header image
Autentificare
header image
header image
header image
Vezi discuţia
 Printează discuţia
Olympus E-M5 II
Sorin
Ma abtin de data asta... astept EM 1 mark II...
OM-D E-M1
OM-D E-M5
... si alte maruntisuri

Galerie foto:
http://www.flickr...601174@N08
https://www.faceb...tos_stream
 
ToniGenes
Robin Wong - continuare a review-ului E-M5 2:
http://robinwong....ew_10.html

De data aceasta Robin testeaza urmatoarele functii:
-functia "rezolutie inalta" (40 Mp/64Mp);
-modul video;
-ISO mare / lumina putina;
-blitul FL-LM3.

Interesant review-ul.
Cu toate limitarile pe care le are, functia de "rezolutie inalta" ramane in continuare o functie utila (graitoare in acest sens sunt imaginile de studio ale lui Robin). Sper ca Olympus sa o pastreze si pe camerele viitoare, eventual sa o imbunatateasca.

-
Editat de ToniGenes la 12-02-2015, 13:15
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
Sorin
Toni, m-a cam enervat Robin cu review-ul lui... Inseamna ca astia de la Olympus pregatesc un EM1 super tare!
OM-D E-M1
OM-D E-M5
... si alte maruntisuri

Galerie foto:
http://www.flickr...601174@N08
https://www.faceb...tos_stream
 
ToniGenes
Si eu cred ca o sa vina un E-M2 foarte tare.
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
ToniGenes
Un manager de la Olympus spune ca in curand vom avea "high resolution mode" fara trepied (din mana). Interviul e aici :

http://www.dprevi...ution-mode


-
Editat de ToniGenes la 15-02-2015, 22:01
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
ToniGenes
De ce nu se poate implementa "high-res" printr-un upgrade de firmware pe celelalte camere:

http://www.43rumo...e-upgrade/

-
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
cojocaru27
http://www.43rumo...qus_thread

asta trebuia sa fie senzorul din noul M5 mark2. Dar nu, olympus a ales sa foloseasca un senzor vechi de mai bine de 3 ani. In schimb a "inovat cu noua tehnologie de lipire a cadrelor. way to go Oly.

Imi consolidez pozitia de hater si cred ca era cu adevarat ground breaking daca noul M5 avea 15 stopuri la DR, "doar 18 megapixeli dar curati pana la 12800 iso, iso nativ 100, si un codec bun pe 1080p cu 60p si macar un 4.2.2 pe culoare intern. toate astea pe noul IBIS si cam era Game Over pentru industrie.

oricum cred ca Panasonic s-ar fi semi sinucis daca le dadeau senzorul asta acum. Cel putin nu inainte sa scoata ei gh5. Sper din toata inima ca gh5 sa iasa in curand si astfel sa aiba si oly ocazia sa introduca senzorul pe viitorul M1. Abia atunci o sa devina interesant.

Pana atunci raman la parerea mea. Un joc ieftin de marketing menit sa mai stoarca cat se mai poate dintr-un senzor vechi si cateva detalii tehnologice cat sa faca senzorul asta atractiv. daca ramanem obiectiv, ceea ce stiu ca e foarte greu pentru multi dintre cei care scriu pe forumul asta, o sa vedeti ca nu aveti nevoie de majoritatea inovatiilor introduse de m5 mark2. Doar cei slabi de inger o sa renunte la M1 si sa treaca la M5 mark2. Nici macar cei cu vechiul M5 nu cred ca o sa treaca la acelasi senzor cu mici imbunatatiri.

Cel putin viitorul suna bine, cum ar zice Orange.
enjoy!
 
Bogdan Mitea
E-M5II nu este destinat celor ce detin E-M1. De aceea nici daca le dadea Panasonic ultimul senzor nu l-ar fi implementat.
Din penultima ta fraza se desprinde o concluzie: o parte din cei ce detin E-M5 vor face upgrade de sistem.
Pe de alta parte, global vorbind, cand scoti un aparat "nou" cu o imbunatatire ici, alta colo, acestea pe total se aduna si rezulta clar un aparat mai bun.

Plus ca acest aparat ne lasa sa intrevedem un urmas al lui E-M1 ce va da Startul la Game Over pentru DSLR, mai clar, si in Europa.
Olympus E-M1
 
ToniGenes
cojocaru27 a scris:
Imi consolidez pozitia de hater si cred ca era cu adevarat ground breaking daca noul M5 avea 15 stopuri la DR,
enjoy!


Nici FF-urile cele mai bune nu au DR de 15 stopuri. De exemplu D4s, camera de peste 6000$, are DR de 13.3 stopuri.
Exemplul pe care l-ai dat, este o camera video. Cred ca are numar mic de Mp si de aici DR ceva mai bun. Daca Panasonic nu a descoperit vreo tehnologie revolutionara, nu cred ca DR-ul real este mai mare de 13 stopuri. Impresia de DR mare vine probabil din procesare. Au pus procesor bun, trag de raw-uri....

Acum, hai sa ne mai uitam ce se intampla pe la alte marci:
-Canon a scos 7D II dupa 5 ani de zile. Tehnologia in care este facut senzorul este practic acelasi ca pe 7D I aparut pe piata in 2009. Imbunatatirile vin din motorul de imagine, lipsa filtrului AA. Stii ce DR are Canon 7D II ? Are 11.8 stopuri, adica DR mai mic decat cel de pe E-M5 I.
-Nikon scoate in curand D7200 care ghici ce senzor va avea? Da acelasi ca cel de pe D7100. La fel si Nikon D5300. Nicio imbunatatire majora fata de modelele anterioare.
-sau pot sa dau un exemplu mai bun : D4s care are fix acelasi senzor de 16Mp ca cel de pe D4.

Daca Oly are un sezor nou, mi se pare normal sa-l puna pe urmasul lui E-M1. E-M5 II are suficiente imbunatatiri ca sa fie atractiv.


-
Editat de ToniGenes la 23-02-2015, 11:24
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
ghinitai
cojocaru27, iar faci greseala de a te increde in niste zvonuri. Nu ai invatat nimic de data trecuta. Tu chiar nu vezi ce aberatii sunt scrise acolo ca sa te lingi pe degete cand citesti? Ce aparat are iso 12800 curat in ziua de azi? 16 stopuri? wtf?
 
cojocaru27
e o camera video dar senzorul e m4/3. si se zvoneste ca ar fi noul senzor organic, despre care se tot vb de ceva timp. De aici si saltul mare in dr. sper sa si fie asa.
sistemul dslr canon/nikon e un sistem invechit. Inca are avantajele lui, dar este un sistem imbatranit tehnologic. Deja simte concurenta apsc si m4/3, concurenta care pana acum nu exista. de aici si latenta lor in a scoate modele cu senzori noi. in fine, iar intram intr-o zona destul de subiectiva.

concluzia mea era, ca avantajele noului M5 sunt doar de marketing. in realitate cei cu vechiul model, nu mai zic de cei cu m1, nu or sa vada rezultate imbunatatite in viata de zi cu zi, pentru simplu fapt ca nu exista, sau sunt prea mici. IQ-ul e absolut identic. Iar faza cu lipirea cadrelor e inca prea putin folositoare. Binenteles asta e parerea mea.
 
Paul
Off, oare daca ai avea un E-M5 si un E-M1 un an de zile ai vedea clar ca exista diferente intre aceste doua aparate? Eu am ambele modele si vad diferetele care de altfel sunt uriase. Numai vizorul si ar trebui sa fie de ajuns ca sa vrei modelul superior. Sunt atatea imbunatiri de care nu iti dai seama decat dupa ce utilizezi aparatul incat sigur nu ai mai vrea sa te intorci la modelul vechi.

Faptul ca nu vrei sa vezi sa accepti ca lucrurile evolueaza este o chestiune de negare pe care o aplici probabil mai multor lucruri pe care te grabesti sa le judeci mult prea devreme.

Un singur lucru mi se pare de neinteles la tine, cum de te apuci sa dai verdicte si sa pui etichete pentru un obiect oricare ar fi el, pe care nu l-ai atins personal? Mi se pare imatur.

Personal, emit pareri doar ca ipoteze pana nu testez acel lucru si nu pot spune daca acel lucru mi se pare bun sau rau. De putina vreme detin doua obiective noi, dar pana nu lucrez cu ele o perioada mai indelungata nu voi emite in niciun caz pareri care sa deformeze imaginea in vreun fel, chit ca spun de bine sau de rau.

Deci, zic, poate nu ar fi rau sa astepti sa testezi produsul si dupa aceea sa zici daca este bun sau rau.
Editat de Paul la 23-02-2015, 13:01
"The camera is an instrument that teaches people how to see without a camera." - Dorothea Lange
 
www.filmalbnegru.ro
cojocaru27
@Paul, ai dreptate. insa nu am avut niciodata pretentia ca emit parerile unui utilizator. imi spun punctul de vedere al consumatorului care urmareste piata. citesc review-uri, urmaresc noutatile in domeniu. tocmai ca ma intereseaza evolutia, d'asta si urmaresc piata. Altfel, probabil ca, acum doi ani de zile cand mi-am luat m5-ul, as fi ales un canon 5d mark2 si nu mai aveam acum discutiile aste pe forum. Nu am cum sa testez aparatele si sa emit pareri in urma folosirii. Locuiesc in Dubai, aici nu exista olympus. punct. Nu exista nici macar dealer care sa comercializeze olympus, nu vb de reprezentanta. Deci singura solutie ar fi sa cumpar unul. Si nu o sa fac asta pana nu o sa consider eu merita.
Sincer nu cred in evf mai mare, mai bun, mai rapid mai nu situ cum. Nu cred ca evf a incurcat pe cineva pana acum. Oricum ala optic a fost pana acum baremul. Ma uitam in topul camerelor cu care s-au facut pozele castigatoare de nu stiu ce premii. binenteles ca prin multitudinea covarsitoare de canon-uri au fost si 2 olympus-uri. Un M1 si un M5. crezi ca pe cel cu M5 l-a oprit vreodata evf? sau nu stiu cate cadre mai putine in rafala, sau nu mai stiu ce detaliu care conteaza atat de putin? putea doar sa-l opreasca forma mai ergonomica a noului M1, dar uite ca nici asta nu a contat. Tot omul din spate face poza. Asta cred ca spunem toti. restul e "marketing" vrei sau nu vrei sa accepti, este parerea mea.
Editat de cojocaru27 la 23-02-2015, 13:26
 
marius2die4
Paul ai intalat nou firmaware care imbunatateste focusul si FPS? Cum se comporta? m-ai facut curios, ce obiective noi ai luat?
E620 + 11-22mm + 14-54II + 70-300 + 50mmf2 +Leica 25mmf1.4 +sigma 150mm 2.8 macro + FL36R + FL40Smile
http://marius-fot...ogspot.com
 
http://marius-fotografie.blogspot.com/
Paul
Salut Marius,

Da, am instalat ieri firmware 3.0 dar nu am cum sa zic ceva concret pana nu testez afara pe viu. Sa vedem cum voi sta cu timpul ca acum am o perioada infernala. Unul din obiectivele noi este 40-150mm, voi vedea cum lucreaza C-AF cu el.

Pe mine ma intereseaza mai putin sa faca 9 cadre pe secunda ci sa faca focus rapid si corect, ori varianta noua de focalizare cu PDAF functioneaza doar in "H" mode. Pana una alta, 40-150 spulbera tot ce am avut inainte pe 4/3 la viteza de focus, la calitatea imagini oferite nici nu viseaza sa se apropie de SHG-ul 35-100 f2.0 pe care l-am vandut ca sa pot lua 40-150mm. Voi reveni pe parcursul urmatoarelor saptamani cu alte detalii.

Paul
"The camera is an instrument that teaches people how to see without a camera." - Dorothea Lange
 
www.filmalbnegru.ro
marius2die4
Ms Paul, Astept sa te eliberezi sa testezi mai amanuntit. Pentru mine 40-150 mi se pare prea scurt, claritatea si/sau un focus rapid si précis l-ar face atractiv (pt mine). Poate faci o comparatie, pe unde se poate, cu 35-100.
E620 + 11-22mm + 14-54II + 70-300 + 50mmf2 +Leica 25mmf1.4 +sigma 150mm 2.8 macro + FL36R + FL40Smile
http://marius-fot...ogspot.com
 
http://marius-fotografie.blogspot.com/
ToniGenes
40-150 a fost ridicat mult in slavi.
Daca revenim cu picioarele pe pamant, comparatia corecta ar fi cu 50-200mm F/2.8-3.5, obiectiv care este in aceeasi clasa cu 40-150mm F/2.8.
35-100mm este in alta liga (TOP-PRO), este si mai scump.

Din cate stiu pentru micro nu s-a facut niciun obiectiv TOP-PRO. Probabil ca se vor scoate de acum incolo. A fost un interviu cu un manager de la Oly in care se vorbea despre un plan de a scoate obiective foarte luminoase. Am postat link-ul pe "Ofensiva PEN".

Referitor la 40-150mm, asteptam mai multe detalii de la Paul si Bogdan.
Si eu sunt foarte curios cum merge pe E-M1 cu ultimul firmware.

-
 
http://www.flickr.com/photos/27603562@N04/
Bogdan Mitea
In urmatoarele zile voi termina testele cu 40-150mm f/2.8 si va voi expune parerile mele.
Olympus E-M1
 
d3xmeister
Greu de crezut ca ar fi ceva de obiectat impotriva lui 40-150mm f/2.8. Eu sunt curios cat se scurteaza focala pe masura ce focalizezi pe subiecte mai apropiate. Stiu ca asta e o slabiciune la multe teleobiective high end, si nu am vazut mentionat lucrul asta in reviewrile pe care le-am citit.
Sony RX10 IV, Sony RX100VA
 
cojocaru27
http://www.eoshd....rst-sight/

uite ca mai exista si hateri care nu vad unde e pasul inainte facut de olympus cu camera asta, nu sunt singurul. MI se pare cel mai realist inceput de review de pana acum. E o parere obiectiva, dincolo de tot marketingul din ultima vreme. Caci da, oly si-a perfectionat in a lansa tot felul de review-uri facute de "profesionisti" care fie sunt angajati direct ai brandului, fie sunt endorseri care au de castigat din a nu face mare tam tam din "minusurile" camerei. Uite ca s-a gasit totusi cineva sa vorbeasca direct despre asta, si parca e credbil omul, nu? Stiu ca iar o sa-mi sariti in cap, dar nu ma pot abtine. Asta-i viata.
 
Salt la forumul:

Navigare
Intalniri membri

Meniu utilizator
Statistica utilizatori









·Forum de discutii
·Galerie foto
·Ultimele imagini
·Anunturi

·Trimite o imagine
·Căutare
·Reguli in site
·Contactaţi-ne


Utilizator

Parolă



Încă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă

· Vizitatori conectaţi: 4
· Membri conectaţi: 0
· Membri înregistraţi: 641
· Cel mai nou membru: Doru
· 19,099,121 vizite unice



Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.