header image
Autentificare
header image
header image
header image
Vezi discuţia
 Printează discuţia
Dupa Sony A7r iata vine si Nikon Df
cojocaru27
conteaza si calitatea pixelilor nu doar numarul lor. Unde lucrez eu, la o firma de publicitate, in departamentul dtp se folosescimagini 40/30cm la 300dpi pentru outdooru-uri care vor aveam dimensiunea finala de 4/3m. Sigur ca panourile alea se vor vedea de la o distanta considerabila si nu e o pierdere demna de luat in seama.
In acelasi timp am avut placerea sa printez la o dimensiune mare, niste fisiere scoase din hasselblad, ceva gen 140/180 si e alta mancare de peste. Printate pe un hp seria z cu 12 culori si hartie speciala semisidefata, pentru poze. NU mai stiu exact la ce dimensiune erau fisierele de print dar stiu ca stateam vreo 20 de minute sa se duca fisierul din imprimanta in printer.

Oricum discutia despre print si workflow-ul aparat - photoshop-rip-printer e una foarte ampla si cu multe variabile, cred ca merita deschiderea unui topic dedicat.
Asa ca extra info, desi nu vreau sa fac reclama ca nu e cazul, eu sunt unul din cei care au conceput si pus pe picioare de la zero atelieruldeprint.ro, un poate singurul printshop din romania care facea si inca face printuri din pasiune.
daca vreti va pot povesti intr-uin topic dedicat prin ce am trecut ca si experienta de print, cum am pornit cu un printer care era dedicat productiei si pe care ne-am incapatanat sa face print de arta, cu toate limitarile de rigoare compensate prin pasiune si nopti pierdute in atelier si pe forumuri de print. Despre cum am ajuns de la o imprimanta veche, printre primele de la hp care stiau print pe panza doar prin hackuire, la o imprimanta din gama pro cu 12 culori si sistem propriu de calibrare.
Si mai ales despre lipsa suportului de orice fel de la reprezentanta din Romania. Cum nu exista o reprezentanta oficial in Romania, doar firme cu ceva acreditare, sunt focusati doar pe vandut de echipamente scumpe si mai putin pe eficientizat echipamente veche, cumparate sau nu de la ei.

In fine cu toate astea am reusit sa organizam un festival de arta digitala, cu printuri de calitate la dimensiuni destul de mari, cu print pe sticla, pe lemn, pe panza si binenteles pe hartie.
Aveam chiar si un filmulet facut de cineva
http://www.youtub...3PBCFGxvG0
 
DL
cojocaru27 a scris:


Si mai ales despre lipsa suportului de orice fel de la reprezentanta din Romania. Cum nu exista o reprezentanta oficial in Romania, doar firme cu ceva acreditare, sunt focusati doar pe vandut de echipamente scumpe si mai putin pe eficientizat echipamente veche, cumparate sau nu de la ei.


Totusi, Epson chiar face ceva in Ro... mai ales pentru fotografi.
 
www.fotografu.ro
cojocaru27
Epson e alta poveste. Si sistemul folosit de ei este mai exact, mai scump si mai putin eficientizat dar este mai accurate, mai bine calibrat pentru hartiile speciale de fine art print.
 
Denis
d3xmeister a scris:
Un articol foarte interesant care mai potoleste setea de FF http://www.43rumo...ay-dobson/

Chiar că e excelent articolul, Mihai. Și eu credeam că formatul FF e indispensabil pt un fotograf profesionist. Dar se vede din analiza asta câte probleme ridică cu profunzimea îngustă și cu focalizarea și câte prejudecăți sunt...Cam așa punea problema și dl. Dinu Lazăr în câteva postări.
OM-D E-M5, OM-1n, zuiko 12mm/F2, panasonic 20mm/f1.7, panaleica 25mm/F1.4, zuiko 45mm/f1.8, Zuiko 40-150mm, Zuiko 50mm/F1.8
Galerie foto: http://www.flickr...?details=1
 
http://www.flickr.com/photos/75495350@N07/?details
Salt la forumul:

Navigare
Intalniri membri

Meniu utilizator
Statistica utilizatori









·Forum de discutii
·Galerie foto
·Ultimele imagini
·Anunturi

·Trimite o imagine
·Căutare
·Reguli in site
·Contactaţi-ne


Utilizator

Parolă



Încă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă

· Vizitatori conectaţi: 3
· Membri conectaţi: 0
· Membri înregistraţi: 641
· Cel mai nou membru: Doru
· 19,273,984 vizite unice



Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.