cam puncteaza peste tot, mult mai ieftin, are o garnitura la montura, parasolar inclus, probleme mai mici cu distorsiunile (obiectiv gandit apsc), f mai mic, ii mai aduce pe Oly/Panny cu picioarele pe pamant, sistemul evolueaza
Editat de Elias la 05-02-2019, 12:14
Eu am o singura problema cu Sigma, focus hunting-ul, cel putin din ce am testat eu pe E-M1 II de la Sigma, nu mai stiu exact ce obiectiv era de la ei, parca 16mm cu 1.4 si dupa cateva zeci de cadre concluzia a fost ca nu sunt compatibile 100%, exact ca si obiectivele Panasonic. Daca problema asta dispare, atunci sunt niste piese castigatoare. Pe hartie arata tare bine, realitatea insa o valideaza doar utilizatorii. Sper sa poata confirma cineva cum functioneaza acest obiectiv.
"The camera is an instrument that teaches people how to see without a camera." - Dorothea Lange
Sunt de acord cu tine, din multe prezentări pe siteuri și YouTube reiese că este un obiectiv grozav, dar să nu uităm că mulți bloggeri/vloggeri sunt năimiți. Sharpnessul la 1,4 arată cam soft, la 1,8 este la paritate cu obiectivele ieftine/clasice de portret și pe la f4 sparge ceva bariere, dar portret la f4 cu 2x crop, bokehul va fi de telefon . Dacă adăugăm un autofocus inconsistent..... asta e. Dar se vinde, multe siteuri de vânzare îl au out of stock, semn că vor apare și opinii realiste
Eu l-am returnat chiar saptamana trecuta fix din motivele enuntate de Elias .L-am testat pe un Panasonic G80 si nu m-a impresionat.L-am luat pentru f1,4 si pretul mare al obiectivului Olympus 75mm 1,8 Probabil ca obiectivele native sunt solutia castigatoare . Personal,am renuntat la experiente de acest gen,desi,probabil,or fi si exceptii.Acum ,in loc sa pozez,sunt in cautare.....