header image
Autentificare
header image
header image
header image
Vezi discuţia
 Printează discuţia
PL-5
vicvictor
Buna ziua. Am achizitionat si eu, dupa indelungi studii prin forumirile de specialitate, un mirrorless olimpus PL-5. Are doar obiectivul de chit 14-42.
Asi dori sa-mi spuneti ce obiectiv mai bun, incadrat intr-un buget decent, ma sfatuiti sa-mi cumpar. Si ar mai fi o problema. Seara, in camera iluminata mai slab datorita luminii de la bec, are tendinta să inroseasca imaginea fețelor. Cum pot regla acest lucru?
 
Paul
Obiective sunt multe, dar cele mai faine sunt cele cu focala fixa si cel mai accesibil obiectiv cu focala fixa care este si spectaculos prin rezultate este 45mm f1.8. Apoi un wide bun pentru inceput este un sigma de 19mm f2.8.

E-PL5 are procesorul de imagine care se gaseste si pe E-M5, TruePic V, iar automatic white balance-ul in lumina de bec incandescent sau de becuri economice nu este punctul forte al lui, la TruePic VII este mult mai aproape de adevar. Ar fi de citit manualul aparatului la capitolul setarea manuala a balansului de alb. Se poate face setand temperatura de culoare la custom white balance incercand diverse valori Kelvin, sau cel mai bine se poate face prin expunerea pe o foaie alba de hartie si memorarea intr-una din optiunile de memorare de cutom WB, eu personal asa am facut la doua tipuri de becuri economice mai ciudate pentru momentul cand nu am cu mine o foaie alba sau o ustensila care sa ma ajute pentru WB. De tinut minte ca in cazul in care se trage RAW si nu JPG sansele realizarii balansului de alb din postprocesare sunt de 99%, dar desigur este mult mai comod sa il faci de la inceput ok.
Editat de Paul la 18-02-2015, 09:51
"The camera is an instrument that teaches people how to see without a camera." - Dorothea Lange
 
www.filmalbnegru.ro
vicvictor
Mulțumesc pentru răspuns. Între timp am pus mâna pe obiectivul Panasonic Lumix G Vario HD 14-140mm f/4.0-5.8 Asph. MEGA O.I.S. la sfert de preț față de cel de 3300 din magazin. Plus că a venit cu filtru UV Hoya și parasolar. Toate sunt ca noi, folosite cam o lună. Pot spune că sunt foarte mulțumit de achiziție. Sper ca versatilitatea obiectivului și faptul că este construit cu lentile Leica să-și spună cuvântul. Am să setez aparatul în RAW deși stiu că acest lucru consumă mai multă memorie din card. Încă odată mulțumiri pentru sfat. Sunt fan Olimpus însă deocamdată nu dispun de finanțe pentru a schimba PL5-ul. Poate peste vre-o doi ani... Până atunci sper să devin mult mai inițiat în tainele foto iar acest lucru să-mi ridice pretențiile.
Editat de vicvictor la 10-03-2015, 13:54
 
Salt la forumul:

Navigare
Intalniri membri

Meniu utilizator
Statistica utilizatori









·Forum de discutii
·Galerie foto
·Ultimele imagini
·Anunturi

·Trimite o imagine
·Căutare
·Reguli in site
·Contactaţi-ne


Utilizator

Parolă



Încă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă

· Vizitatori conectaţi: 2
· Membri conectaţi: 0
· Membri înregistraţi: 641
· Cel mai nou membru: Doru
· 19,096,795 vizite unice



Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.