header image
Autentificare
header image
header image
header image
Vezi discuţia
 Printează discuţia
OM-D E-M1
ToniGenes
Tema de gandire pentru Paul:
https://www.flick...os/adisla/

BIF-urile sunt facute cu E-M1+50-200 SWD.
Randunicile in zbor sunt greu de facut cu orice sistem.
Omul asta si altii spun ca E-M1 merge excelent cu 50-200 SWD la BIF-uri si alte chestii rapide. Unul spunea ca E-M1+50-200 SWD are acuratete ceva mai buna decat cu E-3.

Trebuie sa fi gresit pe undeva Paul. Randunicile alea nu sunt usor de facut nici cu E-5, nici cu Canon 7D...

-
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
d3xmeister
Eu as fi sacrificat 4k pentru IBIS daca aveam un 1080p bun.

Ai dreptate, Tony, chestia asta cu BIF e in primul rand o problema de tehnica. S-a reusit si cu aparate mult sub ce avem acum. Problema spusa mai corect ar fi: cat de usor e de realizat fotografie bird in flight cu echipamentul X.
Sony RX10 IV, Sony RX100VA
 
Paul
Toni,din pacate alea sunt baliverne cu 50-200SWD care merge bine pe E-M1, ma bufneste rasul, cum sa mearga mai bine decat pe E-3, cand inainte de update-ul de firmware, E-M1 la liniile orizontale in pereche cu 50-200SWD nu stia sa focalizeze deloc, verificat si de Mircea, el cu 50-200SWD pe E-5, eu cu 50-200SWD pe E-M1 si i-am dat aparatul si l-am rugat sa focalizeze la imbinarea dintre un lac o zona de mal si un lan de rapita...nu a reusit sa focalizeze.

Dupa update-ul de firmware s-au imbunatatit substantial lucrurile, dar pentru BIF, nicio sansa, rateurile de focus sunt mai mari decat cele relizate ok si etse foarte frustrant. Am avut E-5 si pot compara, pe E-5 mergea brici, adevarat ca nu avea acuratetea focusului de acum de pe senzor, dar acum, problema lui este ca nu focalizeaza deloc, face hunting de nebun fara niciun motiv, cu 6 sau toate punctele de focalizare active, cand focalizeaza e ok.

Oricum, nu se poate sa am un starc cat casa in tot cadrul si aparatul sa nu focalizeze deloc timp de 3-4 secunde pe subiect ,cu 6 puncte de focus active. Lumina din spate cadea pe subiect, subiectul era mare, deci, ce lipseste? Un E-7 care nu va mai aparea niciodata. Culmea, dar 35-100mm este mult mai ok, nu face hunting deloc, are o viteza constanta de focalizare si fucntioneaza aproape de fiecare data bine. In rest, 50-200SWD este utilizabil, am facut si C-AF pe masini, pe autobuze, chiar si tracking si este totul ok, se pare ca are nevoie de zone mari de contrast, la pasari este tare dificil insa, pe cerul albastru sau cenusiu sa ai contrast puternic cu o pasare pe el este destul de greu. Uff, aveam un cadru frumos in lumina de apus cu doi pelicani care veneau spre mine, deci subiect care se deplaseaza relativ incet, nu am reusit deloc sa-i fotografiez si au trecut de mine, cred ca mai bine incercam focus manual. :(
"The camera is an instrument that teaches people how to see without a camera." - Dorothea Lange
 
www.filmalbnegru.ro
ToniGenes
Totusi omul ala a reusit sa faca poze cu randunici in zbor. Sunt mult mai mici si mai rapide decat niste pelicani.

Iar asta chiar e foarte greu de facut (din cauza fundalului), dar omul a reusit cu E-M1:
https://www.flick...174180729/
Ar fi fost greu de facut si cu E-5.

Poate ar trebui sa-l intrebi pe om ce setari foloseste.
Sa fi folosit prima varianta a lui 50-200 (NON-SWD) ?
-
Editat de ToniGenes la 28-09-2014, 17:39
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
Paul
Nu stiu Toni, se poate sa fi folosit prima varianta, desi nu cred pentru ca se misca mai incet decat SWD-ul (si pe acela l-am testat), eu iti spun doar ca rata de succes este foarte mica, nu ca nu ar fi si poze reusite. Oricand vrei, ne vedem si facem un test ca sa vezi si tu cum este. Iti confirm ca am testat cu doua obiective SWD si face la fel cu amandoua, chiar acum mai ies cu el nitel sa mai fac cateva cadre. Legat de setari nu exista prea multe de facut, eu nu merg pe C-AF, doar S-AF cu 6 puncte centrale.
"The camera is an instrument that teaches people how to see without a camera." - Dorothea Lange
 
www.filmalbnegru.ro
ghinitai
Uite Toni ca ti-a raspuns omul:

"For small birds use all focus points AF-S no SWD.
After updating to firmware version 2 of the approach is very similar, better than the E-3 and in any case more accurate but requires accurate monitoring of the bird."
 
ToniGenes
Multumesc. Da, i-am cerut mai multe detalii despre setari si echipament. Deci a avut 50-200 non-SWD, toate punctele de focalizare active si S-AF.

Omul a avut E-3. Daca spune ca E-M1 este mai bun....Poate ca 50-200 non-SWD merge mai bine pe E-M1, in sensul ca nu face hunting.
Tot ce pot sa spun este ca randunicile in zbor sunt greu de pozat cu orice camera : DSLR, mirrorless....
-
Editat de ToniGenes la 29-09-2014, 11:52
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
Paul
Da, sunt sanse mari ca varianta non-SWD sa mearga fara hunting pe E-M1 avand in vedera ca 35-100mm se misca mai bine din acest punct de vedere decat 50-200-ele meu care este SWD. Imi pare rau ca nu am avut ocazia sa testez 50-200 non-SWD la pasari inainte sa il vand, in rest varianta non-SWD se misca mai incet, asta este clar, dar nu atat de incet incat sa devina deranjant.
"The camera is an instrument that teaches people how to see without a camera." - Dorothea Lange
 
www.filmalbnegru.ro
ToniGenes
Cred ca 50-200 non-SWD era suficient de rapid pentru pasari, chiar daca nu era la fel de rapid ca varianta SWD.
In rest, toata lumea spune ca SWD-ul face mai mult hunting, chiar si pe DSLR.

-
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
cojocaru27
Misto, tocmai a lansat gopro modelul cu 4k nativ la 30p. Deci se poate 4k intr-o carcasa cam de 4x mai mica si un senzor probabil inferior celui de pe M1. Just saying. Nu vreau sa relansez discutiile, vroiam doar sa anunt o noua jucarie pentru cei care vor sa mai si filmeze pe aici. Bafta.
http://www.eoshd....ero-4-499/
 
red bull
Peste un an/ un an jumate se va gasi si la 10-12 mil.
Fratilor, faceti un efort supraomenesc si lasati capra vecinului sa moara de batranete!
Ex EM-5 , Ex-EM1 ...Ex-OLY
Momentan folosesc Sony


http://500px.com/vasihurghis
Vasile Hurghis | Flickr - Photo Sharing!
 
ghinitai
pai e misto cojocaru27, eu zic deja sa pui echipamentul olympus la vanzare! Grin
eu daca as filma asa as face Smile
sa vezi cati fotografi de nunti o sa renunte la gh-uri si o sa-si puna un gopro pe capatzana, in timp ce fac si poze. un fel de one man band. Grin
 
red bull
Un GoPro cu 4K , o drona de mici dimensiuni Wink, o carcasa subacvatica pentru filmari pe ploaie si in balti si deja se pot face lucruri minunate .
Mie mi se pare ca tehnologia a luat o viteza galopanta .
Fratilor, faceti un efort supraomenesc si lasati capra vecinului sa moara de batranete!
Ex EM-5 , Ex-EM1 ...Ex-OLY
Momentan folosesc Sony


http://500px.com/vasihurghis
Vasile Hurghis | Flickr - Photo Sharing!
 
cojocaru27
http://www.youtub...RC-8pCCCys

ghinitai, radem glumim dar uite ce a facut omul asta cu un gopro model anterior, plus o drona, plusmult talent si craftmenship.
Ca si echipament eu nu prea am ce pune la vanzare, am un omd m5 si 2 obiective, un 25mm si un 75mm la care nu as renunta. Nu exista inca o alternativa in zona mirrorless care sa ma determine sa renunt la m5. Inca e in top ca si IQ. Sa vezi problema cand o sa scoata urmasul lui m5, ca n-or sa mai stie cum sa-l pozitioneze. undeva intre m1 si m10 dar sa fie si peste m5-ul actual. Greu de tot.
 
ghinitai
Nu exista urmas a lui EM5, asta a fost un model unic care a incorporata toata tehnologia cool pe care o aveau la naftalina, restul sunt doar derivati. Probabil o sa apara un EM5 mark 2 cu imbunatatiri minore, eventual cu un pret de pornire mai mic. Eu sincer nu am asteptari mari, stiu cum merge treaba... Apropo de EM5, sunt 2 modele la f64 la promotie care au acelasi senzor intr-un pachet mai modest.... dar totusi, acelasi senzor. (E-PM2 si E-PL5)
SIncer pe mine nu ma deranjeaza sa imbunatateasca minor acelasi model, de exemplu X100T mi se pare o treaba mult mai serioasa decat modele precedente. Fuji chiar pare sa asculte ce mai zic si fanii, mai ales cu obiectivele pentru mirrorless. Cand o sa apara 16mm 1.4, pe mine m-au castigat de client.

ps: 75-ul il folosesti la filmare? sau kit-ul olympus il folosesti numai pt poze?
Editat de ghinitai la 01-10-2014, 11:34
 
cojocaru27
Nu sunt un profesionist nici in ale fotografiei nici pe parte video. 75-ul l-am luat pentru portrete in special. Imi place foarte tare cum le decupeaza de fundal. Pentru partea video e greu de folosit, la distanta asta focala e greu de stabilizat chiar si cu 5 axeSmile dar cand am nevoie de un detaliu il mai pun pe trepied. In general imi place foarte mult sa ma joc si am curiozitatea asta care poate sa impinga lucrurile mai departe. d'asta sunt dezamagit ca nu gasesc deocamdata o alternativa care sa-mi aduca o imbunatatire considerabila. Daca vreau filmare mai de calitate care sa poata fi prelucrata mai bine in post, cum este raw-ul de exemplu pe partea de still, atunci nu prea sunt alternative. Poate doar gh4, astfel incat sa-mi pastrez si obiectivele, dar nu-mi place ca e prea dslr si pierzi partea de stabilizare. IN fine discutia e lunga si nu vreau sa o reiau aici. Imi pare foarte rau ca am fost prost inteles si au iesit discutii fara sens in topicul asta. Uite cateva poze pe care le-am facut cu 75-ul, sa-ti faci o idee (portretele):
https://500px.com...tcojocaru2
cheers
 
ToniGenes
E-M1 la oferta la F64.

E-M1 + 17mm F/1.8 + grip HLD-7 la 6000 Ron:
http://www.f64.ro...-9336.html

Mi se pare un pret bun avand in vedere ca obiectivul singur costa 2300 Ron iar gripul 950 Ron.

-
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
marius2die4
Discutia este despre filtrele LEE, dar ce system foloseste omul
pe la minutul 11:40 spune si o concluzie frumoasa, legat de ultimele discutii de pe aici.
http://leefilters...pher-steve
E620 + 11-22mm + 14-54II + 70-300 + 50mmf2 +Leica 25mmf1.4 +sigma 150mm 2.8 macro + FL36R + FL40Smile
http://marius-fot...ogspot.com
 
http://marius-fotografie.blogspot.com/
red bull
Mda , probabil poti sa faci ceva ce nu poti sa faci cu alt aparat foto contemporan . Sau cu alte filtre pe suport ( Cokin ) Wink , sau pe filet . Din clip nu mi-am dat seama care e lucrul ala dar poate exista .
Altfel , asa , e frumoasa prezentarea / reclama .
Mie imi lipseste de pe EM5 si EM1 autofocusul pe ochi , atat de precis si folositor . Aia , dupa mine ,e una din cele mai bune gaselnite de pe OMD . Au implementat si altii functia dar inca nu e chiar ce trebuie .
Fratilor, faceti un efort supraomenesc si lasati capra vecinului sa moara de batranete!
Ex EM-5 , Ex-EM1 ...Ex-OLY
Momentan folosesc Sony


http://500px.com/vasihurghis
Vasile Hurghis | Flickr - Photo Sharing!
 
ghinitai
Mi se pare normal ca EM1 sa fie un sistem principal de luat in natura. E weather sealed, are obiective mici si dof mare la diafragma mica. Nu prea ai cum sa concurezi cu asta.
 
Salt la forumul:

Navigare
Intalniri membri

Meniu utilizator
Statistica utilizatori









·Forum de discutii
·Galerie foto
·Ultimele imagini
·Anunturi

·Trimite o imagine
·Căutare
·Reguli in site
·Contactaţi-ne


Utilizator

Parolă



Încă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă

· Vizitatori conectaţi: 3
· Membri conectaţi: 0
· Membri înregistraţi: 641
· Cel mai nou membru: Doru
· 19,196,746 vizite unice



Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.