header image
Autentificare
header image
header image
header image
Vezi discuţia
 Printează discuţia
Reglare (calibrare) monitor
therealovy77
De astazi sunt fericitul posesor al unui display B173HW01 V4 (17.3" LED Full HD High Gamut Glossy), ce troneaza in laptopul personal (Packard Bell LS11HR), upgrade-ul facandu-l personal. L-am luat din Anglia de pe ebay la pret redus (74 lire) cu un mic defect (un pixel - alb aprins continuu).
Upgrade-ul este la inaltimea asteptarilor, unghiurile de vizibilitate foarte bune, contrastul este evident mai bun si culorile mult mai saturate (chiar prea saturate si contrast prea mare dupa ochiul meu).
De aici intervine intrebarea: cum fac (sau unde in zona Braila-Galati) sa il reglez cat se poate de bine (contrast, lumina, saturatie, alb-negru, gamma), ca apoi sa iau la bibilit din urma toate pozele adunate in timp si sa le aduc la un numitor comun (lumina, contrast, saturatie, white-balance)? Recomandati-mi ceva site-uri sau softuri eficiente sau va rog postati cateva poze (si de zi si de noapte) care considerati ca sunt foarte bine expuse, cu lumina, contrast si white-balance foarte bun (sa redea cat mai natural si culoarea fetzelor oamenilor) pe care sa le folosesc ca referinta in incercarea de a-l regla ochiometric.
Multumesc si astept cu interes raspuns.
E-M1 + E-PL7 + mZD 14-150mm/f4-5.6 II + mZD 17mm/1.8 + blitz Oly FL36.
 
Paul
Nu se prea poate face ochiometic pentru ca depinde foarte mult de lumina ambientala si nu numai, fa un efort si cumpara un DataColor Spyder pentru calibrare, se gaseste Spyder 3 la second si asa vei fi sigur ca faci treaba corect.
Editat de Paul la 11-10-2013, 01:54
"The camera is an instrument that teaches people how to see without a camera." - Dorothea Lange
 
www.filmalbnegru.ro
DL
paul_paun a scris:

Nu se prea poate face ochiometic pentru ca depinde foarte mult de lumina ambientala si nu numai, fa un efort si cumpara un DataColor Spyder pentru calibrare, se gaseste Spyder 3 la second si asa vei fi sigur ca faci treaba corect.


Asa este. Nici vorba sa calibram ochiometric un monitor. oricine are treaba cu fotografia ar trebui sa aiba o sonda de calibrare - costa doar 100 de euroi...
In alta ordine de idei, un monitor glossy este destul de greu de folosit la editare/vizualizare... mare atentie la ce se reflecta in el.
 
www.fotografu.ro
Salt la forumul:

Navigare
Intalniri membri

Meniu utilizator
Statistica utilizatori









·Forum de discutii
·Galerie foto
·Ultimele imagini
·Anunturi

·Trimite o imagine
·Căutare
·Reguli in site
·Contactaţi-ne


Utilizator

Parolă



Încă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă

· Vizitatori conectaţi: 4
· Membri conectaţi: 0
· Membri înregistraţi: 641
· Cel mai nou membru: Doru
· 19,265,883 vizite unice



Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.