header image
Autentificare
header image
header image
header image
Vezi discuţia
 Printează discuţia
Incercati sa fiti obiectivi
bratudan
Am o ocazie si pot cumpara un Canon 550 D cu cele doua obiective kit 18-55 si un Tamron de 55-200 mm, Personal mai detin un Oly e-420 cu cele doua obiective kit si cu 70-300. Intrebarea mea este urmatoarea: acest Canon este cu mult superior Olympusului meu (ma refer la calitatea pozelor si a senzorului nu la faptul ca are 18 mp) Daca da, cu care aparat din gama Olympus ar putea fi comparat?
 
titeldragomir
Opinia mea ca este peste E620 ...este o generatie destul de noua..depinde si la ce bani...
Olympus ( film+ digital)
 
https://www.flickr.com/photos/titeldragomir/
puiugr
e mai bun decat e420 si cred ca e putin si peste e620.
https://www.facebook.com/Fotograf-Grapinoiu-Petru-1117832321567050/
 
https://www.facebook.com/Fotograf-Grapinoiu-Petru-
bratudan
Ca pret e undeva la vreo 20-22 de milioane. Chiar e mai bun decat e 620? Se duce ca si calitate spre E 3? Ma uit ca nu are stabilizator de imagine in schimb filmeaza, aspect, care, insa, nu ma intereseaza chiar deloc. Ce as fi vrut de la el ar fi o calitate mai buna a pozei fata de e 420-ul meu si un shutter mai rapid in conditii de low light. In privinta asta senzorul lui cumulat cu un iso mai ridicat la care se poate duce, produce un timp mai scurt de expunere pe un obiectiv stoc similar lui 14-42?
 
Eddy
Canon sunt brici pe entry level
si 450D, si 500D, si 550D si 600D au luat premii - pe bune
E620 e undeva intre D5000 si 500D
in locul tau as sari barca, dar atentie sa fie aparatul impecabil
in mod clar faci un upgrade de body si un downgrade de obiective
vorbeste lumea ca cea mai mare calitate a lui 18-55 este ca nu se pune praf pe senzor, de Tamron nu stiu nimic
pregateste cateva perechi de mii de lei pentru ceva L-uri
dupa Zuiko ai sa oftezi sigur
 
bratudan
Sunt chiar asa praf Canon pe obiectivele stoc sau cele entry? Unul din motivele pentru care as trece la Canon ar fi varietatea obiectivelor si pretul lor.
Ma uitam la un prime banal gen Canon 50 mm f1.8 ca il gasesti intre 4 si 6 mil. Pe cand un Zuiko 50 la f2 am vazut ca se duce lejer la 10 mil. Cele Zuiko pe care le am imi plac pt ca sunt usoare si versatile si au un bokeh super pe care alti producatori am vazut ca nu il au, insa mi-ar fi placut sa fie mai luminoase sa pot poza si in lumina slaba fara sa primesc critici de genul ai dslr dar uite ce poze am facut cu sapuniera mea. E frustrant...(asta poate se datoreaza si faptului ca sunt la inceput)
Ramane in continuare intrebarea - voi avea un shutter mai rapid in lumina slaba cu combinatia Canon 550 D si stocul 18-55 si cu un iso superior fara a avea o granulatie prea evidenta- fata de e-420 cu zuiko 14-42?
 
Ionut78
Shutter mai rapid nu cred ca vei avea cu obiectivul de kit, iso superior cu siguranta da, dar per total o calitate a imaginii putin sub, eu m-am jucat cu obiectivele de kit cam de la toti producatorii si iti garantez ca 14-42-ul de pe Olympus e cel mai bun. Iar filmatul de pe Canon e nasol daca vrei autofocus, chiar groaznic as putea spune, se merita doar daca filmezi pe manual.
Prin vanzarea Olympus-ului vei pierde ceva bani probabil, vei mai pune de la tine destul pentru a lua 550d-ul si nu vei obtine decat fff putin in plus. Eu zic sa mai pastrezi Olympus-ul si sa astepti sa vezi ce mai apare, se produc lucruri foarte interesante pe piata foto in momentul de fata.
Olympus PEN
 
Eddy
in locul tau m-as da cu alea 22 de milioane pe langa d3xmeister poate iti da panaleica
concert jmjarre Monaco cu ISO 100
prelucrate in fuga
mc04jmj.jpg mc03jmj.jpg mc02jmj.jpg mc01jmj.jpg
 
d3xmeister
Incerc eu sa fiu obiectiv, ca am trecut prin multe aparate.

In primul rand, daca oamenii iti spun ca pozele tale arata ca facute cu un P&S e doar vina ta, nu a aparatului.

Daca faci mutarea pe care o planuiesti avem asa

Pozitive:

Senzor mai bun, castigi ISO mai mare, curat, si mai mult DR
Filmare de cea mai buna calitate, presupunand ca stii cu ce se mananca filmarea cu DSLR si esti dispus sa inveti.
Garantia ca vei avea in viitor la ce sa faci upgrade, camera sau obiective, piata mare de obiective SH
Autofocus mai bun in lumina slaba

Nu te bucura la maldarul de obiective penale care se gasesc pentru celelalte monturi, cele bune sunt scumpe sau mai scumpe decat Olympus, iar restul sunt extrem de slabe, cel putin dupa standardele noastre. Mici exceptii sunt, acele fixe mai vechi, dar pe formatul redus sunt destul de limitate, pe FF e altceva.


Negative:

Constructia la Olympus este mult mai buna
Obiectivele, o sa le regreti
Motorul jpeg, la Canon e cel mai slab
Sony RX10 IV, Sony RX100VA
 
marius2die4
Trebuie sa te gandesti bine: o sa ai de castigat dar si de pierdut(in prima faza ceva bani)
Senzorul este mai bun la Canon,mai rapid, DR mai mai mare,zgomot mult mai mic.Daca esti la inceput banuiesc ca pozezi JPEG.Aici o sa fii mancat cu Canon.Daca pozezi JPEG cu el si obiectivele care ziceai o sa ai calitatea unui bridge mediu.Ai timp si cunostinte de RAW?
Cele doua obiective sunt mult sub obiectivele pe care le detii.O sa bagi cateva zeci de mii de lei pana sa ajungi la calitatea obiectivelor actuale.50mm1.8 mi se pare slab de tot,nu as da bani pe el.Cu obiectivele despre care zici nu o sa ai un focus mai rapid in low light(mai ales cu tamronul - cica rateaza focusul la greu),cu altele da
Din cate stiu eu Canon are cel mai slab JPEG.

Pune altfel problema:Sunt chiar atat de avansat incat acest aparat ma limiteaza?O sa fac poze mai bune cu acel aparat?


Sa ne spui si noua ce te decizi.
E620 + 11-22mm + 14-54II + 70-300 + 50mmf2 +Leica 25mmf1.4 +sigma 150mm 2.8 macro + FL36R + FL40Smile
http://marius-fot...ogspot.com
 
http://marius-fotografie.blogspot.com/
d3xmeister
Eu simt din plin chestia asta pe Nkon D5100, 18-55mm este jenant in comparatie cu 14-42mm, indiferent ce spun testele de laborator. Engine-ul jpeg este destul de bun, mai putin la culori, care mi se par oribile. Unii zic ca tine de preferintele personale, dar nu stiu cine prefera tonurile pielii in halul in care le scoate Nikon, decat Ken Rockwell poate.

Cu prime-ul DX 35mm f/1.8 lucrurile se schimba, obiectiv de calitate si destul de ieftin, totusi se poate compara cel mult cu 12-60mm, in nici un caz cu 50mm f/2
Sony RX10 IV, Sony RX100VA
 
puiugr
in concluzie ,daca vrei vrei rezultate mult mai bune cu 550d iti trebuie obiective scumpe si sa tragi raw.(aici facem abstractie de cunostintele foto)
https://www.facebook.com/Fotograf-Grapinoiu-Petru-1117832321567050/
 
https://www.facebook.com/Fotograf-Grapinoiu-Petru-
d3xmeister
puiugr a scris:

in concluzie ,daca vrei vrei rezultate mult mai bune cu 550d iti trebuie obiective scumpe si sa tragi raw.(aici facem abstractie de cunostintele foto)


Exact. Degeaba castigi ISO si DR daca sacrifici optica si procesorul de imagine (daca tragi jpeg). Scapi de dracu' si dai de taica-sau. Iar la Canon iti trebuiesc obiective, nene, ca 7D deja a facut de ras multe obiective L cu 18MP inghesuiti intr-un senzor 1.6x.
Sony RX10 IV, Sony RX100VA
 
bratudan
Va multumesc mult de sfaturi. Chiar nu ma asteptam sa gasesc atatea raspunsuri obiective. In ceea ce priveste Canonul nu il voi cumpara sacrificand Olympusul (nu ma gandesc inca sa o fac pentru ca obiectivele pe care le primesc nu acopera golul lasat de 70-300 si un Zuiko 50 mm de 1.8 dar montura veche de OM) ci alte mici obiecte de-ale mele, deci e vorba de un schimb. Raw am inceput sa trag dar timid, iar putina editare am facut in Olympus studio. Body-ul de la Canon ma intereseaza in mod deosebit pentru ca are un senzor mai bun si mi-ar asigura o viata mai lunga, adaugand in functie de venit, obiective mai bune fata de cele stoc.
 
puiugr
iti recomand sa pastrezi olympusul cu 70-300 special pentru pozele cu ,,zoom mare"si la canon 550 d sa-ti gasesti un obiectiv all around de calitate+blitz.
https://www.facebook.com/Fotograf-Grapinoiu-Petru-1117832321567050/
 
https://www.facebook.com/Fotograf-Grapinoiu-Petru-
bratudan
Ca tot ai ridicat problema unui blitz extern. Esti bun sa imi explici in cateva cuvinte, ca pentru incepatori, la ce ajuta un blitz extern? Din cate stiu ajuta aparatul in conditii de lumina slaba sa focalizeze mai bine si mai repede, dar si scurteaza timpul de expunere?
 
Salt la forumul:

Navigare
Intalniri membri

Meniu utilizator
Statistica utilizatori









·Forum de discutii
·Galerie foto
·Ultimele imagini
·Anunturi

·Trimite o imagine
·Căutare
·Reguli in site
·Contactaţi-ne


Utilizator

Parolă



Încă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă

· Vizitatori conectaţi: 2
· Membri conectaţi: 0
· Membri înregistraţi: 641
· Cel mai nou membru: Doru
· 19,264,982 vizite unice



Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.