Și mie la fel, prima și ultima. La ultima se uită fix la noi...la Toni...Cred că te văzuse și a "pozat" intenționat...
Să prinzi tocmai când a înhățat șopârla...cred că mulți fotografi de păsări speră la momente ca ăsta.
Prima e prinsa intr-un moment foarte bun , e faina rau . De fapt toate sunt frumoase ,cu bokeh care se apropie foarte mult de gustul meu. Ti-am trimis un PM ,cu o intrebare.
Fratilor, faceti un efort supraomenesc si lasati capra vecinului sa moara de batranete!
Ex EM-5 , Ex-EM1 ...Ex-OLY
Momentan folosesc Sony
http://500px.com/vasihurghis
Vasile Hurghis | Flickr - Photo Sharing!
Este o cucuvea si este facuta cu Zuiko 70-300mm F/4.0-5.6, am inchis la F/8.0 si am folosit ISO-400...800.
In unele momente, am fost foarte aproape de ea, cred ca pe la 4-5m.
Cineva m-a intrebat de ce doar capul a iesit bine focalizat si restul mai putin bine (de exemplu picioarele).
Pai foarte simplu, din cauza DOF-ului. Cu toate ca am inchis la F/8.0, DOF-ul a fost foarte ingust : 2cm in fata, 2cm in spate.
Nu am inchis mai mult din doua motive : lumina si fundal.
De altfel, capul este centrul de interes. Restul aproape ca nu conteaza.
La cea cu soparla am fost pozitionat prost (lumina laterala, chiar un pic si din fata).
Nu am incercat sa-mi schimb pozitie pentru ca riscam sa ratez cadrul.
Am mai incercat acum inca 3 poze din cele ramase, dar nu am reusit. Nu mi le ia site-ul, nu stiu de ce.
In viitorul apropiat va veni si un film (am si filmat).
Toni, apropo de DOF-ul insuficient de larg la F8. La un senzor 4/3 un F8 nu dă un DOF mai larg decât F8 pe fullframe? Matematic, F8 folosit de tine ar fi F4 pe fullframe. Ca DOF, nu cantitate de lumină.
Dacă e așa, pe tine te avantajează 4/3 sub aspectul DOF-ului, pentru că la păsări ai nevoie de un DOF larg. Deși poate e o pierdere sub aspectul fundalului puternic estompat.
Denis, asa este. In foarte multe situatii, DOF-ul mai larg ma avantajeaza.
Cu 50-200, daca sunt foarte aproape, nu are rost sa deschid mai mult de F/5.0. Este DOF-ul prea ingust.
Imi amintesc ca am fost o data la Sinaia, la pozat pitigoi.
Iarna, nori, lumina putina.
Am facut poze la F/4.5.
Foarte multe din poze au iesit prost, in sensul ca am prins prea putin in focus.
Am mai avut probleme la interioare (catedrale). Ok, am obiectiv luminos, dar daca vreau sa pozez interiorul catedralei nu pot sa deschid la F/1.4. Trebuie sa inchid macar la F/4.0, ideal la F/8.0.
N-are rost sa mai spun despre macro, acolo unde sunt probleme si mai mari cu profunzimea.
Ok, DOF-ul ingust este interesant in anumite conditii. Se poate obtine si pe 4/3 cu obiectivul luminoase, nicio problema.
A doua poza: "indiferenta". Poza a treia: "autoritate" La penultima: "seducator", iar la ultima parca ar spune "gata cu sedinta foto, opreste-te"! Faine pozele.
Editat de Sorin la 28-05-2013, 07:42
Postez si filmul cu cucuveaua. Nu este impecabil dpdv tehnic, dar sper sa va placa. La sfarsitul filmului am pus un colaj de poze, unele nepostate aici.
Am fost la pozat impreuna cu amicul meu Cristian Mihai.
Locuim in acelasi cartier, avem amandoi Olympus si pozam wildlife. Deci iesim adesea la pozat impreuna.
Nu este prima oara cand facem poze la indigo.
Am o poza identica cu cea postata de el. N-am postat-o aici, dar este inclusa in fimul ala de pe youtube.
El are E-620 + 50-200 + EC-14. Eu am pozat acolo cu E5+70-300.
Mie nu mi se par productive iesirile la care sunt participa multi oameni. Rezultate maxime se obtin cand sunt doi oameni.
Intodeauna cand ies la pozat in grup, incerc sa ma despart de ceilalti si fiecare haladuieste pe unde ii trece prin cap, nu te poti concentra cand ai pe altcineva langa tine care iti distrage atentia. Este adevarta ca la hunting inca o pereche de ochi ajuta.
"The camera is an instrument that teaches people how to see without a camera." - Dorothea Lange
Da, ai dreptate la treaba cu partenerul profesionist, eu am avut parte de putini colegi de pozat si putini au fost aceia care stiau sa lucreze in echipa.
"The camera is an instrument that teaches people how to see without a camera." - Dorothea Lange