header image
Autentificare
header image
header image
header image
Vezi discuţia
 Printează discuţia
Tipurile de focalizare
tony_flu87
Salutare ! Sunt nou pe forum (incantat ca l-am si gasit de altfel) si posesorul unui Olympus kit 14-42. Am cumparat aparatul deoarece aveam un buget destul de restrans si m-am gandit ca ar fi o varianta foarte buna pentru inceput...si nu m-am inselat asta e sigur. Sunt de parere ca atunci cand vrei sa treci la un body mai avansat sau/si un nr mai mare de obiective, trebuia intai sa stii ce face aparatul tau in proportie de 100%, pasul urmand sa il faci atunci cand simti ca esti limitat de el. Asadar in mare parte stiu cam tot ce face si ce poate si chestia asta combinata cu dorinta mea de a invata corect si sanatos tehnicile si arta fotografica, m-au ajutat sa fac pentru inceput niste poze cat de cat decente (apreciez eu) Ei, insa am o dilema legata de acele combinatii de focalizari : S-AF+MF respectiv C-AF+MF - cand se folosesc, cum se folosesc si care le este utilitatea...m-am uitat in manual dar as prefera o lamurire asa pe "sleau" sa inteleg exact, as fi recunoscator. Mersi anticipat Smile
Editat de ToniGenes la 06-12-2012, 11:59
 
ToniGenes
In modurile alea, e focalizare combinata : automat + manual.
Camera focalizeaza automat cand apesi butonul pana la jumatate dar mai poti face ajustari si rotind inelul de focalizare de pe obiectiv.

Este bun atunci cand focalizarea nu se duce acolo unde vrei tu: ai un cadru foarte aglomerat care pacaleste sistemul de focalizare.
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
tony_flu87
m-am lamurit multumesc mult, o sa testez asta cand ajung acasa Grin
 
zoom
Pentru că la topic îi zice Tipurile de focalizare, am zis să postez aici. Noi am mai discutat despre focalizarea de pe aparatele pe film cu microprismă mată și ce bună era la focalizarea manuală. M-am gîndit într-o zi că vizorul electronic ar fi bun pentru implementarea digitală a microprismei mate. Am căutat pe internet să văd ce au mai realizat meseriașii în fotografie și iată de ce am dat:
http://www.petapi...g-feature/

Ea se poate implementa și în vizorul optic la DSLR (ca la cel pe film, prin adăugarea unui ecran de focalizare) dar în vizorul electronic hibrid e chiar interesant pentru că ai putea muta microprisma digitală oriunde vrei în vizor (la Fuji x100s pare că e numai pe mijloc). În sfîrșit ceva interesant pentru focalizarea manuală.
Editat de zoom la 08-01-2013, 23:04
 
d3xmeister
Chiar daca implementarea la X100s e aproape inutilizabila, ideea mi se pare geniala. Tehnologia cred ca permite realizarea unui sistem asemanator in EVF, si cu split si cu laser mat, simulari bineinteles, care sa acopere tot vizorul si sa raspunda rapid. Eu am folosit pe Canon AE-1P combinatia, si vreau sa spun ca focalizam fara probleme la fel de repede, si mai precis decat E-520 ul pe care il aveam atunci.

Avem o singura problema, 99% din producatori arata interes 0 pentru orice fel de focus manual, lucru evident la majoritatea camerelor.
Sony RX10 IV, Sony RX100VA
 
titeldragomir
La Nikon si Canon o sa gasesti implementat un indicator de confirmare pentru focusul manual...
Olympus ( film+ digital)
 
https://www.flickr.com/photos/titeldragomir/
zoom
Am citit prin comentarii și am văzut că lumea era încîntată de noua implementare deci cine știe poate și alți producători vor face ceva mai bun. Dar uite că Fuji a mărit și rezoluția vizorului electronic fără să mărească magnificarea ceea ce e bine, pentru că și-au dat seama că trebuie mai mult pentru detalii fine. Cred că în viitor se va face un vizor electronic puternic și cu multe lucruri utile și pentru focalizarea manuală.
 
ToniGenes
Pare interesanta tehnologia.

Eu as fi curios daca a incercat cineva focus-peaking-ul pe OMD si daca e multumit de rezultate - acuratete, rapiditate a focalizarii.


--
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
aprod
Are OMD focus peaking ?

Sau vorbim despre hack-ul cu art filter Keyline

Adi
Olympus E-PL5, 15mm body cap lens, Rikoh 50mm f2
 
ToniGenes
Da, vorbim despre "hack"-ul din "art filters".

Mi s-a parut perfect functional daca se trage raw.
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
zoom
Focus Peacking:
La Sony: https://www.youtu...WHDEOLREGk
La Fuji X100s: https://www.youtu...0tNlfFcgQ0
La OM-D: http://www.mu-43....-m5-35442/

Îmi plac amîndouă variantele pentru focalizare manuală. Și Focus Peacking și ruperea de imagine de la Fuji. La OM-D e păcat că nu poți păstra JPEG-ul (adică să faci poza fără filtru) dar poate în viitor implementează ceva mai multe variante și pentru focalizarea manuală.
 
viff
Si Pentax Focus Peaking... uritenia de k-01 care in realitate este ok si are performante de top.

http://www.youtub...r5ZoW8arEQ

focus peakingul si pentax K-01 m-au facut sa scot din dulap multe obiective montura k si M42 care pe crop 2x nu prea erau utile ... si mai ales fara nici un ajutor de focalizare in afara de marire.

cred ca numai generalizarea focus Peaking-ului ar fi un pas urias... ca sa nu mai vorbim si de imaginea cu rupere pe care am regretat-o atita timp de cind am trecut pe digital.
 
Salt la forumul:

Navigare
Intalniri membri

Meniu utilizator
Statistica utilizatori









·Forum de discutii
·Galerie foto
·Ultimele imagini
·Anunturi

·Trimite o imagine
·Căutare
·Reguli in site
·Contactaţi-ne


Utilizator

Parolă



Încă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă

· Vizitatori conectaţi: 6
· Membri conectaţi: 0
· Membri înregistraţi: 641
· Cel mai nou membru: Doru
· 19,397,346 vizite unice



Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.