header image
Autentificare
header image
header image
header image
Vezi discuţia
 Printează discuţia
Oly da la Sigma sa ii faca obiectivele
DL
Ei, asa ceva acum 30 de ani ar fi fost de neconceput. Ce se schimba timpurile. Pe cand un aparat Oly facut de Sony????
http://www.dprevi...=title_0_6
 
www.fotografu.ro
Glad Parau
Momentan sunt zvonuri, in ultimul an DPR mai mult a fost preocupat de zvonuri decat de review-uri. Oricat de mult imi place sony, nu as vrea sa ajunga sa faca un aparat Oly, ar avea prea multe compromisuri Grin , asa cum ii cu mai toate produsele lor.
Sony NEX 6/Olympus G.Zuiko 42mm f1.7/Industar-69 28mm f2.8/Tokina AT-X 50-250mm f4-5.6/Tokina RMC 35-105mm f3.5/Helios 44-2 Zebra M39 "RatLens"/Canon 38mm f2.8 adaptat
Konica Minolta 5D + 35-70 f4
SonyEricsson C901 cu control manual
Olympus mju-1 si 2
Toate de vanzare. Smile
 
http://www.flickr.com/photos/98349320@N04/
ghinitai
Pai nu e niciun zvon faptul ca Sigma are patentata ideea de obiectiv. Cei de la dpreview isi pun o intrebare fireasca, nu e intrebarea lor, dar e fireasca. Smile
Sony fiind un producator de componente fii sigur ca e o mica (sau mare) bucatica din ei in orice aparat. Smile
 
Paul
Este posibil ca Sigma sa il fi proiectat si Oly sa fi realizat sticla, eu sunt sigur ca nu este nicidecum 100% Sigma, eu nu am vazut niciun obiectiv Sigma 100% care sa scoata ce scoate un zuiko de calitate de ex. HG sau SHG.
"The camera is an instrument that teaches people how to see without a camera." - Dorothea Lange
 
www.filmalbnegru.ro
d3xmeister
Astea sunt prostii. Obiectivul ala nu este Sigma. Si Tokina livreaza sticla, proiecteaza lentile si obiective complete pentru toti, inclusiv Nikon, Canon etc. Si obiectivele Canon si Nikon sunt cat se poate de diferite.
Sony RX10 IV, Sony RX100VA
 
map
paul_paun a scris:

.... eu nu am vazut niciun obiectiv Sigma 100% care sa scoata ce scoate un zuiko de calitate de ex. HG sau SHG.


Lucrurile s-au schimbat in ultima vreme.

Vezi de pilda noua serie art/contemporary 35mm f1.4 sau 18-35 f1.8 care au batut orice recorduri privind rezolutia si sharpness-ul.
 
titeldragomir
Nu stiu cine le fabrica..cine le are patentate...cine le proiecteaza, insa Olympus a gresit grav neproducind obiectivele cerute de consumatori.
Au venit in sfirsit cu un senzor revolutionar, lansat de 18 luni... si inca au "gauri" mari la obiective.
45 este superb, mai ales la citi bani costa
Abia acuma scot si ei un 12-40 F 2.8...un tele cu pretentii mai incolo putin...
Dar de..Sigma anunta noi obiective pe M4/3...deci ei pot.
Olympus ( film+ digital)
 
https://www.flickr.com/photos/titeldragomir/
titeldragomir
Si mai nou si Samyang-ul poate..
http://www.43rumo...ft-coming/
Olympus ( film+ digital)
 
https://www.flickr.com/photos/titeldragomir/
ghinitai
Pai cred ca ai fi de un mare ajutor sa enumeri si obiectivele lipsa. Din punctul meu de vedere sistemul micro 4/3 are acoperite toate ariile fotografiei, de la ultra-wide la super zoom. Singurul care lipseste e zoomul ala luminos de la Panasonic (150mm f2.8), dar e anuntat si o sa apara cat de curand.
Eu zic ca intr-un timp infim (4-5 ani) Olympus au reusit sa-si construiasca un sistem complet, fata de alte firme care nici nu viseaza la asa ceva.
Am fost acum o saptamana la munte cu OMD-ul si am folosit aproape exclusiv 12-50-ul. Probabil daca as mai fi avut 20-ul, faceam 50% cu el.
E frumos sa fantasmam la obiective pe care probabil nici nu o sa ni le permitem, dar in realitate folosim doar un obiectiv majoritatea timpului.
Mai mult, firmei Olympus obiectivele astea in care investeste bani si o sa le cumpere cativa pasionati nu ii vor aduce mari beneficii, deci uitati-va la problema si din punctul lor de vedere. D-abia au reusit sa se redereseze prin vanzarea mirrorless-urilor entry level si acum toata lumea are numai pretentii de la ei. Eu zic ca de acum inainte o sa le mearga numai la vale cu gama pro. Profesionistii, oricat ne-am mintii noi, nu isi vor vinde echipamentul ca sa treaca la mirrorless, amatorii nu vor avea bani sa cumpere lucruri asa de scumpe si incepatorii isi vor cumpara cele mai ieftine aparate si vor face poze cu obiectivul kit.
 
DL
ghinitai a scris:

Pai cred ca ai fi de un mare ajutor sa enumeri si obiectivele lipsa. Din punctul meu de vedere sistemul micro 4/3 are acoperite toate ariile fotografiei, de la ultra-wide la super zoom.


Pentru mine, strict din punctul meu de vedere, nu am cu ce face poze pe mai multe zone. Deci ala de 75 este ca un 150 pentru FF... mi-ar place sa mai existe un 100/2, si un 200/2,8 - focale fixe si rezistente la umezeala si praf, asa cum este carcasa de la OM-D.

Este de tot rasul sa faci o carcasa rezistenta SI UN SINGUR ZOOM si ala de kit rezistent la umezeala.

Apoi, as avea nevoie de o focala BUNA cu mare definitie care sa echivaleze cu un 70-200/4 pe FF, deci un 35-100/4 ar fi perfect; si daca as avea si echivalentul acestui obiectiv http://www.the-di...eview.aspx ar fi perfect.

Cu toata consideratia, atat 40-150 cat si 70-300, (fie el I sau II) de la Oly, mi se par interesante pentru printuri carti postale si atat, sau pentru privit imagini pe ecran, ele nu pot realiza imagini bune pe un A3, nu mai zic de A2, la capatul lung al focalei. Aici mi se pare un mare hiatus, de neinteles pentru mine.

Nu as avea nevoie de un 300/2,8 sau alte fantasmagorii, dar un 50-200/4 modern si usor si etans ar fi perfect pentru ce fac eu si l-as lua imediat.
 
www.fotografu.ro
ghinitai
Cu miniaturizarea sistemului si a distantei dintre sensor si obiectiv au venit si limitarile, de asta nu cred ca obiectivele de genul 200 f2.8 si 70-300 calitativ sau macar f4 constant nu vor aparea niciodata.
Zoom calitativ exista deja, adica ecivalentul 70-200 pe FF: http://www.f64.ro...5100e.html
Dupa parerea mea cam astea sunt limitele sistemului, ma refer la calitate - 35-100 f2.8 si la ultra zoom calitativ 150mm f2.8. Daca puteau sa scoata ceva mai luminos, mai sharp sau cu o focala mai lunga cred ca le scoteau deja. Pe de alta parte poate pastreaza un as in maneca pentru anii care urmeaza, desi am spus ca cine ar investi in chestiile astea ar fi persoanele care ar avea prea multi bani de dat pe jucarii.
Cu siguranta Sigma si alti producatori third party vor scoate obiective cu specificatii modeste dar ieftine, asa cum este si normal. Cu cat vor aparea mai multe obiective de genul asta, cu atat inseamna ca sunt oamenii mai interesati de micro4/3.
Vorbind de obiective, are cineva Sigma 60mm f2.8? Mi se pare un obiectiv fabulos.
 
titeldragomir
http://hazeghi.or...enses.html

Cam asa stau lucrurile cind vorbim de obiective.
Olympus ( film+ digital)
 
https://www.flickr.com/photos/titeldragomir/
Salt la forumul:

Navigare
Intalniri membri

Meniu utilizator
Statistica utilizatori









·Forum de discutii
·Galerie foto
·Ultimele imagini
·Anunturi

·Trimite o imagine
·Căutare
·Reguli in site
·Contactaţi-ne


Utilizator

Parolă



Încă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă

· Vizitatori conectaţi: 2
· Membri conectaţi: 0
· Membri înregistraţi: 641
· Cel mai nou membru: Doru
· 19,264,603 vizite unice



Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.