header image
Autentificare
header image
header image
header image
Vezi discuţia
 Printează discuţia
Examen acreditare CNFPA
TonyGoran
eu aveam alta metoda daca imi placea o poza incercam sa imi dau seama cum a realizat-o din punct de vedere tehnic si ii analizam compozitia
 
http://500px.com/tonygoran
Bogdan Mitea
Sa faca poze, multe-putine nu are importanta. Dar aducandu-le pe site la analizat va invata clar din comentarii si din prelucrari.
Cursurile foto sunt bune cata vreme primesti teme pentru acasa si te impinge/forteaza sa respecti o tematica si anumite reguli.
Olympus E-M1
 
Bogdan Mitea
TonyGoran a scris:

aici ai o alta varianta facuta repede


Este mult prea vintage tratamentul pentru un cadru modern (aparate de aer conditionat si geamuri termopane).

Atasez un link catre pictura contemporana (unde gasim acelasi centru vechi influentat de tehnica actuala):
http://www.online...lari-14154
Olympus E-M1
 
TonyGoran
at wits' end acum am vazut aparatele de aer conditionat altfel nu ii dadeam aerul asta retro.Mea culpa Angry
Editat de TonyGoran la 20-03-2013, 15:29
 
http://500px.com/tonygoran
ghinitai
Cand am spus sa faca multe ma refeream in primul rand la exercitiu... daca e la inceput oricat s-ar gandi si oricat i-ar spune cineva reguli de compozitie, tot va pune subiectul in centrul imaginii ca aia i se pare cel mai corect. Dar dupa ce va face 10.000, 50.000, 500.000 de poze si va avea ceva la care sa priveasca si cu care sa compare poze mai valoroase, va face alegerea corecta. Ma gandeam si la vorbele lui Henri Cartier Bresson "Your first 10,000 photographs are your worst" si daca stai sa te gandesti putin, are foarte mare dreptate. Ganditi-va la ce poze faceati fiecare la inceput... Si omul asta vorbea de fotografiile facute pe film Smile In ziua de azi cred ca cel mai corect ar fi sa spui "Primele 1.000.000 de fotografii ale tale sunt cele mai varza"
 
Bogdan Mitea
Ochiul fotografic trebuie format. E ca si in sport. Dureaza pana sa ajungi la nivelul click si ai o poza de pornire pentru a o transforma in fotografie.
La multi dintre noi nivelul este o fotografie buna la mia de cadre.
Editat de Bogdan Mitea la 20-03-2013, 17:45
Olympus E-M1
 
adamantzios
Am sa atasez doua fotografii facute azi.

Oricat de bune ar fi aprecierile ca ai nevoie de 10.000 - 100.000 poze ca sa treci la un nivel superior, in acest moment nu se aplica obiectivelor pe care mi le-am propus. Am o tema de facut (examen), un termen limita, un buget de timp redus, eu vad ca lucrurile trebuie duse la bun sfarsit, deci am nevoie sa ajung la 3 foto decente pentru categoria A, 4 pentru B, etc., din cate iteratii imi vor reusi, ramane de vazut, daca nu incerc nu am de unde stii ca "nu se poate".

Le multumesc celor care au avut rabdare sa editeze fisierele atasate,nu vreau sa profit de timpul nimanui, puteti sa-mi comunicati "feedback-ul" si cat se poate de scurt, de genul: a) Nu e buna, arunc-o, defect major ... 2) elimina elementele .... 3) refa-o cu premisele .... 4) schimba incadrarea ...

doar o remarca pentru @ghinitai: in fotografia de arhitectura cum impaci incadrarea cu "croparea" pentru eliminarea elementelor nepotrivite? Pe masura ce o faci, subiectul are tendinta de a ocupa tot cadrul si de a fi "centrat".
brussels_1_026_c.jpg brussels_1_003_c.jpg
 
ghinitai
Era vorba de portret mai mult cu incadrarea pe centru. Pentru arhitectura sta altfel treaba. De exemplu in prima din ultimele 2 imagini postate cladirea aia daca o incadrai in centru arata ca naiba. Nu e mult mai bine asa? Din punctul meu de vedere ultimele 2 poze arata mult mai bine decat restul. Putin retusate si au un potential oarecare.
Pozele tale, duhnesc a amator. Nu vreau sa te jignesc, dar pari genul de persoana care a investit intr-un dslr, d-abia te-ai apucat de poze si vrei sa devii expert peste noapte... si asta nu prea se poate.
Daca in cursul ala pe care l-ai facut nu te-au invatat nimic despre fotografie si niste principii pe care orice fotograf ar trebui sa le stie, cauta repede pe net un "crash course" si deprinde-te macar cu niste idei de baza. Altfel daca examenul ala e pe bune nu prea cred ca ai sanse de reusita.
Daca ai poze puse pe net da-ne un link si macar putem sa ne dam cu parerea ce poze au potential. De multe ori fotografia care ti se pare ca nu exprima mult, aia e mai valoroasa.
Exista un site foto acum ceva timp care te accepta ca membru doar dupa ce postai cateva poze la ei si ei ti le jurizau. Din cate am vazut atunci pozele erau foarte corect jurizate. Pacat ca nu mai exista asa ceva, ar fi fost foarte util multor persoane.
Mai mult, vrei sa ai o poza valoroasa, tine cont nu numai de subiect, ci si de mesaj, culori, geometrie... O poza valoroasa trebuie sa-ti trezeasca un interes fata de ea, un sentiment. Poze de genul alora de mai sus, orice copil o poate face daca ii dai un aparat foto in mana. Practic nu ai contribuit cu nimic la ea decat ca ai apasat pe un buton. Si nici macar nu am pretentia sa ne prezinti aici niste capodopere, dar cand vezi o poza de genul asta se simte ca nu ai facut niciun efort sa o faci. Uita-te prin galeria de poze de aici de pe forum, poate iti dai seama cam ce crede lumea ca e interesant.
Eu zic ca daca niste persoane oarecare, fara mari pretentii in foto, ca mine, vad probleme in pozele tale, cei de la examen o sa-ti gaseasca de 10 ori mai multe si probabil o sa te puna pe tine sa le gasesti si o sa ai si mai mari probleme.
 
TonyGoran
Photosharp trebuie sa le trimiti ,din cate imi amintesc 10 poze, le evalueaza si daca considera ca sunt bune te accepta pe site
 
http://500px.com/tonygoran
TonyGoran
Prietene ai aici un tutorial despre foto. de arhitectura sper sa te ajute http://www.e-lear...445.htm.Si iti mai dau un sfat ia cu tine un trepied ,intra in prima biserica ce iti iese in cale si te-ai scos cu fotografiile de arhitectura,Berea o dai dupa examenWink
Editat de TonyGoran la 21-03-2013, 02:07
 
http://500px.com/tonygoran
laurentiu
Rolling on the floorRolling on the floorRolling on the floor.Buna asta,Tony cu biserica.
Em1 MK2 și câteva obiective
 
adipocea
paul, nu sunt de acord cu analiza ta la poza cu cladirea ... in afara de automobilul din dreapta cadrului nimic nu distrage atentia deranjant acolo, mie poza chiar imi spune ceva, are stil... si chiar placuta cu de vanzare, pusa pe vechitura aia deasupra unui pub ultrarenovat, mi se pare graitoare(adica luati centrul vechi si faceti-l ca pub-ul de dedesubt, asta e destinatia lui). Omul din cadru chiar e bun, creeaza un punct de fuga acolo, peisajele urbane nu pot fi pustii... dar in afara de fotografia asta, din pacate, celelalte nu-mi spun nimic, si , intr-adevar, alea de la portrete cu greu se pot incadra in asa ceva... cel putin cel cu fata cu buzele alea cu ce e pe ele, nu l-as da nici la o nunta, cand dau 2000 de fotografii... e complet ratat tehnic, a fost subexpus, apoi ridicat in lightroom sau ceva, scos noise-ul violent, nu e clar, balansul de alb a luat-o razna si e verde pe par... deci, forget it in a arata asa ceva in fata unei comisii, oricat de indulgente... repet, cadrul cu arhitectura mi se pare bun, primul, al doilea chiar nu stiu ce e cu el, vad poze de la turisti de o mie de ori mai bune
 
Paul
Adi eu am aratat elementele din poza, sigur ca omul este bun si multe altele sunt bune, dar sunt foarte multe care sunt rele. Citez din ce am scris: "toate acelea fac parte din elementele acelui cadru" Ideea este ca atunci cand tragi sa vezi cel putin o parte din elemente inainte sa apesi pe shutter si sa iti alegi care este subiectul principal si cum vrei sa il prezinti.
"The camera is an instrument that teaches people how to see without a camera." - Dorothea Lange
 
www.filmalbnegru.ro
adamantzios
Nu am poze incarcate pe vreun server de pe net, cum sugereaza cineva, mi-ar fi fost mult mai simplu si mie sa pun niste linkuri.

Intelegerea mea este ca referinta pentru examen este cursul si nu 1x.com sau chiar forumuri ale celor cu experienta. De asta si parerea mea ca un curs care incepe cu "partile componente ale aparatului de fotografiat" si "ce este o fotografie" nu presupune "portofolii" pre-existente, iar tema de examen, tocmai de aceea e si tema, sa incerci sa o aplici practic DUPA ce parcurgi teoria. Exista si un modul 2 centrat mai mult pe workshopuri si practica, dar acest examen este pusa dupa acest prim modul introductiv de 8 ore. De ce este asa, tot cineva dintre voi ar putea raspunde mai bine.

Concret, acest weekend este timpul de executie, nici mai mult, nici mai putin, acum nu are rost sa gasesc tapi ispasitori sau scuze. Daca rezultatul e jalnic, trag linia si iau decizia daca ma voi prezenta, dar nu are rost sa nu incerc, mi s-ar parea stupid.

Asa ca poate, imi puteti sugera citeva idei, tinand cont ca weekendul il voi petrece in Bucuresti, tinand cont de prognoza meteo, etc ... ce as putea alege ca inspiratie pentru categoria "eveniment/eseu/fotoreportaj/documentar"? Am si eu citeva idei, dar as vrea sa le aud pe ale voastre intai. Cum s-a remarcat corect de antevorbitori, foarte dramatica mi se pare situatia categoriei "portret" pentru care nu am nici subiecte, nici nu am abordat vreodata acest gen.

Cum ati proceda voi daca ati avea de facut in weekend ce mi-am propus eu?
 
ToniGenes
Mai intai verific in presa si pe internet, daca nu cumva sunt ceva evenimente in weekend : concerte in aer liber, expozitii, targuri...etc.
Daca gasesc, imi gandesc programul in asa fel incat sa ajung la minim 2 evenimente, la cele care par mai interesante.

Daca nu gasesc nimic ma duc in locuri unde intotdeauna se intampla ceva : muzeul satului, centru vechi al orasului....etc.

De exemplu weekendul asta :
http://metropotam...329726997/
http://www.vinsie...422/e.html

Deci avem un targ pescaresc si unul de nunti. Poate merge facut un reportaj sau poate sunt chestii interesante de pozat acolo.

--
Editat de ToniGenes la 22-03-2013, 10:40
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
adamantzios
Intrucat nu s-au intrunit suficienti doritori, examenul a fost amanat Smile Smile
 
Bogdan Mitea
Nu e rau, abia se mai imbuneaza vremea.
Olympus E-M1
 
adamantzios
Avand in vedere ca examenul e posibil sa aiba loc la sfarsitul acestei luni, revigorez acest topic.

Mi-am incarcat fotografiile pentru "portofoliul" de examen la adresa de facebook: https://www.faceb...ios.tzakis

La Photo/Albums am creat directoarele respective conform sectiunilor cerute: Portret 3 (adica 3 fotografii de portret), Arhitectura 3, Peisaj 4 si mai e nevoie de o sectiune de eseu (5 fotografii), inca nu m-am hotarat ce sa aleg intre cele doua incercari Herastrau - alb/negru si Istanbul - street photography (cam pretentios, recunosc, ultima denumire)

La fiecare sectiune am mai multe fotografii decat numarul cerut, iar nume fotografiilor am dat in baza selectiei facuta de mine: cu litere mari si cifre pe cele "alese", cu litere mici pe cele "de rezerva".
De exemplu la sectiunea "Portret 3" am intitulat alegerile actuale POR 01, POR 02, POR 03 iar cele de rezerva in urmatorul fel porx01, porx02, ...

Va invit cu respect la critica necesara, atat in cadrul fiecarei sectiuni pentru a defini care vor fi cele selectionate pina la final (sau daca mai e nevoie sa mai lucrez la altele) cat si a alege intre cele doua subiecte propuse de eseu (asadar ori Istanbul, ori Herastrau), si de abia apoi in cadrul fiecaruia ce anume poate fi pastrat sau adaugat
 
ToniGenes
Am intrat pe adresa ta de facebook, dar nu am vazut albumele respective. Era un singur album "Cover photos".

S-ar putea ca albumele respective sa nu fie publice (adica invizibile vizitatorilor).


--
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
adamantzios
Imi cer scuze, ai dreptate, acum le-am facut publice.
 
Salt la forumul:

Navigare
Intalniri membri

Meniu utilizator
Statistica utilizatori









·Forum de discutii
·Galerie foto
·Ultimele imagini
·Anunturi

·Trimite o imagine
·Căutare
·Reguli in site
·Contactaţi-ne


Utilizator

Parolă



Încă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă

· Vizitatori conectaţi: 1
· Membri conectaţi: 0
· Membri înregistraţi: 641
· Cel mai nou membru: Doru
· 19,398,463 vizite unice



Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.