header image
Autentificare
header image
header image
header image
Vezi discuţia
 Printează discuţia
What's in my bag
map
cojocaru27 a scris:

map, de unde ai luat half case-ul de pe ebay? oare se gasesc si la noi? thx.


Salut. de pe ebay ca am iesit mai ieftin decat la magazin. Dar asta se potriveste doar pt. fuji.
O idee pt. geanta foto despre care vorbeam + uneletele, incap toate mai putin blitz-ul yongnuo
stuff.png bag.png
 
Cosmin
Recunosc ca am deturnat un pic subiectul threadului dinspre "ce am in geanta" inspre "ce geanta am", dar cel putin pentru mine e intersant. Sper ca si pentru altii. Problema din punctul meu de vedere este aceea ca pentru foarte multa vreme SLR-urile au fost singurele echipamente pentru fotografie serioasa, iar modalitatile de transport sunt in mare masura adaptate acestora: rucsacuri, hamuri, veste, genti si huse enorme. La mirrorless, avem privilegiul de a nu mai cara tone de echipament si, mai ales, de a avea camera mereu la indemana. Din pacate insa, gasim greu lucrurile de care avem nevoie si chiar si atunci cand le gasim, nu ne e intotdeauna usor sa alegem.

Acum ca m-am justificat, map, interesante geanta si half-case-ul. Nu discut de modul in care arata, aceasta fiind o chestiune de gust. Geanta imi pare a fi de calitate si are dimensiunea adecvata. Ziceai ca nu incape blitul. Nici nu trebuie. De un singur lucru nu-s convins si anume inchiderea cu catarame. Alegerea unei genti de umar pentru mirrorless este cea corecta, ideea fiind aceea de a avea camera si obiectivele usor accesibile. Insa cataramele, desi frumoase, se deschid si se inchid greu si impun de obicei folosirea ambelor maini. Sunt curios care e impresia ta despre acest lucru.

Referitor la half-case, sunt convins ca imbunatateste ergonomia camerei, cum spuneai. Arata si relativ bine, iar pretul e corect. Ca un moft insa (iarta-ma), mi se pare ca n-are acelasi suflet ca geanta, spre exemplu. Imi da senzatia de produs mass-market. In materie de marochinarie, sunt foarte multe variante pe ebay realizate manual care parca arata si se simt cu totul altfel.

Iata cateva exemple (ordonate descrescator, in functie de pret):
- Luigi (Italia): http://www.ebay.c...2c6c258a1d
- Angelo (Italia): http://www.ebay.c...25834a48dd
- Kenji (Singapore): http://www.ebay.c...337e8548a3
- Ciesta (Coreea): http://www.ebay.c...3a869077c2

Mai sunt si o gramada prin China si Hong Kong la preturi ce variaza in jurul a $80, dar trebuie sa sapi. Inca o data, e un moft poate. Camera ta arata insa foarte bine si parca merita rasfatul.
 
Cosmin
Red Bull (Vasi?), am si eu o geanta in formatul celor pe care le ai tu. Tineam un camcorder mai demult in ea. E ok ca dimensiune si are avantajul accesului foarte usor prin deschiderea foarte ampla a partii superioare. Ce nu-mi place mie deloc insa la acest format tip "ladita" este ca nu se lipeste de corp. E incomoda si se balangane. La fel si acel Vanguard 2GO, care mi se pare ca format mai degraba potrivit pentru SLR. Cu acest tip de genti, nu uiti niciodata ca ai camera la tine si caratul ei ramane o activitate in sine. Merge daca pleci undeva cu scopul de a face poze, dar in rest la mirrorless parca n-ar trebui sa fie asa.

Voua cum va e din punctul asta de vedere?
 
red bull
Cosmin , ai dreptate dar daca ma gandesc bine geanta deja incepe sa ia forma dupa corpul meu Grin. Pentru mine se pare ca e cea mai buna solutie : geanta .Am acces destul de rapid la aparat si e ok. As fi vrut sa fie putin mai mare . Am vazut ceva pe Ebay de la Canon ,destul de ieftina si exact pe gustul meu . Sa vad ,poate umbla Mosu' si ma cadoriseste .Party
Fratilor, faceti un efort supraomenesc si lasati capra vecinului sa moara de batranete!
Ex EM-5 , Ex-EM1 ...Ex-OLY
Momentan folosesc Sony


http://500px.com/vasihurghis
Vasile Hurghis | Flickr - Photo Sharing!
 
Ionut78
Eu unul incerc sa calatoresc cat mai light, am renuntat de mult sa car ditamai geanta dupa mine cu obiective, blitz-uri si alte pozne. Am tocuri de diferite marimi de la cel mai mare in care incape cu DSLR cu obiectiv cu zoom atasat pana la cel mai mic in care pot duce de exemplu un E-P1 cu un pancake. Toate au gaica de prindere la curea si buzunare in care incap o baterie de rezerva, un filtru doua, microfibra. Urasc sa umblu cu genti atarnate de umar, mai ales cand fac drumetii pe munte e bine tare sa ai amandou mainile libere si sa te poti misca in voie. Ar mai fi varianta cu rucsacul in spate dar e greu de scos aparatul, asa il am la brau si il scot mai rapid decat Billy the Kid Cool
Olympus PEN
 
titeldragomir
Am un OM-D si un E-PL3. Obiective Sigma 19 mm F2.8, Olympus 45 mm F 1.8, Olympus 12-50 mm, Olympus 40-150 mm si cel de kit - 14-42. Acumulatori rezerva...microfibra..carduri etc.

In general cind ies la foto iau ambele aparate, si le tin ori cu 19 si 45, ori cu 12-50 si 40-150.

De zi cu zi iau dupa mine E-PL3-ul cu 14-42...


Am 5 genti foto....))))...fiecare pentru un anumit gen de iesire.

Pentru iesirile de o zi-doua am un rucsac foarte interesant :

http://www.f64.ro...3god-gkAiw

Are acces pe ambele parti. poate fi transformat usor in slinger si sa accesezi unul din aparate. In compartimentul de jos incap doua aparate cu obiective montate ( inclusiv 40-150 si 12-50), este destul de mare buzunarul. iar in compartimentul din mijloc doua obiective si blitz-ul de la OM-D.

Are husa de ploiae, se poate atasa un trepied de el, in doua pozitii - vertical sau orizontal ( in partea de jos).

Partea superioara poate fi folosita pentru alte echipamente, o haina , o pelerina de ploaie etc...plus 4 buzunare pentru diferite accesorii. telefon etc.

Cunosc pe cineva care are de vanzare unul nou...primit cadou la achizitionarea unui teleobiectiv, daca este cineva interesat sa dea un mesaj .

Pentru oras am o geanta superdesteapta...

http://www.bhphot...Black.html

Incap doua aparate si 4 obiective...si o umbrela. Are un compartiment cu fermoar pentru a asigura documentele si banii.

Este foarte usor de accesat echipamentul.

Este geanta pe care o folosesc cel mai mult. Se muleaza pe corp si nu deranjeaza deloc.

O singura problema are...in timp se toceste la colturile de jos.

Mai nou am achizitionat inca o geanta...ce are compartiment special pentru tableta.

http://www.bhphot...r_150.html

Din pacate nu am multe de spus despre aceasta geanta...deoarece nu am cumparat inca tableta...nu am apucat sa ies cu ea ...nici macar de curiozitate. Dar pare destul de ok. Diferenta majora fata de Exchange...E vent messenger-ul este mai patratosa..are pereti mai duri pentru a proteja tableta si echipamentul.

De pe vremea cind aveam DSLR-ul mai un un slinger... http://www.f64.ro...black.html

Foarte usor de accesat aparatura, are husa de ploaie. O folosesc mai mult cind ies in ture cu bicicleta.

Si mai am un Olympus Pen Case Modern large... http://www.olympu...index.html incape un aparat cu un obiectiv mic montat pe aparat..si un 40-150 separat. Are compartiment pt blit....incape doar cel de la E-PL3.

Pentru iesiri unde vreau sa am cit mai putin echipament la mine.
Editat de titeldragomir la 02-11-2013, 16:54
Olympus ( film+ digital)
 
https://www.flickr.com/photos/titeldragomir/
map
@ cosmin, Ai dreptate. Accesul in geanta necesita ambele maini si de cand am patit-o ca mi s-a inturnat vechea geanta lowepro de dslr in timp ce cautam ceva, si am spart un obiectiv, irecuperabil, am zis ca nu mai schimb obiectivele asa din mers pe strada. Mai nou 35 1.4 sta cam tot timpul pe camera.
Ce mai trebuie sa imi caut e o protectie/husa de ploaie.
Legat de sapat pe ebay pt. accesorii. sunt obisnuit.. Cat am cautat pentru soft release button si pana la urma tot din China a venit.
Urmeaza un thumbs-up.

@ titeldragomir impresionata colectie de genti. Lowepro messenger sau event messenger imi plac si mie foarte mult. Arata putin altfel decat gentile tipice de aparat foto si sunt foarte practice. Ultima pe care zici ca ti-ai luat-o event m 150 ma tenteaza si pe mine.

Avand in vedere ca si camera pe care o folosesc acum are un look mai retro am zis sa merg pe o geanta cu un stil asemanator.
 
titeldragomir
map a scris:


Avand in vedere ca si camera pe care o folosesc acum are un look mai retro am zis sa merg pe o geanta cu un stil asemanator.


Treaba este...ca...este indicat ca geanta sa fie cit mai "low profile"...ca tii in geanta o minunatie de aparat...trebuie sa stii numai tu...nu si "fauna" din zona in care te poti plimba.
Exchange Messenger este perfecta pentru oras....are un singur logo cu firma Lowepro, dar doar cunoscatorii stiu ca este o geanta foto....la o adica poate fi chiar scos. In rest..este o simpla geanta in ochii celorlalti.
Olympus ( film+ digital)
 
https://www.flickr.com/photos/titeldragomir/
red bull
Si ca sa nu mai deschid alt topic doar pentru asta :
- Voi cum va protejati LCD-ul de la aparatele foto ? Aveti folie sau ...
Fratilor, faceti un efort supraomenesc si lasati capra vecinului sa moara de batranete!
Ex EM-5 , Ex-EM1 ...Ex-OLY
Momentan folosesc Sony


http://500px.com/vasihurghis
Vasile Hurghis | Flickr - Photo Sharing!
 
ToniGenes
Eu am pus folie adeziva pe LCD-ul E5-ului meu. Am decupat-o cu foarfeca ca sa se potriveasca perfect.
A fost o folie ieftina care si-a facut bine treaba.
Dupa mai bine de doi ani de zile a inceput sa se dezlipeasca. Trebuie sa o inlocuiesc.
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
Ionut78
Eu nu am pus niciodata folie pe lcd-ul aparatelor care le-am avut si avand mare grija nu am avut niciodata nici o zgarietura. Bine acum daca tii aparatul agatat pe umar sau la gat e clar ca mai devreme sau mai tarziu se va zgaria ecranul prin frecarea de haine, eu tin tot timpul aparatul in gentuta, il scot fac una, zece sau cate poze am nevoie si il pun la loc..
Olympus PEN
 
DL
red bull a scris:

Si ca sa nu mai deschid alt topic doar pentru asta :
- Voi cum va protejati LCD-ul de la aparatele foto ? Aveti folie sau ...


Eu nu am. Nu il tin decat in mana sau il bag intr-un carpotaci gen saculet de bumbac scamosat si asa il pun in geanta. dar nici nu il tin la gat sau la umar. Nici nu am curea la aparate, doar niste franghiutze.
 
www.fotografu.ro
Ionut Trufin
Eu nu folosesc folie pe ecran. Am grija sa nu existe lucruri libere prin geanta care sa-l poata zgaria si cam atat. Oricum ecranele sunt destul de rezistente.
ZD 14-54, ZD 40-150, ZD 35, OM10, Epl1, Epl5, E-m1, micro 7.5, 17, 45, 40-150, 14-42
 
red bull
Eu de obicei il port la gat . Mi-am luat un neckstrap de neopren , din-acela care e putin elastic / e destul de lat si nu taie deloc la gat. Daca il tin la gat niciodata nu am fermoare sau ceva cu care sa-l pot zgaria. Si LCD-urile de obicei mi le protejez ; cand aveam Nikon era pus peste ecran protectia aia de plastic transparent / care protejeaza perfect. Acum , la EM1 mi-am luat ceva folie protectoare de la Savvier . Ma simt mai bine cand stiu ca e acolo.
Editat de red bull la 27-02-2014, 08:39
Fratilor, faceti un efort supraomenesc si lasati capra vecinului sa moara de batranete!
Ex EM-5 , Ex-EM1 ...Ex-OLY
Momentan folosesc Sony


http://500px.com/vasihurghis
Vasile Hurghis | Flickr - Photo Sharing!
 
catacore
eu ies cu EM5 cu juma de grip + 17/1.8 atasat, si mai iau 9-18 si pana 35-100, toate intr-o genta Sony lcs-emf: https://www.googl...p;bih=1075

daca scot si 75-300 + PanaLeica, atunci ies cu Lowepro Passport Sling: https://www.googl...p;tbm=isch
Pentru passport sling mai am inca un "partition divider" http://www.ebay.c...1497.l2649

Ambele genti sunt "low profile", cu etichete mici si discrete.

Mi-a ramas, de pe vremea cind caram dslr-ul un Lowepro Rezo 180 AW: https://www.googl...p;tbm=isch

Iar pentru munte, Lowepro Flipside 400 AW: http://www.f64.ro...negru.html (marele avantaj e ca are fermoarele pe spate, deci acces imposibil pentru hoti si nici nu se murdareste pe partea de contact cu spatele cind il pui jos sa schimbi obiective/scoti aparatul).

Si varianta de rucsac pentru DSLR, Lowepro Compusprimus AW: https://www.googl...p;tbm=isch


Si da, eu folosesc folie pe ecran, modelul asta: http://www.ebay.c...3a78d0971c
 
red bull
catacore imi place geanta aia https://www.googl...p;tbm=isch . Cred ca incape EM1 , doua obiective si doua blitzuri . Imi plac mult mai mult gentile , ai acces mai usor intr-un timp mai scurt .
Fratilor, faceti un efort supraomenesc si lasati capra vecinului sa moara de batranete!
Ex EM-5 , Ex-EM1 ...Ex-OLY
Momentan folosesc Sony


http://500px.com/vasihurghis
Vasile Hurghis | Flickr - Photo Sharing!
 
catacore
red bull a scris:

catacore imi place geanta aia https://www.googl...p;tbm=isch . Cred ca incape EM1 , doua obiective si doua blitzuri . Imi plac mult mai mult gentile , ai acces mai usor intr-un timp mai scurt .


in acea geanta mie imi incapea un dslr cu grip (gen D700/800) si 4 obiective. Acum nu prea mai am la ce s-o folosesc, am pus toata trusa dslr la vanzare.
 
red bull
E ok , daca o sa gasesc asa ceva la pret bun o sa-mi iau .
Fratilor, faceti un efort supraomenesc si lasati capra vecinului sa moara de batranete!
Ex EM-5 , Ex-EM1 ...Ex-OLY
Momentan folosesc Sony


http://500px.com/vasihurghis
Vasile Hurghis | Flickr - Photo Sharing!
 
Salt la forumul:

Navigare
Intalniri membri

Meniu utilizator
Statistica utilizatori









·Forum de discutii
·Galerie foto
·Ultimele imagini
·Anunturi

·Trimite o imagine
·Căutare
·Reguli in site
·Contactaţi-ne


Utilizator

Parolă



Încă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă

· Vizitatori conectaţi: 9
· Membri conectaţi: 0
· Membri înregistraţi: 641
· Cel mai nou membru: Doru
· 19,343,410 vizite unice



Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.