header image
Autentificare
header image
header image
header image
Vezi discuţia
 Printează discuţia
developare & scanare filme foto
catacore
Salutare,

Am facut-o iar lata, dupa ce mi-am luat Fuji X100s cu banii pentru EM1 (acum doua saptamini), acum mi-am luat o camera foto format mediu, pe film, si as vrea sa va intreb (pe cei care mai trageti pe film) voi unde si cu ce rezultate va transformati filmele/cadrele in fisiere digitale. Eu n-am mai lucrat pe film (cu mici exceptii - Smena si Praktica) vreodata, si nu m-am gindit, deocamdata, la a-mi developa si scana singur filmele. Va trebui sa invat si asta, sau exista solutii cat-de-cat bune inca? In principal va fi vorba de filme alb-negru, format lat (120).

Merci!
 
Ionut Trufin
Ultimul film alb negru l-am developat aproape singur in cadrul cursului de fotografie alb-negru sustinut de Paul. Inainte de asta am mai developat in piata Lahovari la studioul foto Kodak (din rond). S-au miscat relativ repede (a fost gata in 2 zile) insa comparand rezultatele cu ce am obtinut in cadrul cursului mi-am dat seama ca nu au fost foarte grijulii. Cu acelasi film, AGFA APX-100, granuatia si trecerea intre griuri e mult mai fina la cel obtinut in cadrul cursului. Daca ai timpul, spatiul necesar si iti doresti o calitate cat mai buna iti recomand sa inveti sa le developezi.
ZD 14-54, ZD 40-150, ZD 35, OM10, Epl1, Epl5, E-m1, micro 7.5, 17, 45, 40-150, 14-42
 
catacore
m-am mai documentat pe net, si nu pare o treaba chiar imposibila developatul unui film alb-negru. Cred ca face parte din placerea fotografie pe film, pina la urma...

Stii cumva despre filmele a/n developate in proces C-41? Alea se pot face la orice laborator foto care (mai) developeaza filme color? Pentru alea trebuie alte chimicale decat la cele a/n clasice (adica se pot face si acasa, dar cu alte chimicale?)?

Scannerul insa o sa ma usureze de ceva banuti.

merci de raspuns!
 
Ionut Trufin
Din cate stiu procesul c41 necesita un control foarte precis asupra temperaturii ceea ce e destul de dificil de obtinut acasa. Probabil ca exista dispozitive care sa te ajuta insa cred ca e destul de greu sa depasesti performantele masinii.
ZD 14-54, ZD 40-150, ZD 35, OM10, Epl1, Epl5, E-m1, micro 7.5, 17, 45, 40-150, 14-42
 
Paul
Procesul C41 este ok sa il incerci daca vrei sa developezi color acasa, insa asa cum zice Ionut este mai pretentios dar si ceva mai scump, altfel, pentru alb-negru, este ideal procesul manual pentru filme cu developare manuala. Trebuie sa citesti nitelul despre cum se face si dupaia te apuci de treaba, ce developezi prin oras este o loterie.
"The camera is an instrument that teaches people how to see without a camera." - Dorothea Lange
 
www.filmalbnegru.ro
Salt la forumul:

Navigare
Intalniri membri

Meniu utilizator
Statistica utilizatori









·Forum de discutii
·Galerie foto
·Ultimele imagini
·Anunturi

·Trimite o imagine
·Căutare
·Reguli in site
·Contactaţi-ne


Utilizator

Parolă



Încă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă

· Vizitatori conectaţi: 6
· Membri conectaţi: 0
· Membri înregistraţi: 641
· Cel mai nou membru: Doru
· 19,193,030 vizite unice



Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.