header image
Autentificare
header image
header image
header image
Vezi discuţia
 Printează discuţia
Problema update
leventebest
Am incercat sa fac update la EPM1, am urmat instructiunile, la final pe computer imi scria sa scot camera, dar inca nu aparuse ok ul pe lcd, n am fot atent si am scos camera si am inchis o, si acu nu mai porneste. ce i mai pot face?
Banuiesc ca tb dusa in service (imi dau pumni in cap ca m a mancat sa vad noul firmware si mi am zis ca se intampla ceva ), stie cineva tb dusa numia la Olympus sau se mai pricepe si altcineva? Mersi
Editat de leventebest la 05-04-2012, 17:32
Panasonic G2 14-42mm
 
titeldragomir
Incearca sa scoti bateria si sa o pui inapoi...
Olympus ( film+ digital)
 
https://www.flickr.com/photos/titeldragomir/
leventebest
Am pus alte 2 baterii, degeaba. Nu porneste, calc nu o recunoaste. Ciudata metoda olympus de firmware, softul mi a zis sa scot cablul, dar camera facea sync inca, n am fost atent si gata. Si nici nu zice ca nu s a facut, sa incerci din nou, nu mai merge nimic, e moarta.
Am mai citit si s a mai intamplat si la altii acelasi lucru, cum am facut eu. Sau la firmware 1.1 dupa update nu mai mergea deloc. La service cu ea cica, sa vedem cat ma costa prostia, ca ioc garantie
Panasonic G2 14-42mm
 
Rudotel
da...din pacate trebuie rescris flash-ul si asta nu se face decat in service-ul din Cehia. Si asta o sa te cam coste
 
leventebest
Vorbesti serios? Noi n avem in serviceul nostru capacitatea de a o face?
Panasonic G2 14-42mm
 
Bogdan Mitea
Cel mai bine e sa ii suni pe cei de la MGT.
Olympus E-M1
 
ghinitai
Eu zic ca il poate repara oricine, daca are putine cunostinte de electronica.
Oricum, ei te atentioneaza in manual ca iti poti strica aparatul ireparabil in procesul asta, deci nu stiu daca iti mai repara cineva pe baza garantiei.
Eu am citit instructiunile alea de procedare de vreo 10 ori, ca sa fiu sigur ca nu imi stric aparatul, inainte sa fac primul update si dupa aia l-am facut cu instructiunile tot in fata. Cand s-a terminat de facut am mai asteptat vreo 2 min sa fiu sigur ca e totul ok Smile
 
Rudotel
ar fi bine sa fie atat de simplu...ce inseamna cateva cunostinte de electronica? din moment ce nimic nu e defect pe placa de baza, la ce-ti folosesc? Sa stii care e epromul si unde sta scrisa informatia? Cand faci update stergi informatia veche si scrii una noua. Daca nu termina de scris ramane in ceatza si nu mai stie ce trebuie sa faca. E simplu cand ai interfata de acces si softul..atunci da...next, next, next, ok.
 
Paul
Orice aparat are un mod de acces "service" care permite scrierea eeprom-ului, dar ce aplicatie folosesti si de unde iei fisierul care trebuie scris? Pai nu prea ai de unde, asadar, singura speranta este la reprezentanta. Ceea ce mi se pare aiurea la Olympus este ca nu iti ofera posibilitatea sa faci update-ul direct de pe card, pentru ca ai putea sa urci fisierul acolo si sa il scrie in eprom.

Foarte important de stiut este ca atunci cand faci update de firmware la o camera sa opresti orice alte programe ruleaza pe PC in acel moment pentru ca nu avea nesansa sa ai vreun lag care sa duca la blocarea transferului.
"The camera is an instrument that teaches people how to see without a camera." - Dorothea Lange
 
www.filmalbnegru.ro
ghinitai
Pai fisierul care trebuie scris este firmware-ul pe care il iei de pe site-ul oficial. Si conectarea pentru update se face printr-un backdoor, numai ca la asta trebuie sa te conectezi direct pe placa de baza a aparatului, deci trebuie desfacut. Eu am mai facut treaba asta la mai multe electronice, m-ar mira sa nu fie posibil si la aparate foto.
 
Ionut78
Ce ai mai facut cu aparatul ca sunt curios. Sper ca s-a rezolvat problema.
 
ghinitai
Nu are cum sa rezolve problema... Am mai citit dupa aia si multe persoane au avut probleme cu update-ul la E-PM1. E posibil sa fi fost o problema de la ei, pacat ca nu are garantie, pentru ca nu cred ca l-ar fi refuzat cei de la service in cazul asta.
 
sorin_voicu
Dupa descarcarea softului si incarcarea lui in aparat, aparatul are nevoie de ceva timp pentru a instala update-ul respectiv. Acesta este si motivul pentru care pe ecranul aparatului nu apare cuvantul OK dupa ce sistemul de operare al calculatorului spune ca puteti deconecta device-ul de la portul USB.
 
ghinitai
e o postare de acum 7 luni, ma indoiesc ca tipul mai are neclaritati in legatura cu ea Smile
 
sorin_voicu
ghinitai a scris:

e o postare de acum 7 luni, ma indoiesc ca tipul mai are neclaritati in legatura cu ea Smile


Am scris ca poate mai exista cineva care da peste ea si are nevoie de lamuriri. Smile
 
ghinitai
Eu mi-am facut update la toate camerele si din cate am observat la Olympus, isi ia firmware-ul de pe net si il pune intr-un temporar pe card, dupa care il instaleaza pe camera ca la orice alta camera, deci nu prea are legatura cu computerul oricum. Dar multa lume a avut probleme cu update-ul la modelul E-PM1, ceea ce ma face sa cred ca e o problema din camere, nu a facut nimic gresit el. Recomandarea mea este sa nu mai faca nimeni update la modelul asta daca nu vor sa riste "caramidarea" Smile
 
sorin_voicu
ghinitai a scris:

Eu mi-am facut update la toate camerele si din cate am observat la Olympus, isi ia firmware-ul de pe net si il pune intr-un temporar pe card, dupa care il instaleaza pe camera ca la orice alta camera, deci nu prea are legatura cu computerul oricum. Dar multa lume a avut probleme cu update-ul la modelul E-PM1, ceea ce ma face sa cred ca e o problema din camere, nu a facut nimic gresit el. Recomandarea mea este sa nu mai faca nimeni update la modelul asta daca nu vor sa riste "caramidarea" Smile


Se pare ca nu ai citi atent ce a scris cel care a initiat acest topic. Iar chestia ca nu prea are legatura cu computerul... Nu vreau sa intru in nici o polemica. Puteai foarte bine sa specific chestia cu problematica de update la E-PM1 de la bun inceput. La cate update-uri de firmware la diverse aparate foto am facut, nu am intalnici o astfel de problema. O sa ma interesez la service-ul autorizat Olympus de la noi, sa vad ce mi se spune. Asta mai mult din curiozitate.
 
sorin_voicu
Revin.
Pentru cei care vor sa stie mai multe despre update de firmware.
Înainte de a trece la upgrade de firmware se verifică: incarcarea completa a acumulatorului, un UPS la calculator (pentru a preveni oprirea acestuia la o pana de curent), conexiune internet sigura si stabila.
Olympus nu considera un update de firmware esuat (si implicit blocarea aparatului) ca fiind o problema de garantie. Repunerea pe picioare a aparatului cost aproximativ 160 de Euro.
Cea mai sigura metoda este trimiterea aparatului in service Cehia prin service-ul din Romania. Gratuit si fara nici un fel de costuri. Dureaza mai putin de o saptamana pana cand se intoarce din service-ul regional din Cehia.
Parerea mea: daca update-ul respectiv nu va ajuta, nu il faceti. Smile
Din experienta mea, ultimul update l-am facut la un E-P2. Printr-un laptop, cu hub usb, conexiune de net prin cablu. A durat ceva. Dupa descarcarea softului, sistemul de operare (Win 7) mi-a spus ca pot deconecta device-ul, ceea ce NU am facut pana cand pe ecranul aparatului nu a aparut mae OK.
Referitor la E-PM1, banuiesc o suprasolicitare a serverelor Olympus la un moment dat. Mai ales la inceput. Daca as avea neaparata nevoie de update la E-PM1, as opta pentru trimiterea la MGT si implicit in Cehia. Si, pentru mai multe siguranta, as intreba direct la MGT despre ce si cum.
Smile
 
ghinitai
Sorin, am citit de la inceput care a fost problema. Din cate citisem eu pe net, dupa ce faci update-ul, ok-ul ala nu apare pe ecran celor care li s-a stricat aparatul. Unul a stat si 30 de minute inainte sa inchida aparatul, de asta zic ca a fost o problema cu E-PM1. Daca ai facut vreodata update ai vazut cat de simplu este.
Conexiunea la net tocmai ti-am spus ca nu are legatura cu update-ul de firmware. Nu este posibil sa scrie direct pe pe net in eeprom. Update-ul are 2 parti, downloadul de pe net al firmware-ului si partea cand se scrie firmware-ul in eeprom. Doar a 2-a parte este periculoasa pentru aparat si calculatorul, conexiunea la net si suprasolicitarea serverelor nu are nici-o legatura cu ea.
 
sorin_voicu
Fisierul poate fi corupt la transfer daca conexiunea nu este in regula. Apoi nu stiu daca aparatul intra in modul de update de firmware chiar imediat dupa ce programul face conexiunea cu serverul Olympus. Problemele pot apare din directii diferite. Nu iau apararea Olympus, ca nu e fabrica mea. Smile
 
Salt la forumul:

Navigare
Intalniri membri

Meniu utilizator
Statistica utilizatori









·Forum de discutii
·Galerie foto
·Ultimele imagini
·Anunturi

·Trimite o imagine
·Căutare
·Reguli in site
·Contactaţi-ne


Utilizator

Parolă



Încă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă

· Vizitatori conectaţi: 9
· Membri conectaţi: 0
· Membri înregistraţi: 641
· Cel mai nou membru: Doru
· 19,277,057 vizite unice



Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.