header image
Autentificare
header image
header image
header image
Vezi discuţia
 Printează discuţia
Olympus Studio
qrazvan
Salut,
Am o intrebare pt. cine foloseste Olympus Studio 2 (sau Olympus Master): ati observat o diferenta de culori (si de claritate chiar) intre o poza deschisa cu aceste soft-uri si aceeasi poza deschisa cu un alt soft de vizionare de imagini in Windows (in Linux n-am incercat)?
Eu am vazut mai demult lucrul asta, dar nu i-am dat asa mare importanta pana acum (am crezut ca poate e de la monitorul meu vechi, dar si la monitorul de acum apare). Cateodata insa e chiar deranjant: a trebuit la o poza sa trag eu de culori in Olympus Studio ca sa-mi arate dupa deschiderea cu alta aplicatie asa cum se vedea acolo.
Atasez mai jos un exemplu.
Un alt lucru interesant e ca daca deschid o poza (luata de pe camera, nemodificata) cu un alt soft si o salvez apoi (fara sa umblu la ea, eventual un resize), cand o deschid cu Olympus Studio imi apare la fel ca si in celelalte soft-uri de vizualizare.
Eu m-as astepta poate sa se intample acest lucru la RAW-uri, insa la JPG e cam ciudat (e posibil sa vada Oly Studio mai multa informatie si intr-un mod diferit decat celelalte aplicatii?).
Multumesc.
paint2.jpg oly_master2.jpg

Editat de qrazvan la 16-09-2012, 14:59
E-5, 8mm, 12-60mm, 50-200mm
 
titeldragomir
Fiecare producator creeaza un soft care recunoaste imediat setarile camerei. Si la alte marci se intimpla la fel. Jpegul este deja o imagine procesata de camera.
Olympus ( film+ digital)
 
https://www.flickr.com/photos/titeldragomir/
qrazvan
Si rezolvarea la aceasta problema care ar fi? Sau nu prea exista? (As vrea sa pastrez aceste culori si detalii si la deschiderea cu alte aplicatii.)
E-5, 8mm, 12-60mm, 50-200mm
 
titeldragomir
La mine fisierele Raw si Jpeg se inteleg de minune cu lightroom...dar numai cu paint se vad asa?...sau si cu alte programe?
Olympus ( film+ digital)
 
https://www.flickr.com/photos/titeldragomir/
qrazvan
Pai in orice Viewer se vad asa. Am pus exemplul cu Paint ca a fost mai usor sa fac printscreen din Olympus Studio (era singura metoda de a arata diferentele).
Nu stiu daca dupa procesarea in Lightroom ar ramane aceste culori (as tinde sa cred ca s-ar intampla aceeasi chestie ca dupa PP cu Oly Studio).
Chestia e ca m-am obisnuit cu Oly Studio si pt. ce-mi trebuie mie (nu procesez eu mare lucru la fotografii) n-as pierde timpul cu Photoshop acuma.
E-5, 8mm, 12-60mm, 50-200mm
 
ToniGenes
Eu folosesc Olympus Viewer.

Nu am avut niciodata probleme de genul asta.

Cred ca e ceva care tine strict de setarile de la tine.
Poti instala Olympus Viewer sa vezi cum se comporta in comparatie cu Olympus Master. Sunt aproape identice cele doua programe.
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
Ionut Trufin
La Olympus Master exista prin meniul Tools\Options o sectiune denumita Color Management unde poti seta daca sa preia ceva din setarile sistemului. Daca dezactivez aceasta optiune poza seamana mai mult cu cea deschisa in Irfanview. Altfel pare sa aiba saturatie putin mai mare la culori si un contrast ceva mai bun.
Am atasat doua fisiere. In stanga e IrFanView, in dreapta Olympus Master cu si fara acea optiune (comparatie 1 e fara).

Eu am cam renuntat la Olympus Master pentru ca avea prostul obicei sa crape la developare raw - procesa cateva cadre dupa care iesea din aplicatie si trebuia sa o iei de la capat cu prelucrarea. Daca nu vrei Photoshop, Lightroom face treaba destul de buna si e usor de folosit. Cele mai utile lucruri la el mi se par NR si posibilitatea de a copia prelucrarea de la o imagine la alta.
comparatie1.jpg comparatie.jpg

ZD 14-54, ZD 40-150, ZD 35, OM10, Epl1, Epl5, E-m1, micro 7.5, 17, 45, 40-150, 14-42
 
qrazvan
Mersi de raspunsuri!
O sa incerc si cu Olympus Viewer sa vad daca sunt diferente. Lightroom l-am avut mai demult instalat, dar avantajul lui Olympus Studio e ca poate corecta automat distorsiunile lentilelor Olympus.

Scopul meu era sa obtin, daca se poate, imaginea cum se vede in Olympus Studio si mai departe, dupa salvare, cu alte view-ere.
E-5, 8mm, 12-60mm, 50-200mm
 
ghinitai
Toate programele ar trebui sa poata corecta automat distorsiunile, pentru ca pachetul de ajustari este facut valabil gratuit tot de Olympus.
 
marius2die4
Si in Lightroom se poate corecta distorsiunea lentilelor(din cate stiu eu doar la 12-60 are distorsiuni notabile dintre zuiko),ba mai mult ultima versiune recunoaste si Om-d.
Problema ta tine de color management;nu am o explicatie dar folosind sRGB atat in aparat cat si in programe de editare nu am asfel de probleme.Daca dolosesti adobeRGB, este un spatiu de culoare mai mare si nu toate programele il recunosc,plus ca trebuie si monitor pe masura;sa nu mai vb de imprimante.
Este normal ca un program proprietar sa recunoasca mai bine setarile camerei,la fel cum este normal sa fie mai lent decat unul separat care se cumpara.




Parei personale,posibil sa nu fie adevarate.
E620 + 11-22mm + 14-54II + 70-300 + 50mmf2 +Leica 25mmf1.4 +sigma 150mm 2.8 macro + FL36R + FL40Smile
http://marius-fot...ogspot.com
 
http://marius-fotografie.blogspot.com/
qrazvan
Eu folosesc sRGB, din cate stiu nu e setat pe altundeva adobeRGB.

Cu distorsiunile, intr-adevar la 12mm cateodata e nevoie; dar de exemplu eu am si fish-eye-ul de 8mm la care pot corecta daca vreau efectul acela si e un buton special de fisheye correction - nu stiu daca Lightroom-ul il are.
Teoretic si Olympus Studio se cumpara, varianta ce vine cu camera e doar un demo.
E-5, 8mm, 12-60mm, 50-200mm
 
marius2die4
http://www.cambri...inting.htm
niste explicatii exacte despre fenomen


Eu am urmatoarea problema:nu resesc sa controlez camera din Oly Master(nici cu xp,nici cu 7).Ceva sugestii?
E620 + 11-22mm + 14-54II + 70-300 + 50mmf2 +Leica 25mmf1.4 +sigma 150mm 2.8 macro + FL36R + FL40Smile
http://marius-fot...ogspot.com
 
http://marius-fotografie.blogspot.com/
qrazvan
Mersi de link, dar eu cred ca problema nu-i totusi de color space, ci e legat de cum vad pozele softurile de la Olympus versus celelalte aplicatii de Windows.

Legat de contrulul camerei, stiu ca merge destul de simplu cu cablul usb. Doar ca trebuie activat din camera la conectarea cu PC-ul sa nu intre in modul storage, ci in cel de remote control.
E-5, 8mm, 12-60mm, 50-200mm
 
marius2die4
1.Legat de control management,daca te-ai fi uitat peste tot acolo mai scrie ca firmele producatoare de aparate foto nu dau toate informatiile firmelor care produc softuri,pentru a sustine propriile produse.De multe ori se intampla ca la cateva luni de la lansarea unui aparat sa apara un update pt a putea folosit de Adobe Lightroom sau altul.


2.Stiu cum se face conectarea ,dar de aproximati1 an nu mai reusesc sa ma conectez la aparat.Poate mai incearca cineva sa vada daca mai functioneaza.
E620 + 11-22mm + 14-54II + 70-300 + 50mmf2 +Leica 25mmf1.4 +sigma 150mm 2.8 macro + FL36R + FL40Smile
http://marius-fot...ogspot.com
 
http://marius-fotografie.blogspot.com/
qrazvan
1. Problema e ca nici macar cu Olympus Studio, dupa ce salvez poza si o redeschid, nu se mai vede cum o vedea el la inceput (culori si detalii).

2. Ai facut vreun update la camera sau la Olympus Master?
E-5, 8mm, 12-60mm, 50-200mm
 
ghinitai
Sunt mai multe tipuri de jpg-uri. Unele sunt compresate pur si simplu, altele sunt compresate (un fel de arhiva) si merg decompresate. Probabil Olympus master stie sa citeasca datele acelea compresate ale pozei. Uita-te la dimensiunea pozei inainte si dupa salvare.
 
qrazvan
Da, asta cred si eu ca s-ar putea sa fie. La salvare sunt 3 optiuni de compresie si chiar la maxim, jpg-ul final e mai mic decat originalul (eu trag la rezolutie maxima si "fine" la calitate, compresie 1/4 parca, rezultand un jpg de aprox. 5Mb care dupa salvarea de care vorbeam devine vreo 3Mb ).
Ramane intrebarea cum fac informatia asta vizibila cu aplicatiile normale Smile.
E-5, 8mm, 12-60mm, 50-200mm
 
qrazvan
Am gasit pana la urma problema. Am instalat si Olympus Viewer, cum a sugerat Katran, care s-a dovedit a fi aproape identic cu Olympus Studio, apoi am gasit acolo la Tools/Options optiunea "Color Management" care, daca e aplicata (asa cum era default) face o adaptare a culorilor in functie de monitorul pe care-l ai, ca sa reproduca, cica, culorile mai apropiat de cum le vede camera. Si exista aceeasi optiune si in Olympus Studio.
Prin debifarea optiunii, pozele apar la fel ca si in alte aplicatii din Windows.
De salvat fotografiile cu culorile vazute cu Color Management activa nu cred ca se poate (softul nu stie sa aplice corectia asta si direct in informatia din fotografie, mai ales ca ar fi posibil dupa asta ca la un alt monitor sa se vada aiurea).
Mersi de ajutor Smile.
E-5, 8mm, 12-60mm, 50-200mm
 
dannek
@qrazvan
Si eu folosesc Olympus studio si chiar sunt multumit de cum prelucreaza foto Raw am verificat cum este setat la color management si are bifa in casuta de sus, dar la monitor profile este setat de cum l-am instalat Us OS settings profile sRGB space ......
poate nu am eu ochiul format dar am deschis cu alt program, din office si nu este acea diferenta ca din fotografiile tale
new_picture.jpg

Olympus E450/ Zuiko Digital 14-42mm f/3.5-5.6, 40-150mm 1:4-5.6
Olympus SP600
 
Glad Parau
am o problema cu vizualizarea pozelor raw pe calculator atat in lightoom cat si in olympus viewer 2. thumbanailurile sunt normale si cand le deschid sunt doar in culoarea verde. singurul program care le deschide pe tot ecranul fara sa le faca verzi este picasa.
stiti careva o solutie?
Sony NEX 6/Olympus G.Zuiko 42mm f1.7/Industar-69 28mm f2.8/Tokina AT-X 50-250mm f4-5.6/Tokina RMC 35-105mm f3.5/Helios 44-2 Zebra M39 "RatLens"/Canon 38mm f2.8 adaptat
Konica Minolta 5D + 35-70 f4
SonyEricsson C901 cu control manual
Olympus mju-1 si 2
Toate de vanzare. Smile
 
http://www.flickr.com/photos/98349320@N04/
Salt la forumul:

Navigare
Intalniri membri

Meniu utilizator
Statistica utilizatori









·Forum de discutii
·Galerie foto
·Ultimele imagini
·Anunturi

·Trimite o imagine
·Căutare
·Reguli in site
·Contactaţi-ne


Utilizator

Parolă



Încă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă

· Vizitatori conectaţi: 1
· Membri conectaţi: 0
· Membri înregistraţi: 641
· Cel mai nou membru: Doru
· 19,395,554 vizite unice



Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.