header image
Autentificare
header image
header image
header image
Vezi discuţia
 Printează discuţia
OMD E-M5 II sau OM-D E-M1
ghinitai
Da, exact cum banuiam, E-PM1 a avut o problema de soft universala. Stiu ca atunci am cand era in voga am cautat pe net si multa lume se plangea ca "au scapat" de aparat cu update-ul ala. Eu nici nu mai sar sa fac update-uri gratuit (adica care nu imbunatatesc mare lucru) din cauza intamplarii aleia. Daca aparatul merge bine de ce as jongla cu viata lui pentru nimic intr-un final. Chiar si daca aparatul merge struna si e cumparat legitim. un update de firmware poate fi si ultimul daca se intampla cea mai mica problema cu internetul, bateria, calculatorul.. si cine mai stie ce.
Acum la partea cu aparatele second sau de pe piata gri, romanul are si pretentia ca un aparat care se vinde cu jumatate de pret sa aiba si acte de provenineta, eventual garantie. Eu sincer as fi foarte circumspect daca as da peste cineva care vinde asa ceva... Lumea care are acte cauta sa vanda lucrul acela cu un pret cat mai apropiat de magazin, e un lucru foarte natural. Daca vrei ceva ieftin, iti asumi si un risc. Faptul ca poti ajunge in service cu el este tot un risc. Eu sincer nu as trimite aparatul in service decat in ultima instanta. (din fericire nu am avut niciodata nevoie de service) Asta si pentru ca aparatele din ziua de azi sunt foarte fiabile. Rareori am auzit de probleme cu anumite modele si 99% sunt probleme cu care aparatele ies din fabrica si sunt bine cunoscute.
Eu imi mentin parerea, piata second este cam singura solutie a unui om cu buget limitat. Faptul ca unul este mai ciudat ca altul sau mai suspicios, nu ma face sa consider ca si produsul e automat fake, cu probleme sau furat. Pana la urma e treaba vanzatorului si riscul meu.
Tipul din Cluj mi se pare ok, adica eu as cumpara de la el. Din pacate preturile sunt destul de mari pentru bugetul meu. EM5-ul e sfant. Update-urile (EM10 mk2 si EM5 mk2) sunt doar niste aparate cu mici imbunatatiri si preturi cvadruple. Avand in vedere ca un EM5 costa in jur de 1300-1500 ron second, ar trebui sa ai bani de aruncat pe fereastra sa vrei modelele mai scumpe, eventual dupa aia sa te zgarcesti la obiective.
 
Valibv
Salve din nou. Am mai sapat si piata SH si am gasit pe OLX pe cineva din Buc care vinde un E-M1 cu 2800lei body-ul. Bine, are mai multe chestii la vanzare , acesta este link-ul: http://olx.ro/ofe...5FYyS.html .Suna tentant, nu stiu cate cadre are aparatul - o sa-l intreb eventual. De asemenea, cineva tot din Buc, care stiu ca si lucreaza pe la F64, a postat un anunt care suna cam asa: " Vand Olympus Om-D E-M5, cu obiectiv M Zuiko 12-50mm 3.5-6.3, grip, 2 acumulatori suplimentari si blit extern.Obiectivul este ca nou (folosit de 3-4 ori) si e rezistent la intemperii, la fel ca si body-ul aparatului.Gripul permite o prindere mai buna si asigurarea unei autonomii mai mari (2 baterii de odata).Echipamentele se vand la pachet, iar pretul este de 3300 lei. Garantia este valabila pentru inca 2 ani jumatate ". Nu vreau sa fac reclama nimanui Smile. Ideea e simpla: E-M1 la 2800 body sau trusa cealalta la 3300? E-M5 stiu ca are ceva limitari: 1/4000 si rezolutii mai mici la viewfinder si ecran. In 3300 as putea lua E-M1 si un obiectiv gen Pana 14-45. Nu e chiar asa usoara alegerea Smile
 
ToniGenes
Un E-M5 nou si cu 3 ani garantie costa 2000 Ron la F64:
http://www.f64.ro...negru.html

Sau este unul nou la noi pe bursa cu 1700 Ron.

12-50mm gasesti SH pe OLX la preturi de 900-1000 Ron, in caz ca te mai intereseaza. Eu nu l-as mai lua. Mai degraba un 14-42 SH si un 45mm F/1.8.
Eu cred ca cu 3300 Ron, poti avea un E-M5 nou + 14-42mm SH + 45mm F/1.8 SH.

La E-M1 este pret bun doar daca are un numar rezonabil de cadre (pana in 10.000).

Depinde ce gen de fotografie faci.
Pentru peisaj, portret...etc, E-M5 este la fel de bun ca E-M1. Diferenta mare o sa fie la vizor, E-M5 avand un vizor de generatie mai veche.
Daca vrei sa faci sport, wildlife, atunci E-M1 trebuie luat.
-
Editat de ToniGenes la 27-03-2016, 15:03
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
Valibv
Va salut din nou. In curand (fiindca am vandut D7000-ul) o sa iau un mirrorless. Ca marca m-am oprit totusi la Olympus din mai multe motive pe care nu mai are sens sa le insir. Ok, acum intrebarea este: ce model sa iau?. As avea vreo 2-3 optiuni (bine, sunt mai multe, acestea sunt cele de baza):
1) E-M10 II NOU + un Pana 14-45 (SH, de inceput e bun) sau
2) E-M5 I NOU + Pana 14-45 SH + un prime, ca de ex Sigma 30mm 2.8 Art (sau combinatia spusa de Katran)
3) E-M1 SH + Pana 14-45 SH
Cea din urma ar fi cea mai "tare", dar omul care are E-M1 (2800 lei body) a fost cam evaziv in a-mi spune nr de cadre, cu toate ca i-am trimis un link de pe youtube cum sa faca sa vada acest numar. I-as cam zice pas.
Optiunea 2) este oarecum cea mai buna, clar voi avea un body + 2 obiective. Minunat pana aici, dar acel E-M5 e totusi de generatie 2012-2013. Nu zic ca nu e bun,ba din contra, dar fata de modelele mai noi are cateva lipsuri.
Iar optiunea 1) este cat se poate de clara. Generatie noua, o gramada de optiuni, etc.
Ideea este f simpla. Body as lua nou, sa stiu ca eu ii fac primul cadru...nu de alta, dar sunt patit in treaba asta, si cand esti patit sufli si in iaurt Smile. Iar daca am vreo pb, am factura si garantia pe numele meu.
Cheers.
 
ghinitai
http://www.f64.ro...negru.html

Cea mai buna optiune pentru ce vrei tu. Pretul cel mai mic din modelele cele mai noi si garantie extinsa 3 ani (ai grija sa cumperi pachetul special pentru asta). Obiective pentru el o sa gasesti o gramada second si probabil si la preturi mult mai bune. Ti-as recomanda sa nu iei Panasonic 14-45. Stiu ca ai citit pe net ca e cel mai bun, dar e cu dus si intros treaba. Olympus nu corecteaza asa de bine problemele obiectivelor 3rd party (Sigma, Pansonic, etc) Cel mai bine mergi tot pe obiectivele Olympus, compatibilitatea este mai buna. La stabilizare e aceeasi problema.
 
krokodilu
Cumpara cel mai scump pe care ti-l poti permite la momentul asta, asta-i parerea mea. Legat de obiectiv nu stiu ce sa zic, n-am folosit deloc zoom-uri pe m43. Daca as fi in situatia sa imi cumpar unul, mi-as lua un obiectiv de aceasi marca ca si body.
EM10 MkII, 17mm f/1.8; 25mm f/1.4; 45mm f/1.8; D7000; 17-50 f2.8; 50mm f/1.8; 70-300mm f/4.5 VR; SB-600

http://www.flickr.com/photos/krokodilu/
http://500px.com/CiprianAzgur
 
Paul
la fel sustin si eu cum zice krokodilu, body bun si obiectiv de la acelasi producator, am obiective Panasonic si nu sunt compatibile 100% cu Oly
"The camera is an instrument that teaches people how to see without a camera." - Dorothea Lange
 
www.filmalbnegru.ro
Valibv
Merci baieti de sugestii. Daca e sa iau nou, ce imi permit e E-M10 Mk II-ul, mai mult nu pot sa duc deocamdata. Mi-as fi dorit un E-M5 II dar e prea scump pt bugetul meu. Sa nu mai zic de PEN-F. Oricum, daca as avea bani de PEN-F , as lua E-M1 Smile.
 
Valibv
Salutare. Dupa o tona de dezbateri, am facut-o si pe asta. Am dat comanda pentru un E-M10 Mk ii. E ceea ce imi permit momentan si cred ca voi fi multumit de decizia luata. Va doresc un weekend minunat! Vali
 
krokodilu
Felicitari pt achizitie si sa te bucuri de el. Asteptam si cateva poze Smile
EM10 MkII, 17mm f/1.8; 25mm f/1.4; 45mm f/1.8; D7000; 17-50 f2.8; 50mm f/1.8; 70-300mm f/4.5 VR; SB-600

http://www.flickr.com/photos/krokodilu/
http://500px.com/CiprianAzgur
 
Valibv
Multumesc, Krokodilu. Abia saptamana viitoare imi ajunge. Oricum, am luat varianta cu garantie extinsa...era si mai ieftin Smile). Pana una alta, astept cuminte si ma mai informez despre ce poate "micutul" acesta. Cheers.
 
Valibv
Va salut din nou Smile

A venit, e aici...si ma simt ca un copil care primeste o jucarie noua Smile)
Body-ul l-am primit ieri, dar abia azi a venit obiectivul luat sh. Da, stiu ca nu e un prime, si stiu ca nu e cel mai grozav si, da, stiu ca nu e Oly. Dar atata mi-am permis deocamdata. Vor urma si prime-uri...posibil ca primul sa fie un Sigma...ori 19mm ori 30mm f2.8.
Surprinzator, imi place vizorul. Aici intr-adevar aveam asa o strangere de inima. Venind de la dslr unde e optic, ma gandeam la n variante. Mai demult stiu ca eram in oras si cineva tot cu un mirrorless...cred ca era un Sony A6000 sau chiar sub acesta m-a rugat sa ii fac o poza. Giz, cand m-am uitat prin vizorul acela am zis ca asa ceva...Deloc nu mi-a placut.
Am reusit doar sa-l testez putin, pana sa ies efectiv la un "shooting" mai serios o sa mai treaca putin, momentan nu prea am asa timp.
Una peste alta, acesta este Smile Am fost tare surprins cat de mic poate sa fie. Daca pui un pancake pe el, il bagi intr-un buzunar Smile
Ma apuc de citit manualul Smile)

Cheers
oly2_10.jpg oly1_13.jpg
 
ToniGenes
Felicitari pentru achizitie !

Inteleg ca ai cumparat un Sigma 19mm ? Este un obiectiv bun, iar pretul mai mult decat rezonabil.
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
ghinitai
Nu e Sigma, e obiectiul kit de la Panasonic.
 
Valibv
Salve. Multumesc Katran. Cum a spus si ghinitai, obiectivul este intr-adevar un Panasonic, 14-45mm.
Un Sigma 19mm sau 30mm va urma...cand, nu stiu. Deocamdata invat aparatul cu Pana asta, din cele cateva teste facute azi cu el vad ca se comporta destul de bine.
Cheers.
Vali
 
Valibv
Salve. Cum bateriile de pe Olympusuri nu tin atat de mult, noi, utilizatorii suntem deseori nevoiti sa avem cu noi unele de rezerva. Bine, e valabil pt. toate tipurile de camere, dar aici vorbesc comparativ cu alte marci.
EM-10 Mk. II am vazut ca vine cu un BLS-50. Am cautat baterii compatibile, cele originale fiind mult prea scumpe, dar nu am prea gasit. Am dat in schimb de compatibile cu BLS-5, marca Patona.

http://bateriipre...50x550.jpg

http://bateriipre...50x450.jpg


Acum, ce as vrea sa va intreb. Daca iau asa ceva, le pot folosi si incarca ca si pe cea originala BLS-50, sau e vreo problema (vad ca Patona astea BLS-5 au 7,4V comparativ cu 7,2 V la originala BLS-5) ? Din ce am vazut, aceasta din urma ar fi un upgrade la BLS-5 dar incarcatorul ar fi acelasi.
Multumesc!

Vali
 
ToniGenes
Sunt la greu inlocuitori pe ebay, cu livrare gratuita, pe la 10$ / bucata.
In general chinezii vand asa ceva.
Eu am mai cumparat, este ok. Este bine sa alegi un vanzator cu multe calificative pozitive.

Diferenta intre 7.4v si 7.2v este infima. Nu are influenta negativa.
Insa pe baterie am vazut ca scrie BLS-5. Este acelasi lucru cu BLS-50 ?

Oricum gasesti pe ebay multe oferte. Comanda de acolo cu incredere.
Eu am cumparat baterii no-name de pe ebay pentru E-5. Merg bine de vreo 4 ani de zile. Parca s-au mai inmuiat un pic, nu mai tin chiar ca la inceput, dar este normal dupa atatea cicluri de incarcari si descarcari.
-
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
Valibv
Katran, am mai citit ca BLS-50 e succesorul lui BLS-5, avand o capacitate mai mare ...sincer, nu cu mult.
Deci ma gandesc ca ar fi ok.
Ah, acum am sapat mai adanc si am agsit o chestie:
http://cs.olympus..._power.cfm
Deci BLS-5 merge fara probleme si pe E-M10 Mk2.
Eu stau in Brasov, si langa, in Codlea, sunt vreo 2 firme care vand acumulatori replace Patona (Premium series - ce cei din poza) pe la 60 lei. Si se pare ca nu-s chinezarii Smile
 
ToniGenes
Parca am auzit si eu de Patona, nu stiu unde....
La pretul asta sunt super ok. Cred ca merita.

-
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
marius2die4
eu in loc de bls-50 folosesc BLS1 de aproximativ un an, fara probleme
E620 + 11-22mm + 14-54II + 70-300 + 50mmf2 +Leica 25mmf1.4 +sigma 150mm 2.8 macro + FL36R + FL40Smile
http://marius-fot...ogspot.com
 
http://marius-fotografie.blogspot.com/
Salt la forumul:

Navigare
Intalniri membri

Meniu utilizator
Statistica utilizatori









·Forum de discutii
·Galerie foto
·Ultimele imagini
·Anunturi

·Trimite o imagine
·Căutare
·Reguli in site
·Contactaţi-ne


Utilizator

Parolă



Încă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă

· Vizitatori conectaţi: 3
· Membri conectaţi: 0
· Membri înregistraţi: 641
· Cel mai nou membru: Doru
· 19,098,533 vizite unice



Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.