header image
Autentificare
header image
header image
header image
Vezi discuţia
 Printează discuţia
Stiri . Cu bune si cu rele.
ToniGenes
DPreview se inchide incepand cu 10 aprilie.

https://www.dprev...m-to-close



Chris si Jordan se muta la Petapixel:

https://www.youtu...6T3qWI2c-Y
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
ToniGenes
Doua tele-uri ar urma sa fie anuntate spre sfarsitul anului.

https://www.43rum...-the-year/
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
ToniGenes
Panasonic va lansa G9 Mk II pe 12 septembrie :

https://www.43rum...ream-link/

OMDS va lansa TG-7 pe 13 septembrie:
https://www.43rum...mber-13th/
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
ToniGenes
OM System a lansat TG-7 :

https://www.dprev...ged-camera

-
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
d3xmeister
Se pare ca nimeni nu mai face camere de genul asta, si am tot vazut ca se plange lumea. Au multi fani, ce inca folosesc modelele vechi de la Panasonic, Olympus si Canon. Cred ca se va vinde.
Sony RX10 IV, Sony RX100VA
 
Ionut Trufin
Daca 150-400 nu e destul...

An update to our lens roadmap including the details of a new 150-600mm F5.0-6.3 lens will be available soon.
ZD 14-54, ZD 40-150, ZD 35, OM10, Epl1, Epl5, E-m1, micro 7.5, 17, 45, 40-150, 14-42
 
Paul
E bine, ne facem selfie de la Ploiesti. Uff... se pare ca directia este 100% wildlife. Sper sa fie cartea castigatoare pentru ei. OM-1 II este un fel de E-M1 III ce a fost lansat cu ceva imbunatatiri, dar nu majore, peste MK-II, in conditiile in care Olympus a oferit un update de firmware major la MK-II. Se pare ca la OMDS nu mai merge cu update de firmware, ci cu update de camera direct. Vrei ceva in plus, schimbi camera. Sper sa nu devina obicei...
"The camera is an instrument that teaches people how to see without a camera." - Dorothea Lange
 
www.filmalbnegru.ro
ToniGenes
Nu sunt doar imbunatatiri de firmware, este si una hardware - au dublat buffer-ul (era cam mic la MK1). S-ar putea sa fiie modificari hardware si la IS.


OMS este orientat pe profit. Este mult mai profitabil sa scoti o camera fara sa treci prin etapa de proiectare.

La fel si obiectivul 150-600mm care are design-ul de la obiectivul Sigma facut pentru FF. Era mai bine daca proiectau obiectivul pentru formatul m4/3, il faceau mai usor...etc.
Dar a fost mai simplu, mai rapid si mai profitabil sa cumpere de la Sigma patentul.
Era nevoie de un obiectiv care sa ajunga la 600mm. Si atunci OMS a valorificat aceasta nisa facand eforturi minime. In ciuda dimensiunilor, sunt convins ca va avea succes obiectivul. Pretul e prea mare. Ar trebui sa ajunga in zona 2000$.

Directia (wildlife/sport/macro) trebuie sa ramana directia principala. Acolo se vad cel mai bine avantajele formatului m4/3. Am vazut ca vin intruna utilizatori de pe alte sisteme.
Pentru celelalte tipuri de forotografie este concurenta uriasa din partea telefoanelor si apoi a sistemelor cu senzor mai mare.


Camere si cele doua obiective au fost anuntate oficial :

https://www.dprev...ial-review

https://www.dprev...-announced

--
Editat de ToniGenes la 30-01-2024, 13:17
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
Paul
Stiu si eu Toni. De cand s-a lansat OM-1, am primit doar update-uri de firmware pentru a rezolva probleme pe care eu nu le-am avut niciodata pe E-M1X. Una din chestiile cele mai frustrante pe care le-am patit pe ambele camere OM-1 a fost sa se blocheze camera complet si sa fie nevoie sa scot bateria afara. Asta s-a intamplat destul de des pana la update-ul 1.3 parca. Acum se intapla mai rar spre deloc. Sa vezi cum eram eu in parc la sedinta foto si le-am zis oamenilor sa astepte o secunda sa pregatesc ceva tehnic, cand de fapt eu trebuia sa scot bateria si sa repornesc camera. Alta duda a fost ca se dezactiva touch shutter de nebun si nu se mai putea reactiva daca nu scoteam bateria. Si altele si altele pe care le-am intalnit atat in momentele in care fotografiam de placere, dar si in cele in care fotografiam comercial. Focus hunting in low light pana la firmware 1.4 cu lentilele fixe 1.2 si 1.4 la greu. Detectia de fata este mult mai slaba decat la E-M1 III. Deci da, vreau mai mult de la ei pentru ca am cheltuit o gramada de bani investind in produsele companiei lor cu speranta ca voi primi cel putin ce am primit de la Olympus.

Am multe de povestit, OM-1 avea potential in continuare si o puteau dezvolta aducand imbunatatiri software in limitele hardware. S-au grabit sa scoata mark II pentru ca trebuia rebranding si nu aveau ce face, dar eu ca utilizator care a investit in camera, simt ca sunt lasat de izbeliste pentru profitul lor. Sper sa am o surpriza placuta si sa ma insel. Imbunatatirile hardware sunt binevenite, nu zic nu, dar nu am acum un motiv sa schimb camera, adica sa cheltui 2400 de euro dupa doar doi ani, doar pentru acele imbunatatiri. Investia trebui amorizata, valoarea camerei nu trebuie sa cada in cap doar pentru ca ei decid sa nu mai investeasca R&D in ea, ci sa lanseze un model nou. Cele mai mari probleme le-am avut la focus si le-au ameliorat abia dupa un an de la lansarea camerei, timp in care am avut super rateuri pe focalizare inclusiv cu obiectivele native Oly, ce sa mai zic de cele Panasonic, pe 10-25mm f1.7 a fost dezastru si este in continuare, reusesc doar pe C-AF sa lucrez cu el dupa ce am experimentat formulele utilizatorilor din toata lumea. Pe E-M1X functioba perfect. Am 7 lentile Pro si doua zoom-uri de top de la Panasonic si cand zic ca au probleme de focus ma bazez pe utlizarea tuturor lentilelor pe care le am. Face detection a fost o gluma proasta la lansarea OM-1, aveam omul in fata si nu il detecta neam, ba il detecta, ba disparea complet, vorbim de o distanta de 3-4 metri. Dupa aceea am gasit ca scria in manual ca nu functioneaza face detection daca ai activata o zona mai mica de focalizare(incredibil, nu?) dar chiar si respectand ce scria la manual, tot nu facea fata, rateuri la greu. Pe Panasonic G9 care a aprut in 2017 si pe care l-am avut vreo 8 luni, in momentul in care disparea fata omului, detecta body-ul si focaliza in planul omului, ceva de bun simt. OMDS zice nu se poate implementa pe OM-1, doar pe MK II, din cauza harware-ului. Mi se pare foarte greu de crezut, Panasonic a reusit sa o faca prin update de firmware la peste doi ani de lansare pe o camera mult mai slaba si nu poate OMDS pe o camera din 2022? Este nevoia de diferentiatori de care au nevoie intre cele doua camere pentru a justifica upgrade-ul. Implementarea noului senzor a fost un mare pionierat si au lansat aparatul din disperarea de a salva brandul, inteleg asta, dar te rog sa ma crezi ca nu sunt singurul nemultumit pentru abordarea lor, sunt multi cei care declara public prin multe posturi ca se simt neglijati pentru ca nu au primit nimic suplimentar de la lansarea lui OM-1, niciun firmware update care sa aduca ceva suplimentar. Pot ei sa fie orientati pe profit, dar daca nu au grija de putinii clienti pe care ii au, pierd.

Hai ca mi-am spus supararile intr-un post huge. Poate facem o intalnire la cafenea la Bogdan cu totii sa mai povestim pe acolo. Am vorbit deja cu Bogdan acum cateva saptamani si zic poate incercam ceva prin februarie.
Editat de Paul la 31-01-2024, 01:05
"The camera is an instrument that teaches people how to see without a camera." - Dorothea Lange
 
www.filmalbnegru.ro
ToniGenes
Da, incredibil Paul.

Eu n-am avut niciun fel de probleme cu OM-1, dar l-am folosit mai mult la pasari, peisaje. Am observat si eu ca sunt chestii care sunt mai bine implementate pe camera veche (E-M1 Mark II). Pe de alta parte, detectia de subiect si C-AF-ul merg uau pe OM-1. Eu m-am oprit la un firmware (oare 1.3 ?). Am auzit ca urmatoarele au niste probleme. Poate sunt doar niste zvonuri aiurea, dar camera mergea bine. Am zis ca nu are rost sa risc.

Dar stiu ca sunt oameni nemultumiti si cel mai cunoscut dintre ei este chiar Robin Wong.



Ar fi fain sa ne vedem fata in fata sa mai povestim. Cafeneaua lui Bogdan e un loc excelent pentru intalnirea asta.

-
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
ToniGenes
Petapixel a postat un review pentru OM-1 MK II.
Noutate : OM-1 MK II poate afisa continuu in vizor (black-out free) si la 12 fps-uri, si la 16 fps-uri.

https://www.youtu...U-yTnBdrUs
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
ToniGenes
OMDS a anuntat ca va lansa un firmware care va imbunatati focalizarea lui OM-1 MK I.
Firmware-ul nu va contine functiile noi pe cate le are MK II.

https://www.dprev...are-update

-
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
Salt la forumul:

Navigare
Intalniri membri

Meniu utilizator
Statistica utilizatori









·Forum de discutii
·Galerie foto
·Ultimele imagini
·Anunturi

·Trimite o imagine
·Căutare
·Reguli in site
·Contactaţi-ne


Utilizator

Parolă



Încă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă

· Vizitatori conectaţi: 3
· Membri conectaţi: 0
· Membri înregistraţi: 641
· Cel mai nou membru: Doru
· 19,097,454 vizite unice



Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.