header image
Autentificare
header image
header image
header image
Vezi discuţia
 Printează discuţia
E-7
titeldragomir
tirziu au gindit miscarea...au pierdut prea mult pe 4/3...si greu sa mai aduca inapoi clienti...mai ales dupa ce au fost tratati cu spatele...cind toti au pus intrebari despre viitorul sistemului 4/3

Si daca E7 va veni la un pret peste pretul de lansare a lui E5...slabe sanse...
Olympus ( film+ digital)
 
https://www.flickr.com/photos/titeldragomir/
ghinitai
Nu prea vad de unde vine ofuscarea. Nu e ca si cum Olympus ar fi lasat balta gama 4/3, E5-ul a aparut in 2011. Nu e ca si cum firmele concurente scot cate un high-end in fiecare an. Probabil si pretentiile sunt foarte mari la firma asta.
 
titeldragomir
Pai ia sa analizam...au renuntal la seria 4xx 5xx 6xx Exx...si au scos doar un E5 la un pret foarte atragator.

Nimeni nu a iesit cu declaratii clare ca vor urma noi generatii de camere(aici vorbim de gama entrylevel si mid-level)...

Nu a abandonat gama high-end...in schimb pe restul utilizatorilor ia abandonat ...sau au incercat sa-i directioneze spre m4/3...
Olympus ( film+ digital)
 
https://www.flickr.com/photos/titeldragomir/
ToniGenes
Sunt inca foarte multi utilizatori de 4/3, Titele.
Sunt pline bursele de E-4XX, E-5XX second hand la preturi mici. Cumparatorii acestor camere devin automat utilizatori de 4/3.
De exemplu tu ai vandut E-600. Ala care a cumparat e in continuare utilizator 4/3.
Pe langa asta mai sunt oameni care schimba camera la 6-7 ani. Avem inca multi utilizatori de E-500/510 sau de E-1.

Conform declaratiilor oficialului Olympus, nici seriile E-5XX si E-3X nu ar fi abandonate.
E drept ca de la vorbe la fapte e cale lunga.
Sunt de acord cu tine ca trebuiau sa faca ceva pentru 4/3 ieri, nu maine.

E-7 sunt obligati sa scoata din cauza obiectivelor PRO. Restul, nu stiu...Sunt ceva zvonuri despre un E-650. Putin probabil zic eu.
Partea buna e ca in momentul cand va aparea E-7 pe piata, timp de 1-2 luni E-5 se va vinde la pret de mid-level. Adica pe la 1000-1100$.
Asa s-a intamplat si cu E-3 cand a aparut E-5.

Gama 4/3 este extrem de atractiva in momentul asta din cauza preturilor mici la obiectivele SH.
Editat de ToniGenes la 23-08-2012, 20:41
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
d3xmeister
Raman la parerea ca Olympus Imaging a fost sabotat.

Preturile la 4/3 sunt foarte mari dupa parerea mea, pentru un sistem mort. Am vrut sa iau un E520 in urma cu ceva timp, pentru cineva, si am gasit mult mai ieftine Rebel-uri de la Canon. N-am putut sa il conving pe om sa ia E520 cand era cu ceva milioane mai scump.
Sony RX10 IV, Sony RX100VA
 
titeldragomir
Katran...sti foarte bine ca se dau foarte greu sh-urile....excludem aia cu bursa

Si nici cumparatorii nu dau buluc la ele.
Olympus ( film+ digital)
 
https://www.flickr.com/photos/titeldragomir/
Eddy
d3xmeister a scris:

Raman la parerea ca Olympus Imaging a fost sabotat.

Preturile la 4/3 sunt foarte mari dupa parerea mea, pentru un sistem mort. Am vrut sa iau un E520 in urma cu ceva timp, pentru cineva, si am gasit mult mai ieftine Rebel-uri de la Canon. N-am putut sa il conving pe om sa ia E520 cand era cu ceva milioane mai scump.


nu imi pare un sistem mort
daca scoate model nou la 6 luni ne zapaceste si ne frustreaza, daca scoate o data la 3 ani trecem la canikon... asa cum OM functioneaza si sunt pretuite si astazi, asa si 4/3 nu este un sistem mort, cel putin al meu 620 porneste si la fel si obiectivele sunt impecabile
ii inteleg si pe alde watanabe, ca nu aveau cum sa continue cu senzorul ala medieval, dar daca ei spun ca vor resuscita 4/3, inseamna ca acest senzor Sony are multe calitati
 
titeldragomir
Eddy a scris:



nu imi pare un sistem mort


Dar nici viu...au scos doar o camera E5...in rest... abandon total.
Olympus ( film+ digital)
 
https://www.flickr.com/photos/titeldragomir/
ToniGenes
Au aparut noi lamuriri cu privire la cele declarate in ultima perioada de catre oficialii Olympus :
http://www.43rumo...statement/

Olympus a declarat doar ca va scoate o camera care va oferi suport bun pentru obiectivele 4/3.
"A new camera is under study in order to optimize the Four Thirds lenses"

Asta inseamna, fie un DSLR E-7, fie un OMD hibrid (care sa stie si PDAF).

Eu as prefera varianta a doua. Ar fi bestial daca ar reusi asta. Ar unifica cele doua sisteme si nu ar mai fi discutii.
E-5 e o camera excelenta, dar mai uit cu jind la obiectivele m4/3 care nu merg pe camera mea.
O camera pe care sa mearga perfect ambele tipuri de obiective, ar fi ideala.
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
qrazvan
Eu cred ca strategia lor a fost sa-si concentreze toate resursele pe micro4/3 ca sa fie intr-adevar un sistem competitiv si cred ca au resit.
4/3 l-au pastrat doar ca "high-end" sa zicem, pentru avantajele clare pe care E-3/E-5 le-au avut pe acest segment. Problema a fost senzorul: daca aveau acces mai demult la tehnologia ce e acum pe EM-5, cine stie, poate vedeam si mai multe camere 4/3.
Dar chiar si asa, 4/3-ul a supravetuit (onorabil inca, zic eu, privind performantele E-5-ului) si daca il continua cu noul senzor, cu atat mai bine.

Per total, daca ma uit in ziua de azi la Olympus, eu zic ca stau bine (eu cel putin sunt optimist si pana la urma n-am fost niciodata dezamagit de Olympus).
E-5, 8mm, 12-60mm, 50-200mm
 
ghinitai
Eu zic ca au fost in gaura cu vanzarile la aparatele dslr si acum dupa ce au scos super profit cu micro 4/3 isi permit sa investeasca un procent si in categoria asta. Asa au facut si cei de la Sigma investind in productia de camere foto, camere care lasa de dorit in aproape orice capitol, noroc cu senzorul ala.
 
qrazvan
Nu putem sa comparam Olympus, care are atata experienta in aparate foto, cu Sigma, la care intr-adevar totul se invarte in jurul acelui senzor de la care au pornit sa faca si ei camere.
Pana la urma Olympus a facut profit pe micro4/3 cu senzorul vechi initial. Iar E-5-ul, care-i un aparat excelent, are tot senzor de generatie mai veche.
E-5, 8mm, 12-60mm, 50-200mm
 
zoom
Băi, eu sînt de acord cu Titel pentru că pur și simplu sistemul 4/3 este mort sub seria E-5. E mort pentru că nu se mai fabrică, iar multă lume nu vrea la mîna a doua (eu de ex.). Dacă nu opreau producția la E-450, E-620 și E-30, aveai de unde alege dar s-au căcat pe ei cu micro ăsta (n-am o problemă cu el ci doar că nu am ce 4/3 să cumpăr).
Nu știu cum stă statistica, dar mulți probabil au trecut pe alte mărci. Gîndiți-vă simplu, un E-450 cu două obiective de kit era vreo 1500 de lei, acum un E-P3 cu un obiectiv costă vreo 3700. Hai să zicem că nu îl comparăm cu E-450, dar un corp de E-30 era în ultimul timp vreo 3700.
Eu vreau vizor optic, ce fac dacă mi se strică E-420-ul, iau E-5? Haidi breee! Păi ce la 4/3 e problema doar de bani, că E-5-ul costă o grămadă, e problemă și de greutate și mărime. Mergea să țină și E-30-ul în fabricație.
Ăștia au mers pe ideea, cui nu-i convine, există și alte mărci.
Mie mi se pare normal să rămînă diferența între DSLR și compactă, au fiecare avantaje, dar cînd te apuci să le combini (nu-i o problemă, na, avans tehnologic) și să nu îmi mai oferi suport pentru obiectivele pe care ți-am dat bani, nu-i frumos.
E, oricum, totul se rezumă la preferințe.
 
Eddy
varianta Sony imi pare super, au pus sistem dual de focalizare Dual AF format dintr-un senzor dedicat cu 19 puncte de focus (11 in cruce) + 102 puncte de focalizare (in planul senzorului) Smile

http://www.foto-m...r_6_a.html

sunt curios daca solutia implica oglinda translucenta sau merge si cu EVF
 
ToniGenes
Chiar daca AF-ul este hibrid, vizorul este tot electronic. Avantajul este ca suporta nativ obiective PDAF.
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
qrazvan
Cum, Alpha 99 are vizor electronic, nu optic? Pai nu asta era ideea la oglinda semi-transparenta, sa vezi prin ea?

Era acolo in articol prezentat si Nex 5R - cred ca e vreun concurs de estetica uratului la Sony. Smile
E-5, 8mm, 12-60mm, 50-200mm
 
ToniGenes
Ala e SLT, deci are vizor. Celelalte doua au vizor electronic.

Pe mine nu ma deranjeaza deloc sa am vizor electronic, dar sunt oameni care vor neaparat vizor optic.
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
Paul
Lucrez cu amandoua si am injurat de mai multe ori cand lucram cu E-5 ca nu am vizorul de pe OM-D decat invers. Daca le-ai putea avea pe amandoua ar fi minunat. Ce mi se pare extraordinar la vizorul electronic este ca in lumina multa poti sa te uiti la poza pe care ai tras-o direct in vizor, apoi ce este iarasi o placere faptul ca poti sa faci zoom in cadru direct in vizor si iti poti da seama daca este facut focusul corect pe zona respectiva, ceea ce este posibil pe orice dslr cu liveview dar in lumina puternica nu prea iti poti da seama ce faci.
"The camera is an instrument that teaches people how to see without a camera." - Dorothea Lange
 
www.filmalbnegru.ro
ToniGenes
Pe orice DSLR se poate folosi live-view-ul (CDAF). Pe orice DSLR s-ar putea implementa sistemul de focalizare de pe m4/3. S-ar putea modifica inclusiv portul de blit ca sa suporte vizor electronic extern.
Se pot face multe.....daca se doreste asa ceva.
Un E-7 echipat pentru ambele moduri de focalizare, ar rupe.

In conditii de studio si fotografie macro, am gasit interesant sa am pe camera ambele tipuri de focalizare. In anumite conditii, E-5 + PDAF se descurca mai bine, in alte conditii live-view (CDAF) e rege.

Si eu am constatat ca in modul live-view am avantajul ca vad exact cum va iesi poza inainte de a apasa pe declansator si din cauza asta am preferat sa-l folosesc in dauna celuilalt. Vorbesc strict de situatia de care pomeneam mai sus.

La genul asta de fotografie, de regula pun E-5-ul pe trepied, in modul live-view, declansez cu telecomanda..... am toate avantajele pe care le are un mirror-less. Iar cand focalizarea da chix, comut pe vizor si PDAF.

Fiecare sistem are avantajele lui.
As vrea sa vad pe viitorul E-7, daca va fi tot DSLR, si sistemul de focalizare de pe micro and modul live-view. N-ar strica si un touch-screen.
Editat de ToniGenes la 19-10-2012, 09:17
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
Paul
NEWS!!!

http://www.43rumo...a-anymore/

NEWS!!!
"The camera is an instrument that teaches people how to see without a camera." - Dorothea Lange
 
www.filmalbnegru.ro
Salt la forumul:

Navigare
Intalniri membri

Meniu utilizator
Statistica utilizatori









·Forum de discutii
·Galerie foto
·Ultimele imagini
·Anunturi

·Trimite o imagine
·Căutare
·Reguli in site
·Contactaţi-ne


Utilizator

Parolă



Încă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă

· Vizitatori conectaţi: 3
· Membri conectaţi: 0
· Membri înregistraţi: 641
· Cel mai nou membru: Doru
· 19,099,259 vizite unice



Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.