header image
Autentificare
header image
header image
header image
Vezi discuţia
 Printează discuţia
Zgomot inchidere/deschidere diafragma
Ionut78
Citisem despre problema asta care ar apare la anumite obiectiva Panasonic pe body-uri Olympus, mai exact la schimbarea luminozitatii diafragma se inchide sau deschide in functie de situatie si scoate un zgomot parca e sarpe cu clopotei (nu am gasit o comparatie mai buna). Ok, si acum vine partea mai ciudata, am cam de o luna un obiectiv sigma 19mm si il folosesc pe un Pen E-P3, si astazi din senin a inceput sa scoata acel sunet, pe care inainte nu-l scotea, in aceleasi conditii de lumina, mai exact luminozitatea din camera si de afara. Am inchis aparatul, l-am repornit, nu mai zicea nimic diafragma ramanea fixa desi schimbam la fel lumina camera, lumina afara. La urmatoarea repornire iar zgomot. Acum l-am pornit si repornit de cateva ori si nimic, liniste, nu mai "reusesc" sa-l fac sa scoata acel zgomot.
Nu stiu ce sa mai cred, aveti ceva idei care ar fi faza? Confused
Olympus PEN
 
Ionut Trufin
Si eu patesc acelasi lucru cu 19 versiunea 1 si e-pl1. Pare sa apara intr-adevar cand se schimba sensibil luminozitatea. Nu am reusit sa gasesc o regula. Cateodata face zgomotul, cateodata nu. Avand in vedere ca oricum face zgomot si oprit am decis sa-l ignor.
ZD 14-54, ZD 40-150, ZD 35, OM10, Epl1, Epl5, E-m1, micro 7.5, 17, 45, 40-150, 14-42
 
DL
Din pacate, trebuie platit cumva pretul convenabil.
Eu am avut pe o trusa Nikon un Sigma 8-16: exceptional optic. Din pacate, dupa ce a iesit din garantie, ce facea: cand declansam, DUPA ce se facea claritatea si primeam semnalul de punere in memorie a claritatii, motorul de punere la punct pornea haotic, IN TIMPUL EXPUNERII!
Problema e ca eram in Elvetia, la 3500m, unde nu o sa mai ajung poate niciodata cu elicopterul, si toate pozele facute cu jaful au fost neclare. Imposibil cu usa deschisa sa mai controlezi imaginea.
Asa ca folosirea obiectivelor facute de alte firme aduce si placeri d-astea.
Nikonistii au acum mare belea pe cap, iarasi: http://www.dprevi...h-nikon-df
 
www.fotografu.ro
Ionut78
Am mai investigat putin si am gasit ceva pe dpreview, cineva zicea ca doar la iso mic a observat problema, si atunci mi-am dat seama ca azi am facut prima oara poze la interior cu timp de expunere lung la iso 200, tind sa cred ca ar fi ceva aici. Oricum am incercat sa recreez conditiile si nu am reusit deocamdata. In orice caz obiectivul este super ok, sharp si culori foarte bune, bokeh placut, chiar daca ar scoate acel zgomot tot timpul tot nu as renunta la el, si cine stie, poate nici nu va mai apare vreodata.
Olympus PEN
 
ToniGenes
Sa depinda de IS zgomotul ala ?
Editat de ToniGenes la 09-12-2013, 21:15
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
titeldragomir
Obiectivele de la panasonic scot acele zgomote ciudate de la diafragma...insa la Sigma nu am avut aceasta problema...intradevar..se aude un zgomot din el si exista un joc anormal in el ..ca si cum un grup de lentile este desprins..insa este ok acel zgomot. asa sunt ele concepute.
Olympus ( film+ digital)
 
https://www.flickr.com/photos/titeldragomir/
Ionut78
Cand a inceput sa faca zgomotul era activat, apoi l-am dezactivat si activat de cateva ori si nu am observat nici o corelatie, acum am incercat in toate modurile posibile si nu mai reusesc sa fac obiectivul sa mai scoata zgomot, azi am facut niste poze de proba prin casa si m-am jucat cu iso, IS on/off si NR low/off, daca e sa fie ceva atunci aici e, totusi nu am reusit sa gasesc un tipar, si din ce am citit despre subiectul asta nimeni nu a gasit un tipar clar. Mai investighez, daca mai apare o sa fiu mai atent la conditii.

Da stiu de zgomotul care il face cand e oprit aparatul, acel zgomot dispare cand aparatul este on, dar nu are legatura, despre asta e vorba mai exact http://www.youtub...jUFk1mzOoY

Se pare ca zgomotul poate apare si pe body-uri Panasonic http://www.youtub...xMyIXI0zxA
Editat de Ionut78 la 09-12-2013, 23:29
Olympus PEN
 
Paul
Se pare ca se intampla atunci cand aparatul corecteaza luminozitatea in live-view-ul prin inchiderea si deschiderea diafragmei si nu numai prin marirea si micosorarea ISO, mai exact atunci cand aparatul duce ISO la minim si daca luminozitatea este inca prea puternica, reduce prininchiderea diafragmei. Daca va uitati, zgomotul acesta este exact de la actionarea inelului de diafragma, nimic altceva, stiu ca si Panasonic 20mm f1.7 face la fel, dar pot sa confirm ca E-M1 cu Olympus FT 14-35 f2.0 face si el la fel, deci nu va impacientati ca nu este nimic defect. De ce decide aparatul sa inchida diafragama si nu sa umble la ISO, sau de o face intr-un moment si ina altul nu, asta chiar nu stiu, dar este posibil sa o faca doar in anumite conditii care nu pot fi simulate usor de noi pentru ca exista niste altgoritmi care impun acest comportament.
"The camera is an instrument that teaches people how to see without a camera." - Dorothea Lange
 
www.filmalbnegru.ro
Ionut78
Eu cat timp am folosit autoISO nu am avut probleme, azi cand l-am pus la 200 si in luminozitate scazuta a aparut zgomotul, trag concluzia ca asta este unul dintre factori, dar cu siguranta mai sunt si altii pentru ca dupa cum spuneam nu am mai reusit sa reproduc situatia in care sa apara problema.
In link-ul al doilea care vad ca nu merge am gasit un GH2 cu 25mm 1.4 care facea exact la fel, deci in situatia asta nu conteaza marca aparatului si/sau a obiectivului.
Olympus PEN
 
Paul
Link-ul nu merge pentu ca unele din caracterele continute in link sunt interpretate ca "smile". Apasa edit pe acel post si bifeaza optiunea "dezactiveaza figurinele" si link-ul va fi afisat corect.
"The camera is an instrument that teaches people how to see without a camera." - Dorothea Lange
 
www.filmalbnegru.ro
Ionut78
S-a facut Smile
Olympus PEN
 
Salt la forumul:

Navigare
Intalniri membri

Meniu utilizator
Statistica utilizatori









·Forum de discutii
·Galerie foto
·Ultimele imagini
·Anunturi

·Trimite o imagine
·Căutare
·Reguli in site
·Contactaţi-ne


Utilizator

Parolă



Încă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă

· Vizitatori conectaţi: 2
· Membri conectaţi: 0
· Membri înregistraţi: 641
· Cel mai nou membru: Doru
· 19,194,983 vizite unice



Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.