header image
Autentificare
header image
header image
header image
Vezi discuţia
 Printează discuţia
xd picture card
mariusmario
buna ziua .sunt incepator si am un e450.vreau sa-mi cumpar un xd picture card ,am vazut ca olympus are ceva ,dar am o problema ,sunt de 2 feluri xd picture card si xd picture cardM+.Ce diferentele este intre ele si care e bun pentu e450?Si daca mai sunt si alti producatori.va multumesc
 
decebal
"The original xD cards were available in 16 MiB to 512 MiB capacities. The Type M card, released in February 2005, uses multi-level cell (MLC) architecture to achieve a theoretical storage capacity of up to 8 GiB. As of June 2010, Type M cards are available in sizes from 256 MiB to 2 GiB. However, the Type M suffers slower read-write speeds than the original cards.
The Type M+ card, first released in April 2008, offers data rates 1.5 times that of Type M cards. As of 2008, cards are available only in 1 and 2 GiB capacities." wikipedia
Producatori, din cate stiu eu - Olympus si FujiFilm
 
mariusmario
multumesc decebal.dupa ce mi-ai scris am inteles ca la e450 al meu pot sa cumpar un xd picture card M+
 
Bogdan Mitea
De ce sa iti complici existenta cu xd-ul?
CF e foarte bun, gasesti la preturi bune si de la diversi producatori.
Olympus E-M1
 
Ionut Trufin
Eu nu vad decat doua posibile avantaje pentru xD:
- Modul panorama nu merge decat cu acest tip de card, lucru care se poate suplini usor cu software (desi nu am gasit inca unul free care sa faca treaba buna).
- In cazul in care folosesti un netbook de obicei are un card reader incorporat care citeste xD. Alternativa e un card reader sau cablul de date.
Dezavantajele ar fi capacitatea maxima de 2Gb, viteza relativ mica de scriere si pretul exagerat de mare.
 
ToniGenes
Mai este un avantaj, Ionut.

Eu am 2 sloturi la E-520-ul meu : pt. card flash si pentru card xD.
Am pus pe amandoua memorii : 4 Gb flash + 1 Gb xD.

Daca se intampla sa umplu cardul principal, atunci comut din meniul camerei pe cel de backup - xD.
Se comuta instant din meniul camerei.
Pe cardul xD , din cauza ca e mic, trag doar JPEG.

Mi s-a intamplat sa fac multe poze (~ 400 Raw-uri), s-a umplut cardul flash si am constatat ca trebuie sa plec acasa chiar daca as fi vrut sa mai fac poze.
De cand am cardul xD, comut pe el si mi se pare ca pot sa mai fac 700 jpeg-uri la calitate normala/medie.

Daca s-ar intampla vreodata sa crape cardul principal, as fi acoperit.
Pentru unul care trage nunti/botezuri cred ca nu e rau sa aiba un card de backup in camera pe care il poate folosi instant din doua apasari de butoane. Ai timp in toiul actiunii sa cauti in geanta dupa cardul de rezerva ? Eu zic ca nu.

Confirm ca xD-ul este foarte lent, dar daca tragi JPEG-uri de 2 Mb e ok.
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
d3xmeister
Am mai spus si cu alte ocazii, tineti cont ca un card lent incetineste camera in draci, si nu ma refer doar la timpul in care scrie poza pe card, ci de la pornirea aparatului si pana la review-ul imaginilor.

Katran, daca ai ocazia scoate cele 2 carduri din aparat si baga un singur CF de viteza mare, peste 45Mb/s si o sa ramai perplex de diferenta in responsivitate a camerei. Eu am facut testul asta.
Sony RX10 IV, Sony RX100VA
 
ToniGenes
Pot sa-mi recomanzi unul rapid, daca tot zici ca ai testat ?

Cardul xD nu incetineste camera atata timp cat nu e activ. Sau asa ar trebui sa fie.
Cardul flash pe care il am recunosc ca e lenes.
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
d3xmeister
Eu am un Sandisk Extreme Pro cotat la 600x, 90MB/s Smile dar am vazut diferente mari si cu vechiul meu card CF Fujifilm, pe care din pacate scrie doar High Speed si atat. La urmatoarea intalnire facem un test. Comparatiile le-am facut contra unui card CF Pretec cotat pe la 15Mb/s si banuiesc ca diferentele ar fi muuult mai mari in comparatie cu XD.
Sony RX10 IV, Sony RX100VA
 
ToniGenes
ok. Multumesc !
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
titeldragomir
http://www.f64.ro...ional.html

Eu am luat de curind acest card..inainte aveam Kingston...se cunoaste cind tragi in rafala..in rest este foarte mica diferenta...chiar daca ai un card super rapid...trebuie sa ai si cu ce sa il scri asa de repede...si cu ce sa il citesti asa de reprede...
Olympus ( film+ digital)
 
https://www.flickr.com/photos/titeldragomir/
Ionut Trufin
Cred ca cei care trag nunti nu folosesc un e-450. In plus la o nunta e de preferat RAW asa ca 1 sau 2Gb nu te ajuta prea mult. Mai bine pierzi 30s sa schimbi cardul dar dupa poti sa mai tragi 4-500 de cadre in loc de 100. E-450 trage la 3.5 cadre/s, maxim 6 cadre in raw, iar un Raw are in jur de 14Mb la calitate maxima deci 30Mb/s mi se pare arhisuficient.
Eu folosesc:
http://www.f64.ro...speed.html care are cam 20Mb/s. Am unul de 4 si unul de 8. Nu e cel mai rapid disponibil dar e un compromis bun dpdv al pretului. Cel de 8 costa cat un xD de 2.
 
ToniGenes
De ce sa nu traga nunti cei care au E-450 ? Trebuie neaparat FF pentru asta ?
Daca ai obiective bune si blit extern te descurci excelent si cu E-450.
Mult mai importante decat camera mi se par tehnica, obiectivele si luminile.
Stie D3XMeister niste link-uri cu oameni care au facut treaba cu compactele.
Daca n-ai mana, nici FF-ul nu te ajuta fundamental.

Am facut poze la o nunta cu E-520 + obiective de kit + blitul de pe camera. M-am descurcat acceptabil, iar pozele au iesit aproape la fel de bune ca cele ale fotografului oficial (D80, blit extern). Nu a fost foarte greu avand in vedere ca omu' era praf. Facea poze la ISO-100 in biserica, in timp ce eu mergeam pe ISO-800/1600. Grin

M-am uitat si eu dupa carduri CF rapide si am vazut ca sunt preturi mari. Asa ca momentan ma multumesc cu unul care poate 20-30 Mb/s.
La E-520 un raw are 9-11 Mb.
Nu prea folosesc modul rafala. Mi se pare o risipa inutila de cadre in 95% din cazuri, menita sa impresioneze doar necunoscatorii de pe margine.

Legat de cardul pe care l-ai recomandat, vezi ca sunt doua comentarii la el. E un tip acolo care zice ca s-au stricat doua carduri la prima folosire. :lol: Daca vrei un card sigur, cred ca modelul asta nu e o varianta.
Omul zice ca trebuit sa refaca o zi de fotografiat cu clientul din cauza ca a pierdut datele de pe card.
-
Editat de ToniGenes la 12-05-2011, 10:18
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
Ionut Trufin
Nu am spus ca nu se poate fotografia la nunta cu un E-450 ci doar ca e putin probabil. Calitatea imaginii este mult peste un aparat de top care se folosea acum 5-6 ani pe la nunti deci cu lumina potrivita se pot obtine rezultate bune. Cred insa ca atunci cand obtii niste bani din asta iti permiti si aparatura mai performanta care iti usureaza munca.
Legat de fiabilitatea card-ului eu l-am folosit 2 ani (cam 11000 de cadre) pe cel de 4 Gb fara probleme dupa care l-am luat pe cel de 8 care are cam 4 luni si 1000 de cadre. Este drept ca regimul de utilizare este de amator. Am vazut review-ul cu tipul care a avut probleme inainte sa-l cumpar pe cel de 8 Gb dar am ales sa nu tin cont de el. In conditiile in care se vand sute de astfel de card-uri si la tine se strica doua, ori esti cel mai mare ghinionist ori problema e generata de alt dispozitiv defect. Vom vedea in timp daca am ales bine sau nu.
 
nynel
Si eu care vroiam sa-mi cumpar un CF la Oly 520. Sunt bagat in ceata.Multe orgolii. Eu in democratia asta am invatat ca pretul reflecta calitatea iar bunicul m-a invatat ca daca vreau ceas sa i-au elvetian,masina nemteasca,electronica japoneza,si nevasta unguroaica ca e si curva si gospodina.
E 520 14-42 ;40-150. C 765-10x.
 
nynel
Oare nu era mai bine prin 1977 cand aveam un amarat de Smena 8 si o data la 3 luni un Orwo np20 de 36 pozitii.? Nu tu obiective interschimbabile,baterii dedicate,xD si CF .Sa nu mai zic de filtre, ecrane de protrctie ,parasolare,trepiede si inele adaptoare.
E 520 14-42 ;40-150. C 765-10x.
 
nynel
Ironia ironiilor...daca nu ai curent nu ai nimic.
E 520 14-42 ;40-150. C 765-10x.
 
d3xmeister
Vezi ca tocmai CF trebuie sa cumperi, nu XD. Si da, eu sunt unul din cei care cred ca limitarea e un lucru pozitiv, desi toti zic ca sunt nebun. La fel e si cu muzica, atunci cand dateam o caruta de bani pe o caseta cu 14 melodii, sau ne chinuiam sa tragem de la radio nush ce melodie care se datea o data la o saptamana, apreciam muzica pe care o aveam. Acum cu internet si mp3-uri s-a dus toata placerea.

La fel e si cu camerele, o sa avem camere capabile sa fac poze in orice conditii fara pic de interventie, doar un touch pe ecran. Din pacate, placerea se va duce draq.
Sony RX10 IV, Sony RX100VA
 
titeldragomir
nynel a scris:
Si eu care vroiam sa-mi cumpar un CF la Oly 520.


Mai bine ia un Kingston, sunt perfecte pentru raportul calitate-pret....daca dispui de bani ia un Sandisk...diferenta dintre ele este la rafala..in rest pentru un amator este perfect si Kingston...am doua carduri Kingston..unul normal si unu Pro...si un Sandisk extreme 4....diferente....sunt dar nu sa ma dea pe spate....
Olympus ( film+ digital)
 
https://www.flickr.com/photos/titeldragomir/
Dinu
kingston de 8 gb am de la emag. AM tras in rafala Large - Fine si nu s-a oprit niciodata sa scrie. Am dat 67 lei si transport inclus. sper ca nu se considera reclama Grin
E-450 ------ 14-42mm; 40-150mm; OM 50mm/1.8
 
Salt la forumul:

Navigare
Intalniri membri

Meniu utilizator
Statistica utilizatori









·Forum de discutii
·Galerie foto
·Ultimele imagini
·Anunturi

·Trimite o imagine
·Căutare
·Reguli in site
·Contactaţi-ne


Utilizator

Parolă



Încă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă

· Vizitatori conectaţi: 6
· Membri conectaţi: 0
· Membri înregistraţi: 641
· Cel mai nou membru: Doru
· 19,267,076 vizite unice



Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.