header image
Autentificare
header image
header image
header image
Vezi discuţia
 Printează discuţia
OM-D
d3xmeister
puiugr a scris:

cea mai mare bucurie ar fi sa fie 4\3 si nu m4\3.(chiar daca nu imi permit sa o cumpar)


De acord, poate cea mai importanta inovatie ar fi sa poate folosi obiective 4/3 la specificatii/viteza native. Din pacate singurul mod in care vad posibila chestia asta ar fi prin implementarea PDAF pe senzor, ca la Nikon 1.

Greu de crezut ca se va intampla dar ar fi super. Daca aparatul e de marimea lui E-620 si eventual compatibil si cu HLD-5 (sau un grip dedicat) ar fi genial.
Sony RX10 IV, Sony RX100VA
 
d3xmeister
ghinitai a scris:

Parerea mea de posesor al Olympus-ului E-P3 e ca acesta este mult mai slab caltativ construit fata de E-P1 si E-P2, care chiar iti ofereau senzatia de eleganta si ergonomie.
Singura chestie "revolutionara" la EP3, din punctul meu de vedere, este butonul de magnifiere.
Cat despre Panasonic, tin sa te contrazic d3xmeister, are cel mai bun AF din toate micro4/3-urile si cel mai bun metering, nu stiu ce ai testat tu dar eu am avut majoritatea aparatelor in posesie si nu se compata cu nimic. Olympus si cu AF-ul blocat pe centru rateaza focusul. (La fel si prima generatie de Nex-uri)


Meteringul Olympus mi s-a parut mai bun decat tot ce am folosit pana acum, inclusiv Nikon. dar pana la urma si asta tine de preferinte personale. Cat despre cel mai bun AF, nu stiu ce sa zic, mie tot E-P3 mi s-a parut mai bun, mai precis. Si nu mi-a ratat focusul niciodata, dar recunosc ca l-am folosit doar de cateva ori.

Oricum nu imi place feelingul camerelor Panasonic, am explicat mai sus de ce.
Sony RX10 IV, Sony RX100VA
 
titeldragomir
paul_paun a scris:

Ai dreptate Titel, E-7 va fi pentru cei care au deja obiectivele de top, daia tot sper eu sa scoata si un E-50 pentru cei care au obiective middle. Middle la Olympus este peste tot ce inseamna middle la concurenti dupa parerea mea.


Pe 4/3 pot conta pe piata atita vreme cit se pot tine de seria D7000 si 60D, de FF nu prea au cum sa se apropie

PE m4/3 su facut progrese mari cu seria 3 de PEN-uri, dar mai este loc de imbunatatiri, pe linga progrese au facut si niste greseli .
E-PL3 fara gram de grip, ecranul 16/9 total aiurea, dovada si lipsa de interes a cumparatorilor, nu degeaba a scazut pretul lui asa de mult, in UK este oferta acuma la 405 lire.

OM-D se anunta interesant, dar depinde si la ce pret, daca acuma E-P3 are deja un pret care..sincer mi se pare cam mare, oare la ce pret va aparea un OM-D?

A..si daca se vrea mai spre gama profi, sa poata 1/8000...
Editat de titeldragomir la 22-01-2012, 16:32
Olympus ( film+ digital)
 
https://www.flickr.com/photos/titeldragomir/
zoom
Cică Kodac cam dă faliment. Am zis să pun aici articolul că nu e mare brînză de dicutat și să nu deschid alt topic. Asta așa că poate Olympus renaște cînd alții mor. Și cînd te gîndești că ei au inventat camera digitală și primul aparat foto fără trepied.
http://www.adevar...37034.html

Acu' despre OM-D-ul ăsta. Dacă îl fac ca vechiul OM pe film poate că n-o să aibă bliț încorporat, iar vizorul ăla electronic mie mi se pare un pas înapoi pentru că nu știu dacă îți poate reda culorile sau sentimentul despre ce e dincolo de cameră în ceea ce privește lumina de afară. Plus întîrzierile de imagine. M-am uitat prin vizorul de la Nikon 1 și nu mi-a plăcut. Așa tind ăștia să scoată oglinda și pentaprisma de parcă ar fi o mare pacoste. Înainte costa pentaprisma mult acu' o să coste vizorul ăsta electronic.
 
d3xmeister
Si Saab si Philips si multe alte companii au dat faliment, cu tote astea inca se gasesc produse sub aceste marci. Cred ca si cu Kodak va fi la fel. Nu cred ca se va irosi un asemenea brand, cineva mai inteligent il va folosi, la fel si cu tehnologiile Kodac. Intr-un fel, o putem considera chiar o veste buna.
Sony RX10 IV, Sony RX100VA
 
Eddy
cineva a gasit "marca inregistrata"
http://trademark....d/85507702
declar sesiunea de speculatii si pariuri deschisa
 
ghinitai
Asta cu 4/3 nu o sa se intample clar... obiectivul 12-60mm weather sealed se zvoneste ca este obiectivul care va veni la kit, deci e micro. Si are si mai mult sens, lipsind locul unei camere Pro din arsenalul micro 4/3.
 
marius2die4
Si ceva zvonuri romanesti:
http://www.clubul...mpus-om-d/
E620 + 11-22mm + 14-54II + 70-300 + 50mmf2 +Leica 25mmf1.4 +sigma 150mm 2.8 macro + FL36R + FL40Smile
http://marius-fot...ogspot.com
 
http://marius-fotografie.blogspot.com/
ghinitai
aia de la 4/3 rumours macar au niste surse... astia din romania cred ca doar preiau stirile, eventual creeaza ei zvonuri proprii Smile
 
jimb
cica 8 februarie: http://www.steveh...ruary-8th/
 
Winter1966
Ultimele noutati
http://www.43rumo...ked-image/
OMD- EM5 ; Oly EP-3; ;OM-20;o traista de sticle
 
Eddy
din ciclul "sa ne degradam singuri"
asa cum face striptease o studenta in fata unor pensionari, asa este dezvaluit omd-ul pe 43rumors
le-a aratat butonul de shot si au scapat 335 comentarii
peste cateva zile vor dezvalui usita de acumulator sau mai stiu eu ce si sa vezi iar sute de comentarii
au cate 2-3 PEN-uri si/sau G-uri, GH-uri, GF-uri si deja isi fac calcule pentru achizitionarea OMD-ului
cand o sa il vada in vitrine, o sa ii bage dolari la curelusa
sau poate am imbatranit eu
 
ghinitai
Se numeste teasing, la orice lansare de interes se practica. Bine, in cazul site-ului asta probabil e vorba de lipsa de detalii concrete.
 
ToniGenes
E clar ca omu' cu zvonurile vrea sa ne tina in priza. Nu ne slabeste deloc. Smile

Zvon nou. Cica va bate toate mirror-less-urile la viteza de focalizare.
http://www.43rumo...s-cameras/

Acum fireste ca lumea se va intreba daca AF-ul cu obiective 4/3 va fi mai rapid. Probabil ca da. Fiecare generatie de PEN-uri a adus progrese si aici.
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
d3xmeister
Olympus a pierdut trenul AF-ului performant. singura camera mirrorless cu AF performant si utilizabil in toate conditiile este Nikon 1. Face C-AF excelent, poti trage sport, pasari in zbor si toate cele, plus cel mai bun AF in video. Se bate cot la cot cu D7000 si choar il bate in multe cazuri.

Degeaba aduce Olympus inca niste fractiuni de secunda in minus pe S-AF, la cat de bine focalizeaza E-P3, GX1 si Nikon 1 importanta imbunatatirii vitezei S-AF este aproape de zero.

In princiu e nevoie de PDAF ca sa bata Nikon 1, si chiar si atunci e foarte greu tinand cont ca nic camerele 4/3 in frunte cu E-5 nu bat Nikon 1. Si daca e PDAF, asta inseamna suport nativ pentru obiective 4/3, ceea ce ar fi super imteresant.
Sony RX10 IV, Sony RX100VA
 
d3xmeister
Se vede ca nu prea ai inteles ce am spus. In primul rand ma refeream strict la AF, fara nici o legatura cu faptul ca Nikon 1 e praf la multe capitole. Si da, sa folosesti C-AF mai ales in rafala probabil ca e de la greu la imposibil datorita EVF, lipsei de obiective si senzorului care nu sta foarte bine la sensibilitati mari. Chiar si asa Nikon 1 e egal cu E-P3 la S-AF si superior la orice alt tip de AF.

Eu vorbesc strict de AF, in teste sintetice perfect controlate e mai bun chiar si decat D7000. Ca e folosibil sau nu e alta poveste, dar crezi ca asta ar trebui sa fie o scuza pentru o alta minciuna a celor de la Olympus ?

Eu m-am jucat cu Nikon 1 si cu EP-3, si lasand la o parte situatiile foarte solicitante descrise mai sus, Nikon 1 e sensibil mai bun decat E-P3 in AF si in responisvitate generala. Pacat ca nu are controale bune, sau sunt ingropate prin meniuri. Si la calitatea imaginii si la obiective disponibile Nikon 1 sta mai prost.

Sistemul m4/3 are momentan avantaje, dar daca se culca pe o ureche vor pierde piata la fel de repede cum au castigat-o. In ciuda discutiilor de pe forumuri, eu sunt convins ca se pot face obiective mici si bune pentru senzori APS-C, asa ca in viitor se poate intampla orice
Sony RX10 IV, Sony RX100VA
 
ToniGenes
Atunci, ok. Ai dreptate. Smile

Olympus s-a culcat pe o ureche de atatea ori. Panasonic insa trage puternic de m4/3. Olympus n-are incotro, trebuie sa fie competitiv sau macar "in carti", altfel va pierde la vanzari in favoarea Panasonic-ului.
Probabil ca Olympus va tine pasul cu Panasonic, concurentul direct. Nikon1 va avea influenta mai mica asupra strategiei Olympus.

Ca si istoric, Olympus a fost mai mult interesat de cifre in valoarea lor absoluta, si mai putin de valoarea practica a unui sistem.
De exemplu E-3 si E-5 cu obiective SWD au obtinut recorduri la S-AF.
In schimb sistemele de focalizare de pe 7D si D7000 sunt mult mai complexe si probabil mai bine adaptate la C-AF.

Sunt curios daca si pe mirror-less vor avea aceeasi strategie.
Daca OM-D e si mai rapid decat E-P3, nu cred ca mai e nevoie de evolutie in directia asta (S-AF). Trebuie lucrat la C-AF.

Noi oricum vorbim degeaba. Olympus face ce vrea. Parerile utilizatorilor nu prea au influenta asupra strategiei lor. Smile
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
d3xmeister
Olympsu stie sa faca aparate foto mai bine decat unii concurenti. Problema este ca de cand cu DxO, avalansa de reviewri tehnice/laborator, plus analiza cu lupa la 200% Olympus are mult de pierdut. Extrem de multi cumpara camere bazate pe cifre si specificatii.

Cititi reviewul lui Steve Huff despre E-P3 versus GX1, desi pe hartie si in laborator GX1 pare mult superior, omul prefera E-P3 fara ezitare. Acelasi lucru l-am simtit si eu cand m-am jucat cu ele in magazin, si in general cand am comparat Oly vs Panasonic. Panasonic se simte ca un gadget electronic, se simte exact ca aparatul meu de barbierit. Olympus se simte ca o unealta creativa, ca un aparat foto. Multi nu sunt de acord, dar eu asa simt.

In reviewul de care aminteam omul spune ca E-P3 nu numai ca se simte mult mai bine in procesul creativ, si felul cum folosesti camera, dar si livreaza o randare a imaginii mult mai placuta, indiferent de raw vs jpeg. Culorile sunt mai bune, imaginile arata mult mai bine ochiului. In plus, se pare ca Panasonicul nu livreaza intotdeauna focus perfect, se grabeste sa timpi scurti pana la declansare si greseste, rezultatul fiind ca majoritatea imaginilor sunt o idee mai soft (nici o legatura cu filtrul AA)

Si experienta mea cu trecerea la Nikon. Sincer obtin rezultate fantastice pentru mine, sistemul este extrem de capabil. Insa in comparatie cu Olympus, placerea de a face fotografii e mult mai mica, ergonomia fiind slaba si feelingul nu e acelasi. Iar cand ajung acasa cu pozele, trebuie sa muncesc serios in PP sa scot aspectul pe care il doresc. La sfarsitul aventurilor, calitatea este mult superioara in comparatie cu camerele Oly, dar dupa un efort imens, mult mai mare de cat isi imagineaza unii. Cu Olympus era extrem de simplu, aproape ca nu atingeam imaginile.

Probabil ca nici OM-D nu va fi pentru mine, atata timp cat nu suporta nativ obiectivele 4/3. Cred ca daca avea PDAF la ora asta stiam. Obiectivele m4/3 nu au nici o treaba cu Zuiko 4/3 din pacate, si ma bazez pe ce am vazut cu ochii mei cand spun asta.
Sony RX10 IV, Sony RX100VA
 
ghinitai
Parerea mea de posesor al Olympus-ului E-P3 e ca acesta este mult mai slab caltativ construit fata de E-P1 si E-P2, care chiar iti ofereau senzatia de eleganta si ergonomie.
Singura chestie "revolutionara" la EP3, din punctul meu de vedere, este butonul de magnifiere.
Cat despre Panasonic, tin sa te contrazic d3xmeister, are cel mai bun AF din toate micro4/3-urile si cel mai bun metering, nu stiu ce ai testat tu dar eu am avut majoritatea aparatelor in posesie si nu se compata cu nimic. Olympus si cu AF-ul blocat pe centru rateaza focusul. (La fel si prima generatie de Nex-uri)
 
Eddy
ce vreau sa adaug, marketul care pana la urma s-a dovedit iscusit...
au renuntat la 4/3 elegant, au scos un E5 foarte scump, cu efect de dush rece si apoi au bagat stocurile de obiective la refurbished si au scapat de ele
nu va mai amagiti ca mai apare ceva pe 4/3 pentru ca ar trebui "evoluata" si linia de obiective, ceea ce din punct de vedere financiar este imposibil
cu PEN, au scos asii din maneca rand pe rand si incetisor
seria 1 a venit cu un design nou si atragator
seria 2 cu mici retusuri pe la cifre - vezi vizorul, ecranul, etc.
de abia seria 3 a umblat la procesor - dual core si la senzor (sunt mai multe dar nu le stiu pe toate)
asa au ajuns multi (mai ales din tarile capitaliste, burgheji de aia plini de valuta) sa aiba acasa un EPL1, un GH1, sa aiba la asteptare un GX1 sau un EP3 si sa se uite cu jind dupa noul OM
nici aia mai stramti la punga nu scapa, seriile mai vechi se gasesc la pret de sapuniera
nu scapa nici pestii mari nici pestii mici
sa mai amintesc libretul in 3 acte Woodford si Olympia care a smuls suspine si batiste pline de lacrimi
sa dispara Olympus e ca si cum mi-as impusca vaca pentru ca am surprins-o ca dadea lapte la vitel
ma mahneste doar faptul ca dispare mestesugul (sunt curios cate obiective micro sunt slefuite manual la Tatsuno) si ca va trebui sa ne multumim cu plastic siliciu polimer Made in China
una peste alta, daca noul OM va lucra decent cu obiectivele 4/3 puteti conta pe mine ca sunt in navod
 
Salt la forumul:

Navigare
Intalniri membri

Meniu utilizator
Statistica utilizatori









·Forum de discutii
·Galerie foto
·Ultimele imagini
·Anunturi

·Trimite o imagine
·Căutare
·Reguli in site
·Contactaţi-ne


Utilizator

Parolă



Încă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă

· Vizitatori conectaţi: 2
· Membri conectaţi: 0
· Membri înregistraţi: 641
· Cel mai nou membru: Doru
· 19,409,633 vizite unice



Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.