header image
Autentificare
header image
header image
header image
Vezi discuţia
 Printează discuţia
Alegere DSLR
d3xmeister
Ai dreptate, e mult fanatism pe forumuri, dar trebuie sa ai mintea ingusta sa crezi cand citesti pe forumuri ca X e perfect si Y e de rahat, indiferent ce reprezinta X si Y.
Sony RX10 IV, Sony RX100VA
 
nynel
Eu te sfatuiesc sa mergi pe Nikon.Iar o camera buna trebuie sa depaseasca lejer 1 ooo euro.
E 520 14-42 ;40-150. C 765-10x.
 
d3xmeister
Cea mai buna camera e aia cu care te intelegi cel mai bine. Eu te sfatuiesc sa te joci cat poti de mult la prieteni sau in magazine cu diferite camere, si vezi care crezi ca ti se potriveste si iti aduce rezultatele care te satisfac. Ia in considerare si obiectivele pe care ti le doresti, fa un raport calitate/pret. Aia cu ,,eu te sfatuiesc sa iei X brand,, e o total aiurea, fiecare om are diferite nevoi, gusturi etc. E ca si cum as zice eu ,,asculta manele,, sau ,,asculta rock,,
Sony RX10 IV, Sony RX100VA
 
nynel
Salut d3x.... Dupa cum poti sa vezi ieri 15 Mai, ora era 22,44 cand am scris fraza cu ,,eu te sfatuiesc sa mergi pe Nikon'' , si nu am facut alceva decit sa-mi dau cu parerea la intrebarea lui Alex daca Oly sau Nik.Nu inteleg de ce parere me-a ,,e o total aiurea''In primul rand am 50 ani si fac poze din 1977 ca hoby .Generatia mea a anilor 1960 care a avut toata gama rusestilor si Minolta crezi ca nu a avut si Olympus. Daca esti cumva ,,microbist Oly'' incearca si alta firma,brand''.Vezi ca specialistii de la Minolta sunt la Sony.
E 520 14-42 ;40-150. C 765-10x.
 
d3xmeister
Imi pare rau ca avem pareri diferite. Din afirmatiile de mai sus nu reiese ca e parere personala, in plus nu dai nici un motiv pentru care il sfatuiesti pe om sa ia Nikon. Iarasi nu sunt de acord cu afirmatia ,,o camera buna trebuie sa depaseasca 1000 de euro,,. O camera buna pentru ce mai exact ? Pentru baschet in sala probabil.

Felicitari pentru anii de fotografie, chiar daca sunt mai mic cu 20 de ani, am inceput sa trag de la 7 ani cu Smena 8 si filme AZO Mures. Am trecut prin compacte pe film, inclusiv film 110, SLR-uri Zenit, Minolta, Canon, apoi compacte digitale si in final DSLR-uri incepand cu Nikon si mai apoi sarind ,,barca,, in curtea Olympus unde am gasit exact ce cautam. Cu Nikon trag poate muuuuuult mai des decat multi si-ar dori. Am si detinut anul trecut timp de 2 luni un D700 cu 50mm AF-S si 70-300mm VR.

Cea mai reusita poza a mea din toti acesti ani a fost facuta cu un Zenit 11 cu meteringul defect ,si un film expirat de 10 ani.

Legat de camere, e vorba de preferinte personale, de curand am avut un Nikon D60 la vanzare, al unui prieten. Comparat cu vechiul meu E-520 mi s-a parut mai nasol decat o gluma proasta. Altii au alta parere. de-aia pentru orice produs exista un X numar de brand-uri, din care poti alege ce iti place ? De ce nu cumpara toata lumea numai Nikon ? De ce nu cumpara toata lumea numai Renault ? De ce nu cumpara toata lumea numai Panasonic ?
Sony RX10 IV, Sony RX100VA
 
Bogdan Mitea
Ca o mica paranteza: suntem in clubul Olympus si vine cineva si spune "Eu te sfatuiesc sa mergi pe Nikon...". Cred ca este o gluma.
Inca o data ma bucur ca am alaturi oameni civilizati. Daca asta se intampla in clubul Nikon, respectiva persoana ar fi fost, probabil, linsata in scris.

Felicitari baieti!
Olympus E-M1
 
titeldragomir
Tot ca o mica paranteza...la alegerea primului DSLR...e treaba grea..degeaba ne apucam noi acuma sa insiram avantaje/dezavantaje...daca utilizatorul habar nu are...eu zic ca pe entry level olympus sta chiar bine...E620 a scazut la pret...nu are rival la pret pe clasa lui...nici la pret si nici la calitate...
Olympus ( film+ digital)
 
https://www.flickr.com/photos/titeldragomir/
titeldragomir
Oricum..orice alegere ai face, este un pas inainte..cu timpul ai sa inveti ce inseamna avantaj/dezavantaj..toti vor primul DSLR cit mai bun...cit mai bun sa ce?...primul DSLR va fi cal de bataie, experimente dupa experimente...multa practica, tot ce vei citi despre iso, diafragme, timpi de expunere, balans de alb , cimp de profunzime, etc..etc va trebui sa pui in practica..

Daca te iei dupa x ca trebuie unu cu iso 3200 curat si tu faci poze doar ziua si trase in jpeg, ca nu ai chef de procesare..se schimba multe...dar deja cred ca esti bagat in ceata..asa ca orice pas ai face..este doar unul mic din lunga cale ce o vei avea de urmat...ca sa inveti fotografia...bineinteles ca exista si AUTO,...insa...pozele care le vezi prin reviste nu sunt facute pe AUTO, si nu sunt facute din prima...ci dupa ore de lectura..si multa practica...
Olympus ( film+ digital)
 
https://www.flickr.com/photos/titeldragomir/
grigu
Primele alegeri sunt tot timpul dificile. Stai si citesti, faci calcule, aduni... iti pui intrebarea unde o sa fiu peste 5 ani si la sfarsit faci cu nervii si intr-o noapte tarzie clachezi si dai comanda pentru primul DSLR.

Ulterior cauti motive ca sa-ti explici alegerea facuta.
Partea amuzanta e ca nu conteaza deloc. Am facut si eu ochii de melc pe pozele de pe dpreview cautand diferente. Timp pierdut... degeaba.


Am dat de curand de un blog www.zarias.com omul e priceput si are un mare atu, e foarte "darnic". Recomand in special episoadele de critica. O scurta prezentare a lui este aici http://www.scottk...hives/3433 . Cam 15 minute in care poate modul de apasare a declansatorului se va schimba (indiferent de marca).

PS Cam asta e motivul pentru care apar mai rar pe forum.
 
Allex_master
Multumesc mult tuturor pentru sfaturile pe care le-am citit mai sus. Exact cum zice @grigu, dupa multa documentare pe net, intr-o noapte cam acum o saptamana am dat comanda de D3100. Din mai multe puncte de vedere mi s-a parut cea mai buna varianta pentru mine, fiind incepator. Intre timp mi-am luat si un 55-200 SH de pe ebay pt el.
Am iesit ieri in oras cu mai multi amici, inclusiv cu posesoarea de Oly e-620 si am tras si ceva poze comparative.
Intradevar Oly sta mult mai bine la procesarea jpeg din aparat, in sensul ca are niste culori ceva mai placute. Asta acum s-ar putea datora si opticii mai bune de la Olympus dar inca nu sunt expert sa imi dau cu parerea. In schimb pe inserate, cu diafragma putin inchisa pt o profunzime mai mare si in lipsa de trepied, Grin nikon e ceva mai bun.
Nu regret alegerea facuta si sunt constient ca va trebui sa investesc mult pe viitor (atat timp cat si bani)pentru a obtine rezultate cat mai bune. Un DSLR fara obiective e ca o masina fara roti pana la urma.
O sa urmaresc in continuare acest forum pentru a afla mai multe despre fotografie. Multumesc tuturor!
 
Bogdan Mitea
Felicitari pentru achizitie. Asa cum spunea un coleg pe forum, nu exista aparatul perfect ci aparatul cel mai potrivit pentru tine. Te asteptam cu poze.
Olympus E-M1
 
Allex_master
Merci, am sa pun si poze, deocamdata sunt intr-o perioada aglomerata cu examene si nu prea am timp sa stau sa le procesez.
 
ToniGenes
Allex_master a scris:
In schimb pe inserate, cu diafragma putin inchisa pt o profunzime mai mare si in lipsa de trepied, Grin nikon e ceva mai bun.


Aici gresesti. La aceeasi incadrare, pe Olympus poti deschide mai mult diafragma si ai aceeasi profunzime ca pe Nikon.
Cu alte cuvinte, tu cu D3100 folosesti ISO-3200 si F/8.0 ca sa obtii un DOF mai larg, iar cel cu Olympus ISO-1600 si F/5.6 ca sa obtina acelasi DOF.

In fine, n-ai facut o alegere rea. Felicitari ! Cum ai spus si tu, obiectivele sunt mai importante.
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
Allex_master
Da am gresit cand am exprimat ideea. Chestia e ca zgomotul e ceva mai mare la Oly, chiar vizibil asta, la aceleasi setari. La aceeasi deschidere eu pot sa folosesc o treapta iso mai sus cu rezultate similare dar bineinteles timp de expunere mai mic. Acuma probabil ca dupa procesare dintr-un raw se pot obtine rezultate similare cu ambele dar nu am sa testez chestia asta. Ce mi-ar fi placut in schimb era sa am bracketing la al meu, dar asta e acum. O sa pot sa fac HDR cand mi-oi lua un trepied, sau daca proptesc aparatul de ceva.

Ce apreciez la forumul asta e ca membrii sunt deschisi la opinii diferite si nu ca pe forumul nikon unde e plin de 'fanboy' si unde sincer nu am avut nevoie sa deschid o discutie ca stiam demult de D90 Grin dar eu unul nu il consider aparatul suprem!
 
titeldragomir
Nu o fi el aparatul suprem..insa a fost si este unul reusit...este din alta gama..peste d3100,
Oricum, in ziua de azi orice aparat este capabil sa faca fata la majoritatea situatilor de fotografiat,(exceptind extremele, acolo ai nevoie de "scule"Wink bine acuma dilema mare este ce obiectiv pui pe acel aparat?
Daca te uiti la preturi , obiectivele bune ramin cam la aceleasi preturi, in schimb body-urile scad la pret odata cu trecerea timpului...de fapt el este o piesa de schimb in trusa foto...
Olympus ( film+ digital)
 
https://www.flickr.com/photos/titeldragomir/
Bogdan Mitea
Va prezinta ultima camera foto bazata pe cele mai bazate tehnologii:

AF predictiv: stie mai bine ca tine unde sa focalizeze datorita unor algoritmi competenti;
Cand primesti camera, prima data ti se intocmeste un profil psihologic. Concluziile sunt pastrate in aparat si de ele se va tine cont de fiecare data cand vei dori sa faci o poza.
ISO 1.000.000 - in sfarsit s-a atins pragul critic. Pozele ise curate ca lacrima, datalii exceptionale.
DR - o inventie mareata: aparatul are 2 senzori in V unul concentrat pe zonele cu unbra, celalalt pe zonele luminoase si care la ficare fotografie combina instant cele 2 fotografii rezultand o fotografie expusa corect in toata masa.

Va las pe voi sa analizati si celelalte caracteristici. Poza e suficienta.
canon0d.jpg

Olympus E-M1
 
Eddy
si-asa 5d-ul incepuse sa fie plictisitor...
5d.jpg
 
Bogdan Mitea
Am primit intrebarea cam la ce pret va fi lansata.

Raspuns: camera va fi lansata in spatiu la un pret stabilit prin licitatie.
Olympus E-M1
 
Bogdan Mitea
Eddy a scris:

si-asa 5d-ul incepuse sa fie plictisitor...


Mai este in garantie acel canon? M-ar interesa. Un vecin are un caine si nu reuseste sa-l invete treaba rusionasa cu ziarul.
Olympus E-M1
 
Bogdan Mitea
Avem si un nou model de obiective. Lentila frontala a fost creata cu scopul de a filtra eficient orice tip de lumina. In special razele din spectrul IR, RGB, CMYK ce dauneaza grav senzorilor FF.
729px-nikon_d700_defekter_bw_filter_uv_010_und_obejektiv_28-85mm_kw_2009_03_010.jpg

Olympus E-M1
 
Salt la forumul:

Navigare
Intalniri membri

Meniu utilizator
Statistica utilizatori









·Forum de discutii
·Galerie foto
·Ultimele imagini
·Anunturi

·Trimite o imagine
·Căutare
·Reguli in site
·Contactaţi-ne


Utilizator

Parolă



Încă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă

· Vizitatori conectaţi: 5
· Membri conectaţi: 0
· Membri înregistraţi: 641
· Cel mai nou membru: Doru
· 19,096,040 vizite unice



Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.