header image
Autentificare
header image
header image
header image
Vezi discuţia
 Printează discuţia
Ocazii de scos aparatul la aer
ghinitai
Daca nu folosesti blitul, nu vad de ce nu ai avea voie. Asta in cazul in care nu exista vreo taxa foto.
 
map
Am fost eu, am platit o taxa, am primit un sticker care trebuia pus la vedere si poti face poze.
Personalul urmareste cine face poze daca are sticker-ul.
Atentie, nu va dati profesionisti altfel aveti o taxa....

http://www.antipa.../pages/223
 
ToniGenes
In cele mai multe locuri, probabil este valabil si pentru Antipa, fotografiile facute pot fi folosite doar in scop personal, nu si comercial.
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
DL
Pe mine m-au intrebat ce fac cu pozele. Aveam 2 aparate - un OM-D si un Canon si o vesta foto Nikon. Le-am zis ca in cel mai rau caz le pun pe FB sau pe blog si au zis ca sa platesc vreo 2500 de lei doua ore - cu 10 lei e doar daca nu urc nicaieri pozele si doar pentru scop privat, si daca platesc 10 lei si pun poze pe net ma cauta sa platesc nu stiu cate mii de euroi. Asa ca i-am bagat in ma-sa si le-am zis sa ma pupe undeva. Cand am fost eu era un nene imbecil care decidea cine e amator si cine e pro, dintr-un grup de englezi veniti cu autocarul a decis el ca vreo 8 sunt suspiciosi si sa lase aparatele in geanta daca vor sa intre. Romanela...
 
www.fotografu.ro
red bull
Moooori incet frate Surprise
Si pana la urma a facut cineva poze ?

Dupa cate am inteles si la Peles e cam aceiasi treaba.
Fratilor, faceti un efort supraomenesc si lasati capra vecinului sa moara de batranete!
Ex EM-5 , Ex-EM1 ...Ex-OLY
Momentan folosesc Sony


http://500px.com/vasihurghis
Vasile Hurghis | Flickr - Photo Sharing!
 
DL
Pentru fotografie, Romanela e o tara de jegosi, si cei mai mari jegosi sunt pe la manastiri si biserici. Un calugar m-a alergat cu coasa dimineata la rasarit prin parcul de la Curtea de Arges, efectiv avea spume si m-ar fi atins daca ar fi putut alerga cu anteriul. La Voronet au pus bodyguarzii sa ma dea afara, ca de ce fac poze cu trepiedul ( ma rog, i-am spus ca doar un imbecil face poze cu trepiedul, eu il folosesc doar sa pun aparatul pe el, ceea ce a declansat explozia) - oricum nu e voie cu trepied acolo.
 
www.fotografu.ro
red bull
'' ma rog, i-am spus ca doar un imbecil face poze cu trepiedul, eu il folosesc doar sa pun aparatul pe el, ceea ce a declansat explozia'' - asta-i buna rau Thumbs upRolling on the floor
Mie mi-a zis ca daca nu sterg imaginile cheama bodyguardul . Am asteptat vreo 5 minute sa vina tovarasu' , am zis ca poate ne ''imprietenim'' dar nu si-a aratat fata . Tara de suspiciosi, vai de noi ...in Germania fotografiam la neamt in curte , el era acolo si zambea. Grin.
Fratilor, faceti un efort supraomenesc si lasati capra vecinului sa moara de batranete!
Ex EM-5 , Ex-EM1 ...Ex-OLY
Momentan folosesc Sony


http://500px.com/vasihurghis
Vasile Hurghis | Flickr - Photo Sharing!
 
titeldragomir
Este trist ca inca se mai mentin idioteni de taxe foto...mai ales in zone de interes turistic.
Este la mintea cocosului...toata lumea vrea o amintire , si in ziua de azi un telefon mai destept poate face imagini de o calitate multumitoare ( pentru amintiri).
Nimeni nu schimba legea...si uite asa vine strainul in vizita, si cind se duce inapoi si este intrebat de prieteni..cum a fost in Romania?...pai cum sa fie...taximetristul te jefuieste...in centrul vechi vin cersetori pe la msa si cersesc...in muzee te taxeaza unu cu sume de citeva ori mai mari decit biletul...
In rest este bine.
Paul..cum era episodul Mogosoaia cu taxa foto?...
Olympus ( film+ digital)
 
https://www.flickr.com/photos/titeldragomir/
Denis
Așa și la Mănăstirea Căldărușani. Au indicatoare cu fotografiatul interzis din loc in loc. Un călugăr mi-a spus că dacă vreau să fotografiez trebuie să vorbesc cu starețul. Eu am fotografiat până mi s-a spus că nu am voie. Am spus că nu sunt de acord și consider că sunt liber să fotografiez, mi s-a spus că e proprietate privata și trebuie sa respect regulile proprietarului. M-am gandit să verific apoi dacă mănăstirea chiar e proprietate privată dar am uitat...În fine, cineva spunea că regulile ăstea au apărut de când cu un scandal de homosexualitate la Cernica...Culmea, vindeau acolo niște vederi și magneți cu mănăstirea cu fotografii foarte proaste...Am glumit spunând că dacă îmi dau voie să fotografiez le dau lor fotografiile reușite. Există o legislație în domeniu? Care interzice să folosești comercial imagini realizate de tine în/cu locuri/clădiri/instituții publice?
OM-D E-M5, OM-1n, zuiko 12mm/F2, panasonic 20mm/f1.7, panaleica 25mm/F1.4, zuiko 45mm/f1.8, Zuiko 40-150mm, Zuiko 50mm/F1.8
Galerie foto: http://www.flickr...?details=1
 
http://www.flickr.com/photos/75495350@N07/?details
map
Denis a scris:

.... Am spus că nu sunt de acord și consider că sunt liber să fotografiez, mi s-a spus că e proprietate privata și trebuie sa respect regulile proprietarului. M-am gandit să verific apoi dacă mănăstirea chiar e proprietate privată dar am uitat...În fine, cineva spunea că regulile ăstea au apărut de când cu un scandal de homosexualitate la Cernica...Culmea, vindeau acolo niște vederi și magneți cu mănăstirea cu fotografii foarte proaste...Am glumit spunând că dacă îmi dau voie să fotografiez le dau lor fotografiile reușite. Există o legislație în domeniu? Care interzice să folosești comercial imagini realizate de tine în/cu locuri/clădiri/instituții publice?


Bisericile si manastirile nu sunt terenuri/cladiri publice ci private. Deci administratorii au dreptul sa interzica.
In Bucuresti aproape la toate muzeele ai niste taxe exagerate.
Interesant ca si in metrou e interzis

In Munchen in pinacoteci am fotografiat fara probleme, la tablori fara blitz.
 
ToniGenes
La Peles este taxa foto maricica, dar chiar daca o platesti, poti folosi fotografiile doar in interes personal (nu ai voie sa le publici).

La Biserica din Deal din Sighisoara, aceeasi poveste.

Si la fel in multe alte locuri din Romania.

La Zoo Baneasa, este o taxa uriasa de fotografiat (parca 30 Ron). Spun uriasa din cauza ca nu prea ai cum poza animalele.
90% din animale sunt in custi cu gratii, plase....
Nu inteleg pentru ce trebuie platita taxa foto de vreme ce nu sunt conditii de fotografiat.

In gradina zoo din Viena, lasand la o parte faptul ca e in alta era fata de orice gradina zoo din Romania, nu se plateste taxa foto iar animalele se pot poza in mediul lor natural (fara gratii, plase...).
Acolo sunt oameni civilizati, deschisi la minte.

Am avut probleme cu pozatul in Parcul Mogosoaia, Parcul Buftea....
Am inteles ca Palatul de la Mogosoaia se poate poza cu "camera profesionala" doar daca se plateste taxa de 100 Ron. Smile Smile Smile
Ultima oara cand am trecut pe acolo m-a atentionat un bodyguard ca e prea mare camera. Smile Adica ar trebui sa platesc taxa daca vreau sa fac poze. Eu nici macar nu pozam palatul. Smile

Multi odihniti in Romania. Ce poti sa le ceri ? Atata ii duce pe ei capul. Peste tot pe unde mergi, fotografiatul interzis.

-
Editat de ToniGenes la 13-08-2013, 22:15
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
titeldragomir
http://www.orasul...serat.html
Olympus ( film+ digital)
 
https://www.flickr.com/photos/titeldragomir/
DL
Există o legislație în domeniu? Care interzice să folosești comercial imagini realizate de tine în/cu locuri/clădiri/instituții publice?


In legea dreptului de autor, la CAPITOLUL III - Obiectul dreptului de autor - scrie de : h) operele de arhitectura ; ca urmare " orice comunicare a unei opere, direct sau prin orice mijloace tehnice, facuta intr-un loc deschis publicului sau in orice loc in care se aduna un numar de persoane care depaseste cercul normal al membrilor unei familii si al cunostintelor acesteia, inclusiv reprezentarea scenica, recitarea sau orice alta modalitate publica de executie ori de prezentare directa a operei, expunerea publica a operelor de arta plastica, de arta aplicata, fotografica si de arhitectura, proiectia publica a operelor cinematografice si a altor opere audiovizuale, inclusiv a operelor de arta digitala, prezentarea intr-un loc public, prin intermediul inregistrarilor sonore sau audiovizuale, precum si prezentarea intr-un loc public"... Deci conform legii nu se pot expune public imagini cu opere de arhitectura.
Dar, la capitolul 6, scrie ca este permisa " f) reproducerea, cu excluderea oricaror mijloace care vin in contact direct cu opera, distribuirea sau comunicarea catre public a imaginii unei opere de arhitectura, arta plastica, fotografica sau arta aplicata, amplasata permanent in locuri publice, in afara cazurilor in care imaginea operei este subiectul principal al unei astfel de reproduceri, distribuiri sau comunicari si daca este utilizata in scopuri comerciale;"
Totusi, la art 142 scrie: Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani ....fapta persoanei care, fara a avea consimtamantul titularului drepturilor recunoscute prin prezenta lege...d) expune public o opera de arta plastica, de arta aplicata, fotografica sau de arhitectura; f) emite o opera prin orice mijloc ce serveste la propagarea fara fir a semnelor, sunetelor sau imaginilor, inclusiv prin satelit; g) transmite o opera catre public prin fir, prin cablu, prin fibra optica sau prin orice alt procedeu similar.
Deci totul e relativ. Si culmea:
Art. 146
Beneficiaza de protectia prevazuta de prezenta lege urmatoarele: c) operele de arhitectura construite pe teritoriul Romaniei;
Pe scurt, legi imbecile facute de un parlament de imbecili.
 
www.fotografu.ro
ghinitai
In cazul asta, pe bune daca nu merita sa faci poze pe sestache. Daca te intreaba cineva ceva, le zici ca nu faceai poze. Oricum nu au voie sa te perchezitioneze sau sa-ti verifice aparatul foto...
 
red bull
Expo foto la Muzeul Taranului Roman
http://www.foto-m...hp?id=8615
Fratilor, faceti un efort supraomenesc si lasati capra vecinului sa moara de batranete!
Ex EM-5 , Ex-EM1 ...Ex-OLY
Momentan folosesc Sony


http://500px.com/vasihurghis
Vasile Hurghis | Flickr - Photo Sharing!
 
Salt la forumul:

Navigare
Intalniri membri

Meniu utilizator
Statistica utilizatori









·Forum de discutii
·Galerie foto
·Ultimele imagini
·Anunturi

·Trimite o imagine
·Căutare
·Reguli in site
·Contactaţi-ne


Utilizator

Parolă



Încă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă

· Vizitatori conectaţi: 9
· Membri conectaţi: 0
· Membri înregistraţi: 641
· Cel mai nou membru: Doru
· 19,268,830 vizite unice



Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.