header image
Autentificare
header image
header image
header image
Vezi discuţia
 Printează discuţia
OM-D E-M1
red bull
d3x de unde stiu ? Pai tot de pe acelasi site amintit mai sus . Cat despre comparatia dintre RX100 si Nex 7 habar nu am ,eu nu am gasit-o deci nu vorbesc nici macar din experienta proprie pentru ca nu am si nu am avut RX100 . Tu ai avut Nex 7 ? ca poate ai avut si poti sa ne spui Thumbs up
Dar te rog sa citesti cat de cat discutia de mai sus sa vezi ca eu dadeam niste argumente scrise de cei de pe DpReview ( deci nu le bag din burta) . Poate toata echipa aia sunt niste amatori , nu-i baga in seama si depuneti CV-ul, cred ca ai sanse Pfft
Despre faptul ca s-ar putea sa-mi calc 7-le in picioare / e o gluma si o iau ca atare Applause ( gluma pentru gluma)
Acuratetea poate e mai mare/buna la EM 5( nu stiu cum e la EM1) decat la Nex 7 dar asta in lumina putina . Insa mi-am dat seama ca pana la urma tot trepiedul face diferenta Wink. Cand vorbim de imagini pe timp de zi eu spun ca parca prefer mai mult ce face 7-le, parca imi plac mai mult detaliile alea. Din mana Nex-ul seara se descurca mai bine cu obiectivul de kit decat cu Sigma pentru ca are stabilizare si prefer pozele jpeg pentru ca nu stiu sa prelucrez imaginea ca sa scap de zgomot ( si granulatia este mai vizibila decat la OMD) .
Cred ca OMD se descurca excelent cu obiectivele fixe ,dar ma gandesc ca diferenta dipare( sau tinde spre 0) daca si pe Nex punem 50-ul cu stabilizare sau 35 -ul tot cu stablizare. Nu vorbim de 24 de la Zeiss/ e prea scump si niciodata nu o sa-l am, nici macar nu vreau .Asa mi s-ar parea corect ,pentru ca OMD are stabilizare in corp.( e foarte eficienta , asta-i adevarul) .
Si Da /consider ca ai dreptate ,Panasonic e mai bun la filmare ,cel putin ce am vazut eu .
Fratilor, faceti un efort supraomenesc si lasati capra vecinului sa moara de batranete!
Ex EM-5 , Ex-EM1 ...Ex-OLY
Momentan folosesc Sony


http://500px.com/vasihurghis
Vasile Hurghis | Flickr - Photo Sharing!
 
DL
Am citit cu interes comentariile despre partea de video la M5 si M1. Cred ca toata lumea citeste de zor dar nimeni nu prea a folosit chestia asta la aparatele amintite.
Ei, eu nu am citit, dar am folosit.
Am avut o comanda pentru o companie de vase de croaziera in vara, de facut niste tutoriale pe video pentru chelneri - cum se pune tacamul, farfuria, paharul, vinul in pahar, d-astea. Se va scoate si un manual tiparit cu in DVD atasat.
Am facut probe cu 3 aparate pe care le aveam atunci si cel mai mult le-a placut ce am facut cu M5 - mai mult din cauza ca am folosit un stadycam si imaginea era senzational de unsa si de stabila si de onctuoasa - buna de tot stabilizarea.
Am iluminat cu leduri - putine - si am filmat mai mult la 800 ISO cu obiective luminoase, ca sa pastrez atmosfera.
Am filmat vreo 10 ore de tutoriale, clientul a fost foarte multumit, procesarea, montajul si etalonarea imaginilor a durat cam o saptamana si rezultatul a fost bun - altfel nu il luau. Cam asa merge treaba.
Va las sa va certati pe filmare acu`, lecturile sunt mai importante decat practica unuia sau altuia.
 
www.fotografu.ro
DL
red bull a scris:

Din mana Nex-ul seara se descurca mai bine cu obiectivul de kit


Poate aveti Dvs un exemplar exceptional, eu am avut 2 Nex si obiectivele de kit erau cele mai slabe obiective de la orice firma cu care am lucrat vreodata. De fapt si in teste este dat ca o giulumea peste tot.
 
www.fotografu.ro
Sorin
Trebuie inteles si Red Bull... merge pe ideea ca cel mai bun aparat de fotografiat este acela pe care il ai. Si este normal, eu il inteleg.
OM-D E-M1
OM-D E-M5
... si alte maruntisuri

Galerie foto:
http://www.flickr...601174@N08
https://www.faceb...tos_stream
 
d3xmeister
N-am avut NEX7 dar partea frumoasa la f64 e ca poti sa faci ce teste vrei cu orice aparat. Si NEX si Alpha sunt foarte slabe pe video, cu Panasonic nu pot fi comparate nici macar in gluma. RX100 are cel mai bun video dintr toate aparatele foto Sony. Mai nou Rx10 va bate tot ce misca. La astea cu senzor mare Sony e jalnic. Si nikon ii bate la momentul asta cu D7100 si. D5200/5300.

S-au facut seriale cu 5d Mark II, eu vorbesc de cineva care vrea sa filmeze video de familie, iesiri cu prietenii etc, treaba care n-are nici o legatura cu video profesional. Cand ai accesorii, cand poti sa manevrezi lumina, subiectii si editezi profesional, camera are cea mai mica importanta.

Si aici se pierde piata, pentru ca marea majoritate a cumparatorilor nu sunt profesionisti, nici macar hobisti.
Sony RX10 IV, Sony RX100VA
 
Bogdan Mitea
Am vazut niste reclame filmate cu iphone. Exceptionale!
Deci omul sfinteste locul si cunoscatorul aparatul.
Pentru filmulete cu familia filmez cu indiferent ce imi pica in mana.
Olympus E-M1
 
DL
nec_sorin a scris:

Trebuie inteles si Red Bull... merge pe ideea ca cel mai bun aparat de fotografiat este acela pe care il ai. Si este normal, eu il inteleg.


Sigur, e de inteles, si chiar cu obiectivul ala jaf am facut totusi niste imagini incantatoare la Bruges - teoria mea e ca nu conteaza scula, la urma urmei.

Totusi cand vezi niste asa distorsii te cam pune pe ganduri: http://slrgear.co...345/cat/83

Dar chiar asa rau cum e am facut ceva interesant cu el. Sa caut sa va arat. Slrgear mi se pare superb, oricine poate vedea cum se comporta un obiectiv.

Problema discutiilor din categoria care scula e mai buna mi se pare cam fara sens, dintr-un lantz cedeaza cea mai slaba veriga, si veriga aia nu e aparatura.

Daca s-ar face in gluma regula ca orice afirmatie sa fie dovedita si prin imagini PERSONALE cred ca am avea mari surprize. Mari de tot.

Poze cu 18-55 de la Sony:
zdsc00814a.jpg dsc002292950.jpg dsc00961.jpg dsc00788bd.jpg dsc00735v.jpg dsc00448l.jpg dsc00108c.jpg

Editat de DL la 05-11-2013, 00:02
 
www.fotografu.ro
Sorin
Frumoase locuri... fara PET-uri.. frumoase incadrari.
"Daca s-ar face in gluma regula ca orice afirmatie sa fie dovedita si prin imagini PERSONALE cred ca am avea mari surprize. Mari de tot"
Eu de multe ori am insistat ca cel care face afirmatii sa ne dovedeasca cu poze PERSONALE si surpriza a fost oricum caci nu avea cu ce sa dovedeasca...
Din fericire nu sunt multi pe acest forum care agita spiritele... iar aceea din cand in cand si se cunosc...
OM-D E-M1
OM-D E-M5
... si alte maruntisuri

Galerie foto:
http://www.flickr...601174@N08
https://www.faceb...tos_stream
 
Sorin
DL:
"... teoria mea e ca nu conteaza scula, la urma urmei"
Aici va contrazic: conteaza si scula dar in alte treburi!!!
Bogdane sa stergi daca cineva intelege altceva...
OM-D E-M1
OM-D E-M5
... si alte maruntisuri

Galerie foto:
http://www.flickr...601174@N08
https://www.faceb...tos_stream
 
Sorin
@Cojocaru27
"...Sincer nu m-a convins deloc"
Pe altii ia convins!
Camera anului 2013: http://cameras.re...era-review
OM-D E-M1
OM-D E-M5
... si alte maruntisuri

Galerie foto:
http://www.flickr...601174@N08
https://www.faceb...tos_stream
 
red bull
nec_so , nu incerc sa agit spiritele chiar deloc ,am venit cu cateva argumente postate de cei de la DpReview .Dar binenteles ma asteptam sa vezi cam ce-ti convine Wink. Am mai spus ,or fi aia amatori si nu stiu ei totul ( poate le scapa ceva)
Da domn'profesor ,aveti dreptate ca nu conteaza scula ,dar atunci nu inteleg de ce se ridica pe aici in slavi atat EM5 si EM1 Surprise. Pai daca nu conteaza scula inseamna ca nu inteleg de ce se mai discuta si de ce se mai lauda lumea de pe aici ca astea doua aparate stau tare bine la ISO ridicat si alte alea...ca doar scula nu conteaza.Wink
Despre faptul ca ati facut filmari bune cu OMD ,sincer cred, si stiti de ce ? in primul rand pentru ca sunteti peste media fotografilor din Romania , sunteti persoana care este in stare sa ''stoarca'' tot dintr-un aparat. Adica si capabilitatile/ experienta dumneavoastra sunt extraordinare .Poate ati fi scos o filmare la fel de buna si cu Nex . Poate si altii daca vor avea vreodata anii de experienta pe care-i aveti dumneavoastra / poate se vor apropia de ce stiti dumneavoastra .Oricum ,vor fi putini .
Dar mai bine sa credem ca daca te duci la F64si il sacai pe vanzatorul/ aparatul ala o juma'de ora poti sa-ti dai cu parerea si sa tragi concluzii...

''Trebuie inteles si Red Bull... merge pe ideea ca cel mai bun aparat de fotografiat este acela pe care il ai. Si este normal, eu il inteleg.'' nec-so , intamplator le am pe amandoua , si Nex 7 si OMD EM5. Am si pus imagine la hipstareala .Dar banuiesc ca nu ai vazut, erai poate prea ocupat sa ridici in slavi EM1. Stai linistit ,nu ma supar . Nu sunt o persoana chiar atat de importanta incat sa urmaresti tot ce scriu eu.
Inca odata , nu sunt in masura sa fac reviewuri, nu sunt in masura sa spun daca e bun sau nu EM1 ,tocmai de aceea am tot intrebat daca e asa mare diferenta intre EM5 si EM1.
Cei de la DpReview au pus niste comparatii , eu le-am adus in discutie ...faptul ca nu vreti sa acceptati lucruri pe care le spun aia e alta poveste .

Atasez si eu cateva imagini cu Nex 7 , retineti va rog ca sunt doar amator . Sunt ferm convins ca se poate scoate mult mai mult din el.
cu_obiectiv_de_kit.jpg portret.jpg caudiu.jpg reflexie_fabrica.jpg reflexie_bazin.jpg balon.jpg

Fratilor, faceti un efort supraomenesc si lasati capra vecinului sa moara de batranete!
Ex EM-5 , Ex-EM1 ...Ex-OLY
Momentan folosesc Sony


http://500px.com/vasihurghis
Vasile Hurghis | Flickr - Photo Sharing!
 
DL
red bull a scris:

retineti va rog ca sunt doar amator .


Chestia asta cu amatoru` e destul de perversa si de periculoasa.

Sunt milioane de amatori care fac niste fotografii care ma baga in boala de invidie, nici un fotograf de aici din aceste linkuri nu e profesionist:

http://www.photos...t=rating-d

http://photo.net/...que/filter

etc, etc.

Ca suntem la inceput, da. Se pune ca argument.
Ca cineva e amator, asta e o copilarie, amatorii sunt exceptionali.
Adica pot fi.
Daca ne concentram pe imagine, pe limbajul vizual, pe evocarea starii, ajungem mai repede acolo sus.
Dar e loc pentru toata lumea pe tapshan aici, si discutiile despre tehnica si pixeli si scule sunt extrem de interesante si de captivante, doar ca nu duc nicaieri.
Dar asta desigur nu conteaza.
In alta ordine de idei, eu nu iau de bune toate afrimatiile despre aparate citite pe net.
Ca unul care cunoaste personal pe multi care scriu pe situri prestigioase, pot sa va spun ca nu impartialitatea si neutralitatea sunt elementele fundamentale dupa care se ghideaza.
Unu` care primeste de la o firma o excursie de 3 luni in Antarctica cu plimbari zilnice cu elicopterul nu va putea critica aparatele aluia care l-a sponsorizat.
Si exemple sunt cam multe.
 
www.fotografu.ro
red bull
Domn'profesor incercam sa scot in evidenta ca nu fac bani din fotografie, deci deocamdata fac ce-mi place si nu trebuie sa''lucrez cu materialul clientului'' Grin
Si cred ca voi ramane un amator pentru ca nu stapanesc Photoshopul si se pare ca in vremurile astea cam greu fara el. Nu am scoala de arta si tot ce fac e dupa cum imi spune inima/sufletul si trairile din momentul respectiv. Ca o fi bine sau rau nu stiu dar daca cineva se uita si-i place eu ma bucur . (oricum in primul rand trebuie sa-mi placa mie)
Fratilor, faceti un efort supraomenesc si lasati capra vecinului sa moara de batranete!
Ex EM-5 , Ex-EM1 ...Ex-OLY
Momentan folosesc Sony


http://500px.com/vasihurghis
Vasile Hurghis | Flickr - Photo Sharing!
 
red bull
Eu incercam sa scot in evidenta ca desi e un aparat extrem de capabil vroiam sa stiu daca este diferenta mare intre EM1 si EM5 . LA raw ,la ISO si la filmare / asta ma interesa pe mine ,pentru ca pana la urma ala e produsul finit. ( din ala scoti tot)
Oricum bodyul e mult mai bine gandit decat EM5 ,gripul ala la care-i simt lipsa acum exista . WS cade pentru ca doar cu 2-trei obiective pentru mine nu se pune, nu merita efortul. Poate ar fi o investitie mult mai ok obiectivul ala pro.
Deci nu intrebam degeaba Wink
Dar eu tot nu inteleg ,daca nu conteaza aparatul de ce toata lumea vrea pasul in fata ? mai ales ca e vorba de multi bani diferenta de la EM5. Nu cred ca EM5 nu e destul de rapid la autofocus , nu cred ca viwfinderul va nemultumeste , nu cred ca faceti poze doar pe ploaie,obiectivele vor fi aceleasi ,nu cred ca va trebuie ISO mai mare ...si atunci? ca doar aparatul nu conteaza...
Eu am mai spus , este acum o discutie cu versus.
Editat de red bull la 05-11-2013, 09:43
Fratilor, faceti un efort supraomenesc si lasati capra vecinului sa moara de batranete!
Ex EM-5 , Ex-EM1 ...Ex-OLY
Momentan folosesc Sony


http://500px.com/vasihurghis
Vasile Hurghis | Flickr - Photo Sharing!
 
Bogdan Mitea
Eu am scris un mini review, Red. Acolo vei gasi parerea mea vis-a-vis de trecerea de la E-M5 la E-M1.
Daca vii din zona DSLR Olympus merita fiecare banut.
A fost construit sa fie mai rezistent decat E-M5. E una din caracteristicile care il fac pro. Dar asta nu inseamna ca fotografiile noastre vor fi mai bune sau ca noi devenim pro.
1/8000s fata de 1/4000s e un argument. Mai sunt si altele.
Olympus E-M1
 
red bull
Bogdane , de ce treci de la EM5 la EM1 ? Doar argumentele , asta cu 1/8000 te-a facut sa dai atatia bani diferenta ? Poate ne spui si altele .
Pe aia care vin de pe DSLR Olympus care erau cum erau ii inteleg dar tu aveai EM5...( pe sistemul '' si tu Brutus?'' Rolling on the floor)
Fratilor, faceti un efort supraomenesc si lasati capra vecinului sa moara de batranete!
Ex EM-5 , Ex-EM1 ...Ex-OLY
Momentan folosesc Sony


http://500px.com/vasihurghis
Vasile Hurghis | Flickr - Photo Sharing!
 
Bogdan Mitea
Te inseli; nu ai urmarit discutiile pe aici.
Eu vin de la E-3 si E-500. E-M5-ul pe care il folosesc (pana cand vine E-M1) e al unui coleg.
Astept mai mult pentru ca va veni cu 12-40mm. 7500lei kitul din SUA
Editat de Bogdan Mitea la 05-11-2013, 09:54
Olympus E-M1
 
Cosmin
Bogdan: "Pe ansamblu alegerea dintre aceste camere depinde de factorii subiectivi ai fiecaruia"
d3xmeister: "Cand ai accesorii, cand poti sa manevrezi lumina, subiectii si editezi profesional, camera are cea mai mica importanta."
Bogdan: "Deci omul sfinteste locul si cunoscatorul aparatul."
DL: "discutiile despre tehnica si pixeli si scule sunt extrem de interesante si de captivante, doar ca nu duc nicaieri"
Sorin: "Aici va contrazic: conteaza si scula dar in alte treburi!!!"
Bogdan: "multi amatori fac fotografie exceptionala. Pentru ei nu are importanta daca e Nex, OM-D sau compacta"

Asa, printre randuri, chiar ai ce citi. Si chiar pare ca ne intelegem.
 
red bull
Scuze de rigoare , atunci pe tine te inteleg . Ma bucur daca tu urmaresti tot ce se discuta pe aici .
Fratilor, faceti un efort supraomenesc si lasati capra vecinului sa moara de batranete!
Ex EM-5 , Ex-EM1 ...Ex-OLY
Momentan folosesc Sony


http://500px.com/vasihurghis
Vasile Hurghis | Flickr - Photo Sharing!
 
Bogdan Mitea
Nu sunt Dumnezeu sa urmaresc tot. Mai am si viata personala.
Olympus E-M1
 
Salt la forumul:

Navigare
Intalniri membri

Meniu utilizator
Statistica utilizatori









·Forum de discutii
·Galerie foto
·Ultimele imagini
·Anunturi

·Trimite o imagine
·Căutare
·Reguli in site
·Contactaţi-ne


Utilizator

Parolă



Încă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă

· Vizitatori conectaţi: 2
· Membri conectaţi: 0
· Membri înregistraţi: 641
· Cel mai nou membru: Doru
· 19,388,959 vizite unice



Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.