header image
Autentificare
header image
header image
header image
Vezi discuţia
 Printează discuţia
Olympus a schimbat CEO-ul
Paul
Conform ultimelor stiri, Olympus a schimbat CEO-ul "non japanese" (Michael Woodford) ce fusese investit in urma cu numai 6 luni. Sa speram ca noul management va face si ceva miscari inteligente.

Analysis: What does it mean for Olympus? From what I read on newspapers and from what I know from my sources Michael Woodford is a very competent manager that has been able to improve the Olympus Europa Holding GmBH profits by cost cutting and restructuring. And my guess is that his restructuring plans were to much "advanced" or "revolutionary" for the traditionally very conservative Japanese company mindset. Is that good or bad news? I guess Michael Woodford would have gone rid of the digital camera business if it keeps to loose money like it did in the last years. And that's something that will probably go against Olympus history and tradition. What will happen now? That news increases the chance that Olympus will keep the digital camera business alive, but the risk is that the board will not take some serious decisions to increase the profitability of that business.


Articolul aici:

http://www.43rumo...fferences/


.
"The camera is an instrument that teaches people how to see without a camera." - Dorothea Lange
 
www.filmalbnegru.ro
titeldragomir
Daca era dupa mine ii concediam pe toti...Grin
Pai ce manager este ala ...care nu este in stare sa ofere clientilor ce vor?
Sa ridice mina sus cei ce vor un E50.....stiu..sunt multi...
Olympus ( film+ digital)
 
https://www.flickr.com/photos/titeldragomir/
puiugr
si cati nu ar vrea un urmas pentru e620......
https://www.facebook.com/Fotograf-Grapinoiu-Petru-1117832321567050/
 
https://www.facebook.com/Fotograf-Grapinoiu-Petru-
Eddy
sunt greu de pozitionat si E50 si E650
daca un EP3 e 7-800 eu si un E5 1000-1100, ce pret sa aiba E50 sau E650 ca sa nu canibalizeze PEN-urile sau E5-ul?
daca fabrica un E650 cu maruntaie de EP3 (ceea ce ar fi un killer) si daca e mai ieftin decat PEN, PEN ii terminat
daca e mai scump decat PEN, intra in zona lui E5
tendinta globala este de a se scoate 3-7 modele noi de aparate foto pe an, daca se poate cat mai mici si cat mai plasticoase si obiective slabute corectate electronic la greu
epoca Tatsuno, cu lentile slefuite cu migala si pasiune se pare ca va apune, preturile derizorii la care se gasesc obiectivele 4/3 intaresc aceasta parere, brusc apar stocuri mari de refurbished, e clar ca insusi Olympus vrea sa scape de 4/3
mare minune sa mai apara ceva dupa E5, dar cu zurliii de la Olympus nu se stie niciodata
ideal ar fi un E650 la 500 eu, E50 la 700, E5 la 900 si toate obiectivele 4/3 aduse la zi, FAST
prevad ca peste 5-10 ani, cand aparatele foto vor incape in causul palmei si vor putea fotografia vulcanii de pe Marte si pasarea colibri care a intrat din greseala in sifonier (totul corectat electronic), obiectivele 4/3 in conditie mint se vor vinde la preturi fabuloase (cum e acum cu OM-urile)
personal mai raman pe 4/3 vreo 5 ani
 
Meteoris
Pai cei de la Olympus au spus ca nu vor continua seria E-4/5/6xx, cea mai buna veste ar fi sa scoata un E-50, ar fi o dovada ca nu au abandonat sectorul4/3.
In ultima perioada Olympus a facut cateva miscari bune: noul sistem de focalizare de pe E-P3, au lansat 45mm 1,8, ceea ce i-a conferit un avantaj fata de Panasonic, in umbra carora a stat. Nu stiu daca e si contributia fostului sef, dar parea ca Oly merge intr-o directie buna. Se va vedea ce va fi de acum. Oricum, dupa aceasta veste, am inteles ca actiunile companiei au sczut cu 15 % pe bursa.
Eu nu inteleg de ce asa greu sa se adapteze cerintelor pietei. Daca piata doreste un aparat compact cu viwefinder incorporat, de ce nu au putu sa lanseze un pen cu vizor electronic incorporat si sa vina NEX 7 care sa sparga piata. Daca piata cere dslr-uri entry level, de ce sa nu le dezvolti cand poti sa faci un e-650 cu filmare cu costuri minime de cerecetare si productie, avand deja linia tehnologica pentru ambele sisteme.
E-3, 14-54 I, 70-300, FL36
 
titeldragomir
Nex 7 sa sparga piata?....tu ai vazut ce pret are?
Olympus ( film+ digital)
 
https://www.flickr.com/photos/titeldragomir/
Paul
Din pacate pentru noi, vestile sunt foarte proaste, se pare ca marile probleme de la Oly sunt la nivel inalt, in Financial Times aparand un interviu cu vechiul CEO care povesteste ca s-au luat decizii foarte dubioase disparand sume uriase de bani scoase prin firme fantoma.
Nu ma mai mira nimic, cert este ca noi suntem spectatori la un scenariu sumbru si numai o minune mai poate salva ceva din 4/3 ca sa nu mai zic de ce o sa se intample daca nu misca ceva urgent si in zona MFT unde acum au un maxim de varf cu ajutorul noilor modele scoase anul acesta. Se pare ca vor sa scoata un model gen x100 de la Fuji, vom vedea ce senzor va avea si la ce pret. Asteptand si vazand.

Articol Financial Times: http://www.ft.com...z1aoDOz2gc

Articol concurent X100: http://www.43rumo...100-clone/
"The camera is an instrument that teaches people how to see without a camera." - Dorothea Lange
 
www.filmalbnegru.ro
ToniGenes
Este doar un punct de vedere. Oamenii au de multe ori tendinta sa se victimizeze.
Cei de la Olympus au negat, ba au spus ca un audit din 2009 a gasit totul in regula.

Daca Olympus ar avea vreodata probleme cu adevarat, presupun ca ar fi scoasa la vanzare, asa cum se intampla si cu Pentax care a fost cumparata de curand de catre Ricoh.
Cred ca mai e cale lunga pana acolo.

Vorbim de cheltuieli care s-au facut in 2008 ? Cum de a supravietuit Olympus 3 ani atunci ?
Editat de ToniGenes la 15-10-2011, 23:30
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
Paul
@katran- Am alergie la coruptie si cred ca ma deranjeaza orice chestiune de acest gen. Olympus a supravietuit datorita diviziei medicale. "

"While Olympus is known in the consumer electronics industry for its digital cameras, it's medical equipment that keeps the company afloat; the Olympus camera division lost 15 billion yen (~$195 million) in the year to March 2011."


- Olympus mai are multe de spus, dar tot timpul am senzatia ca intarzie in decizii si ultimii 2-3 ani au fost foarte ciudati, erau foarte apreciati pentru seriile 5xx, 6xx. Dupa E-620 au luat o pauza de neinteles, au oferit doar E-5-ul. Imi aduc aminte in 2009, cand mi-am luat primul dslr Olympus, ca erau prezenti, ii vedeam in piata, la F64, la toate magazinele de electronice gaseai cate un dslr Oly la vanzare, primeam mailuri cu promotii, etc. acum au disparut, iar Pen-urile nu au intrat si nu au cum sa intre la fel de bine. Lentilele pe care le fabrica pentru 4/3 sunt exceptionale si imi pare atat de rau sa vad ca nu au mai scos body-uri pe care sa fie folosite. Una peste alta eu sunt foarte multumit de E-5 si probabil ca voi mai fi inca niste ani, dar ma gandesc ca nu oricine isi permite un E-5. Am listat acum pe ebay E-620-ul meu si am observat ca se vand foarte bine in general, sunt o gramada de oameni care prefera dslr-ul middle level, unui mirorless, daca ar scoate un urmas al lui E-620 cu toate functiile la zi ar fi nemaipomenit numai ca trebuie pozitionat intr-un loc cam greu de gasit ca sa nu strice piata Pen-urilor. Sa speram ca ne vor surpinde cu noutati cat de curand.
Editat de Paul la 19-10-2011, 10:09
"The camera is an instrument that teaches people how to see without a camera." - Dorothea Lange
 
www.filmalbnegru.ro
Paul
Nu stiu daca ceea ce spune ex CEO Woodford este adevarat sau nu, dar acest scandal zguduie compania foarte rau, bursa(piata) dand crezare acestei povesti. In consecinta actiunile Olympus au scazut de vineri si pana azi cu 23.93% . Fix de asta nu avea nevoie Olympus acum.
"The camera is an instrument that teaches people how to see without a camera." - Dorothea Lange
 
www.filmalbnegru.ro
Meteoris
Mda, am vazut si eu. Oricum e destul de ciudat ca Woodford vine acum cu acuze, si da interviuri in toate ziarele. In mod normal sunt niste clauze de confidentialitate care trebuiesc respectate, mai ales de un CEO. Atacurile astea nu inceraca sa justifice putin si esecul profesional ? Anterior numirii sale in calitate de CEO a fost executiv in divizia medicala Europa, deci avea cunostinte despre aceste tranzactii. Oricum nu am vazut pe nimeni sa vorbeasca pozitiv despre o firma de unde a fost dat afara.
O alta ipoteza ar fi niste jocuri de piata. Se specula de o posibila vanzare a Olympus. O scadere a valorii actiunilor implica pret de vanzare mai mic.
Parca nu am vazut o reactie oficiala a Olympus in acest sens.
In sfarsit, sa vedem cu va afecta a ecest scandal si divizia foto a Olympus...sigur nu va fi in sens pozitiv.
E-3, 14-54 I, 70-300, FL36
 
Paul
Woodford a trimis 6 scrisori catre conducerea Olympus in care spunea ce a descoperit in luna iulie a acestui an si a cerut lamuriri, el spune ca a fost ignorat. Cei 675 de milioane de dolari au fost scosi prin Olympus UK si se pare ca acest caz va fi supus justitiei din Anglia. Tocmai lipsa unei reactii oficiale din partea Olympus o consider o problema. Vom vedea, cert este ca multa lume il crede pe Woodford si actiunile s-au dus rau in jos abia spre sfarsitul zilei mai urcand aproape jumatate de punct. Toata nebunia asta este clar ca nu face bine companiei si nici proiectelor in desfasurare.

Interviul lui Woodford de pe bloomberg:

http://www.youtub...XawS6pYt0g


.
Editat de Paul la 19-10-2011, 00:12
"The camera is an instrument that teaches people how to see without a camera." - Dorothea Lange
 
www.filmalbnegru.ro
ToniGenes
Povestea demiterii a ajuns si pe DPREVIEW.
http://www.dprevi...ostory.asp
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
titeldragomir
http://photorumor...umors.com)

Treaba e naspa...o fi concurenta in spatele manevrei?
Olympus ( film+ digital)
 
https://www.flickr.com/photos/titeldragomir/
Paul
Este greseala lor, l-au lasat pe Woodford sa iasa din companie fara sa se asigure ca nu va face rau. Aceste "comisioane" au fost platite in urma achizitiei companiei Gyrus care este o companie medicala. Daca sumele platite au fost pentru R&D sau pentru spionaj ori ca asa trebuiau sa fie dati banii pentru ca s-a acceptat achizitia din partea celor de la Gyrus si acestia aveau vreo inventie care revolutiona lumea medicinei care ridica Olympus foarte sus, este oarecum de inteles manevra, astfel de jocuri se fac la nivel mondial tot timpul. Problema este ca nu au stiut sa faca asta intr-un mod elegant si nu l-au putut tine pe Woodford in frau. Daca este vorba de coruptie, atunci nu vad bine Olympus. Woodford are tot interesul sa iasa basma curata datorita faptului ca a fost concediat si va merge cu povestea pana in panzele albe ca sa demonstreze ca are dreptate. Apropos de concurenta, sunt sigur ca i-au dat tarcoale lui Woodford, dar sigur el nu risca si nici concurenta, daca s-ar afla asa ceva ar fi un scandal de proportii iar concurenta ar avea foarte mult de suferit si Woodford ar intra la puscarie.

Olympus confirma platile:

http://www.moneyc...01630.html

.
Editat de Paul la 19-10-2011, 10:25
"The camera is an instrument that teaches people how to see without a camera." - Dorothea Lange
 
www.filmalbnegru.ro
marius2die4
Doua chestii:Applause


1si occidentalii au capuse(a.k.a. impresariat)
2 si la ei se arunca cu noroi si este coruptie
E620 + 11-22mm + 14-54II + 70-300 + 50mmf2 +Leica 25mmf1.4 +sigma 150mm 2.8 macro + FL36R + FL40Smile
http://marius-fot...ogspot.com
 
http://marius-fotografie.blogspot.com/
Paul
In sfarsit si raspunsul oficial al Olympus:

http://www.olympu...111019.pdf




.
"The camera is an instrument that teaches people how to see without a camera." - Dorothea Lange
 
www.filmalbnegru.ro
serban17
http://www.bloomb...ments.html

it's getting worse
E-420 + 14-54 mk1 + 40-150 mk2
 
Winter1966
Ca si subiect este de urmarit, insa cred ca ne concentram putin prea mult pe chestiuni de natura tehnica ( megapixeli... etc ) sau financiara si pierdem foarte mult din vedere esenta : fotografia.
Poate peste catava vreme mai dam o cautare sa vedem unde a ajuns Woodford.
OMD- EM5 ; Oly EP-3; ;OM-20;o traista de sticle
 
Paul
Adevarat ce spui ca ar trebui sa vorbim mai mult de fotografie, asta am zis si eu mai demult intr-un post observand ca discutiile sunt mai mult tehnice decat legate de compozitie, lumina, etc., dar na, e brandul nostru, cel care pe mine ma reprezinta cumva si este normal sa ma doara cand vad ca in loc ca Olympus sa ivesteasca in R&D si sa urce in top, ei o iau la vale din motive "politice", imi pasa si ma si dezamageste ce se intampla, pentru ca Olympus a ajuns sa fie investigat de FBI si risca sa cada atat de tare incat sa fie cumparat de altcineva. Pe de alta parte, pe un site de profil cineva a facut o afirmatie care s-ar putea sa aiba un sambure de adevar si anume ca in urmatoarele luni vom asista la schimbari majore la Olympus si poate chiar de asta era nevoie pentru a revigora compania. Speram ca va fi bine, pana una alta, va doresc "lumina buna"!
"The camera is an instrument that teaches people how to see without a camera." - Dorothea Lange
 
www.filmalbnegru.ro
Salt la forumul:

Navigare
Intalniri membri

Meniu utilizator
Statistica utilizatori









·Forum de discutii
·Galerie foto
·Ultimele imagini
·Anunturi

·Trimite o imagine
·Căutare
·Reguli in site
·Contactaţi-ne


Utilizator

Parolă



Încă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă

· Vizitatori conectaţi: 2
· Membri conectaţi: 0
· Membri înregistraţi: 641
· Cel mai nou membru: Doru
· 19,388,822 vizite unice



Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.