header image
Autentificare
header image
header image
header image
Vezi discuţia
 Printează discuţia
Obiective OM pe DSLR Olympus
Antifree
Salutare,

As vrea sa imi iau un inel adaptor cu ajutorul caruia sa folosesc obiective cu montura OM. Am gasit un inel adaptor fara confirmare de focus la 100 de lei si obiective destul de ieftine, 3-4 sute de lei, gen 50 mm 1.8. Eu am un E-410 acum si as dori sfaturi de la cei care folosesc o configuratie apropiata cu cea mentionata de mine mai sus.

Multumesc anticipat pentru orice alte recomandari sau detalii.
 
jimb
Salut,
3-4 sute mi se pare o suma cam mare pentru un OM 50mm cu 1.8, cu toate ca e un obiectiv foarte reusit, am si eu unul impecabil luat undeva sub 200 RON.
Singura problema cu obiectivele adaptate (pe montura OM, M42 etc.) cred ca este focusul, pe un E-420 imi era destul de greu sa nimeresc focusarea doar privind prin vizor (pentru ca e mic vizorul), nici in LiveView nu ma incanta prea tare. Acum ma joc cu OM-ul de 50 si alte cateva cu montura M42 pe un PEN, e cu totul altceva.
Cate ceva despre OM-urile adaptate pe 4/3 si m4/3:
http://www.biofos...z_ep1.html
http://www.biofos...mz_e1.html
 
titeldragomir
Obtii rezultate bune...dar ai o problema mare...focalizare manuala...va trebui exercitiu si multa practica..si un ochi bun..daca bagi le live-view..se schimba treaba... daca mai si faci zoom obti un focus perfect...
Depinde...eu am incercat cu un hellios...la subiectele mai apropiate trebuia focalizat bine..in rest de la o anumita distanta pina la infinit...iesea totul ok...
Pe liveview ma cam enerveaza la seria E cum se vede, pe PEN este alceva..alta viata
Olympus ( film+ digital)
 
https://www.flickr.com/photos/titeldragomir/
Antifree
Ai dreptate cu focalizarea dificila, am incercat sa ma joc cu obiectivele din kit cu manual focus si mi-a venit greu sa scot rezultatea acceptabile din cauza viewfinder-ului cu dimenisuni reduse. Live view e scos din discutie... nu pot lucra deloc cu el. Merci pentru link-uri, cu siguranta mai am multe de citit pe subiect dar imi sunt utile si niste pareri directe de la oameni care folosesc deja combinatii de genul asta.
 
Paul
In general obiectivele cu focalizare manuala sunt bune pentru acel tip de poze la care ai timp de bibileala. Focalizarea corecta pe 4/3 o obtii in Live View cu zoom la 7x ori 10x, rezultatele sunt uimitoare daca ai un obiectiv bun. Recomand CARL ZEISS FLEKTOGON 35mm F 2,4 M42(merge cu adaptor pe Oly), este un obiectiv spectaculos, daca gasesti un exemplar bun merita toti banutii, sunt greu de prins. Nu merita sa lucrezi cu focus manual daca sticla nu este de calitate, mai bine ramai cu ce ai, strangi bani si iti iei ceva care sa merite.
"The camera is an instrument that teaches people how to see without a camera." - Dorothea Lange
 
www.filmalbnegru.ro
Ionut Trufin
Salut,

Adaptor fara confirmare ar trebui sa gasesti mai ieftin (acum cateva luni am vandut eu unul cu 60ron). Zuiko 50 f1.8 ar trebui sa fie, cum spune si jimb, sub 200 ron mai degraba undeva intre 100 si 150. Este un obiectiv bun dar destul de comun asa ca pretul nu ar trebui sa fie exagerat.

Eu il folosesc pe un e-450 si intr-adevar focusul e o problema.
La diafragma maxima si focalizat aproape DOF este foarte mic si e greu sa focalizezi corect. Live view cu zoom te salveaza dar ai nevoie sa stabilizezi pe ceva aparatul.
Conform cu pagina de mai jos, focalizat pe la 1m ai un DOF de aproximativ 1cm, destul de greu de apreciat pe vizorul de e-450 (presupun ca e similar cu cel de pe e-410). Daca insa inchizi diafragma si te distantezi un pic (2m, f8) ai cam 20cm DOF cu care te poti juca si se simplifica lucrurile.

http://eosdoc.com...

Dupa parerea mea, la diafragme mai inchise numarul de cadre ratate este destul de mic.
Daca esti din Bucuresti ne putem intalni si iti pot da sa probezi un 50 1.8 cu adaptor ca sa-ti faci o idee.

Am incercat si un adaptor cu confirmare de focus insa nu am fost multumit de rezultate asa ca nu-ti recomand. In loc de un punct de focus era o zona in care facea confirmarea. Adica adaptorul imi confirma focus intr-o plaja mai larga decat apreciam eu la ochi.


Ce nu am incercat inca e eyecup magnifier-ul ME-1 si split image focus screen. Amandoua sunt destul de scumpe. Am vazut un split image focus screen la un OM10 si acolo pare extrem de eficient dar vizorul de la OM10 este urias in comparatie cu cel de pe e-450.
 
Paul
Ia uitati aici ce bijuterie:

http://cgi.ebay.c...692wt_1002
"The camera is an instrument that teaches people how to see without a camera." - Dorothea Lange
 
www.filmalbnegru.ro
Bogdan Mitea
Sa stii ca este o bijuterie. Mai ales daca e bine intretinuta.
Olympus E-M1
 
Antifree
Multumesc tuturor pentru raspusuri si implicarea in topic. Ionut, ideea cu probatul e foarte buna, doar ca eu sunt din Iasi. Mi-ar fi placut sa am ocazia sa probez inainte sa cumpar ceva de genul, iar din ce imi spuneti voi aici, MF'ul te limiteaza in anumite situatii si poti da mai usor chix, ceea ce nu ma incurajeaza, avand in vedere ca eu inca dau chix si cu AF'ul Smile In orice caz daca sunt useri din Iasi poate am putea face si aici o intalnire ceva sa mai stam de vorba.

Un weekend placut tuturor!
 
puiugr
eu sunt din iasi.si am 2 obiective manuale daca vrei ne putem intalni.
0742267334
https://www.facebook.com/Fotograf-Grapinoiu-Petru-1117832321567050/
 
https://www.facebook.com/Fotograf-Grapinoiu-Petru-
And
Bijuteria cu F1.2 este destul de rara. Se pare ca modelele cu serie mai mica de 1100000 au in componenta lor (a sticlei? sau a coatingului?) metale grele care au si un grad de radioactivitate (se spune ca destul de redus, nu am vazut insa o valoare). Aceste componente dau o tenta galbuie sticlei si probabil un mod specific de reproducere a culorilor.
Altceva voiam sa intreb insa: Cam cat credeti ca merita un OM 50 mm 1.4 in stare buna?
 
marius2die4
dublu fata de 1.8
E620 + 11-22mm + 14-54II + 70-300 + 50mmf2 +Leica 25mmf1.4 +sigma 150mm 2.8 macro + FL36R + FL40Smile
http://marius-fot...ogspot.com
 
http://marius-fotografie.blogspot.com/
zoom
Tot asa ma gindisem si eu sa folosesc obiective OM pe E-420 dar am renuntat datorita focalizarii greoaie cu vizor mic. Am si ocularul de la Olympus (ME-1) si nici nu se compara cu vizorul de la OM-2 plus ca nu poti folosi difragma maxima a obiectivului, http://www.olympu...lities.htm.
Mie imi place sa focalizez manual iar vizorul lui E-420 e mic. Am un Olympus OM-2 si vreo 3 obiective. Acum am pe el un 50 cu f1.4 si nu se compara cele doua vizoare, in primul rind pentru ca la OM-2 este de doua ori mai mare (0,92x fata de 0,46x) iar in al doilea rind vizorul la OM-2 are un sistem central de focalizare foarte eficient, http://www.mir.co.../index.htm.
 
Ionut Trufin
Cum se comporta ME-1? Ajuta cu ceva sau diferentele sunt mici?
 
titeldragomir
Ce recomandati intre un OM 50 mm cu F 1.8 SAU F 1.4?
Olympus ( film+ digital)
 
https://www.flickr.com/photos/titeldragomir/
zoom
ME-1 ajuta ceva, dar e tot o frectie la picior de lemn deoarece tot nu e destul de mare pentru focalizare manuala. In general e bun pentru cei care nu poarta ochelari si se vede tot inclusiv informatiile din vizor. Eu am observat ca ajuta mult ca la focalizarea manuala sa ai sitemul asta cu microprisma mata http://www.mir.co...ngroup.pdf pentru ca ajuta ochiul foarte mult.

Titel iti spun din proprie experienta ca 50 cu f1.4 la difragma maxima (f1.4) este soft si chiar destul de mult. Asta pe OM-2, nu stiu pe digital. Eu ca sa fiu sigur ca am detalii la un portret pun pe f2 (asta ca sa am si blur in spate).
 
d3xmeister
E greu cu focalzarea manual pe digital, chiar si pe FF. Am avut Nikon D700 si pot sa spun ca, desi posibila, focalizarea manuala e un chin. In schimb, pe Canon AE-1P pe care l-am detinut puteam focaliza manual mai repede decat orice PEN, mai putin E-P3. Surprinzator, acum ceva timp m-am jucat cu un Nikon F80, practic un entry level pe film cunoscut pentru vizorul lui slab in comparatie cu alte aparate, si am fost surprins cat de rapid si precis puteai focaliza manual. Desi aparatul avea autofocus, prisma era atat de clara si avea si asistenta de focus(nu digitala) incat era o placere sa focalizezi manual. Nu inteleg de ce digitale de marimi monstruoase gen D3s sunt asa slabe la capitolul asta.
Sony RX10 IV, Sony RX100VA
 
titeldragomir
zoom a scris:


Titel iti spun din proprie experienta ca 50 cu f1.4 la difragma maxima (f1.4) este soft si chiar destul de mult. Asta pe OM-2, nu stiu pe digital. Eu ca sa fiu sigur ca am detalii la un portret pun pe f2 (asta ca sa am si blur in spate).


Tocmai de asta vroiam sa stiu pareri...am mai auzit ca e soft...multi recomanda 1..8..sau 1.28-
Olympus ( film+ digital)
 
https://www.flickr.com/photos/titeldragomir/
dorupau
Am avut si eu un OM 1,4...nu am apucat sa fac prea multe poze cu el ca mi l-au furat...dar la un moment dat am facut acelasi cadru cu 14-42 si el. Eu unu n-am vazut sa fie mai bun ca 14-42-ul la detalii. Este si un pic mai lung ca 1,8-ul.
Intradevar greu cu focalizarea manuala pe digital...am ramas si eu dezamagit. Am avut mai demult un Canon A-1, alta viata. Dar pe ala vroiam AF si nu avea :)
 
http://teodor-paunescu-photo.blogspot.ro
zoom
Că tot vorbeam de focalizarea manuală, ați folosit așa ceva sau ați văzut pe vreun DSLR?
http://www.katzey...ympus.html
http://www.katzey..._E410.html
http://www.youtub...9CCxV4-Yb4
http://www.youtub...re=related
http://www.f64.ro...4&y=14

Funcțioează, după cum vedeți, ca un focus screen de SLR. Autofocalalizarea este funcțională. Problema ar fi că vizorul fiind mic nu poți focaliza bine în afara microprismei, dar este bun pentru lumină slabă, macro, obiective OM sau pur și simplu dacă vă place să focalizați manual.
 
Salt la forumul:

Navigare
Intalniri membri

Meniu utilizator
Statistica utilizatori









·Forum de discutii
·Galerie foto
·Ultimele imagini
·Anunturi

·Trimite o imagine
·Căutare
·Reguli in site
·Contactaţi-ne


Utilizator

Parolă



Încă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă

· Vizitatori conectaţi: 5
· Membri conectaţi: 0
· Membri înregistraţi: 641
· Cel mai nou membru: Doru
· 19,095,724 vizite unice



Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.