header image
Autentificare
header image
header image
header image
Vezi discuţia
 Printează discuţia
OM-D E-M1
organon
Da.A venit si black Friday la f64 pe 2014.Imi ascuteam dintii ca pot face vreo achizitie.Adica sa comit o nebunie,sa renunt la cele 2 obiective pe care le am si sa iau ceea ce imi doresc cel mai mult si anume un 75 1,8.Sunt inebunit dupa obiectivul asta.Ma simt prea mult atras de portret pentru a nu incerca sa il am.Anul trecut au fost intr-adevar scaderi de preturi semnificative la obiective foarte cautate.Dar anul trecut nu imi puteam permite nici o combinatie.Anul asta insa vad ca s-au orientat pentru piata scumpa.Deh,e o vorba "ban la ban si paduche la paduche".O seara buna ,oricum mult mai buna decat preturile .
 
Paul
Nu confundati acest asa zis Black Friday Pro cu adevaratul Black Friday. Este un hibrid inventat de comercianti pentru a vinde cat mai mult din stocuri, nicidecum nu sunt produsele pe care le-au negociat cu furnizorii pentru adevaratul Black Friday. Aveti rabdare si cand vaf i sa fie o sa vedem peste tot cand va fi vinerea neagra.
"The camera is an instrument that teaches people how to see without a camera." - Dorothea Lange
 
www.filmalbnegru.ro
ghinitai
Daca cautati sa cumparati ieftineli, anul trecut au fost mult mai bune preturile inainte de black friday. Just a heads up.
 
titeldragomir
http://surflove.c...mpus-e-m1/
Olympus ( film+ digital)
 
https://www.flickr.com/photos/titeldragomir/
red bull
Pai parca era vorba ca aparatul nu conteaza , si ca sa nu mai facem comparatii si ca fiecare foloseste ce i se potriveste mai bine Wink
Tovarasu' spune ca are 497 gr si arata poza cu EM1 cu grip / mai sunt si alte lucruri care nu pusca , dar ma opresc . Cred ca e singurul care a facut comparatia asta .
Sa inteleg ca A6000 -ul meu e mai tare decat Canonul asta ? Grin

In schimb , ce fotografii are omu asta cu EM5 nu stiu daca am vazut asa frumoase facute cu aparat din-asta . Cu fotografie de strada super- misto . Impecabile , cu subiecte bine definite , bine surprinse ; asta inteleg eu prin fotografia de strada . L-am gasit in comentariile facute la Vs-ul cu Mark IV.
http://www.romeoc...o-75mm-F1/
Editat de red bull la 31-10-2014, 09:39
Fratilor, faceti un efort supraomenesc si lasati capra vecinului sa moara de batranete!
Ex EM-5 , Ex-EM1 ...Ex-OLY
Momentan folosesc Sony


http://500px.com/vasihurghis
Vasile Hurghis | Flickr - Photo Sharing!
 
organon
Visez 75 1,8 si noaptea.Ce naiba sa zic?Am facut fixatie pentru el.Asa o claritate dementiala!In fine ,or fi ele prelucrate(cam tate cele postate sunt)dar ,oricum nivelul este exceptional.Trebuie sa il am,orice ar fi.www.flickriver.com/groups/.../pool/interesting/.Si toate pe un aparat care un sensor batran de 3 ani.Pe mine m-a cucerit.
 
ToniGenes
Firmware update pentru toate OMD-urile si PEN-urile aflate in productie:

http://www.olympu...rm/e1/#omd

Actualizarea contine o singura imbunatatire - focalizare mai buna cu 40-150mm F/2.8 PRO. Daca nu aveti obiectivul ....

-
Editat de ToniGenes la 13-11-2014, 15:47
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
jeff
organon a scris:

Visez 75 1,8 si noaptea.Ce naiba sa zic?Am facut fixatie pentru el.Asa o claritate dementiala!In fine ,or fi ele prelucrate(cam tate cele postate sunt)dar ,oricum nivelul este exceptional.Trebuie sa il am,orice ar fi.www.flickriver.com/groups/.../pool/interesting/.Si toate pe un aparat care un sensor batran de 3 ani.Pe mine m-a cucerit.


cam asa a fost si la mine Grin
cu o mica ecagerare as putea sa spun ca am renuntat la sistemul canon pt a-l avea pe 75...
si dupa aproape sase luni de cand i-au crescut pretul semnificativ, iata ca de black friday a fost disponibil la pretul vechi. cred ca l-am comandat in mai putin de 5 minute ...
primele impresii sunt pe masura asteptarilor. Smile
pm2 - em10 - 9-18mm - 25mm - 45mm - 75mm
 
d3xmeister
Este un obiectiv special 75mm-ul. Are un fel de a randa pe care l-am intalnit pana acum doar la Leica 25mm f/1.4 pentru 4/3, din pacate nu si la cel DG pentru m4/3. Ma bucur sa il am in arsenal.

On-topic, un review la E-M1 care trebuie neaparat citit, facut de cineva care chiar foloseste aparatul nu masoara pixeli in laborator http://robertrodr...om-d-e-m1/
Singura dorinta a fotografului e aceiasi pe care o am si eu: rezolutie mai mare.
Sony RX10 IV, Sony RX100VA
 
ghinitai
Eu as fi fericit si cu o rezolutie de 4mpx si performante raportate la cele ale lui A7s, adica daca la Sony iso 51.000 e super ok la Olympus iso 20.000 sa fie foarte utilizabil. In combinatie cu stabilizatoul pe 5 axe, ar face ravagii.
 
d3xmeister
Pai de ce nu iti iei un A7s ? Personal prefer senzorul lui D810 chiar si pentru low light. Are o idee mai mult noise dar retine detalii mult mai multe, si diferenta e vizibila si la afisare normala pe un monitor low res. Mergi pe dpreview la comparometer, alege A7s si D810, alege calitate web, cea mai mica rezolutie, ISO mare, si apoi analizeaza zonele cu detalii, scrisuri etc. O sa vezi cate detalii retine in plus D810 chiar si in output web la rezolutie mica. Castigul prin downsample este foarte mare si pe foto si pe video, sa nu uitam ca pornim de la o imagine interpolata Bayer, in nici un caz de la 12-16 megapixeli de informatie distincta.
Mai devreme sau mai tarziu toate camerele vor ,,vedea,, in noapte, e inevitabil. Pentru cei care au nevoie la momentul asta de asa ceva, e ok ca au ceva la dispozitie. Nu ma gasesc printre ei.
Sony RX10 IV, Sony RX100VA
 
ghinitai
Am avut A7s pentru vreo 2 luni si mi-a placut. Faptul ca nu mai ai grija de conditiile de utilizare iti da o placere in folosire,, senzationala.. ceva de genul EM5-ului la inceput. D810 e foarte mare, de asta as vrea un Olympus cu acelasi concept.
 
ToniGenes
Olympus a scos un nou firmware care imbunatateste performanta C-AF-ului si numarul de cadre in C-AF de la 6.5fps la 9fps:

http://www.43rumo...-released/

Deci avem 9fps-uri cu focalizare continua. Un record pentru Olympus. Excelenta treaba. Felicitari Olympus !

-
Editat de ToniGenes la 21-02-2015, 17:36
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
vavidar
http://www.dprevi...t/55366554
Galerie foto: https://www.flickr.com/photos/vavidar/
 
Eyeblinker
Vinde cineva vreun OM-D E-M1?
OM-D E-M5, Panasonic GX7, Panasonic 12-35 2.8, Panasonic 35-100 2.8, Pana/Leica 25 1.4, Olympus 17 1.8, Olympus 45 1.8
 
Bebe
Sunt semnalate cāteva din afara forumului http://www.olympu...wstart=700
 
ToniGenes
Oare E-M1 poate imposibilul ?
Poate sa focalizeze pe o pasare atat de rapida - aproape imposibil de tinut in cadru, pe un fundalul care pacaleste sistemul de focalizare ?

Eu am incercat si am raspuns afirmativ la intrebarea asta. Smile Randunica asta a trecut in mare viteza la 2-3 metri de mine iar E-M1 a reusit sa o agate. Si nu a fost o intamplare, am reusit de mai multe ori.

Deci E-M1 + 40-150mm F/2.8 + TC 1.4x.

-
randunica_01s_1.jpg

Editat de ToniGenes la 17-06-2015, 09:15
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
Bogdan Mitea
Buna captura, domnule! Ce timp de expunere ai folosit?
Olympus E-M1
 
ToniGenes
Multumesc. Am folosit:
Olympus E-M1 + 40-150mm F/2.8 + TC 1.4x.
1/4000s, ISO-400, F/5.6, 210mm.

Prin amabilitatea firmei MGT Educational - reprezentanta Olympus din Romania - am avut ocazia sa testez E-M1 in combinatie cu 40-150mm F/2.8 sau alte obiective de DSLR (4/3).

In general sistemul de focalizare de pe E-M1 mi s-a parut mai bun decat cel de pe E-5, insa functioneaza diferit. Sunt situatii cand este mai bun, situatii cand este mai slab.

A fost o placuta supriza sa constat ca 50-200 SWD + EC-20 merge mult mai bine pe E-M1, decat pe E-5.

Ce mi-a placut cel mai mult la E-M1:
-"agata" foarte bine si precis subiectul. In situatiile in care E-5 s-ar fi dus pe fundal (cum e poza cu randunica), E-M1 a agatat subiectul fara probleme.
-in general E-M1 focalizeaza precis, pozele ies sharp, bine stabilizate;
-gestioneaza foarte bine punctele de focalizare - de multe ori m-am lasat la mana lui, l-am lasat sa gaseasca singur subiectul in cadru si s-a descurcat excelent.

Per total, E-M1 mi-a lasat o impresie buna, este peste E-5.

Poza cu randunica nu stiu daca merge facuta cu DSLR-ul.

-
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
Paul
Confirm ca dupa update-ul 3.0 AF-ul merge incredibil de bine. Am folosit C-AF-ul cu mai multe obiective, cu 9 puncte centrale active si rata de succes este excelenta. Dupa ce a "prins" subiectul in focus nu il mai "scapa" prea usor si vorbesc de subiecte in alergare catre aparat. Am constatat si eu ca nu a fugit deloc pe fundal cand aveam cele 9 puncte active ceea ce este un mare pas in fata.
"The camera is an instrument that teaches people how to see without a camera." - Dorothea Lange
 
www.filmalbnegru.ro
Salt la forumul:

Navigare
Intalniri membri

Meniu utilizator
Statistica utilizatori









·Forum de discutii
·Galerie foto
·Ultimele imagini
·Anunturi

·Trimite o imagine
·Căutare
·Reguli in site
·Contactaţi-ne


Utilizator

Parolă



Încă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă

· Vizitatori conectaţi: 3
· Membri conectaţi: 0
· Membri înregistraţi: 641
· Cel mai nou membru: Doru
· 19,098,691 vizite unice



Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.