header image
Autentificare
header image
header image
header image
Vezi discuţia
 Printează discuţia
Ofensiva PEN
Bogdan Mitea
Asta am zis si eu mai devreme desi nu cred. Doar ca ma amuza ideea.
Olympus E-M1

ghinitai
Si eu am spus initial asta... Asp-c sau 4/3... Ambele situatii favorizeaza dimensiunile mici. Oricum discutam degeaba de Leica.... Pretul o sa fie exorbitant cu siguranta. Mai degraba sunt interesat de aparatul celor de la Blackmagic. Am vazut ca randeaza o imagine foarte placuta ochiului, da senzatia de dynamic range foarte mare....

ghinitai
In sfarsit un aparat pe gustul meu Smile

http://www.43rumo...-not-a-gf/

Bogdan Mitea
Pe mine nu ma da pe spate.
Olympus E-M1

ToniGenes
Iar urmatorul MFT-mini nu va mai avea butoane, doar LCD, eventual si android + modul GSM.
Va veni cu un obiect de kit de 5 grame (un capac subtire de plastic cu gaurica in mijloc).

Este buna o camera mica, dar deja se exagereaza, se duce in ridicol design-ul unei astfel de camere compromitandu-se functii utile pe care unii le asteapta de la o camera avansata.
Un PEN si/sau un GF sunt camere suficient de mici (de fapt prea mici pentru multa lume). Nu este nevoie de ceva si mai mic. Sau cine vrea ceva si mai mic, probabil ca nu are nicio treaba cu fotografia. Este absurd sa vrei senzor mare si calitate a imaginii, dar sa renunti la ergonomie, stabilizare, vizor, blit, autonomie. Si astea din urma sunt foarte importante, pentru unii esentiale.

Daca se doreste ceva extrem de mic cu rabat la capitolul ergonomie, exista compacte, telefoane mobile cu senzor mare.

Ieri am iesit cu doi amici la pozat, oameni cu experienta, cunoscuti in cercurile de fotografi. Unul din ei avea un OMD + 75-300.
Amandoi erau nemultumiti de ergonomia proasta a OMD-ului (butoane mici, camera mica care nu sta bine in mana). Asta in conditiile in care pe OMD era montat un grip. Smile

Eu de exemplu nu pot sa inteleg ce au castigat daca au facut butonul de declansare atat de mic. Sau chiar nu se puteau face mai mari celelalte butoane ? Nu cred ca spatiul a fost problema.

-
Editat de ToniGenes la 06-06-2013, 15:38

http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
Bogdan Mitea
Si eu as fi vrut ca OM-D sa fie un pic mai mare; nu mult, cam cu un sfert sau o treime fata de actuala dimensiune.
Olympus E-M1

ghinitai
Daca faceau OM_D-ul mai mare va garantez ca nu mai vindeau nici macar 50% din cat au vandut pana acum, pentru simplul fapt ca lumea renunta constient la o mare parte din ergonomie pentru portabilitate. Vrei aparat pentru mainile lui bigfoot, luati-va GH3, dar probabil ati si uitat de el pana acum.... pentru ca a fost un esec major tocmai din cauza dimensiunilor.

Bogdan Mitea
Sunt sigur ca ai dreptate insa eu am expus preferinta mea.
Olympus E-M1

ToniGenes
Lucrurile nu merg asa.

Daca Nikon vinde mult mai bine D3200 fata de D300s, asta nu inseamna ca Nikon trebuie sa faca doar DSLR-uri entry-level de acum incolo.

Daca va uitati in topurile de vanzari de camere, cele FF nu apar deloc acolo, au vanzari infime comparativ cu DSLR-urile entry-level. Asta nu inseamna ca Nikon si Canon trebuie sa opreasca linia de productie pentru FF-uri.

In aceleasi topuri de vanzari, nu am vazut sa aiba mare succes PEN-ul mini. A face o camera si mai mica castrata de toate functiile este ilogic.

Iar GH3 nu este un succes din cauza pretului mare. Mi-ar placea mult ca Olympus sa scoata o camera similara. Ar fi ideala pentru oameni ca mine, Bogdan, Paul Paun....

--

red bull
katran , se pare ca de ceea ce imi era mie frica la OMD ,exact de aia se plang si amicii tai / ergonomia. Chestie tare importanta pentru unii ,chiar indispensabila.
ghinitai, esec ?Surprise. Eu nu cunosc vanzarile lor si nici targetul impus dar cred ca cine cauta ceva bun pentru filmare ia in calcul GH3Wink. Eu cred ca e pentru cunoscatori ,oameni cu experienta. Habarnistii nici nu vor dori sa plateasca atat pe el .( persoanele de fata se exclud din ambele grupuri Grin)
Fratilor, faceti un efort supraomenesc si lasati capra vecinului sa moara de batranete!
Ex EM-5 , Ex-EM1 ...Ex-OLY
Momentan folosesc Sony

http://500px.com/vasihurghis
Vasile Hurghis | Flickr - Photo Sharing!

ToniGenes
Redbull, tu ai Sony Nex ? Sa nu-mi spui ca asta are ergonomie si grip. Smile Smile

red bull
Sta in mana mea la fel de bine ca si D90 Wink. Are un grip bun. Daca nu ai avut ocazia sa-l manevrezi macar putin te sfatuiesc sa o faci . Sincer ,mie mi se pare ok. La dimensiunea lui ,aparatul are un grip super,si nu pentru ca am eu Nex 7.Compara te rog gripul de la OMD si gripul de la Nex 7. http://www.google...4661,d.Yms
Editat de red bull la 06-06-2013, 17:11
Fratilor, faceti un efort supraomenesc si lasati capra vecinului sa moara de batranete!
Momentan folosesc Sony

ghinitai
Pai asta e problema ca voi vreti ergonomie sporita si la aparatele astea ca probabil sunt tintite special pentru incepatori, gravide sau copii Smile Nu faceti distinctia intre categorii... chiar daca nu ati da niciun sfant pentru modelul asta, chiar daca ar avea grip ca 1Dx.
5D mark 2 a fost unul din cele mai vandute full frame-uri, eu nu am auzit ca nu s-ar vinde full frame-urile ca painea calda. Probabil si cu un profit mult mai mare decat entry-level-urile.
Stati linistiti ca daca o categorie s-ar vinde cu mult mai putin decat alta, in maxim un an nu o vor mai scoate. Atat timp cat produce profit, e buna.

Bogdan Mitea
Morala este ca ar fi bine sa scoata camere pentru 3 categorii:
1. Pretentiosii - ergonomie, butoane, PDAF, C-AF si vizor performant
2. Meseriasii - nu conteaza marimea dar sa fie ca cel de mai sus
3. Entuziastii - senzor bun cu ISO 3200 utilizabil, ieftin si sa fie ca cele de mai sus
Olympus E-M1

viff
Dupa ce saptamina trecuta am returnat OM-D-ul pe motiv de ergonomie , l-am inlocut cu Nex 6. Pe scurt , pe asta nu il mai returnez, rezultatul se vede si in sectiunea bursa ( nu fac nici o reclama). O sa revin cu informatii mai pe larg , dar in pricipiu aparatul IDEAL pt mine in acest moment ar fi interiorul lui OM-d pus in carcasa de Nex 6/7.

RedBull , ai dreptate cu ergonomia la Nex , cind l-am luat speram sa fie buna ,dar nu ma asteptam sa fie chiar atit de buna , sau ca sa nu ofensez pe nimeni,pe placul meu.

red bull
viff , te rog sa scrii despre asta in sectiunea cu OMD. Rog sa nu se inflameze nimeni ,dar pe mine chiar ma intereseaza .Tare ma batea gandul la un moment dat sa-mi schimb aparatul si sa trec la OMD. Ideea a ramas in continuare si pe mine m-ar ajuta tare mult daca ti-ai spune parerea ,deoarece poti sa faci o comparatie obiectiva. Cu bune si cu rele, de la ambele. Poate ajuta si pe altii.
Sunt ferm convins ca OMD este un aparat bun,tocmai de aceea cred ca suporta unele comparatii ,etc...
Momentan folosesc Sony

ghinitai
Problema cu nex-ul e ca ii lipsesc obiectivele. La micro 4/3 iei un 20mm 1.7 sau un 45mm 1.8 si esti gata, faci poze si la diafragma maxima. La Nex iei un 50 1.8 si la 1.8 ai purple frigging la reducere... Cam aste e diferenta la ce ma intereseaza pe mine. Butoanele sunt la fel de prost calitative la ambele tipuri de aparat.

Ionut78
Si eu am fost la un pas sa iau OM-D-ul si singurul lucru care m-a oprit a fost ergonomia care nu mi-a placut deloc. Probabil cu gripul atasat ar fi fost perfect dar deja pretul sarea tare. GH3 nu l-am luat in considerare datorita pretului si nici senzorul Panasonic nu ma incanta in comparatie cu cel Sony existent pe Oly.
Am stat cateva luni si m-am gandit, la DSLR nu prea m-as mai fi intors, am fost la o zi de a cumpara Nex 6, dar la fel ergonomia cat si lipsa obiectivelor de calitate si accesibile, nu prea m-a incantat si pana la urma mi-am luat un SLT de Sony de care sunt foarte multumit, face tot ce face Nex-ul si are si ergonomia excelenta. Iar de vizorul electronic, primul pe care il vad in fata ochilor, sunt foarte incantat, era singura mea temere ca s-ar putea sa nu ma acomodez, dar nu s-a pus problema, nu m-as mai intoarce la vizor optic, este mult mai luminos si faptul ca ceea ce vezi este ceea ce primesti, este de real folos.
Olympus PEN

red bull
Iei un adaptor adevarat si pui toate obiectivele alea tari si bune de la Canon ,daca nu poti trai fara ele Wink Sincer ,daca e vorba de obiective ,am avut Nikon si ma puteam uita ce obiective bune au altii si eu nu mi le permiteam . Alea bune costa . Din-alea bune are si Nex de la Zeiss si e tot treaba aia ca la Nikon at wits' end. Dar la asta mi le iau pe alea vintage la bani putini si e destul de Ok. (Focus-peakingul e super)
In privinta butoanelor / nu am avut OMD dar TRI NAVI-ul de la al meu stie destul , nu ma pot plange. Nu e cel mai bun aparat dar asta e.Pfft
viff ,am uitat: sper sa nu parasesti forumul.
Momentan folosesc Sony

ghinitai
Red Bull, habar nu ai cu ce se mananca adaptoarele daca chiar crezi ce ai scris acolo....

Salt la forumul:

Navigare
Intalniri membri

Meniu utilizator
Statistica utilizatori

·Forum de discutii
·Galerie foto
·Ultimele imagini
·Anunturi

·Trimite o imagine
·Căutare
·Reguli in site