.8 adaptat
Konica Minolta 5D + 35-70 f4
SonyEricsson C901 cu control manual
Olympus mju-1 si 2
Toate de vanzare. Smile
 
http://www.flickr.com/photos/98349320@N04/
Paul
De la ultima versiune de firmware acel zgomot apare doar cand apesi shutter-ul.
"The camera is an instrument that teaches people how to see without a camera." - Dorothea Lange
 
www.filmalbnegru.ro
map
Desi nu ma am olympus-ul (cu unele regrete) eu nu am reusit sa ii fac fetitei care alerga prin casa de colo colo poze decat cu timp de expunere foarte scurt (deci iso mare ca lumina nu era tocmai din belsug). Focus continuu sau tracking nu am folosit. Chiar si pe dslr am avut nevoie de timp de expunere f. scurt pentru ca desi aveam un obiectiv ultra rapid, copii parca sunt mai rapizi. Smile.
Cele mai reusite poze in interior cu miscare multa au fost din pacate doar cele cu blitz.
Legat de filmare mi se parea ca om-d-ul focuseaza mai lent. Aici Sony a57 cu obiectivul ssm era imbatabil. Full hd la 60p cu detectie de faza full time era un deliciu pt. filmare.
Dar acum ma limitez la ce am...
La om-d nu poti alege ce sa focuseze in timpul filmarii, nici nu poti schimba apertura sau timpul de expunere!
 
ToniGenes
Eu ma intreb care DSLR face fata la un copil care alearga prin casa, in conditii de lumina putina.
Sunt curios cine a reusit asta si cu ce sistem (camera + obiectiv) si setari.

Trebuie un obiectiv care sa focalizeze foarte rapid, diafragma deschisa la maxim F/2.8 (trebuie un DOF rezonabil de larg) si un timp de expunere de minim 1/60 (ideal 1/100).
S-ar putea ca ISO-3200 sa nu fie de ajuns, cel mai probabil e nevoie de ISO-6400 unde calitatea este slaba pe orice DSLR. Nici pe FF-uri ISO-6400 nu straluceste.

Cred ca ar fi mult mai simplu cu o compacta cu senzor mic, setata pe focalizare manuala, cu punctul de focalizare undeva pe la 2-3 metri. Are DOF-ul urias si prinde totul in clar.
Editat de ToniGenes la 13-02-2013, 14:24
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
red bull
In casa spatiul e limitat . Eu am spus : poate cineva care are OMD sa faca cateva poze la copii intr-o sala de sport ,in parc ,la o tura cu bicicleta,la o tura cu rolele,sau oricum undeva unde copii aia se afla in miscare? Sincer ,chiar am nevoie sa ma lamuresc. Ma adresez cu rugamintea asta aici pentru ca majoritatea imaginilor pe care le-am vazut facute cu OMD sunt subiecte statice .Vreau sa vad dinamism ,vreau sa vad un paning adevarat la un concurs de drift sau motociclism pentru ca portrete si peisaje am vazut destule.
Pentru ca eu cu D90-ul pot face in toate locurile astea. Deci ,ce as pierde si ce as castiga in afara de filmare?
map,cum sta nex-ul fata de OMD ? si aici ma refer si la filmare si la foto. Ma bate gandul sa-mi iau un Nex 5N.Sau poate are cineva un Nex 5N si-mi impartaseste si mie din experienta lui.day dreaming
Fratilor, faceti un efort supraomenesc si lasati capra vecinului sa moara de batranete!
Ex EM-5 , Ex-EM1 ...Ex-OLY
Momentan folosesc Sony


http://500px.com/vasihurghis
Vasile Hurghis | Flickr - Photo Sharing!
 
Eddy
nu este clar ce vrei
dupa 2 minute de cautare pe net uite ce am gasit

http://www.flickr...otostream/

http://www.mu-43....dex17.html

de unde reiese ca cine nu a reusit panning cu omd a avut setari aiurea la aparat

plus de asta, mai demult am pus link cu testele de la fnac, unde un laborator pertinent face teste inclusiv de stabilizare, ceea ce e mare lucru; si acolo omd arata un panning de invidiat

http://www4.fnac....photo.aspx

consulta dosarul pdf, lectura placuta
 
Paul
@redbull - referitor la panning, am mai scris si eu si inca cineva aici, mai zic inca o data, panningul este o tehnica, nu o caracteristica a unui aparat, uite un panning facut de mine in 2007 cu un aparat de 2.6 megapixeli din 2001. Atasez fiserul original scos din camera. Smile

Cat despre autofocus, ca despre asta se discuta aici, eu nu folosesc aproape deloc C-AF nici pe OM-D, nici pe E-5 si imi ies pozele dinamice foarte bine, insa nu cu toate obiectivele, cu Panasonic 20mm nu ai nici o sansa pentru ca se misca incet, in rest mie mi se pare ca viteza de autofocus este instant, se pot face poze la subiecte in miscare bine mersi daca tragi direct, ma gandesc ca ar trebui sa testezi cumva OM-D-ul sau Nex-ul pentru ca altfel nu te poti baza pe ce iti spun altii, ori vorba lui Eddy, citeste review-urile celor avizati si vei afla destule. Dupa parerea mea exista situatii in care OM-D-ul focalizeaza mai ciudat in comparatie cu E-5-ul, dar ce nu spune nimeni este cate situatii neplacute exista si pe DSLR in comparatie cu OM-D-ul, intarzieri de focus pe zone slab iluminate etc. Concluzia: fa cumva si testeaza personal aparatele, te duci prin magazine, prin mall-uri si faci teste pentru ca nu este o investitie de 50 de euro.
panning.jpg

"The camera is an instrument that teaches people how to see without a camera." - Dorothea Lange
 
www.filmalbnegru.ro
Ionut78
Eu am avut NEX 3 si C3 si crede-ma ca nu poti poza copii cu ele, AF-ul este foarte bun pe video dar pentru actiune mai ales in lumina slaba nici vorba. Nu stiu ultima generatie de NEX-uri cum se descurca.
Olympus PEN
 
red bull
Sincer Eddy ,mi-ai pus niste exemple acolo cu un Zuiko 75-300 si un 55-200 ,doua obiective pe care daca le pui pe un OMD chiar nu mai inteleg farmecul unui aparat mic .Pe langa treaba cu adaptoarele / ce pe mine nu ma incanta deloc .
Paul ,exact despre autofocus era vorba,mai exact despre C-AF, treaba de care se cam plang multi care au folosit OMD-ul ,si nu erau semi-amatori ca mine.Reviewuri am citit tot ce am prins si mi se pare ca sta putin mai bine decat Nex 5n in low-light. Dar daca atat e diferenta+ stabilizarea pe 5 axe ...Eu vroiam sa vad imagini facute de cineva de aici de pe forum in cazurile enumerate mai sus de mine. Sa vad alti amatori cum se descurca WinkSi da , e o idee buna sa pun mana pe un OMD ,dar cand am vrut sa ma intalnesc cu cineva care avea unul de vanzare nu m-am putut intelege cu persoana respectiva sa ne intalnim si ...poate sa-l cumpar.Astept sa dau peste altul ,pentru ca sincer ,de nou nu-l iau ,mi se pare mult prea mare diferenta fata de un Nex 5N ( ca la ala ma uit).Mersi oricum de sfat.
Raiden , C3 nu stiu daca are autofocus continuu la filmare , 5N are .
Fratilor, faceti un efort supraomenesc si lasati capra vecinului sa moara de batranete!
Ex EM-5 , Ex-EM1 ...Ex-OLY
Momentan folosesc Sony


http://500px.com/vasihurghis
Vasile Hurghis | Flickr - Photo Sharing!
 
Ionut78
Toate NEX-urile au AF pe filmare si se descurca bine, dar C-AF-ul e cam varza in lumina slaba. O solutie ieftina dar care implica un IQ ceva mai scazut ar fi sistemul 1 de la Nikon , am inteles ca la C-AF bat lejer un D5100.
Olympus PEN
 
red bull
Raiden ,Nex F3 nu are af continuu pe filmare , poate C3 are , dar ...nu au toate.Nikon 1 am avut .Vreau altceva desi daca ma gandesc ,avand in vedere ca am si alte obiective de la Nikon poate nu ar fi o alegere rea. Dar deocamdata nu-l iau in calcul. Batalia din mintea mea se duce intre OMD si 5N.at wits' end
Fratilor, faceti un efort supraomenesc si lasati capra vecinului sa moara de batranete!
Ex EM-5 , Ex-EM1 ...Ex-OLY
Momentan folosesc Sony


http://500px.com/vasihurghis
Vasile Hurghis | Flickr - Photo Sharing!
 
ToniGenes
Este ciudat ca unii au rezultate foarte bune cu CAF-ul de pe Olympus (fie de pe E-M5, fie de pe E-5) iar altii rezultate foarte slabe.

Care este explicatia ?

Cred ca "RLS Priority C" (release priority for CAF).
In modul implicit, setarea asta este activa.
Ce efect are ?
Pai camera face poza chiar daca nu a focalizat inca. Prioritate au fps-urile.
Se considera ca e mai bine sa risti un cadru nefocalizat, decat sa nu faci deloc poza.

Daca ai 4fps, o sa obtii 4 poze pe secunda. Daca sunt focalizate bine sau nu, asta e partea a doua.
Cu alte cuvinte, pentru fiecare cadru camera are la dispozitie 0.25 S ca sa focalizeze. Daca nu reuseste sa focalizeze face oricum poza.

In momentul in care dezactivezi optiunea asta, pozele se fac doar daca camera a focalizat bine. E posibil ca in anumite situatii, numarul de fps-uri sa scada, mai ales daca obiectivul este lent.

Cred ca "RLS Priority C=ON" este explicatia pentru cei care scot rezultate slabe pe CAF. Din pacate, daca citesti rapid explicatia acestei functii, esti incurajat sa o tii activata.

Nu am testat inca ce am scris mai sus. Tin camera mai tot timpul pe SAF. Nu imi place sa omor obturatorul cu mii de poze aiurea.
M-am jucat o singura data cu setarea aia si am constatat intr-adevar ca numarul de fps-uri poate sa scada in functie de cum focalizeaza obiectivul.

Daca o sa testati vreodata CAF-ul, nu uitati sa va jucati si cu functia "RLS Priority C".
--
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
map
Intrebare pentru cei cu om-d.
Citeam ca in ultimul sau penultimul firmware zgomotul stabilizatoruli e redus si se aude doar cand e apasat butonul de declansare pana la jumatate.
Exista in meniu optiunea aceasta cu ON/OFF. Daca e pe off stabilizatorul merge tot timpul, sau nu e activ?
Am vazut pe un om-d ca daca e optiunea activata se aude acel fasait mult mai tare cand e activat butonul la jumatate.
 
Eddy
trece cu paracetamol
 
red bull
Sau dai cu Fastum-gel pe butonRolling on the floor
Fratilor, faceti un efort supraomenesc si lasati capra vecinului sa moara de batranete!
Ex EM-5 , Ex-EM1 ...Ex-OLY
Momentan folosesc Sony


http://500px.com/vasihurghis
Vasile Hurghis | Flickr - Photo Sharing!
 
Paul
map a scris:

Intrebare pentru cei cu om-d.
Citeam ca in ultimul sau penultimul firmware zgomotul stabilizatoruli e redus si se aude doar cand e apasat butonul de declansare pana la jumatate.
Exista in meniu optiunea aceasta cu ON/OFF. Daca e pe off stabilizatorul merge tot timpul, sau nu e activ?
Am vazut pe un om-d ca daca e optiunea activata se aude acel fasait mult mai tare cand e activat butonul la jumatate.


La primul firmware zgomotul stabilizatoului se auzea permament, insa pe filmare se auzea mult mai redus desi stabilizatorul functiona si acolo, dar se pare ca stabilizatorul era actionat altfel. Din cate am inteles zgomotul acela redus (care apare si la filmare) trebuie sa existe tot timpul pentru ca mentine pozitia senzorului in pozitie centrala. La urmatorul update de firmware 1.5 au reusit sa faca ca activarea stabilizatorului sa se intample doar cand se apasa pe declansator. In meniu, la sectiunea C, submeniul "Release", gasesti optiunea Half Way Release with IS, care activeaza IS-ul si implicit zgomotul daca apesi la jumatate shutter-ul pentru a te ajuta daca tragi cu teleobiectiv sa reduci imaginea tremurata. Poate fi setata ON/OFF. Pe OFF nu se mai aude nicun zgomot iar IS lucreaza doar pe timpul expunerii. Personal tin aceasta optiune pe ON pentru ca ma ajuta sa vad imaginea stabilizata in vizor.
"The camera is an instrument that teaches people how to see without a camera." - Dorothea Lange
 
www.filmalbnegru.ro
red bull
Ce am mai gasit pe net .
http://www.youtub...sults_main
Fratilor, faceti un efort supraomenesc si lasati capra vecinului sa moara de batranete!
Ex EM-5 , Ex-EM1 ...Ex-OLY
Momentan folosesc Sony


http://500px.com/vasihurghis
Vasile Hurghis | Flickr - Photo Sharing!
 
titeldragomir
http://photofocus...3-cameras/
Olympus ( film+ digital)
 
https://www.flickr.com/photos/titeldragomir/
map
De azi am redevenit user olympus. Bye Bye Sony... OM-D a revenit
photo-3_1.jpg
 
Paul
Hurray!!! Wink
"The camera is an instrument that teaches people how to see without a camera." - Dorothea Lange
 
www.filmalbnegru.ro
Salt la forumul:

Navigare
Intalniri membri

Meniu utilizator
Statistica utilizatori









·Forum de discutii
·Galerie foto
·Ultimele imagini
·Anunturi

·Trimite o imagine
·Căutare
·Reguli in site
·Contactaţi-ne


Utilizator

Parolă



Încă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă

· Vizitatori conectaţi: 6
· Membri conectaţi: 0
· Membri înregistraţi: 641
· Cel mai nou membru: Doru
· 20,363,242 vizite unice



Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.