header image
Autentificare
header image
header image
header image
Vezi discuţia
 Printează discuţia
Scama si o pata invizor
angribear
Imi doresc de foarte multi ani un DSLR iar acum ,sunt fericitul posesor al unui superb(zic eu) E520. Sunt pasionat de fotografie de pe la 13 ani (acum am 51) dar viata a fost foarte dura cu mine si abia acum 4 luni am reusit cu sacrificii serioase si cu renuntari sa-l iau pe OLY.
Va imaginati cit ne straduim sa ne invatam unul pe celalalt FOTOGRAFIE. Inaintea lui OLY am avut un Fuji s 6500 fd la care inca mai tin mult.
Acum sa va spun ce ma doare: acum citeva zile, am avut o iesire foto in imprejurimi ,si am vazut in vizor dupa o perioada ,o pata f. mica apoi dupa citeva zile si o scama ,si evident ca am intrat in panica. Mentionez ca in poze nu apar iar eu de fiecare data , am sters obiectivele si vizorul cu atentie (si cu o microfibra de la F64).
Cu rugamintea sa intelegeti ca la virsta si experienta mea nu sunt familiarizat cu termenii tehnici, va rog sa ma sfatuiti ce sa fac sa dispara intrusii din OLY al meu.
As mai adauga ca nu sunt familiarizat cu tehnica de a schimba corect obiectivele si ca am declansat si fara obiectiv in timp ce suflam aer cu o seringa mai mare eu neavind pompita de aer.
As fi vrut sa postez citeva poze dar imi spune ca e prea mare fisierul ,poate ma ajuta cineva
Multumesc pentru rabdare.
P.S. Daca nu e prea mult, v-as mai ruga sa-mi dati un site pentru incepatori in ale fotografiei pentru ca doresc sa il initiez si pe fiul meu de 10 ani si el trebuie sa invete termenii corecti si nu ca mine ,doar din "furate"
p4053824.jpg
 
Rudotel
http://www.youtub...nn5nzPvoIM
acum ceva timp Paul a recomandat filmuletele de la Adorama. sunt bune si gasesti o gramade de informatii.
in ceea ce priveste camera ta, scama respectiva si pata sunt in vizor (mai exact pe asa zisul ecran de focalizare). acolo se mai intampla sa intre praf. poate fi scos si curatat dar riscul sa-l zgarii sau sa-l matuiesti este foarte mare.
in ceea ce priveste senzorul, nu recomand sa incerci sa-l cureti tu cu nimic si asta pentru ca are deja un sistem de curatare foarte eficient.
despre schimbarea obiectivelor, primul pas este sa opresti camera (foarte important) si s-o orientezi cu obiectivul in jos. il decuplezi pe cel actual si-l pui pe celalalt. in aceeasi pozitie.
pentru alte nelamuriri nu ezita sa intrebi.
 
Denis
Eu vreau doar să spun că îmi place fotografia postată.
Neavând DSRL (am mirrorless) nu știu exact cum a putut să apară pe vizor pata și scama. Dar sigur o să vă ajute cu un sfat colegii de pe forum care se pricep.
Teoretic vorbind, cele 2 ar putea fi pe oglindă sau pe/sub plăcuța de focalizare. Dacă e vorba de ultima variantă cred că un service autorizat e soluția.
Editat de Denis la 05-06-2013, 16:56
OM-D E-M5, OM-1n, zuiko 12mm/F2, panasonic 20mm/f1.7, panaleica 25mm/F1.4, zuiko 45mm/f1.8, Zuiko 40-150mm, Zuiko 50mm/F1.8
Galerie foto: http://www.flickr...?details=1
 
http://www.flickr.com/photos/75495350@N07/?details
Denis
Sunt articole interesante aici:
http://www.clubul...
OM-D E-M5, OM-1n, zuiko 12mm/F2, panasonic 20mm/f1.7, panaleica 25mm/F1.4, zuiko 45mm/f1.8, Zuiko 40-150mm, Zuiko 50mm/F1.8
Galerie foto: http://www.flickr...?details=1
 
http://www.flickr.com/photos/75495350@N07/?details
marius2die4
eu zic sa nu iti faci griji din cauza scamei si sa o lasi acolo...poate cade ea singura....
in privinta obiectivelor incearca sa nu le schimbi in conditii de vant,pe plaja sau in alte locuri cu praf mult, iar aparatul nu are nimic daca este oprit sau nu este oprit cand se schimba obiectivul
este o idee buna sa tii aparatul in jos cand schimbi obiectivul.
E620 + 11-22mm + 14-54II + 70-300 + 50mmf2 +Leica 25mmf1.4 +sigma 150mm 2.8 macro + FL36R + FL40Smile
http://marius-fot...ogspot.com
 
http://marius-fotografie.blogspot.com/
Rudotel
poate ca tu ai avut noroc pana acum si daca nu s-a intamplat nimic cu e-620-ul tau, nu te baza pe treaba asta. adevarul e ca nu costa decat vreo 700 lei sa ti-l repari apoi.
 
marius2die4
poti da o explicatie mai amanuntita?
E620 + 11-22mm + 14-54II + 70-300 + 50mmf2 +Leica 25mmf1.4 +sigma 150mm 2.8 macro + FL36R + FL40Smile
http://marius-fot...ogspot.com
 
http://marius-fotografie.blogspot.com/
angribear
Va multumesc mult tuturor pentru inceput. Desi pot spune ca am citit aproape tot de pe acest forum ,nu incetez sa fiu surprins de cit de altruisti si deschisi sunteti toti.
Ca sa revin la problema, marius2die4 nu stiu daca mie imi ceri amanunte si ma ingrijoreaza pe unde intra scamele/petele poate indes vreun ghem de hirtie in orificiu (glumesc desigur)
Legat de fotografia postata , dupa ce am postat textul,am zis sa mai incerc cu vreo 3 poze, dar nu mi-a luat decit una, si nu stiu ce sa le fac .Oricum o sa mai incerc. Cu respect.
Editat de angribear la 06-06-2013, 14:23
 
marius2die4
Pe Rudotel il intrebam.De 4-5 ani de cand am DSLR nu opresc aparatul la schimbatul obiectivelor.Am mai vorbit si cu altii mai experimentati si toti mi au zis aceasi chestie:nu are nimic.....dar noa' poate-i altfel
E620 + 11-22mm + 14-54II + 70-300 + 50mmf2 +Leica 25mmf1.4 +sigma 150mm 2.8 macro + FL36R + FL40Smile
http://marius-fot...ogspot.com
 
http://marius-fotografie.blogspot.com/
Paul
Pe pinii obiectivului ajung niste tensiuni, nu vad de ce as incerca sa vad daca se intampla ceva daca aplic tensiunile pe alti pini decat cei care trebuie. Teoretic, in momentul in care am apasat butonul de deblocare al obiectivului se taie tensiunea de pe obiectiv, dar practic se pot intampla accidente, asa ca sfatul meu, nu schimbati obiectivele cu aparatul pornit cel putin ca metoda de preventie. Atasez o banala electronica de obiectiv Olympus 14-45mm, cred ca este destul de vizibil cat de multe componente are.
electronica_obiectiv_2.jpg

"The camera is an instrument that teaches people how to see without a camera." - Dorothea Lange
 
www.filmalbnegru.ro
Paul
Ah, ca am uitat, referitor la praful din vizor, uita de el, probabil ca aparatul nu a fost folosit numai in medii ideale de lucru si posibil cumva sa fi intrat intre geamul de focus si prisma, eu am cateva aparate pe film la care am cate o scama doua in vizor si nu ma deranjeaza deloc, am curatat unul singur dar numai pentru ca a fost nevoie sa umblu la exponometru si am desfacut tot, eu zic ca nu merita sa te agiti atata timp cat pozele nu sunt afectate. Daca insa vrei neeaparat sa cureti geamul iti recomand sa o faci la un service specializat.

Ca idee, iata ce ar trebui facut ca sa ajungi la focus screen, bine, lucrarea cu pricina arata o schimbare completa de focusing screen:

http://www.focusi...k/e510.htm

Deci numai in mediu curat si cu scule si indemnarea necesara se poate face aceast operatiune.

Bafta!
"The camera is an instrument that teaches people how to see without a camera." - Dorothea Lange
 
www.filmalbnegru.ro
ghinitai
Ai grija cu seringa aia sa nu o mai folosesti, mai mult ca sigur de asta a intrat praf acolo.... Cel mai simplu e sa eviti sa stai cu aparatul deschis pentru mult timp. Eu am incercat mai demult sa curat senzorul de praf si s-a adunat si mai mult praf, mai mic si mai fin, invizibil pentru ochiul liber, dar al dracu de vizibil pe poza.
 
angribear
Va multumesc tuturor. Seringa am folosito dupa ce am vazut intrusii si am uitat sa va spun ca la limba engleza prind cam 40-50%, ( autodidact) restul prin deducere .Atunci in cretacic ,am invatat franceza si rusa. Revin si va rog daca se poate sa-mi dati un site pentru incepatori in romana pentru fiul meu ,si cind o sa invat sa micsorez fisierele cu poze, o sa postez si citeva poze facute de el.Cu stima.
 
Salt la forumul:

Navigare
Intalniri membri

Meniu utilizator
Statistica utilizatori









·Forum de discutii
·Galerie foto
·Ultimele imagini
·Anunturi

·Trimite o imagine
·Căutare
·Reguli in site
·Contactaţi-ne


Utilizator

Parolă



Încă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă

· Vizitatori conectaţi: 6
· Membri conectaţi: 0
· Membri înregistraţi: 641
· Cel mai nou membru: Doru
· 19,333,346 vizite unice



Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.