Apropo de pasari, ai cumva un sfat pentru atunci cand gasesti un pui cazut dintr-un cuib? Sunt sanse sa mai fie recuperat de pasaroi sau e ca si mort si mai bine il luam acasa?
Fundalul asa a iesit, nu am dat blur pe el. A fost aproape subiectul.
In schimb am aplicat NR doar pe fundal ca sa scot zgomotul, si un soi de sharp doar pe subiect.
Nu lucrez (inca) cu layere si masti.
In schimb folosesc "Quick selection" si "Magic wand" ca sa selectez anumite portiuni din poza.
In general, in Olympus Viewer nu poti face decat reglajele care sunt si pe cameram insa este necesar intr-o prima faza cand faci conversia din raw in jpg, eventual mai faci mici ajustari.
Daca vrei chestii avansate, atunci trebuie alt program.
Selectie partiala poti face cu Paint.net, Gimp, Photoshop.
Daca vrei sa lucrezi cu layere si masti, Paint.net-ul iese din joc.
Gimp-ul si PS-ul sunt bune. Pentru amandoua gasesti tutoriale pe internet.
-
Un film facut cu Samyang 800mm obiectiv cu oglinda.
Din cauza trepiedului prost, nu am obtinut incadrararile cele mai bune.
Postez filmul pentru partea tehnica - vrea sa arate cam ce poate scoate acest Samyang.
M-am prins in sfarsit cum se posteaza filmul "embeded".
Se apasa iconita cu youtube si intre tag-urile youtube se introduce doar ID-ul filmului nu link-ul complet cum faceam eu.
YouTube Video Editat de ToniGenes la 17-07-2013, 14:40
Katran, superbe imagini. Foarte bun catadioptricu`... am lucrat si eu mult cu MTO 500 si cu un Minolta de 250mm, exceptionale amandoua... am fotografii superbe, dar, pe film... nu stiu cat de mult duce un catadioptric de azi pe digital, eu nu am mai reusit decat imagini poetice, nu tehnice... ar mai trebui incercat, o sa ma gandesc. Oricum, bravo!
Nu sunt extraordinare obiectivele cu oglinda pe digital - au rezolutie si contrast slabute.
Insa au avantajul ca sunt foarte lungi si ieftine.
Se pot scoate rezultate bune cu ele in anumite conditii: trepied greu, lumina buna.
Mi se par foarte sensibile la vibratii.
La filmare sunt foarte excelente.
La pretul la care l-am cumparat este o jucarie pe cinste. Imi place ca ma provoaca sa trag de mine cat mai mult ca sa scot ceva de calitate.
Inca nu am un trepied bun, dar cand o sa-l am sper sa scot si mai mult cu obiectivul asta.
La inceputul lunii august am iesit la pozat pe malul lacului Techirghiol.
Am reusit sa pozez si sa filmez multe specii de animale pe care va invit sa le vedeti mai jos.
La inceput sunt cateva filmulete, apoi vreo 25 de poze. In partea din stanga-jos a filmului am pus numele fiecarei specii de animal care apare acolo.
Alegeti optiunea HD pentru calitate maxima !
Super . Toate imaginile sunt faine dar pentru mine aia cu sorecarul e bestiala.
Sincer de majoritatea speciilor nu am auzit niciodata .Esti pasionat rau de tot .
Felicitari
Fratilor, faceti un efort supraomenesc si lasati capra vecinului sa moara de batranete!
Ex EM-5 , Ex-EM1 ...Ex-OLY
Momentan folosesc Sony
http://500px.com/vasihurghis
Vasile Hurghis | Flickr - Photo Sharing!