header image
Autentificare
header image
header image
header image
Vezi discuţia
 Printează discuţia
Traiasca cenzura!!!
titeldragomir
Dupa cum stiti...Olympus Romania a facut o pagina oficiala pe Facebook.

Aceasta este pagina :

https://www.faceb...5991752180

Ieri am vazut ca au postat un articol...un review la E-PL5, aici gasiti articolul :

http://www.comput...-dslr.html

Mi se pare foarte stingaci acest articol...de imagini ce sa zic?...o mina cu par...ceva faianta si un E-PL5...pai asa se face?

Dupa ce am citit articolul...am lasat un coment la postarea lor : Slab...foarte slab articolul.

Surpriza..azi cometariul a disparut.

In alta ordine de idei...(acum am facut un print screen ...in caz ca...), uitati aici promovare...si raspuns...

Ce mai este de zis?
Editat de titeldragomir la 06-12-2012, 22:41
Olympus ( film+ digital)
 
https://www.flickr.com/photos/titeldragomir/
titeldragomir
Atasez aici imaginile din nou...am primit un measj ca nu se vad bine...
lenscap1.jpg lenscap2.jpg

Olympus ( film+ digital)
 
https://www.flickr.com/photos/titeldragomir/
tony_flu87
urat modul de prezentare al aparatului, atat pozele cu el in mana (ceva total lipsit de profesionalism, probabil au vrut sa ne dam seama de dimensiunea redusa) cat si felul in care este construit articolul, sa nu mai spun de cuvintele folosite...se poate mult mai bine
 
titeldragomir
Da...din pacate este o noua moda...moda bloggerilor.
Li se dau aparate sa-si dea cu parerea. In general textul publicat de ei este de fapt comunicatul oficial putin coafat de ei.
De..asta este viata...
Olympus ( film+ digital)
 
https://www.flickr.com/photos/titeldragomir/
ToniGenes
"Ecranul se poate da peste cap, ca să faci autoportret cât mai ușor."

Foarte frumoasa exprimarea.
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
zoom
Ce zice mă? Că noua generație vrea să facă poze cu ecarnul?
Eu văd altfel treaba cu fotografia. Pe film nu își permitea toată lumea să facă fotografie pentru că trebuia să înveți și să știi să pui în practică ceea ce ai învățat. Acum poate face o poză oricine care are ceva creier în cap. Adică noua generație de automatiști-butoniști, noua generație de consumatori de balast vor să facă poze cu orice, nici nu contează ce le pui în mînă, treaba e să iasă ceva de facebook. Balast, atît. Înainte aveai reviste de fotografie și creierul se hrănea cu calitate și profesionalism. Acum peste tot o grămadă de rahat, plus că mai sînt unii care se mai și cred fotografi pentru că au tras niște poze la munte pe care le-au prelucrat pînă le-a luat gaia.
Dacă ne referim la noua generație de fotografi, ăia ar trebui să învețe să facă fotografie și cu film și cu aparate digitale profesioanle, mai ales dacă fac un curs de fotografie. Nici nu se compară încadrarea printr-un vizor bun cu ecranul ăla de trei lei. Nici nu simți la fel fotografia. Iar ăla nu e review, e mai prost decît o discuție pe forum și mai prost decît o descriere la f64.
 
Bogdan Mitea
Am frunzarit si eu articolul de pe blogul mentionat. Nu am avut rabdare sa citesc tot: apare prea tarziu, am tot citit despre el in presa straina.
Imaginile: o incantatare. Am ras cu pofta la prima; pe urma din incantare (cu i de la inalt) am dat-o la incantare (cu i de la iepure). Asa ceva....!!!
Nu pot urmari un text, la ora asta, aplicat printre atatea imagini proaste.

Titele, unde ai scris comentariul, pe blogul cel amuzant sau pe pagina de Facebook a reprezentantei?

Este de apreciat faptul ca sunt angajati oameni din "presa" pentru a scrie articole despre aparatele Olympus insa ar trebui contactati profesionisti ce cunosc bine domeniul foto.
Editat de Bogdan Mitea la 07-12-2012, 15:33
Olympus E-M1
 
Cosmin
Pe langa pozele artistice cu mana cea paroasa, mie mi-a placut foarte tare aia cu optica speciala care face sa intre foarte multa lumina. Atat de tare, ca nu m-am putut abtine si am lasat un comentariu. De validat vad ca l-au validat. Acum ramane de vazut daca o sa-l stearga.
 
qrazvan
Rolling on the floor
E-5, 8mm, 12-60mm, 50-200mm
 
Bogdan Mitea
Bun comentariul. Poate ca o sa primesti si un raspuns la fel de bine fundamentat stiintific. Din inocenta dat in serios.
Olympus E-M1
 
ghinitai
Exprimarea trebuia sa fie, in instanta aia, urmatoarea: "Ecranul se da peste cap pentru tine, ca sa-ti poti face un autoportret decent" Smile

Intr-o mica masura au si ei dreptatea lor. Fotograful amator stie ce sa-si cumpere si de unde. Publicul blogarilor sunt genul care habar n-au de nimic si raspund la genul ala de "expresii". Acum nu stiu cati sunt in masura sa dea 20-30 milioane pentru un aparat foto, pentru a se poza in toaleta.
Editat de ghinitai la 07-12-2012, 15:18
 
qrazvan
Tare si asta cu pozatul la toaleta Grin . Distractiv topicul asta!
E-5, 8mm, 12-60mm, 50-200mm
 
Cosmin
Bogdan Mitea a scris:

Bun comentariul. Poate ca o sa primesti si un raspuns la fel de bine fundamentat stiintific. Din inocenta dat in serios.


Nu inteleg ce vrei sa spui. Eu sunt cat se poate de serios. Am si de vanzare un obiectiv d-asta cu tehnologie bazata pe principiul aspiratiei de fotoni. Sau cel putin asa cred... E foarte mic!
 
zoom
Eu am citit pe un site care testa distorsiunile la obiectivele astea wide m4/3 și dezbăteau problema ăia p-acolo. Unul zicea că datorită faptului că nu există prea multe elemente (lentile) de indreptare a distorsiunilor, lumina (fotonii) este lăsată să intre mai mult și astfel să ai mai multe detalii și probabil culori mai curate. Apoi softul le îndreaptă distorsiunile. Puneau problema cînd se pierd mai multe detalii, în cazul clasic sau cel cu îndreptarea distorsiunilor.
 
Cosmin
zoom a scris:

Eu am citit pe un site care testa distorsiunile la obiectivele astea wide m4/3 și dezbăteau problema ăia p-acolo. Unul zicea că datorită faptului că nu există prea multe elemente (lentile) de indreptare a distorsiunilor, lumina (fotonii) este lăsată să intre mai mult și astfel să ai mai multe detalii și probabil culori mai curate. Apoi softul le îndreaptă distorsiunile. Puneau problema cînd se pierd mai multe detalii, în cazul clasic sau cel cu îndreptarea distorsiunilor.


Ce facem dom'le? O dam pe d-astea serioase? Si nici macar n-are legatura cu gluma mea.

Ce zic domnii la care faci tu referire are un anume sens, desi afirmatia ca "lumina este lasata sa intre mai mult" este cel putin suspecta (ori sunt eu dus cu pluta). Atat cat ma pricep eu la design de lentile, probabil ca un design optic ce nu-si propune sa corecteze distorsiunile geometrice (la astea te referi tu) poate fi optimizat mai bine pentru altceva (aberatii sferice sau cromatice, coma, astigmatism, etc.). Referitor la ceea ce se pierde, cred ca e destul de clar: sharpness, in primul rand. Procesul de corectie al distorsiunilor geometrice e cat se poate de simplu (http://www.imagemagick.org/Usage/lens/correcting_lens_distortions.pdf). E genul de problema care se da studentilor tema la facultate. De unde provine insa beleaua (pardon): oricat de corect ai reusi sa modelezi matematic tipul de distorsiune introdus de lentila, in procesul de corectie intervine un pas de interpolare. Motivul e acela ca procesul de achizitie al unei imagini printr-un senzor digital e in esenta un proces de esantionare, iar cand faci o corectie in domeniul digital, ai la dispozitie e un numar finit de esantioane. Daca ai nevoie de o valoare a functiei intr-un punct ce pica "intre" esantioane, n-ai ce-i face decat sa-l inventezi. Simplist, stii ca f(1)=10 si f(3)=30, dar ai nevoie de f(2). N-ai incotro decat sa banuiesti ca f(2)=20. Daca saracu era 40, ghinion. Si uite asa se pierde sharpness.

Insa cat se se pierde prin corectie in software vs. cat se castiga din design-ul optic, e greu de spus. Daca stie cineva vreun studiu serios pe tema asta, chiar il rog sa posteze un link. Sunt foarte curios.

Revenind la gluma mea de pe site-ul lu' peste, in cazul in care bloggerii ajung la noi pe forum, iata si explicatia: daca iesi in ploaie cu galeata sa aduni apa, singurul lucru pe care-l poti face pentru a strange mai multa apa in unitatea de timp e sa folosesti o galeata mai mare. In mod similar, daca vrei o lentila cu care sa strangi mai multi fotoni, n-ai incotro decat sa folosesti o lentila mai mare. Fizica de clasa IX.
 
laurentiu
Am intrat si eu pe situl respectiv.Pana la urma macar a tinut aparatul in mana si a tras cateva cadre cu el chiar daca sunt pe auto din cate am vazut.Wink
Em1 MK2 și cĂąteva obiective
 
titeldragomir
Din pacate asta este tendinta in marketing...si personal nu o inteleg.
Datul cu parerea - sport national...de...ce conteaza ca omul nu are pregatire?...are trafic pe site ...scrie...da bine la imagine.
Avem aici pe site oameni grei, care pot face articole de 1000 de ori mai bune...si imagini de expozitie...
Unul dintre ei este Hadju Tamas...

http://hajdutamas...ern%20bloc

Articolul mi se pare total neprofesionist....iar imaginile...vai de ele...desi trebuie sa recunosc...faianta aia arata bine in poza...Thumbs up
Te faci de ris cu acest gen de articole.
Olympus ( film+ digital)
 
https://www.flickr.com/photos/titeldragomir/
zoom
...daca iesi in ploaie cu galeata sa aduni apa, singurul lucru pe care-l poti face pentru a strange mai multa apa in unitatea de timp e sa folosesti o galeata mai mare. In mod similar, daca vrei o lentila cu care sa strangi mai multi fotoni, n-ai incotro decat sa folosesti o lentila mai mare. Fizica de clasa IX.


Găleata la noi ar fi diafragma. Ideea era că avînd mai multe lentile în fața senzorului, fotonii sînt opriți de lentilele în plus (ca și cum ai pune ceva mat în față), astfel pe senzor nu mai ai detalii și culori așa de bune.
Era în legătură cu gluma ta pentru că aspiratorul de fotoni de care spui ar consta chiar în lipsa acelor lentile în plus necesare îndreptării distorsiunilor.
O chestie de genul ăsta a făcut Leica la M Monochrom, au scos filtrul de culoare și filtrul anti-aliasing și astfel au obținut detalii mai bune.
Oricum, nu sînt cercetător, ei știu mai bine ce au obținut la măsurători.
Editat de zoom la 07-12-2012, 21:42
 
Cosmin
Sa stii ca nu te-am contrazis, imi pare rau daca a sunat asa. Nu asta mi-a fost intentia. Din contra, am gasit interesant ceea ce ai spus tu si tocmai din acest motiv m-am angajat in discutie.

Referitor la ce spuneai tu cu fotonii "opriti" de elementele interne ale unui obiectiv, stii ce se intampla cu ei? Incotro se duc si care e concret efectul final? O alta intrebare importanta: stii ca asta sa aiba vreo legatura cu f# despre care conceptia generala (gresita) in fotografie este ca spune cat de luminoasa sau de rapida este o lentila?

Sunt intrebari interesante. Scuza-ma insa ca le-am adresat la persoana a doua. Nu as vrea sa te angajez cu forta intr-o discutie de care poate nu esti interesat. Mai mult, suntem si pe un thread numit jos cenzura. Smile
 
ghinitai
Nu intereseaza pe nimeni sa-si faca reclama pe blogul unui artist cu 100 de vizitatori, fata de un blog oarecare urmarit de 1000 de oameni. Probabil in viitor vom vedea destul articole de genul...
 
Salt la forumul:

Navigare
Intalniri membri

Meniu utilizator
Statistica utilizatori









·Forum de discutii
·Galerie foto
·Ultimele imagini
·Anunturi

·Trimite o imagine
·Căutare
·Reguli in site
·Contactaţi-ne


Utilizator

Parolă



Încă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă

· Vizitatori conectaţi: 5
· Membri conectaţi: 0
· Membri înregistraţi: 641
· Cel mai nou membru: Doru
· 20,650,970 vizite unice



Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.