header image
Autentificare
header image
header image
header image
Vezi discuţia
 Printează discuţia
OM-D
ToniGenes
Aici se vor posta discutiile despre noua serie de camere de la Olympus.

Am mutat discutiile din topicul DIVERSE. Din pacate nu mai sunt in ordine.
Editat de ToniGenes la 23-01-2012, 13:32
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
ToniGenes
Cu ce obiective pozezi pasari in zbor cu Nikon1 ? Smile :lol:

Iar ce spui tu despre Nikon1 este exagerare. Cei de pe dpreview.com au spus ca e prima camera mirror-less la care C-AF-ul este "reliable" (adica decent, folosibil, utilizabil). De aici si pana la a bate DSLR-urile PRO la C-AF este distanta mare, la care se adauga si lipsa obiectivelor pentru montura asta.

Nu a pierdut niciun start Olympus, din contra.
Cei de la Nikon1 sunt cei care au pierdut complet startul. Au venit la spartul targului cu 2 pocnitori si 4 obiective, intr-un moment in care concurenta are deja o oferta uriasa de obiective si camere. E nerelevant ca Nikon1 poate C-AF decent atata timp cat e praf la restul.


Nu stiu daca te-ai prins inca; nu o sa vezi camere "mirror-less" foarte avansate la Nikon din cauza ca nu vor sa-si canibalizeze segmentul DSLR. Deci Nikon1 o sa ramana cam asa cum il vezi acum.


Scriam candva ca am avut niste contre cu un tip de FlickR care spunea ca cu un E-P3/E-PM1/E-PL3 poti poza lejer pasari in zbor.

Iata niste poze facute de el cu E-PM1+m40-150:
http://www.flickr...03562@N04/
http://www.flickr...03562@N04/

Hai sa asteptam noua camera !
O sa fie mult peste pocnitori precum Nikon1, cam la toate capitolele.
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
Meteoris
OM - Digital.... Intersant...cu ocazia implinirii a 40 de ani de la lansarea sistemului OM
OM este gloria Olympus, sa speram ca nu o sa-l faca de rusine acum. Poate vor schimba si senzorul, pe care il folosesc de vreo 4 ani Smile
E-3, 14-54 I, 70-300, FL36
 
ghinitai
Cu singuranta o sa aiba si un pret pe masura. Daca l-ar pune intr-o categorie mai ieftina ca penurile si-ar da cu stangul in dreptul.
E-P3 si ultimele compacte de la Olympus sunt tot varful de lance dupa parerea mea si or sa ramana acolo ceva timp pana apare ceva mai bun in categoria asta de pret.
 
titeldragomir
http://photorumor...ng-camera/
Olympus ( film+ digital)
 
https://www.flickr.com/photos/titeldragomir/
d3xmeister
OK, comentam dar putini ne-am dat cu parerea despre ce ne-am dori sa fie aceasta camera OM. O sa incep eu, si astep sa va scrieti si voi dorintele.

- La baza un E-620 chiar si cu design mai retro, gen OM, cu urmatoarele update-uri

- Grip configurabil/interschimbabil, plus power grip disponibil (chiar HLD-5 daca se integreaza in design)

- Senzor de 10-12MP dimensiune 4/3 fabricat de Aptina (nici cel Pana de 16MP n-ar fi foarte rau)

- PDAF a la Nikon 1. Asta mi se apre cea mai mare inovatie de 3 ani incoace. Nu cred ca apartine Nikon, ci Fuji, dar nu conteaza. O asemenea dotare ar permite folosirea la specificatii si viteza native a obiectivelor 4/3, sigur cu un adaptor. Ar fi potrivit si pentru C-AF, pentru video, si ar elimina lipsurile pe care acum camerele mirrorless le au fata de DSLR. Nikon 1 deja a facut asta.

- EVF Sony identic cu cel de pe NEX-7 sau mai bun. Personal consider inutilizabil orice EVF sub cel Sony, si abia acesta incepe sa fie cat de cat utilizabil. Eu m-am jucat VF-2 care e super laudat, si nu l-as lua nici daca mi s-ar da pe gratis. Daca nu se poate, atunci OVF.

- Acelasi tip de ecran ca si E-5, singura camera Olympus la ora asta cu ecran foarte bun, dupa parerea mea. Ecranul de pe E-P3 nu numai ca are rezolutie mult mai slaba, dar afiseaza imaginile total aiurea, specific tehnologiei AMOLED care este facuta doar sa ia ochii neinitiatilor prin vitrinele magazinelor.

- video 1080p @ 24fps mie imi este arhisuficient.

- neaparat aduagarea celei de-a doua rotite de reglaj, in fata, pe grip. E incredibil, avem practic doar 3 setari importante in fotografia digitala, si singurele camere care ne dau acces direct la ele sunt camerele pro, desi si celelalte au zeci de butoane pe ele. Bineinteles ca producatorii fac asta intentionat, dar mi se pare de ras.

Ce nu am scris se presupune ca pastreaza de la E-620 (butoane luminate, controale etc)

Dupa parerea mea nu poti sa ceri in anul 2012 preturi premium pentru ceva mai putin de ce am scris eu mai sus.

Lucruri care ar face noua camera sa nu merite deloc atentia:

- Acelasi senzor de 12MP. OK, senzorul e slab doar comparat cu ultimele aparitii, dar problema e ca Olympus cere bani multi pe aceste camere. Sa foloseasca acelasi senzor, dar sa scata pretul cu 200 de euro la fiecare camera, mi se pare foarte corect din moment ce senzorul are de departe cel mai mare cost fata de oricare alta componenta.

- Foloseste doar obiective m4/3. Eu zic sa nu ne mai ascundem dupa legile fizicii. Obiectivele m4/3 sunt mai slabe decat cele 4/3. Poate exista foarte mici exceptii din diferite motive, dar regula e genera valabila. La fel lipsesc zoomuri rapide, care sunt cele mai folosite obiective pe planeta de catre utilizatorii avansati. De ce nu au aparut pana acum ? Logic, pentru ca vor fi foarte mari. Cele pe care Panasonic le tot anunta de peste un an sunt f/2.8, dar par destul de mari si as paria orice pe faptul ca vor fi slabute optic.
De ce au aparut prime-uri rapide ? Simplu, la prime-uri se pot face multe compromisuri iar calitatea imaginii sa ramana acceptabila, la zoom-uri se pleaca de la un obiectiv deja compromis la un nivel.

- Are doar EVF de calitatea lui VF2. Prea putin, prea tarziu.
Sony RX10 IV, Sony RX100VA
 
ghinitai
Chestiile importante spuse de d3xmeister or sa fie implementate cu siguranta, in speta:
- viewfinder de rezolutie mare sau optic de calitate
- video full hd
- controale externe detaliate

Pentru mine ar fi important sa aiba stabilizare in body si calitate iso mai performanta (iso 1600, 3200 curat si cu detalii cat mai multe) - in fuji x-pro1 s-a putut, de ce nu si in olympus.

Problema ca si in modelele noi de aparate foto performane (fuji x-pro1, canon g1x, etc) o sa fie pretul. De asta am si spus ca Pen-urile vor fi miezul, calitate si dimensiuni pe masura, la un pret corect.
Editat de ghinitai la 16-01-2012, 00:04
 
ToniGenes
Din punctul meu de vedere sunt esentiale 4 puncte :
-senzor nou;
-vizor integrat de calitate (electronic sau optic);
-compatibilitate si mai buna cu obiectivele 4/3;
-grip si ergonomie bune.

Ma astept ca noua camera sa aiba IS incorporat si motor jpeg de calitate, asa cum au avut toate camerele Olympus de pana acum. La fel si filtrul AA, sper sa ramana acelasi pe care l-au pus pe ultimele camere.

In viitorul apropiat, astept de la Olympus un tele fix (200...400 mm) la un pret decent, pana in 1500 $.
Editat de ToniGenes la 16-01-2012, 09:26
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
Eddy
in primul rand sa fie rezistent la tunuri cu apa si bocanci, sa vina singur acasa cand este confiscat si sa aiba un design placut; cred ca o sa imi iau un caine;
suntem obisnuiti cu butaforiile Ollie si ar fi bine pentru ei sa vina cu ceva adevarat revolutionar, chiar daca pentru Romania ei nu prea conteaza;
nu sunt dependent de vizor (probabil si din cauza calitatii deosebite a vizorului de pe 620), asa ca un PEN care sa functioneze optim cu obiectivele 4/3 (si la vreo 400 eu) mi-ar fi suficient;
la modul pesimist, acest OM-D va fi un PEN sigilat si va avea vizor (si un pret peste PEN, adica de la 800 eu in sus)
la modul optimist:
-eleganta lui OM1
-senzorul lui GH2 cel putin
-vizor la nivel de OM1 sau macar de SLT
-focalizare de E5 cu orice obiectiv Zuiko
-pret un pic peste PEN, ca sa nu il canibalizeze
daca mai scot un macro 100/2,8 si un 300/4, pot spune ca Apocalipsa ii va prinde pe olympisti ranjind
 
titeldragomir
Eddy a scris:

in primul rand sa fie rezistent la tunuri cu apa si bocanci, sa vina singur acasa cand este confiscat si sa aiba un design placut; cred ca o sa imi iau un caine;



Tare asta Eddy..sa fie un pudel alb...si musai sa ii pui hainuta ca este frig afara ...sa nu raceasca Bubico.Grin
Olympus ( film+ digital)
 
https://www.flickr.com/photos/titeldragomir/
ToniGenes
Ultimul zvon zice ca noua camera va avea un senzor de 16 Mp si ca va costa in jur de 1000 de Euro in Europa:
http://www.43rumo...om-camera/
http://www.43rumo...in-europe/
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
puiugr
Sper ca senzorul asta va fi la nivelul celui din nikon d5100,d7000.Altfel va fi nasol.Suntem in 2012,tehnologia a evoluat mult......
https://www.facebook.com/Fotograf-Grapinoiu-Petru-1117832321567050/
 
https://www.facebook.com/Fotograf-Grapinoiu-Petru-
ToniGenes
Mai mult ca sigur ca e senzor Panasonic, iar Panasonic nu-i chiar cel mai tare producatori de senzori. Smile

In schimb, Olympus care e invatat sa stoarca la maxim si cei mai slabi senzori, in momentul in care va avea un senzor decent sunt convins ca va scoate o supercamera care va bate lejer D5100/D7000 la calitatea imaginii.
Senzorul Panasonic sigur nu va fi la nivelul unuia Sony, dar rezultatul final da.

Fabulam acum. Smile Sa vedem cu ce vine Oly. Eu zic ca o sa fie senzor Panasonic.
Pare dezamagitor, dar nu e deloc asa.
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
ghinitai
@puiugr Stai linistit ca nu e nimeni kamikaze sa faca lucrul asta Smile Intre marile companii exista cu siguranta o legatura ca nici una sa nu ii dea peste picioare celeilalte. Toti isi iau bucata lor de paine de la utilozatori. Iti garantez ca OM-ul nu va fi mai performant decat Fuji X1-pro sau Nex 7, calitatea va fi tot pe acolo si cam cu aceleasi implementari.
Vad ca deja au aparut zvonuri despre un senzor care se bazeaza pe sporirea dynamic range-ului... Un lucru bun dupa parerea mea, dat fiind dezavantajul senzorului 4/3 la acest capitol.
 
Meteoris
Cel mai probabil va fi senzorul de 16 mp de pe G3. Nu exista altul pentru m4/3, iar Olympus nu are cum sa-l inventeze. Cred ca va fi senzorul Panasonic, ”tunat” in stilul Olympus.Dupa cum apare pe 43rumors, viewfinder-ul va avea aceasi rezolutie ca si VF2, ceea ce nu e prea grozav. Este intersant de vazut sistemul de focus si compatibilitatea cu obiectivele 4/3
E-3, 14-54 I, 70-300, FL36
 
ToniGenes
Noi zvonuri.

Se spune ca noua camera va putea ISO - 25800 si va avea senzor HDR (cu gama dinamica inalta). Uaaau !
http://www.43rumo...n-germany/

Si alte specificatii : corp din magneziu protejat la intemperii, vizor electronic integrat de 1.44 Mp, un nou sistem de focalizare :
http://www.43rumo...m-d-specs/

Suna foarte promitator.
Editat de ToniGenes la 17-01-2012, 22:14
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
d3xmeister
Senzorul de pe G3 impreuna cu reglajul si procesarea marca Olympus va oferi o calitate a imaginii exceptionala, n-am nici cea mai mica indoiala. In performanta bruta (laborator/numere/specificatii) nu va depasi senzorul Sony de 16mp pentru ca legile fizicii fac aproape imposibil acest lucru.

Important insa este cum va performa in folosire normala. Eu bag mana in foc ca va oferi un salt foarte mare in calitatea imaginii comparat nu numai cu generatia veche, dar si cu actualele camere Panasonic.

Vizorul se pare ca va fi practic un VF2 integrat.
Sony RX10 IV, Sony RX100VA
 
ghinitai
d3xmeister a scris:

In performanta bruta (laborator/numere/specificatii) nu va depasi senzorul Sony de 16mp pentru ca legile fizicii fac aproape imposibil acest lucru.



corect!


Cat despre calitatea imaginii, eu nu as baga mana in foc. Acum sunt 2 variante:
- ori calitatea imaginii e atat de buna incat isi permit sa urce pana la 25800
- ori acel iso va fi nefolosibil si calitatea imaginii va fi comparabila cu ce avem acum (in primele Nex-uri iso 12800 era jalnic)
 
d3xmeister
Cu siguranta acea valoare ISO nu va fi utilizabila. cu greu se scoate asa ceva si din Nikon D4. Pentru cine trage RAW oricum nu conteaza, poti impinge fisierele la ce ISO doresti.

Eu cred ca va fi mult imbunatatita calitatea la ISO mic si mediu, iar la ISO mai ridicat vom castiga 1 stop, adica ISO 3200 pe noua camera va arata ca ISO 1600 pe PEN.
Sony RX10 IV, Sony RX100VA
 
puiugr
cea mai mare bucurie ar fi sa fie 4\3 si nu m4\3.(chiar daca nu imi permit sa o cumpar)
https://www.facebook.com/Fotograf-Grapinoiu-Petru-1117832321567050/
 
https://www.facebook.com/Fotograf-Grapinoiu-Petru-
Salt la forumul:

Navigare
Intalniri membri

Meniu utilizator
Statistica utilizatori









·Forum de discutii
·Galerie foto
·Ultimele imagini
·Anunturi

·Trimite o imagine
·Căutare
·Reguli in site
·Contactaţi-ne


Utilizator

Parolă



Încă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă

· Vizitatori conectaţi: 2
· Membri conectaţi: 0
· Membri înregistraţi: 641
· Cel mai nou membru: Doru
· 19,291,304 vizite unice



Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.