header image
Autentificare
header image
header image
header image
Vezi discuţia
 Printează discuţia
Soft blocat
Cristi
Mi s-a blocat softul IB. Ieri, după paradă am descărcat pozele, le-am prelucrat, iar în momentul în care le-am selectat pentru a le copia într-un director special pe hard... softul s-a blocat! Am inchis softul, iar după aceea acesta nu s-a mai deschis deloc! Am facut restart, am "curățat" cu SimCleanner, am încercat să-l deschid din Start-Programe, am încercat cu ajutorul aparatului foto deschiderea automată... NIMIC! Singura mișcare a acestuia este apariția pictogramei programului... În Windows Task Manager la CPU se plimbă între 9 și 12, iar Mem Usage a rămas blocat la 47.180k.

A mai pățit cineva așa ceva? Cum aș putea să-l refac să funcționeze?
PS - Cea mai mare problemă este că... dat fiind că prelucrasem pozele, nemaiavând altceva de făcut decât să le trec pe hard, le-am șters din aparat!!! Și... parcă nu aș vrea să le pierd! Folosesc un Olympus VG-110 (deocamdată!)

www.cpopasphotogr...
 
Paul
Personal nu utilizez acest program, dar incerca o resintalare a programului fara dezinstalarea celui vechi, paote ai noroc, eventual vezi daca are varianta de repair. Nu stiu ce face SimCleanner, dar sper ca nu a intervenit asupra fisierelor.
"The camera is an instrument that teaches people how to see without a camera." - Dorothea Lange
 
www.filmalbnegru.ro
Cristi
SimCleaner este un utilitar similar cu Disk Cleanup, dar ceva mai performant.
Programul este al aparatului. A venit la pachet Olympus ib cu Olympus Viewer 2. Și... dacă-mi aduc eu bine aminte, aceste programe s-au instalat odată cu "mufarea" pentru prima oară a aparatului la laptop.
 
ghinitai
Eu nu am inteles exact ce s-a intamplat. Deci ai incercat sa editezi pozele de pe cardul de memorie direct? Sau le-ai copiat pe hard si dupa aia le-ai editat?
 
Cristi
Olympus ib se deschide automat în momentul în care se face "mufarea". In el se face descărcarea pozelor, dupa care se poate face editarea acestora. Dupa ce ai pozele editate le copiezi pe hard. Prin urmare, atata timp cat programul este blocat... nu mai ai acces la nici o poza pe care nu ai apucat sa o salvezi pe hard.
 
ghinitai
Si daca scoti cablul si il bagi la loc nu o ia de la capat?

Adevarul e ca eu nu am folosit cablul de date aproape deloc, in afara de primul aparat pe care mi l-am cumparat. Cititorul de carduri e priceless.
 
titeldragomir
Daca nu reusesti sa repari softul...vezi ca poti recupea imaginile de pe card.
Si eu am sters din greseala un card crezind ca a descarcat toate imaginile, ( am lasat calc nesupravegheat si am omis mesajul de la sfirsit care ma anunta ca nu au fost descarcate niste imagini).
Nu mai stiu ce soft am folosit...dar este un topic pe aici, unde am primit recomandarile ...
Olympus ( film+ digital)
 
https://www.flickr.com/photos/titeldragomir/
Cristi
In mod normal, daca inchideam softul si apoi re-mufam aparatul, softul se deschidea automat. In cazul de fata insa... el ramane activ (incarca doar pictograma), si nu mai poate fi inchis decat din Task Manager. Chiar de porneste, ramane la stadiul de pictograma, neavand acces la functiile programului.
 
Cristi
@titeldragomir

am instalat acum ZAR - ReclaiMe, le-am gasit, le-am "refacut"..., problema ca-n afara de faptul ca le "vad"... nu le pot descarca de acolo, nu le pot salva... Imi spune ca nu o pot face decat daca achizitionez programul, salvarea neintrand in varianta moca.
 
ghinitai
O alta solutie ar fi sa nu mai folosesti programul daca iti face probleme. Daca conectezi cablul de date la computer nu iti apare camera langa partitiile hardului sa ii poti accesa continutul manual? sau programul de tranfer al pozelor din windows care isi face treaba foarte usor.
Discutiile astea sunt cam inutile daca deja ai formatat cardul...
 
Cristi
@ghinitai
Daca ar fi cineva care ar sti o rezolvare, ar fi de preferat!
In cazul in care nu exista... normal ca voi merge pe varianta directa. Functiile de editare le am si in Olympus Viewer 2.
 
titeldragomir
Cristi a scris:

@titeldragomir

am instalat acum ZAR - ReclaiMe, le-am gasit, le-am "refacut"..., problema ca-n afara de faptul ca le "vad"... nu le pot descarca de acolo, nu le pot salva... Imi spune ca nu o pot face decat daca achizitionez programul, salvarea neintrand in varianta moca.


Daca le vezi este bine, inseamna ca inca le ai pe card si le poti recupera.
Asa am patit si eu, descarcam un soft, ma lasa sa le vad, si cind sa le descarc, primeam mesaj ca este demo si trebuie sa cumpar programul ca sa pot recupera imaginile.
Pina la urma am gasit unul freee la recomandarea unui coleg de forum.
Este un topic aici..il caut si pun link.
Olympus ( film+ digital)
 
https://www.flickr.com/photos/titeldragomir/
titeldragomir
http://www.olympu...ead_id=515

Uite acolo discutia...
Olympus ( film+ digital)
 
https://www.flickr.com/photos/titeldragomir/
titeldragomir
http://www.transc...mp;Func2No
De aici am descarcat softul.
Olympus ( film+ digital)
 
https://www.flickr.com/photos/titeldragomir/
Cristi
@titeldragomir - Multumesc, dar intre timp am reusit sa le recuperez cu un program de se numeste Recuva. Ce este bine... este "moca free", si-n plus are si limba romana. Ce mi-a placut iarasi la el... a reusit sa-mi vada si poze de prin primavara! (folosesc un card de 4Gb si dupa fiece set de cca 150-180 poze le descarc si le sterg)
 
ghinitai
Cristi, ma bucur ca ti-ai recuperat pozele, dar am o intrebare. Dupa ce s-a blocat programul si ai vazut ca nu ti-a copiat pozele, cum ti-ai dat seama ca formatarea cardului e o solutie sa ti le recuperezi?
 
komaromiromeo
Exista niste virusi care se transmit via medii de stocare USB, care iti ascund DIRECTOARELE de pe card, flash etc, solutia e destul de simpla daca prin activarea vizualizarii fisierelor ascunse in windows vezi acel director DCIM ascuns.
Recomand folosirea Total Commander pentru situatiile in care fotografiile se vad in aparat dar nu si in windows.

Pentru a recupera acel director se deschide o fereastra ms-dos si se executa comanda:

x:/attrib -s -h DCIM unde x este litera flashului/cadului si DCIM numele directorului ascuns (poate fi orice alt nume de director de pe flash)

O solutie foarte buna de recuperare in cazul formatarii/problemelor de deschidere a unui card (adica il vede windowsul dar nu poate fi citit, eroare I/Q) este soful Recover My Files de la GetData.
Acest soft recupereaza partitii intregi sau la alegere anumite tipuri de fisiere
 
Cristi
@ghinitai - De asta am si deschis topicul aseara.
- In primul rand sa vad daca cineva se foloseste de programul Olympus Ib, si daca a patit asa ceva!
- In al 2-lea rand..., problema cea mai mare era faptul ca stersesem pozele din aparat (dat fiind ca deja le prelucrasem cu programul mai sus mentionat, deci ele erau deja in arhiva programului), prin urmare trebuia sa fac intr-un fel sa le recuperez.

Scaparea mi s-a ivit odata ce am citit o postare mai veche pe forum, postare care se referea exact la recuperarea de fotografii ce au fost sterse. Restul... este acum doar o poveste! Smile

PS - Acum caut o rezolvare si pentru program. Pentru moment folosesc Olympus Viewer 2, insa acesta este un pic mai "stufos" fata de Olympus Ib.
 
Salt la forumul:

Navigare
Intalniri membri

Meniu utilizator
Statistica utilizatori









·Forum de discutii
·Galerie foto
·Ultimele imagini
·Anunturi

·Trimite o imagine
·Căutare
·Reguli in site
·Contactaţi-ne


Utilizator

Parolă



Încă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă

· Vizitatori conectaţi: 3
· Membri conectaţi: 0
· Membri înregistraţi: 641
· Cel mai nou membru: Doru
· 19,396,796 vizite unice



Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.