header image
Autentificare
header image
header image
header image
Vezi discuţia
 Printează discuţia
Ofensiva PEN
ToniGenes
Deci toate sunt in aceeasi oala.
E bine de stiut pentru cei care vor sa achizitioneze "mirror-less"-uri.
Acum ii intelegem pe cei de la Oly cand spun ca "mirror-less"-ul nu poate inlocui momentan DSLR-ul.
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
d3xmeister
S-au trezit cam tarziu. Nu trebuia oprita productia de DSLR-uri mici. Sunt convins ca in cativa ani, foarte putini, vei putea face cu un mirrorless ce poti face cu un E-620, moment in care il voi inlocui si eu. Problema e ca Olympus va avea probabil 5-6 ani in care nu au oferit nimic utilizatorilor de DSLR-uri mici, timp in care 90% vor fi plecati prin vecini. Daca aveau putina minte nu lasau o mare masa de utilizatori sa plece. Nu era mai usor sa ii adune din curtea lor decat din curtea vecinilor ? Presimt ca majoritatea celor plecati nu se vor mai intoarce dupa tzeapa luata.

Personal nu consider problema asa mare pentru ca nu e nimic ce nu poti face cu un E-620. Altii sunt de alta parere, fac upgrade dupa upgrade si sunt incantati de un pixel in plus, convinsi fiind ca pozele lor s-au imbunatatit. Trist...........
Sony RX10 IV, Sony RX100VA
 
ToniGenes
Nu cred ca va dura asa mult pana un mirror-less va egala un DSLR.
G3, dupa ce am vazut pe youtube demonstratia, pare ca se poate bate cu un DSLR, dar e de testat.
Cei care l-au testat au zis ca nu au avut cadre OOF. La fel si la GH2.
Dan ne poate spune daca GH2 are probleme din astea.

Olympus a gresit si si-a reconsiderat pozitia. Va mai face DSLR-uri. Din pacate nu va mai face entry-level-uri.
Am sentimentul ca anul asta va oferi totusi o alternativa serioasa de upgrade clientilot.

Am aceeasi parere ca si tine, ca pana la zgomot si numar mare de pixeli, sunt alte chestii mai importante.
Editat de ToniGenes la 01-06-2011, 22:23
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
d3xmeister
Viteza de autofocus pe S-AF e deja rezolvata de Panasonic, Mai ramane precizia autofocusul pastrand aceiasi viteza, chestie foarte problematica la momentul asta, si mai ramane si C-AF, la fel insotit de o precizie buna. Repet, cred ca va mai dura ceva pana se vor rezolva toate. Am discutat la aparitia PEN-urilor de o perioada de minim 5 ani, si imi mentin afirmatiile de atunci. Deocamdata au trecut aproape 2 ani.

E-620 chiar e capabil de C-AF cu obiectivele de kit cu tehnica potrivita.
Sony RX10 IV, Sony RX100VA
 
ToniGenes
Eu am facut macro cu CDAF pe E-520 si pozele au iesit perfect, la fel ca cu PDAF.
Numai ca pe DSLR live-view-ul e lent si rezultatele nu sunt intotdeauna consistente, pentru ca e timpul ala cat comuta oglinda cand nu mai vezi nimic pe LCD si risti sa muti aiurea zona de focalizare.
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
tdanut

Cei care l-au testat au zis ca nu au avut cadre OOF. La fel si la GH2.
Dan ne poate spune daca GH2 are probleme din astea.

Nu am avut probleme de genul asta nici pe GH2, nici pe GH1. Eu folosesc in general S-AF. Astept cu nerabdare update-ul de firmware pt GH2, poate se va reactiva functia de AF-tracking in video. Ar fi foarte folositoare.
Panasonic GH3, Leica 45/2.8 Macro, Leica DG Summilux 25/1.4, Zuiko 12/2, Metz 48 AF-1
 
Ionut78
M-am mai jucat putin cu aparatul si am intrat in modul scene (nu obisnuiesc sa folosesc scenele presetate) dar am zis sa vad ce mai gasesc pe acolo, si am intrat pe macro care se pare ca rezolva problema, focuseaza intotdeauna pe obiectul cel mai apropiat ,si cadrele care nu le-am reusit mai inainte acum le-a focusat fara probleme.
Olympus PEN
 
titeldragomir
d3xmeister a scris:




Teoretic asa ar trebui, in practica insa toate dau rateuri, si NEX si PEN si Panasonic. Eu m-am chinuit sa focalizez unde am dorit si cu EP-L1 si cu GF-1 si n-am reusit cu nici unul.
E.


E mai greu cu focusul, insa daca te inveti te descurci in majoritatea cazurilor.....

Atasez doua imagini la ISO 1600, fara interventii, doar transformate in jpeg si un mic crop, sincer ..senzorul asta ori e mai bun decit cel de pe E600 , ori procesorul este diferit..sunt mult mai curate si mai pline de detalii
p6030239.jpg p6030236.jpg

Olympus ( film+ digital)
 
https://www.flickr.com/photos/titeldragomir/
titeldragomir


Si inca doua la ISO 3200 si un crop....
p6030241.jpg p6030240c.jpg p6030240.jpg

Olympus ( film+ digital)
 
https://www.flickr.com/photos/titeldragomir/
ToniGenes
Senzorul e acelasi ca pe E-600, numai ca filtrul AA e mult mai slab si procesorul de imagine imbunatatit.
Aproape toata lumea spune ca pe E-5 nu au pus deloc filtru AA. De aici vine un plus de detalii in imagine.
Pe modele vechi E-5xx, e-6xx, E-30, filtrele AA puternice aveau ca efect pierderea de detalii.

Asa se explica progresul de la ultima generatie de camere E-PL / E-5. Nu doar senzorul conteaza, ci si restul.

As fi curios daca D3XMeister a comparat imaginile facute cu E-620 si E-5. Lumea spune ca e diferenta mare la detalii in favoarea lui E-5.
Editat de ToniGenes la 03-06-2011, 23:04
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
titeldragomir
Hm...pai inseamna ca trebuie sa string bani de E5.......
Olympus ( film+ digital)
 
https://www.flickr.com/photos/titeldragomir/
d3xmeister
katran a scris:
As fi curios daca D3XMeister a comparat imaginile facute cu E-620 si E-5. Lumea spune ca e diferenta mare la detalii in favoarea lui E-5.


Da, diferenta in sharpness sau mai direct in detalii fine vizibile este mare intre E-620 si E-5. Asta aduce si un foarte mic spor de performanta la ISO ridicat, pentru ca in rest ambele camere dau performante identice in materie de noise. Sincer in viata reala nu conteaza asa mult diferentele astea, pentru ca se pot observa doar in printuri imense sau daca faci crop grosolan.

Eu vorbesc de diferentele in RAW, pentru ca in jpeg E-620 e noisy si la ISO 200 pe cand E-5 arata excelent la ISO 1600 si bine la ISO 3200, la fel ca PEN.

Cum am mai spus diferentele mari eu le vad intre obiective, si nu ma refer la sharpness. Leica 25mm si 35-100mm sunt magice. Nici 50mm Macro nu se poate apropia de ele, chiar daca este la fel de sharp. Nu stiu sa explic exact ce si cum, pur si simplu pozele facute cu SHG au cu totul alt look decat cele cu HG, si la fel HG fata de Standard. Si asta se vede la orice marime, ca nu vorbim de sharpness.
Sony RX10 IV, Sony RX100VA
 
ToniGenes
Cei de la 4/3 rumours dau aproape sigur faptul ca noile camere ("mirror-less"-uri) de la Olympus vin cu un sistem revolutionar de focalizare, mult mai rapid decat cel de pe GH2 sau de pe DSLR-uri in genul Canon 5D.

http://www.43rumo...autofocus/

Daca e adevarat, au dat bufu' cei de la Olympus.
Editat de ToniGenes la 15-06-2011, 13:57
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
d3xmeister
Din pacate vestea e buna doar pe jumatate. Ideal ar fi fost un autofocus rapid cu toate obiectivele, inclusiv 4/3, nu doar cu cele care vor aparea de aici inainte. Oare cati vor mai avea incredere sa investeasca alti multi bani in noile obiective din moment ce deocamdata se pare ca si-au luat tzeapa cu cele vechi. Sa speram ca se schimba situatia.
Sony RX10 IV, Sony RX100VA
 
ToniGenes
Cine a zis ca obiectivele 4/3 focalizeaza lent cu noul AF ?
"the AF is incredibly fast only when using the upcoming new Olympus lenses (like the 12mm f/2.0 lens)"

Eu inteleg de aici ca noile camere focalizeaza intr-adevar ultra-rapid doar cu noile obiective, dar cred ca vor focaliza rapid si cu obiectivele existente, inclusiv cele 4/3.

Pana acum problema a fost ca PEN-urile focalizau lent cu orice obiectiv, inclusiv cu cele m4/3. Singurul care focalizeaza decent este E-PL2.

Daca Olympus face un upgrade major la sistemul de focalizare, cred ca viteza de focalizare va creste indiferent de ce obiectiv pui pe camera.
Daca un 50-200 pus pe o camera noua nu focalizeaza ultra-rapid, dar focalizeaza aproape ca pe un E-5, cred ca toata lumea e multumita, nu ?
De altfel 50-200 nu focalizeaza extraordinar nici pe E-520/E-620. Doar pe camerele PRO Olympus a implementat suport pentru SWD. Banuiesc ca va aceeasi poveste si pentru "mirror-less"-uri. Doar un "mirror-less" PRO va scoate untul din obiectivele SWD.

Olympus nu a facut obiective PRO pentru m4/3 si e obligat sa ofere suport pentru cele de pe 4/3.
Editat de ToniGenes la 15-06-2011, 15:54
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
d3xmeister
Sigur, ai dreptate, si sa speram ca asa va fi. Eu am vazut partea goala a paharului in afirmatiile alea Smile)
Sony RX10 IV, Sony RX100VA
 
ToniGenes
Cei de la http://www.digita...review.com au testat E-PL1 si au gasit ca focalizeaza 0.84 s.

E-PL1 saracul focalizeaza lent si cu obiectivele native m4/3. De ce te-ai astepta sa focalizeze cu un 50-200 mai repede, mai ales ca E-PL1 e un amarat de entry-level ?

Se pare ca E-PL2 focalizeaza cam in 0.40 s dupa testele acelorasi site, deci de doua ori mai repede dar nu suficient de repede pentru sport/actiune.

Daca Olympus vine cu un sistem AF revolutionar, situatia se va schimba radical indiferent de obiectivul pe care il pui pe camera.
Zvonuri despre noul AF am mai auzit si din alte surse.
Celelalte surse vorbeau si de suport 4/3, despre un AF optimizat sa focalizeze rapid cu obiectivele facute pentru DSLR.
O veste excelenta care vine exact cand trebuie.
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
d3xmeister
Ai dreptate, si daca ar focaliza la nivelul unui E-620 cu obiectivele 4/3 si tot ar fi un mare pas inainte, pentru ca deja devine foarte utilizabil. Si sigur, tehnologia se va dezvolta in continuare. Bravo lor.

Mai raman inca vreo 2 probleme, pentru mine cel putin. Prima ar fi echilibrul camerelor cu obiective mai mari. Sper sa scoata ori macar o camera mai mare, ori una modulara, cum au deja patent, adica un pen la care se ataseaza un modul cu gripuri si se face mare Smile
A doua problema ar fi vizorul electronic. Pentru mine e inutilizabil, si nu numai asta, experienta mi se pare atat de neplacuta incat imi vine sa ma las de fotografie. Aici parerile sunt impartite, unii zic ca e genial, eu l-am gasit cel putin oribil, nu il pot folosi nici sa ma pici cu ceara.
Sony RX10 IV, Sony RX100VA
 
titeldragomir
d3xmeister a scris:

Si sigur, tehnologia se va dezvolta in continuare. Bravo lor.

M.


ISO 3200...ce parere aveti?
p6150457.jpg p6150454.jpg

Olympus ( film+ digital)
 
https://www.flickr.com/photos/titeldragomir/
puiugr
Foarte bun.Cum arata e600 la iso 3200?se poate compara cu epl1?
https://www.facebook.com/Fotograf-Grapinoiu-Petru-1117832321567050/
 
https://www.facebook.com/Fotograf-Grapinoiu-Petru-
Salt la forumul:

Navigare
Intalniri membri

Meniu utilizator
Statistica utilizatori









·Forum de discutii
·Galerie foto
·Ultimele imagini
·Anunturi

·Trimite o imagine
·Căutare
·Reguli in site
·Contactaţi-ne


Utilizator

Parolă



Încă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă

· Vizitatori conectaţi: 1
· Membri conectaţi: 0
· Membri înregistraţi: 641
· Cel mai nou membru: Doru
· 19,393,254 vizite unice



Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.