header image
Autentificare
header image
header image
header image
Vezi discuţia
 Printează discuţia
Nunti la nivel profesional cu 4/3... se poate?
Paul
adipocea a scris:

http://500px.com/...
iata ce face baiatul asta din Hong Kong cu un E-3 si cu o leica 25mm. cred ca e peste 99 la suta din ce am vazut la nuntile noastre


pai asta nu are nici o legatura cu uneltele, ci cu arta.
"The camera is an instrument that teaches people how to see without a camera." - Dorothea Lange
 
www.filmalbnegru.ro
titeldragomir
Adi...depinde mult de client.
Daca un client a vazut toata viata lui fotografii facute cu o pleznitoare de 2 Mp...normal ca va fi multumit de rezultatul care il vei face.
Acum cu tehnologia din OM-D ai alte avantaje.
Ai viteza de focus, ISO curat la valori la care nici nu visam cind aveam E400, lampa de focus assist, EVF ...
Nu se va compara cu FF, insa asta nu inseamna ca nu poti face o nunta cu un sistem m4/3....dar rezultatele vor fi diferite...
Nu trebuie sa dam exemple de incadrari expuneri etc...daca sti s faci fotografii te descurci cu amindoua.. cu anumite avantaje si dezavantaje.
Olympus ( film+ digital)
 
https://www.flickr.com/photos/titeldragomir/
Corneanu Daniel
Eu mai merg pe la evenimente gen si nu am intampinat pana acuma nici o problema. Folosesc 12-60mm si 25mm leica. Dupa parerea mea cine zice ca nu poate sa faca poze cu nustiu ce obiectiv ,atat timp cat mai are si un blit extern , cred ca mai degraba se lasa de foto. Am facut poze si cu 14-42mm si a fost ok.Singurul neajuns daca as putea spune asa era viteza de focalizare !

Un sfat : nu mai aplecati urechea in stanga si in dreapta, incercati ,invatati,exersati si veti vedea ca apar si rezultate.
ps: obiectivele olympus sunt deosebite !

O seara placuta !
Editat de Corneanu Daniel la 14-03-2012, 23:01
www.danielcorneanu.me
 
http://www.danielcorneanu.me
puiugr
Eu sunt gata sa ma bag la pozat diverse evenimente(in afara de nunti) cu e420 si 14-42 si blitzul metz 48.
Imi place fotografia de evniment,stiu ca sculele care le am nu sunt potrivite pt asa ceva dar daca ma iau dupa asta nu o sa pot face niciodata ce-mi place.
https://www.facebook.com/Fotograf-Grapinoiu-Petru-1117832321567050/
 
https://www.facebook.com/Fotograf-Grapinoiu-Petru-
ToniGenes
Pentru cine crede ca PEN-ul nu e bun pentru astfel de situatii, sa arunce un ochi aici : Wink

http://www.damian...ystem.html


Grin Rolling on the floor
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
Corneanu Daniel
Puiu , cu e420 , 14-42,blit metz 50 am facut o data poza intr-un club, au iesit bine , nu ma asteptam. Apoi am mers chiar si la o nunta pana sa imi iau e 3 si cu ce am acuma. Credema ca nu e chiar atat de prost. (Blitul ala isi merita toti bani merge fara nici un fel de probleme si din 4 acumulatori fac chiar si 700 poze pe ttl Smile fara sa ii schimb.) De ceva timp am si un Fl50r. Este mai bun evident , dar nu iti inchipui ca vai Doamne e un Ozn pe langa metz Smile ! Vreau doar sa evidentiez ca se pune foarte mult accent aici dupa cum am observat pe scule bune ,tehnica in schimb nu prea se incerca a se face fotografii din pacate. Trebuie mai mult exersat si o sa iasa. Nu iti face griji ,cu un pic de atentie si pricepere vei vedea ca o sa poti sa faci ce iti place si cu ce ai acuma. Eu voi vrea sa schimb pe viitor brandul Oly pt canon, depinde cum imi merge treaba , dar nu pt ca oly este slab ci pt ca scot greu, ceva nou si care sa se ridire la ceea ce vreau eu.

Iti doresc succes si fa poze,exerseaza insista !

Spor maxim !
www.danielcorneanu.me
 
http://www.danielcorneanu.me
puiugr
Am cateva evenimente trase pana acum pe la prieteni si chiar o nunta de aur.cu timpul castigi experienta.am reusit sa ma descurc cu e420 si obiectivele de kit.Blitul nu mai zic ,e f bun.Am avut o cumetrie unde era lumina slaba tare ca in discoteca.Blitzul m-a salvat ,si intradevar ma tine peste 5-600 cadre lejer.Oricum sunt si fotografi de nunta care au scule si fac poze banale.Sunt si multi la care baza e nikon d90 si 18-105.
La nunti nu vreau sa ma bag inca pentru ca trebuie scule mai bune,albume personalizate,dvd-uri personalizate,si in primul rand iti trebuie om care sa filmeze.Majoritatea nu o sa-si ia decat pachet complet la nunta,nu le convine fotograf separat si "filmeor" separat.
Eu vreau sa fac asta din pasiune mai mult.Am fost invitat pe la nunti si 80 la suta din timp faceam poze,nici macar nu dansam.Asa ma distram eu,facand poze,o lasam pe nevasta-mea sa danseze cu altii
https://www.facebook.com/Fotograf-Grapinoiu-Petru-1117832321567050/
 
https://www.facebook.com/Fotograf-Grapinoiu-Petru-
Corneanu Daniel
Inteleg ce spui , dar te mai salveaza aici photoshopul Smile Am avut in ultimul timp evenimente si anume botezuri. Le dau numai pe dvd , fara albume etc. Doar le editez intre 50-150 poze la detaliu mai mult decat contast , luminozitate si sunt f multumiti. Tot suna ceea ce ma bucura. Am intrat in discutie despre albume etc. la un moment dat cu un client,dar nu a fost o problema, a inteles perfect cum sta treaba , i-am explicat si a fost totul ok.Conteaza sa faci poze incat sa ii placa omului.Nici nu vreau sa fiu un fotograf de nunti , poate din cauza aceasta nu ofer si alte servici cum fac majoritatea, dar atat timp cat lumea ma suna si sunt de acord cu ceea ce ofer eu, de ce nu ?! Smile

Puiu am o vb Grin "scoate maxim din minim" !

Acelasi spor maixm iti doresc !
11aa900.jpg 12a900_1.jpg 8a900_1.jpg ciprian_-_magdalena1500099.jpg 8aa900.jpg

Editat de Corneanu Daniel la 15-03-2012, 10:55
www.danielcorneanu.me
 
http://www.danielcorneanu.me
puiugr
Puiu am o vb Grin "scoate maxim din minim" !

Corect!
https://www.facebook.com/Fotograf-Grapinoiu-Petru-1117832321567050/
 
https://www.facebook.com/Fotograf-Grapinoiu-Petru-
Corneanu Daniel
un mic atasament , daca doresti mai tarziu ca acum merg la munca o sa pun si de la niste botezuri, biserica, local... !

O zi buna !Grin
www.danielcorneanu.me
 
http://www.danielcorneanu.me
adipocea
super , daniel, ce faci cu pozele la editare... bravo, credeam ca eu sunt bun la trucuri, dar tu ma intreci evident...
 
ToniGenes
Excelente pozele, Daniel. Cu asa poze, e greu sa nu fii cautat.

Aici pe forum e clar pentru toata lumea ca Olympus se ridica fara probleme la nivelul celorlalti (Canon/Nikon).

Problema e ca atunci cand deschizi subiectul pe alte forumuri esti desfiintat instant.
Si daca ar fi vorba doar de ceilalti utilizatori de camere ar mai fi cum ar mai fi, dar opiniile negative influenteaza si potentialii nostri clienti. Asta este o problema.

Genul asta de probleme l-am auzit si la Pentax.

Fireste ca cea mai buna replica este o fotografie buna, lucru greu de gasit la utilizatorii Olympus, pentru ca multi din cei care incep cu Olympus, dupa ce ajung cat de cat experimentati si capabili sa produca poze bune, schimba marca (Canon / Nikon).

Strategia neinspirata a Olympusului din ultima vreme a favorizat si mai mult migratia utilizatorilor cu experienta catre alte marci.

--
Editat de ToniGenes la 15-03-2012, 12:12
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
adipocea
daniel, deci nu ma uitasem pe site-ul tau. imi place mult ce faci... esti din constanta? am vazut ca ai la o nunta o sedinta foto pe malul marii.... poate ne vedem
 
ghinitai
La inceputul erei digitale, fotografii pentru nunti si nu numai, foloseau tot ce prindeau la mana pentru a face poze. In ziua de azi... nu s-a schimbat nimic. Sunt persoane care inca folosesc aparate de tip bridge pentru a poza, si sunt persoane care apreciaza pozele, neavand mijloc de comparatie. Printre aparatele cat de cat noi care au fost folosite intensiv pentru poze profesionale sunt Olympus C8080, Minolta A2, Minolta A200, Sony F717, Sony F828, Sony R1... majoritatea modelelor avand senzor mult mai mic decat 4/3.
Este de la sine inteles ca se pot face nunti cu orice aparat daca ai un blitz profesional montat pe el, intrebarea este, de ce as alege un fotograf cu asa ceva cand ai alternative?
Sa ne inchipuim un scenariu in care ar trebui sa alegem intre 2 fotografi la fel de buni si sa se incadreze in acelasi pret, unul cu OM-D si altul cu Canon 50D, desigur cu accesoriile aferente. Voi pe care l-ati alege si de ce?
 
d3xmeister
L-as alege fara cea mai mica ezitare pe cel al carui portofoliu corespunde cu ce imi doresc eu. Echipamentul folosit cantareste fix 0% in decizie, poa sa foloseasca si un P&S.
Am vazut prea multe poze de 3 lei facute cu scule excelente, si am vazut multe poze fantastice facute cu echipament presupus inferior.

Personal cred ca tre sa fii in totala bezna cerebrala sa alegi un fotograf dupa sculele folosite.
Sony RX10 IV, Sony RX100VA
 
adipocea
Perfect de acord cu dx meister... ideea e ca, dupa cum bine a spus si Katran, portofoliile celor cu Olympus si four thirds in general sunt saracutze, pentru ca , daca la inceput, din lipsa de bani, multi merg pe Olympus si Panasonic(pe acesta din urma se merge mai ales pentru filmare), dupa ce ridica putin capul trec pe nikon canon(inclusiv multi de pe forum).
E drept ca nu e acum vreun imperativ de onoare si fidelitate sa ramai la o firma, sa faci "tifo" cum zic italienii, pentru un brand(desi aici pe forum sunt oameni care iubesc pasional Olympusul , sufera pentru el), dar nici sa-i uiti avantajele reale pe care le-ai stiut si de care te-ai folosit.
Pe langa un canon 50d, cum a spus ghinitai, as alege acum cu ochii inchisi un OM-D, un aparat mult mai evoluat, versatil, rapid si flexibil, ca sa nu mai vorbesc de un gh2, o uzina de filmare si un aparat excelent pentru poze.
Asta pentru ca daca tot ar fi sa aleg ceva maaaare, greoi, clasic, cu ditai senzorul, as alege un NIkon d200, ca sa stiu macar ca mi-l calca vaca in noroi si nu are nimic.
 
adipocea
intr-adevar, cred ca asta nu poate sa faca four/thirds-ul.
http://500px.com/...
pentru asta exista 1dmark4, 5d, nikon d3s, etc.
dar in mod cert nunti poate sa faca...
http://www.youtub...iE2xmIxG1U
iata si un filmultez de-al meu din Delta pentru cand va plicitisiti si vi se face dor de pelicani si cai salbatici, la Periprava
 
ToniGenes
adipocea a scris:
[youtube]
intr-adevar, cred ca asta nu poate sa faca four/thirds-ul.
http://500px.com/...
pentru asta exista 1dmark4, 5d, nikon d3s, etc.


Asta poate lejer sa faca si 4/3. Poate ca era doar o gluma.
E-5-ul este ideal pentru pozat in conditii grele, iar 300 F/2.8, 150 F/2.0, 12-60 obiective excelente pentru natura/wild-life.

Dar vorbim aici de un buget generos.
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
therealhive
un fotograf bun face poze de nivelul acela si fara dslr. Chiar eram curios de continutul urmatorului post adica a lui katran Smile Si eu credeam la inceput ca aparatul face poza, dar in cazul acesta meritul il are ea care a ajuns in locatia acea, a incadrat, a apasat pe buton la momentul potrivit si apoi a procesat imaginea. Si ca sa raman la topic, deacord cu Bogdan: depinde in primul rand de nuntasi(pretentii) apoi de fotograf(skill+talent) si apoi de sistem, (nuta sub apa sau in timp de skydiving cum mai practica unii Smile, unde 4/3 ar face lejer fata. Intrebarea ar fi: cu 4/3 ... ce nu se poate?
 
adipocea
http://500px.com/...
dar de asta ce ziceti? in dreapta omul (care are un D3x)explica clar, era seara, au folosit iso 5000, si totusi imaginea e cristal, superba. Trebuie sa mai ai si niste sticla profesionala acolo in fatza senzorului, sticla pe care Olympus, culmea, o face, dar nu face senzori destul de buni pentru ea... chestiile astea nu se prind asa, cand vrea muschii mei... De aia se spune ca aparatele profesionale sunt facute pentru asa ceva, sunt weather sealed(ca si E-5-ul dealtfel)
Apoi , cand e vorba de nunti... se pot face clar nunti foarte foarte frumoase cu four thirds, si multi au venit cu exemple aici. Dar ca sa obtii asa ceva,
http://blog.antoc...
probabil iti trebuie un full frame
 
Salt la forumul:

Navigare
Intalniri membri

Meniu utilizator
Statistica utilizatori









·Forum de discutii
·Galerie foto
·Ultimele imagini
·Anunturi

·Trimite o imagine
·Căutare
·Reguli in site
·Contactaţi-ne


Utilizator

Parolă



Încă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă

· Vizitatori conectaţi: 3
· Membri conectaţi: 0
· Membri înregistraţi: 641
· Cel mai nou membru: Doru
· 19,416,760 vizite unice



Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.