header image
Autentificare
header image
header image
header image
Vezi discuţia
 Printează discuţia
Olympus 12-100mm F/4.0
ToniGenes
Articol semnat de Robin Wong si Ming Thein:

https://blog.ming...-1004-pro/




Ming Thein:

"I too found this lens to be excellent – the one lens for M4/3. It is an impressive performer throughout the range, and has a better out of focus rendition than the 12-40 that preceded it. This property, combined with the dual stabiliser, makes it ideal for handheld video work. I have to agree with Robin that if you had to have only one lens for the system – and perhaps to cover everything – this would be it. There are very, very few compromises, and I never once felt any of them were optical. The only problem is the size: it’s very un-Micro Four Thirds, and combined with an E-M1.2 body (for best balance and full dual IS functionality) – it’s nearly the same volume and weight as an X1D and 45mm. I suppose when you consider the effective range (24-200) and relatively fast constant aperture (4) – that changes things a bit. Scalpel or Swiss Army knife? Down to individual preference, I think. The trickier question is whether within the same M4/3 universe you’d be better served by a few faster primes at similar cost; I think this is a tricky one to answer and depends on how often you shoot in low light or inclement weather situations (the primes are not as well sealed as this 12-200). Still merits a recommended rating from me."

 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
organondinnou
Asi dori sa stiu daca acest obiectiv poate oferi dubla stabilizare si pe aparate Panasonic cum ar fi G80/
 
ToniGenes
Stabilizarea dubla nu functioneaza decat in cazul in care ambele (camera si obiectivul) sunt facute de acelasi producator.

-
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
organondinnou
Multumesc.Oricum obiectivul merita cred efortul unei achizitii.Ma gandeam sa incerc sa schimb 12 40 plus panaleica 25 1.4 cu12 100.
 
ToniGenes
Daca merita, asta depinde de nevoile fiecaruia. Daca ai nevoie de un zoom versatil si pozezi mult in lumina zilei, atunci merita.

Trebuie constientizat bine ca este un obiectiv F/4.0 (nu este pentru lumina putina). Marea lui calitate este ca acopera o plaja focala mare fara compromisuri la calitate (rezolutie). Deci nu mai trebuie sa schimbi obiectivele si s-ar putea sa fie si mai usor si mai compact decat 2-3 obiective care acopera aceeasi plaja focala.

12-100mm este ideal in locuri unde sunt conditii vitrege: munte, plaja...nu schimbi obiectivele pentru ca bate vantul, ploua, e nisip, umezeala...etc.



-
Editat de ToniGenes la 23-02-2018, 10:56
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
organondinnou
Da.Multumesc.Comparativ ca sharpness e puteti sa imi spuneti,cum este fata de 12 40 2,8?
 
titeldragomir
Nu am lucrat destul de mult cu el ca sa pot compara calitatea..am facut cateva poze dar am ramas foarte placut surprins. Cred ca se apropie destul de mult de 12-40. Paul a avut sansa se joace mai mult cu el.
Olympus ( film+ digital)
 
https://www.flickr.com/photos/titeldragomir/
ToniGenes
Conform lenstip.com, 12-100mm are rezolutie ceva mai buna decat 12-40mm.
12-100mm sta ceva mai bine la "luminite" (comma), are vignetare mai mica decat 12-40mm, si scoate luminile din fundal mai bine.

Vad ca 12-100 este "mai macro" decat 12-40mm.
Deci este un obiectiv foarte versatil: peisaj, tele, macro.

-
Editat de ToniGenes la 23-02-2018, 20:23
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
organondinnou
Multumesc.
 
Paul
Confirm ca este o lentila de top.
"The camera is an instrument that teaches people how to see without a camera." - Dorothea Lange
 
www.filmalbnegru.ro
organondinnou
Nu stiu ce sa fac.Sunt incurcat.Adica cu o combinatie vanzare a G80 si o diferenta consostenta asi putea lua fie 12 100 f4 ,fie omd 1m mark2,ambele noi dar fara garantie aduse de afara.Ce ar merita mai mult?Sa pastrez 12 40 si sa iau omd1 mark2 sau sa dau 12 40 si sa iau 12 100?
 
ToniGenes
Tu esti singurul care poate raspunde la intrebarile astea.

Fiecare dintre noi are alte nevoi/preferinte si o sa-ti spuna altceva.

-
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
organondinnou
Oricum, multumesc mult.Sa vad cum merge si negocierea.Daca e in limite acceptabile voi alege,daca nu ,nu.
 
bionut
Salutare! A mai facut cineva foto de produs cu acest obiectiv? Ma intereseaza sa fac poze de produs ca in exemplele de aici: https://www.allex...i-cereale/ . Problema apare atunci cand produsele au diferite dimensiuni, si trebuie sa ma misc pentru configurarea luminilor. Momentan folosesc OLYMPUS E-PL8 cu obiectivuk 14- 42 mm, dar am impresia ca fotografiile nu sunt chiar atat de sharp.
Multumesc
 
Paul
Salut, Ionut! Eu fac si fotografie de produs si folosesc mai multe obiective din gama pro inclusiv 12-100, plus 60mm macro. 12-100mm este un obiectiv de o calitate excelenta si poate satisface si cele mai pretentioase cerinte. Ce nu inteleg eu insa este povestea cu miscatul si luminile, probabil ca iti doresti si o distanta focala mai lunga banuiesc.

14-42 este limitat in rezolutie si este normal ca rezultatele sa nu fie consistente, pana la urma este un obiectiv entry level.

Bafta!
"The camera is an instrument that teaches people how to see without a camera." - Dorothea Lange
 
www.filmalbnegru.ro
bionut
Salut, Paul ! da pot spune ca am nevoie si de distanta focala mai lunga. Ceea ce folosesc acum nu ma ajuta deoarece cateodata am produse mai mari ca dimensiune, ceea ce inseamana ca trebuie sa ma plimb cu trepiedul prin camera astfel sa cumprind tot produsul (sa-i spun ca am un "studio" improvizat). Aparatul este tot timpul conectat la laptop pentru rapiditatea transferului fotografiilor. Se intampla cateodata ca firul sa fie prea scurt.

Tocmai acesta este unul din motivele pentru care ma intereseaza acest obiectiv. Un al doilea motiv este claritatea pozele care ma gandesc ca utilizand acest obiectiv ies mult mai sharp.
 
ToniGenes
Eu fac fotografie de produs cu 12-60mm (versiunea DSLR) care este sub 12-100mm la rezolutie.
Pozele ies bine chiar si la F/13. Si atunci cred ca 12-100 este excelent din toate punctele de vedere.

Pentru reusita unor poze bune trebuie:
1. lumini bune - preferabil blituri cu difuzoare;
2. trepied bun;
3. cort sau improvizatie;
4. de folosit "mirror-lock" la camerele cu obturator mecanic cu o intarziere de minim o secunda la declansare.

Lumina puternica a bliturilor maximizeaza rezultatul final : rezolutie buna, zgomot infim/inexistent.
Recomand un blit mic pe camera pentru declansare si 3 blituri de studio. Se pot cumpara si blituri ieftine (100...200 Ron).
Cu lumina buna si obiectivul de kit ar putea sa furnizeze rezultate mai bune.

Lumina este mai importanta decat obiectivul. Pentru obtinerea unui fundal perfect alb (ars) trebuie sa pui un fundal alb (din hartie, panza) si sa-l luminezi din spate.
-
Editat de ToniGenes la 19-02-2019, 19:50
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
organondinnou
Dupa ce m-am desfactat copios cu caf-ul pus pe tracking si rafala ,simt nevoia unui obiectiv cu zoom de calitate pentru lumina zilei.Ce ziceti ca ar fi mai nimerit,12 100 f4 sau 40 150 2,8?Nu am nevoie de un tele foarte puternic ci de un obiectiv care sa imi dea maxim in ceea ce prveste calitatea imaginii la distante focale normale si pe lumina buna.
OLympus OMD M1 MARK II,Olympus 75 1, 8
 
organondinnou
Sunt in dilema. Asivrea desigur un12 100 f4, dar e scump si nu imi permit. Cum se comporta panasonic 14 140 II? Cum e fata de 12 100 din punct de vedere al cromaticii si mai ales al sharpnessului?
OLympus OMD M1 MARK II,Olympus 75 1, 8
 
Paul
12-100 este pro. 14-1xx de la Oly sau Pana nu au nicio legatura cu calitatea lui 12-100, ca sa nu mai zic de luminozitate. Regula legata de cost se cam aplica cand e vorba de optica, vrei calitate, platesti.
"The camera is an instrument that teaches people how to see without a camera." - Dorothea Lange
 
www.filmalbnegru.ro
Salt la forumul:

Navigare
Intalniri membri

Meniu utilizator
Statistica utilizatori









·Forum de discutii
·Galerie foto
·Ultimele imagini
·Anunturi

·Trimite o imagine
·Căutare
·Reguli in site
·Contactaţi-ne


Utilizator

Parolă



Încă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă

· Vizitatori conectaţi: 5
· Membri conectaţi: 0
· Membri înregistraţi: 641
· Cel mai nou membru: Doru
· 19,099,198 vizite unice



Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.