header image
Autentificare
header image
header image
header image
Vezi discuţia
 Printează discuţia
Olympus E-PL5
vavidar
Buna seara.
Dupa indelungi ezitari am cumparat pana la urma in loc de E-M5 un E-PL5.
Dupa E-520, E-pl1, G1 si E-pm1 pot sa spun ca intr-adevar aceasta generatie reprezinta o maturizare a sistemului MFT.
este prima mea camera foto cu care daca faci setarile potrivite initial, poti apoi sa faci fotografii fara sa iti mai bati capul in aproape orice conditii, inclusiv noaptea.
Ergonomia este satisfacatoare, avand in vedere dimensiunile reduse. Acel grip care pare doar un moft de design aduce un aport esential
Un lucru care imi place fmult este faptul ca poti sa setezi iso auto pe M.
Ce nu imi place - nu are level gauge, desi are auto-rotire a imagini - probabil nu era bine pentru clasa M5 sa indese in PL5 chiar toate cele.
Seara frumoasa.
Galerie foto: https://www.flickr.com/photos/vavidar/
 
Fnx
Cum ti se pare stabilizatorul fata de mai vechile PEN-uri?
E mai bun sau e la fel?
E-PL5, OM-1
 
vavidar
Fata de ce am avut eu - E-Pl1, E-PL2, E-PM1, e mai bun, dar nu stiu daca e mai bun decat E-P3.
Galerie foto: https://www.flickr.com/photos/vavidar/
 
titeldragomir
La calitatea imaginii este...insa ergonomia E-P3ului este mult mai buna.
Ecranul rabatabil are avantajul lui...desi nu-mi place varianta de la E-PL5...mai mult imi place varianta de la E-PL3 si OM-D.
Olympus ( film+ digital)
 
https://www.flickr.com/photos/titeldragomir/
vavidar
E-p3 e un aparat de clasa, eu am stat mult in dubii... am ales totusi sa am o mai mare lejeritate in fotografiere prin intermediul unui senzor net superior. Pentru moment E-m5 mi se pare cam scump in magazin si pe piata neagra e prea scump de asemenea avand in vedere ca nu are garantie, ba chiar la doua incercari am descoperit si probleme. Parerea mea ca E-PL5 e ceea ce trebuie sa fie pentru forma si clasa sa. sunt foarte multumit de el.
Galerie foto: https://www.flickr.com/photos/vavidar/
 
titeldragomir
Depinde...eu am dat pe OM-D cam cit este E-PL5.
Olympus ( film+ digital)
 
https://www.flickr.com/photos/titeldragomir/
Fnx
Pana azi, cand m-am jucat cu un E-PL5, eram nehotarat intre OM-D si E-PL5.
Dar cand am vazut ca stabilizarea in video este tot software ca la celelalte PEN-uri, creand acele valuri deranjante, prefer sa dau niste bani in plus si sa iau OM-D. In rest e o camera superba, micuta, pe partea de foto la inaltimea lui OM-D si chiar imi pare rau ca Olympus s-au gandit sa nu includa stabilizare din senzor la video, chiar si asa pe 2 axe. Au un stil sa te incante pe de o parte si sa te calce pe nervi pe de altele....
Mai astept sa mai scada preturile spre primavara, cand se zvoneste ca vor lansa si un PEN rangefinder, poate scot si vreun vreun nou firmware intre timp care sa rezolve problema asta, daca nu, iau OM-D si gata...
E-PL5, OM-1
 
viff
100% de acord. Am rezistat eroic la OM-D , mai usor la E-PL5 , dar sigur nu voi rezista la un E-P5 cu senzor de OM-D cu phase detect, focus peaking , viewfinder Epson (cel nou) , aspect de PEN EE sau Trip si vindut la kit cu Oly 17/1.8 in zona de 1000Euro.....
 
map
Salut si felicitari pentru achizitie. La focusare continua cu urmarire subiect tot asa se misca precum om-d-ul?
 
vavidar
Salut.
Multumesc MAP. daca erai mai hotarat poate aveam si eu un OM-D... Focalizarea e ca la OM-D, deci la CAF tot asa se misca.

FNX, In privinta stabilizarii pe video are doua moduri - is-1 softwaresi is-2 pe senzor pe cele doua axe spre deosebire de penurile de pana acum care aveau doar software.
Editat de vavidar la 27-01-2013, 17:53
Galerie foto: https://www.flickr.com/photos/vavidar/
 
Fnx
Aha.. am vazut eu ca erau 2 setari dar nu stiam care era dif. Acum am revazut filmarile cu cele 2 setari si intr-adevar la una din ele nu face valuri dar fiindca m-am miscat eu mai mult, a iesit mai rau si nu am bagat-o in seama. Acum iar sunt in dilema.. Grin
E-PL5, OM-1
 
vavidar
Din punctul meu de vedere in ansamblu OM-D este superior dar are si E-PL5 avantajele lui:
- pretul; - si ma refer aici la produse noi cu garantie
posibilitatea de a alege puncte mai mici de focalizare
- touch focus in timpul filmarii
- portabilitate - care poate sa fie in acelasi timp si un dezavantaj... pentru niste maini mai mari e-pl5 e totusi un aparat foarte mic.
Despre OM-D,, ce sa spun, nu l-am folosit dar ar trebui sa fie mai robust si mai ergonomic. Pe mine, insa, m-au cam speriat multitudinea de probleme semnalate pe forumuri si de aceea am tinut sa am un aparat cu garantiee in locul unuia mai bine cotat dar cu un mare risc.
Galerie foto: https://www.flickr.com/photos/vavidar/
 
ghinitai
De unde ati scos treaba ca Pen-urile au stabilizare software?
 
Fnx
ghinitai: gasisem pe un forum exprimarea asta si am luat-o de buna. Acum m-ai facut sa caut si am aflat ca-i zice stabilizare digitala. Oricum, s-a inteles din context, dar mersi de atentionare.
vavidar: nu stiam ca are touch focus pe modul video. Asta e un mare plus, ma bucur ca au invatat de la panasonic. Cred ca o sa mai testez o data la f64 stabilizarea pe modul senzor shift, cu teleobiectiv lung.
E-PL5, OM-1
 
vavidar
Se numeste digitala pentru ca se face prin software si consta in faptul ca rezultatul final al filmlui e defapt un crop cu cadrele realiniate.
Galerie foto: https://www.flickr.com/photos/vavidar/
 
adipocea
vavidar, norocosule, bucura-te de el si nu-ti mai fa probleme ca n-ai luat om-d... ai luat un aparat fantastic, atata doar ca nu prea poti sa te arati la nunti cu el, ca profesionist, si nu ma refer la marime, ma doare fix undeva de ce cred ceilalti de la nunta de marime, atata timp cat el face poze mega, ci la faptul ca nu are viewfinder, si, intr-adevar, arata cam neprofesional sa faci o nunta intreaga prin live view... dar banuiesc ca nu faci nunti, asa ca, bucura-te de el la maximum... sa-l stapanesti sanatos
 
vavidar
Multumesc Adi. Chiar e un aparat extraordinar. Practic, Olympus a castigat pariul pe care l-a pus in urma cu multi ani cu tehnologia si cu filosofia aparatelor de fotografiat.
Galerie foto: https://www.flickr.com/photos/vavidar/
 
ghinitai
Da, nu am scris acolo ca sa va corectez. Eu neavand nicio tangenta cu filmarea pe aparatul foto, nu stiam ca stabilizarea in modul film este digitala.... Mi se parea cam ciudat stiind ca are stabilizare in body sa foloseasca genul asta de stabilizare in film.
 
red bull
Daca tot l-am citit , am zis sa-l pun si aici ,poate sunt persoane care sunt interesate de acest aparat si un review in plus nu strica Wink
http://www.noutat...pus-e-pl5/
Fratilor, faceti un efort supraomenesc si lasati capra vecinului sa moara de batranete!
Ex EM-5 , Ex-EM1 ...Ex-OLY
Momentan folosesc Sony


http://500px.com/vasihurghis
Vasile Hurghis | Flickr - Photo Sharing!
 
george71
http://www.dprevi...-f1-7-lens
Olympus OM-D E-M1 mk2 & OM-D E-M5 cu Panasonic 12-35mm;Panasonic 15mm f1.7;Panasonic 25mm f1.4;ZD 9mm;Fishay Oly 8mm;ZD 45mm;ZD 75-30mm
Galerie foto: http://george-visanescu.blogspot.com/
 
http://george-visanescu.blogspot.com/
Salt la forumul:

Navigare
Intalniri membri

Meniu utilizator
Statistica utilizatori









·Forum de discutii
·Galerie foto
·Ultimele imagini
·Anunturi

·Trimite o imagine
·Căutare
·Reguli in site
·Contactaţi-ne


Utilizator

Parolă



Încă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă

· Vizitatori conectaţi: 7
· Membri conectaţi: 0
· Membri înregistraţi: 641
· Cel mai nou membru: Doru
· 19,274,114 vizite unice



Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.