header image
Autentificare
header image
header image
header image
Vezi discuţia
 Printează discuţia
Oportunitati foto
Paul
Soarele era atat de puternic incat nu reuseam sa vad rezultatele prea bine pe display. Unele sunt in contralumina altele nu, cert este ca am tras in rafale, se miscau foarte repede si acum erau in lumina acum erau in contralumina deci treaba cu setarile predefinite putea fi buna doar in anumite conditii, am setat expunerea pe varianta intermediara, adica pictograma (o) .

Cat despre 50-200, pot spune ca este o bijuterie, sunt fost posesor de 70-300 si eu zic ca este ca trecerea de la caruta la masina. Diferentele intre treptele de diafragme sunt foarte mici, binenteles ca scoti maxim din el de la f4 in sus, dar cu f2.8 scoti calitate oricum peste orice obiectiv standard. Viteza de focus scade nitel cu EC-14, dar nu este deranjant pentru ca SWD este incredibil de rapid, se pot face poze la pasari in zbor. Am renuntat la 70-300 pentru ca nu focaliza destul de repede si pentru ca era vizibil ca dupa 200mm incepea sa piarda din calitate. Este adevarat ca varianta aleasa de mine costa destul de mult, am vanat si 50-200 si EC-14 cam un an dar sunt foarte multumit de ce se poate face cu ele. Daca vrei ne putem vedea la o cafea sa te joci cu ele(da-mi un pm)
"The camera is an instrument that teaches people how to see without a camera." - Dorothea Lange
 
www.filmalbnegru.ro
ToniGenes
Am aceeasi problema cu afisajul, ca sa nu mai vorbesc de faptul ca afiseaza pozele subexpuse cam cu -1.0...-0.5.
Adica de multe ori faceam poza, mi se parea subexpusa judecand dupa ce vedeam pe ecran, compensam expunerea pe plus si cand ma duceam acasa aveam o supriza : pozele erau supraexpuse.

Asa ca ignor modul cum se vad pozele pe ecran.
Am "invatat" camera pur si simplu; stiu cum sa compensez expunerea in functie de lumina. Ma mai iau si dupa histograma uneori. Ecranul este doar orientativ.


Iau si eu in calcul un upgrade la 50-200. Multumesc pentru invitatie !
70-300 este un obiectiv special in liga de obiective "STANDARD", excelent pentru banii pe care i-am dat,
pe de alta parte are limitele lui.

De curiozitate, ai testat EC-14 pe 70-300 ? Daca da, care au fost impresiile ?
Am incercat 70-300 + EC-20. Grin Grin Rezultatele erau previzibile. Combinatia este aproape imposibil de folosit: focalizeaza extrem de greu sau aproape deloc, te forteaza la ISO-1600, imaginile "soft".

O sa tin legatura cu tine prin PM. Poate ne vedem intr-o zi la o cafea/bere. Fac cinste.
Multumesc inca o data !
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
Paul
Nu mai aveam 70-300 cand am luat EC-14 si nu am avut cum sa il testez, e clar ca merge mai bine decat cu EC-20, pierderea de lumina fiind mai mica, dar sigur tot cu probleme spre 300mm, putem testa pe al tau :-) Am uitat sa spun mai devreme, cu EC-14 pe 50-200 nu se vad atenuari mari la claritate, este o diferenta, dar aproape insesizabila, de altfel pe amazon review-urile zic ca EC-14 este in regula, pe cand 50-200 cu EC-20 devine soft, este oarecum normal pentru ca este diferenta de clasa unul fiind HG si celalalt standard.
Editat de Paul la 06-06-2011, 15:28
"The camera is an instrument that teaches people how to see without a camera." - Dorothea Lange
 
www.filmalbnegru.ro
ToniGenes
Ma atrage ideea de a folosi EC-14 si pe 70-300, chiar daca 70-300 este obiectiv standard. Sunt cateva aplicatii la care focala lunga ar ajuta cu toate dezavantajele pe care le implica un TC. Merita testata si combinatia asta.
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
Paul
Ia uite ce zice un utilizator de peste mari si tari, exact scenariul tau, vezi mai jos. :-) Cred ca trebuie sa mutam discutia la lentile 4/3 ca sunt cam offtopic.

I wanted the EC14 1.4x teleconverter primarily to extend the range of my 70-300 mm lens for bird photography. I'd read all the reviews, critiques and forums beforehand, asked for advice and practical tips and knew what I was getting myself into: more zoom, one stop less of light, meaning 840 mm reach (the four thirds system used by Olympus automatically doubles the range of any lens because of sensor peculiarities) and f/8.0 with the lens fully extended.

There's no denying I had my qualms before closing the deal. For that price I could get a decent shorter lens instead, or save up towards another zoom lens. But what sold me on the EC14 was the prospect of getting closer to the birds without lugging a ton of equipment around. So I bought it...

...And waited for a week before a bright, sunny day came along. I attached it to the E-520 and the 70-300 mm (it couldn't be easier and more fool-proof) and set out to test it. The results were beyond my expectations. I got sharp, bright, close photos of birds and anything else at which I pointed my camera, the lens behaved exactly as it usually does, focus was as good as it is without the teleconverter and f/8.0 was just fine for the light conditions. In fact, the photo geeks always say that the 70-300 mm's "sweet spot" -- the setup in which this lens will produce its sharpest images -- is exactly f/8.0, and now I have to agree with them (at 300 mm I always used this lens at its minimum aperture, 5.6, to get faster shutter speeds).

I am really, really happy with the EC14, and having this range with a setup that is still light and easy to carry around the whole day is a dream come true.
"The camera is an instrument that teaches people how to see without a camera." - Dorothea Lange
 
www.filmalbnegru.ro
ToniGenes
Suna bine ce zice omul. EC-14 e deja pe lista mea de achizitii. Ma gandeam oricum sa-l iau, dar acum sunt hotarat. Multumesc de sugestii !

Ti-am trimis si PM.

-
Editat de ToniGenes la 06-06-2011, 22:12
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
Ionut Trufin
katran a scris:

Unele din ele mi s-au parut subexpuse. Cred ca era mult bine sa alegi calcululul expunerii in punct (spot) si sa compensezi cu +0.5...+1.0.



Am facut si eu cateva poze acolo si marea majoritate tot subexpuse au iesit. Atunci cand avioanele erau la distanta nu reuseam de nici un fel sa masor pe avion cu spot (tot timpul nimeream pe cer) asa ca am preferat preponderent central cu +0.3 - 0.7 compensare. E drept ca 200*1.4 te aduce mult mai aproape dar la ritmul in care se miscau chiar si asa cred ca era greu sa pui punctul pe avion. Din culoarea cerului se vede cam cat de mult "fill light" a fost necesar la fiecare. Evident ca sunt niste crop-uri serioase.

Restul pozelor le-am pus la propuneri. Poate ne-ar trebui cate un album pentru evenimente de genul asta.
p6040346.jpg p6040615.jpg p6040708.jpg p6040636.jpg
 
titeldragomir
http://www.otopen...

Anul trecut a fost destul de interesant...
Olympus ( film+ digital)
 
https://www.flickr.com/photos/titeldragomir/
Ionut Trufin
Nu stiu cat de bune sunt preturile - 100$ discount.

https://us.buyoly...l?___store Applauseefault&mode=grid&utm_source=em_lc_labor_day_non&utm_campaign=laborday2011&utm_medium=email&utm_content=pen_shop
 
ToniGenes
Sunt exact preturile de pe amazon.com.
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
Paul
Am verificat cu preturile de pe amazon si nu este mare branza, sunt cam la fel.
"The camera is an instrument that teaches people how to see without a camera." - Dorothea Lange
 
www.filmalbnegru.ro
Ionut Trufin
Smile
Megapromotie Olympus: Pentru ca ne pasa de voi am redus preturile la produsele noastre pana la cele ale reseller-ilor nostri.
 
ToniGenes
Zilele Bucurestiului weekendul asta. Detalii despre program gasiti in articolul de pe hotnews.

http://life.hotne...tiului.htm

"Bucurestiul isi sarbatoreste in acest weekend aniversarea a 552 de ani. Cu ocazia acestui eveniment, bucurestenii vor avea parte de concerte in aer liber, bilete gratuite la teatru, plimbari cu vaporasul pe lacurile Herestrau si Floreasca si vor putea vizita expozitiile gazduite de Arcul de Triumf. Printre artistii care vor concerta in acest weekend se numara: Delia, Pepe, Directia 5, Provincialii, Emeric Set, Florin Chilian, Nicu Alifantis, Vama, Alina Manole Band, Mircea Vintila, Taxi, Mircea Baniciu, Zdob si Zdub si tanarul pianist roman care a cucerit Norvegia dupa emisiunea „Norske talente. Traditionala bataie cu flori, parada targovetilor, parada artistilor pe picioroange si plimbarile cu trasuri vor fi nelipsite si in acest an. Pentru iubitorii de film, vineri, de la ora 23.00, se organizeaza "Noaptea alba a filmului romanesc". Evenimentele vor avea loc in Parcul Herestrau, Centrul Istoric, Piata Constitutiei si strada Pictor Verona. Organizator: Primaria Capitalei."

Titele, avem treaba de facut in weekend. Grin
Editat de ToniGenes la 16-09-2011, 11:20
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
titeldragomir
Avem...ne auzim la un telefon, o sa fiu prin oras astea doua zile..
Olympus ( film+ digital)
 
https://www.flickr.com/photos/titeldragomir/
ToniGenes
Expozitie de reptile la Cora Pantelimon (Bucuresti) pana pe 16 oct. 2011
Sunt cam 30 de vitrine. Multe soparle, putini serpi, un miriapod....
Am vazut cameleoni, iguane, broaste exotice.....etc.

Ar fi buna o focala scurta (35...50 mm) ca sa puteti poza chiar de langa geam si sa evitati reflexiile parazite.
In timpul weekendului e prea aglomerat.
Doar daca aveti drum pe acolo. Nu merita sa faceti un drum special pentru asta.
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
Paul
Hopa, eu stau foarte aproape de Cora Pantelimon, poate reusesc sa imi pierd vreo ora pe acolo sa fac cateva cadre.
"The camera is an instrument that teaches people how to see without a camera." - Dorothea Lange
 
www.filmalbnegru.ro
ToniGenes
Cateva poze facute acolo ca sa vedeti ce se poate poza.
Nu sunt foarte reusite. Nu m-am dus pregatit pentru astfel de poze. Eram la cumparaturi. Smile
pa020034.jpg pa020047.jpg pa020043.jpg pa020031.jpg pa020028.jpg

 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
titeldragomir
Pai..parca stai prin zona..faci cumparaturile tocmai in capatul celalalt al Bucurestiului?
Olympus ( film+ digital)
 
https://www.flickr.com/photos/titeldragomir/
Ionut Trufin
Pregatit, nepregatit cert e prima si ultima arata foarte bine.
 
ToniGenes
@Titel
Am fost la Manastirea Cernica ieri si la intoarcere am zis sa-mi fac cumparaturile la Cora, ca e in drum.

@Ionut
Multumesc !
Nu am fost pregatit in sensul ca am avut 70-300 la mine, a trebuit sa fac pozele de la ceva distanta de vitrina ca sa incadrez, si din cauza asta pozele au fost afectate de reflexii (in poza 3 se vede cel mai bine). Ca sa nu mai vorbesc de faptul ca la focala asta lunga trebuia sa merg pe ISO-1600 ca sa o stabilizez bine. Cand am realizat asta, mi-am cam bagat picioarele. N-am mai pierdut vremea pe acolo. Ar fi fost bun probabil 35 macro sau poate chiar 40-150.
Pe langa asta era duminica, aglomeratie. Greu de prins un unghi bun. Cum ma dadeam in spate ca sa incadrez mai bine, se bagau in fata oamenii. Grin

Cred ca daca mergi acolo in timpul saptamanii, cu obiectivul potrivit, poti sa scoti poze bune.

--
Editat de ToniGenes la 03-10-2011, 21:36
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
Salt la forumul:

Navigare
Intalniri membri

Meniu utilizator
Statistica utilizatori









·Forum de discutii
·Galerie foto
·Ultimele imagini
·Anunturi

·Trimite o imagine
·Căutare
·Reguli in site
·Contactaţi-ne


Utilizator

Parolă



Încă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă

· Vizitatori conectaţi: 2
· Membri conectaţi: 0
· Membri înregistraţi: 641
· Cel mai nou membru: Doru
· 19,184,288 vizite unice



Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.